Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Vissen in Panama

Vissen in Panama Boca Chica

Panama Ed en Marco -Unieke ervaring met een overnachting op zee.

* Minimaal 5 dagen vissen en 7 nachten verblijf
* Accommodatie bekend van “Vis TV” Ed Stoop en Marco Kraal.

Vissen in Panama, Boca Chica met moederschip voor 1 nacht.
Yep, dit is hem, de accommodatie waar Vis TV is opgenomen, Ed Stoop en Marco Kraal bekend van Vis TV op RTL7 waren hier en met succes, zie >hier< de uitzending van Vis TV. Ed ving hier een monster Rooster van 25kg en samen met Marco een tonijn van 130lbs !

Panama, jullie hebben onze filmpjes van ons bezoek al wel eens gezien, dit filmpje hebben we gemaakt op 50km hemelsbreed van deze accommodatie. Alleen we zochten naar een iets goedkopere accommodatie en naar iets speciaals en beide is gelukt, we hebben nu echt iets unieks te bieden in Panama, de boten zijn geschikt voor 4 sportvissers per boot. Bij onze nieuwe accommodatie in Boca Chica hebben we een groot moederschip dat mee naar de beste stekken vaart en daar blijft liggen. Elke boot/groep mag dan 1 nacht aan boord blijven van het moederschip, indien gewenst. Dit is voor Panama echt uniek en heeft veel voordelen, ten eerste heb je meer uren vissen en je maakt de avondschemer en ochtend glorie mee, leuk en prachtig om te zien, maar en dat is wellicht belangrijker, in de avond en de ochtend jagen de grote vissen nog beter, dus de kans op een hele grote te vangen, is het beste rond deze tijden. Let op, het moederschip wordt alleen gebruikt als er meer vissers zijn of grote groepen, voor 2 personen kost het te veel als men een heel schip + bemanning moet laten varen.

Raffie-frontDit “Living on board” concept wordt wel vaker in andere landen gedaan, maar veel groepen willen maar 1 of 2 nachten aan boord blijven en niet een hele week, daarom is dit juist bij ons een uniek concept waar we blij mee zijn. Een ander groot voordeel, we gaan met een binnenlandse vlucht naar de accommodatie gaan, vanaf vliegveld David is het nog maar een uurtje naar de lodge.

Welke vissers kent niet al die mooie vissen op plaatjes, foto’s en t-shirts, altijd maar die Mahi Mahi, die Roosterfish, die Marlin en uiteraard de bekende Tuna, allemaal vissen waar heel veel vissers van dromen. Oh kon ik ooit maar eens zo’n grote vis vangen, of zo’n mooie gele Mahi Mahi, ook wel Dorado of Yellow Dolphin genoemd (zie foto rechts). Nu dat kan en dat kan zelfs in één visreis, met een beetje geluk, want vissen is ook een beetje geluk hebben, kun je in 1 week alle vissen van je dromen vangen, buitenom de soorten die ik hier al genoemd heb, denk ook aan Cubera, Jack Crevalle, Barracuda, Needle-Fish, Wahoo, Snapper, Grouper, Black Marlin, Sailfish, Blue Marlin, Snook, verschillende soorten haaien en vele vele andere soorten sportvis. Panama is wellicht de aller allerbeste visstek ter wereld waar je al deze soorten in één week kunt vangen, wordt ie niet bij jou aan boord gevangen, dan is de kans 98% dat dat soort wel in dezelfde week op een andere boot wordt gevangen. Het is niet voor niets dat heel veel toppers in de wereld hier vissen en het de nr 2 bestemming is van Patrick Sebile, bekend vh kunstaas.

Panama 24Wij zijn dan ook heel trots dat we zo’n top bestemming in ons programma hebben en op een hele speciale plaats, waar men zowel innshore als offshore kan gaan vissen en waar de aller allerverste stek 1,5 uur varen is en de 1e goede stek 4 minuten. Bij veel camps in Panama kun je vaak alléén offshore of innshore vissen, bij ons camp kan dat dus allebei. Linda en ik (Raffie) zijn er in Januari 2015 & 2017 zelf wezen vissen en zie oa hieronder bij de foto’s het resultaat, het was in één woord geweldig ! Lees >hier< de reisverslagen maar eens vd groepen die er al geweest zijn.

Onze films:
Bekijk onze film eens, deze is in precies hetzelfde gebied opgenomen, alleen de accommodatie is veranderd, verder is de visserij hetzelfde en zijn de boten groter. Dus deze film geeft je een prima en eerlijk beeld van wat je kunt verwachten aan visserij.

>>Panama film<< en de >>TV uizending<< van Vis TV en >andere< films.

Boten-Panama 2De visserij
Tja deze is gewoon TOP, meer kan ik er niet van zeggen, van vele experts, uit verschillende landen horen we dat Panama en dan zeker het gebied waar wij het camp hebben, wellicht de aller allerbeste stek ter wereld is, zij het niet dé allerbeste stek ter wereld. Er is geen plek ter wereld waar je zoveel verschillende grote soorten Big Game vissen kunt vangen. Ons camp is uniek in Panama en niet te vergelijken met bv Costa Rica en dat is om een simpele rede, ons camp ligt het dichtste bij de wereldberoemde stekken, namelijk de Hannibalbank, Coiba, Isla Parida en Montuosa, de echte Big Game vissers kennen deze stekken als geen ander. Veel camps kunnen hier niet eens komen en andere camps moeten hier wel 3-4 uur naar toe varen, terwijl het vanaf ons camp maar 1,5 uur varen en dat maakt ons camp uniek, nergens zit je zo dicht bij de allerbeste stekken als bij ons camp in Panama.

Panama 184één unieke overnachting moederschip
Tja en dan natuurlijk die unieke overnachting op het moederschip, 1 nacht aan boord van een groot luxe schip slapen, midden op zee, waar de Marlijnen, Mahi Mahi, Sailfish en andere zeemonsters langs je boot zwemmen. Het overnachten aan boord wordt ook wel “Live on board” genoemd. Wat een belevenis, in de ochtend vertrek je gewoon vanuit de (land) accommodatie en ga je de hele dag vissen. Na deze visdag ga je niet terug naar de (land) accommodatie maar blijf je nog een paar uur door vissen tot het donker wordt en juist die uren in de schemer gaan de hele grote vissen extra jagen. Na het vissen ga je terug naar het moederschip, kun je douchen, eten, borreltje of biertje drinken, lekker nagenieten terwijl je geniet van een mooie zonsondergang, midden op zee. Aan boord is er volop eten, drinken, is er uiteraard een douche, toilet, zijn er 9 slaapplaatsen en is er uiteraard ook airco aan boord. Je gaat lekker slapen om in de ochtend tijdens de zonsopkomst weer te gaan vissen, want ook dit tijdstip is geweldig voor de visserij en maak je kans op de hele grote vissen. Kortom een unieke ervaring, inclusief in onze prijs, die je nergens anders in Panama zult tegenkomen.

Boten-Panama 10De visboten:
Ook hier alleen het allerbeste, boten geheel gericht zijn op de visserij met alle materialen aan boord. Je hoeft dus geen hengel, molens en reel mee te nemen, alle materialen zijn aan boord en zijn van zeer goede kwaliteit, daar geen zorgen ! Aan boord is geen toilet maar wel een aantal grote koelboxen met eten en drinken. Aan boord vd visboten kun je actief vissen door te werken en je kunt er trollen, in overleg met de kapitein wordt er een plan gemaakt.

De soorten
De soorten die men er kan vangen hebben we hierboven al wel een beetje genoemd. Men vist hier 5 dagen, langer is uiteraard mogelijk, van 06:30 tot 17:30, maar men kijkt niet op een half uurtje langer hoor. Je vist op een boot met maximaal 4 personen en hebt de hele week dezelfde kapitein en deckhand. Je kunt zelf aangeven wat je wensen zijn, wil je een hele week offshore op de Marlin of Tonijn, wil je een combi van inn en offshore, of wil je alleen innshore vissen, alles is mogelijk en de prijs blijft hetzelfde, ook als je 5 volle dagen offshore wil vissen. De kapitein geeft aan welke vis er op dat moment het beste jaagt, maar je bent zelf de “baas” van de boot, wil je alleen trollen, wil je alleen met licht kunstaas of met de popper vissen of juist alleen met aas, alles is mogelijk de boot, de kapitein en de deckhand zijn de hele week in dienst vd gasten, jullie beslissen.

Panama Ed en Marco - 8Het leukste is het combi-vissen, dan ga je innshore en offshore vissen en gebruik je allerlei verschillende technieken, trollen met aas en kunstaas, licht vissen met poppers, pluggen of stickbaits of je gaat met grote stukken vis vissen op bv grote Cubera of Haai, nogmaals alles naar de wens vd “klant” want deze is echt koning die week. Op die manier komt elke visser tot zijn recht en kan de groep zelf beslissen wat zij willen gaan doen. Wil je een keertje wat later weg of eerder terug ook geen probleem het is jullie boot voor de hele week, dus doe wat jullie willen. Materialen zoals hengels, molens, reels en kunstaas zijn allemaal aan boord en inclusief in de prijs, al adviseren wij wel om zelf nog wat klein kunstaas mee te nemen, wat is er mooier om met je eigen kunstaas een grote vis te vangen. Uiteraard geven we jullie advies welke materialen dan eventueel aan te schaffen.

De beste maanden zijn Januari tm Juni, waar men écht alle soorten kan vangen, de tonijn is er vanaf maart tm Juni. In de zomermaanden is het vaak te warm en de visserij soms wat zwaar. Oktober, november en december is het regenseizoen, dan is de kans op regen aanwezig, dus ga voor safe vanaf Januari tm juni. Wij waren er in de week van 2 januari en zie het weer en de vangsten maar ook april 2019 was perfect, zeker voor de tonijn. De temperatuur is het hele jaar bijna gelijk zo tussen de 25 en 38 graden, maar dit is een droge warmte en voelt dus heel anders aan dan 35 graden in Nederland, daarbij heb je op het water en tijdens het varen altijd een lekker windje. Voor de experts, we vissen oa op/bij de Hannibalbank, Isla Parida, Contreras, Montuosa en Coiba.

Panama-PSFL 5Eten en drinken
Je leeft als één grote groep, het ontbijt is om 06:00 en om 06:30 ga je op de boot, of later als je dat wenst en dan is het de hele dag vissen. Elke dag is er een vers wisselend ontbijt met elke dag verse ananas en meloen. In de middag is er al een lunchpakket klaar gemaakt voor je en staat al aan boord voor je arriveert, vaak een maaltijd met veel proteïnen en koolhydraten om je lichaam voldoende kracht te geven, pasta, rijst, vlees, kip enz. Uiteraard zijn er ook sandwiches met ham en kaas en is er verse meloen en ananas aan boord en elke dag een zak met koekjes. Drinken is er meer dan voldoende, voor je aan boord stapt staat er een hele grote koelbox vol met ijs gevuld met de drankjes die jullie willen, bier, water of limonade, meer dan genoeg want je moet de hele dag goed drinken.

Panama-PSFL 7Wil je de andere dag meer cola of meer fanta of water, even doorgeven en het is geregeld. Als je terug komt in het camp ga je eerst even douchen, even het zweet en de zonnebrandcrème van je afwassen en dan een duik in het verkoelende kleine zwembad. Aan de bar bestel je een ijskoud biertje, limonade of een cocktail en krijg je elke dag een snack, toastjes, stukje vlees, gefrituurde kippepootjes, vis en allerlei andere snacks, elke dag weer iets anders, oh ja niet vergeten, is allemaal inclusief in de prijs he !  Na deze duik even omkleden en om 19:30 is het diner, verse sla en fruit, elke dag een ander hoofdgerecht en daarna een dessert. Het is géén a la carte keuzemenu, maar je kan wel vooraf aangeven als je geen vlees of vis eet of dat je vegetariër bent. En denk eraan, aan tafel geen oksels bloot, de andere mensen aan tafel hebben geen interesse in die bos haar onder je armen tijdens het eten.

Panama-PSFL 28De service
Wauw die is enorm groot, vriendelijk, netjes en professioneel. Ze zorgen voor ontbijt, lunchpakket en diner voor je, en fileren indien gewenst de vis voor je, je kunt zelfs vers aan boord een stuk van je gevangen tonijn proeven. Zij brengen een kist vol met ijs en drankjes naar de boot, limonade, bier en water, ook daar weer wat je zelf wenst en ze zorgen voor vers fruit, ananas, meloen en zelfs lekkere koekjes. Elke dag schone handdoeken en wordt je bed opgemaakt, je hoeft de hele week dus nergens aan te denken dan eten, drinken, vissen, relaxen en slapen, de rest is allemaal voor je geregeld. Er is trouwens heel goed internet in de ruimte waar je je ontbijt hebt, soms ook op de kamer, alleen is die wat zwakker, de komende jaren zal er ook sterk internet in de slaapkamers zijn. Dus je kunt in het restaurant gewoon even skypen met thuis. Verder doen de heren alles voor je, een groot super vriendelijke Team, die goed engels spreken staan voor je klaar. Als je terug komt van een dag vissen wordt je verwelkomt door de hostess met een frisse koude handdoek en een koel drankje, wat een welkom !

Panama 62De reis
Je vertrekt vanaf Amsterdam met de KLM naar Panama City, een direkte vlucht zonder overstappen, deze vlucht duurt ongeveer 10,5 uur en in Panama is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Aan boord is het eten en drinken inclusief in de prijs. Eenmaal aangekomen in Panama heeft u een speciale “Cordes Travel VIP service”, u wordt meteen aan de slurf opgehaald en gaat onder begeleiding naar de immigratie, waar andere reizigers 2-3 uur moeten wachten, bent u vaak al binnen een half uur klaar. Daarna door de douane en koffers ophalen, binnen 1 uur na landing staat u vaak al buiten.

Onze service brengt u meteen door naar de bus, die al klaar staat en u meteen naar uw 4 sterren hotel brengt op 10 minuten rijden vh vliegveld. Eenmaal in het hotel heeft u een kamer met airco en incl. ontbijt, diner en drankjes zijn voor eigen rekening. Een prachtig 4 sterren hotel met grote zwembaden, whirlpool, grill restaurant, cocktailbar en loungesets, om meteen al in de goede sfeer te komen. De volgende ochtend staat de bus weer klaar, brengt ons terug naar het vliegveld waar we met een binnenlandse vlucht naar David gaan en vanaf daar rijden we in een uurtje naar de lodge. Na de week vissen, nemen we weer de binnenlandse vlucht, op het vliegveld van Panama kun je zelf iets eten en drinken, op eigen kosten, er zijn verschillende goede restaurants. En dan nemen we het vliegveld terug naar Nederland. Wil je langer blijven, langer vissen of langer in Panama blijven, alles is mogelijk natuurlijk. Let wel, op de binnenlandse vlucht mag je maar 14 bagage en 4kg handbagage meenemen, extra kilo’s kosten een paar dollar meer, dus dat valt ook wel mee.

Wij hebben een goede samenwerking met Get Away Sea Angling en de Lodge en hebben afspraken dat alle Benelux aanvragen door ons worden behandeld, dus stuurt u een e-mail naar deze partners, komt deze per direct weer terug bij ons, daar wij verantwoordelijk zijn voor de gehele Benelux.

** We hebben ook groepsreizen naar Panama, vraag ons voor meer informatie.

De prijs, buiten de Nederlandse groepsreis:
Deze is inclusief het onderstaande, dus geheel compleet en geen verrassingen !
Daar de dollar veel van waarde wisselt, houden we de prijs in dollar aan, wat uitkomt op +/- 4200 dollar pp voor het pakket en +/- 1000 euro (KLM rechtstreeks)

 • Vliegtickets KLM met 23kg bagage pp + 10kg handbagage
 • Eten en drinken aan boord KLM
 • Alle transfers in Panama
 • 1x hotelovernachting incl. ontbijt
 • Binnenlandse vlucht (14kg bagage en 4kg handbagage, extra gewicht kost een paar dollar)
 • Accommodatie, bedlinnen en handdoeken (dagelijks schoon)
 • 1x overnachting op het moederschip
 • Ontbijt, lunchpakket en diner
 • Koffie, thee, limonade, water
 • Wijn, bier en gedistilleerd
 • 5 dagen vissen van 06:30 tot 17:30
 • Visboot, kapitein, deckhand en brandstof
 • Hengels, molens, reels, kunstaas enz.
 • Alle fooi voor het personeel vd accommodatie en de boot
 • Fooi wordt ter plaatse in dollars betaald aan de crew
 • Exclusief: diner, lunch en drankjes in de hotels en onderweg
Foto's vangsten
Foto's accommodatie
Visfilms uit Panama