Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Freluga River Lodge Halsingland Zweden

Freluga River Lodge Halsingland Zweden

Freluga huis 4

* 1 groot huis max. 6 personen, 2 slaapkamers
* Verhuur alleen per hele week.

Freluga River Lodge, in de provincie Halsingland heeft een geweldig uitzicht over het water, dit prachtige traditionele Zweeds landhuis doet je de oude tijden tijden herleven, nostalgie is het juiste woord hier. Dit prachtige huis ligt in de omgeving van Bollnas op een 2u rijden van Stockholm vliegveld en 7u rijden van Goteborg. Hier ga je niet alleen heen om te vissen, maar ook om te genieten, tot rust te komen en er een hele belevenis van te maken. De tuin is groot en prachtig en er is een BBQ aanwezig. Rolf en Ingrid zullen je helpen met alle vragen en is er hulp nodig zijn ze er altijd voor onze gasten. Het huis is oud, maar is modern Zweeds ingericht, met 2 grote slaapkamers, met in totaal 6 goede bedden, grote woonkamer met TV en open haard, compleet ingerichte keuken met oven, magnetron en afwasmachine er is zelfs een wasmachine. Voor zij die helemaal willen genieten is er een sauna in het huis om na een visdag tot rust te komen. Het huis heeft 2 etages en uiteraard is er wifi aanwezig. Speel je ook golf ? Naast het huis ligt een 9 hole golfbaan voor de liefhebbers. Een supermarkt, bank, drankwinkel en benzinestation zijn maar 7km rijden.

Freluga vangsten 14Het huis ligt op maar 100m vd rivier “Voxnan” waar men ook gaat vissen op snoek, snoekbaars en baars. Uiteraard zijn er boten te huur, maar je mag ook je eigen boot meenemen als je wil, er is een goede trailerhelling aanwezig. De boten die er te huur zijn, zijn rond de 420cm, hebben een 6pk motor en een elektrische motor. Advies is max. drie personen voor deze boot, beste is twee personen. Onze grote advies is om een dag de visgids te boeken, hij kent de stekken als geen ander.

De visserij
Frans Oomen een bekende Snoek en Snoekbaarsvisser is hier al wezen testvissen voor ons en met succes, dit is een water waar we nog heel veel van gaan horen en zeker de moeite waard is ! Lees het >>artikel<< van Frans maar eens. Daar je de huurboot of je eigen boot makkelijk kan traileren, kun je hier dus vele kanten op en dat maakt dit gebied zo, mooi, spannend en interessant. Hier een kleine omschrijving vd meren in de buurt in dit prachtige Zweden. Ons advies, boek altijd een visgids, om alles uit je visreis te halen, hij kent de stekken, technieken en geeft je een goed advies voor de hele week.

Freluga vangsten 25Voxsjon, is een meer aangesloten aan de rivier Ljusnan, ook wel Voxnan genoemd in het midden van Zweden Halsingland. Deze rivier/meer ligt op 100m vh huis. In dit meer zijn de stekken allemaal in de buurt, dus niet ver varen. Hier maak je kans op grote snoeken en een aantal kleinere snoekbaarzen en baarzen. Daar de rivier zachtjes stroomt en er tientallen prachtige schuilplaatsen zijn, wachten de dikke snoeken op hun prooi. Een snoek rond de meter is hier goed te vangen, maar ook 10kg of zelfs een 15kg snoeken zwemmen hier ook en zijn er al gevangen. Snoekbaarzen tot een kilo of zeven zijn hier wel gevangen en baarzen tot 1kg. Halsingland staat bekend als één vd beste roofvis-bestemmingen van Zweden op maar 2-3 uurtjes rijden vh vliegveld. Omdat er hier zoveel meren zijn waar er niet of nauwelijks gevist wordt en er dus totaal geen visdruk is, kun je hier nog echte grote snoeken en snoekbaarzen vangen.

Ovre en Nedre Herten, 10 min. rijden vanaf het huisje. Weer een prachtig meer waar je een hele dag op pad kunt. Ook hier mooie grote snoeken een paar dikke snoekbaarzen en hie ren daar zelfs een hele dikke baars, grootste baars hier gevangen was 2.4kg. In de herfstmaanden, telt trouwens voor alle meren, zijn de dikke vette snoeken aan het jagen, de tijd voor een dikke vette snoek.

Varpen, is een kleine 10 min. rijden, ook hier mooie snoeken, wat snoekbaars en baars. Heel mooi natuurgebied en genoeg te zien en te beleven. Grootste snoekbaars hier gevangen was 9.6kg (2014) Baarzen zijn er tussen de 1 en 3kg en snoek van 10kg kun je hier ook prima vangen.

Freluga vangsten 1En je hebt nog de meren Vaxsjon en Flugen, maar als je een visgids boekt, kan en zal hij je alles vertellen over dit gebied.

IJsvissen in Zweden
Ook bij deze accommodatie kun je een ijsvissen-pakket boeken, donderdag aankomst, vrijdag en zaterdag ijsvissen en zondag weer naar huis of als je langer wil blijven kan dat ook natuurlijk, programma is op maat te maken. Inclusief in dit ijsvissen-pakket, prijzen zie >hier< zijn de materialen, (kunst)aas, de visgids, 3 overnachtingen, kleine mini lunch, voor een uitgebreide lunch op het ijs, moet je 14,- extra betalen. In de lodge kan er ook diner worden gemaakt, kost 24 eu pp. Zie hier de >>film<< over het ijsvissen, daar ook eigenaar Rolf Lyssel.

De reis naar Freluga River Lodge Halsingland:
Het snelste kunt u met het vliegtuig vanaf Amsterdam of Brussel naar Stockholm, vanaf Stockholm kunnen we een huurauto voor u boeken en is het 2u rijden. U kunt ook met de auto naar Freluga en indien gewenst uw eigen boot meenemen. Vanaf Oslo is het 6u rijden en vanaf Goteborg 7u rijden. Wij kunnen de overtocht meteen voor u boeken.

Vissen op mooie snoek en snoekbaars in het mooie Zweden en een goed geregelde visreis, beginnen bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen, dat is Cordes Travel. We werken zeer nauw samen met de grote namen in de hengelsportwereld die zelf jarenlange ervaring hebben met het vissen op snoek en snoekbaars in Noorwegen en Zweden, zij hebben het snoekvissen goed onder de knie. Ons advies is om wel een visgids te boeken voor de 1e dag, deze helpt u met alle informatie, stekken en technieken.

Wij, Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest (zout) in het mooie Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de grote  jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal event voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis doet u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, zijn 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Prijzen
Foto's huisje
Foto's vangsten

 

De huurboot:

  • 420cm met 6pk motor
  • Alle boten incl. extra elektrische motor.
  • Reddingsvesten aanwezig

Informatief & Extra:

  • Vrije wisseldag, minimaal 7 dagen verblijf.
  • 7km naar bank, benzinestation en supermarkt.
  • Sauna in het huis aanwezig.
  • 2u rijden van Stockholm vliegveld.

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TV WasmachineInternet