Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Vissen in Panama Paradise lodge

Vissen in Panama, Paradise lodge

Echt een paradijsje, Paradise Lodge

* Minimaal 5 dagen vissen en 7 nachten verblijf
* Exclusief te boeken via Cordes Travel

Vissen in Panama, bij de Paradise Lodge
Raffie-frontBespaar je de moeite om rechtstreeks te boeken, alle boekingen/aanvragen vanuit Nederland en België komen direkt naar Cordes Travel. Inmiddels zijn wij 3x in Panama wezen vissen, 2x in deze Paradise Lodge in 2015 en 2019 en in 2017 zijn we naar de lodge in Boca Chica gegaan, die iets goedkoper is. Beide lodges zijn van Amerikanen en daarmee is alles prima en dik in orde. Alleen Paradise lodge ligt veel mooier dan Boca Chica lodge. Lees >hier< de reisverslagen maar eens vd groepen die er al geweest zijn.

Welke vissers kennen niet al die mooie vissen op de foto’s, films, schilderijen en zelfs op t-shirts, die prachtige Mahi Mahi, die geweldige Roosterfish, die machtige Marlin, de unieke kleuren van een Sailfish en uiteraard de bekende Tuna, allemaal vissen waar heel veel vissers van dromen. Kon ik ooit maar eens zo’n mooie grote droomvis vangen…… Dat kan en dat kan zelfs in één visreis, met een beetje geluk, want vissen is ook een beetje geluk hebben, kun je in 1 week alle vissen van je dromen vangen, buitenom de soorten die ik hier al genoemd heb, denk ook aan Cubera, Jack Crevalle, Barracuda, Needle-Fish, Wahoo, Snapper, Grouper, Black Marlin, Sailfish, Blue Marlin, Snook, verschillende soorten haaien en vele vele andere soorten vissen en uiteraard via Cordes Travel visreizen.

Panama is wellicht de aller allerbeste visstek ter wereld waar je al deze soorten in één week kunt vangen, wordt ie niet bij jou aan boord gevangen, dan is de kans 90% dat dat soort wel in dezelfde week op een andere boot wordt gevangen. Het is niet voor niets dat heel veel toppers in de wereld hier vissen, Panama heeft het namelijk allemaal. In veel landen en gebieden vang je maar één soort bv een GT of een paar soorten, maar dan meer aantallen, in Panama kun je met een beetje geluk wel 20 soorten vis vangen, tijdens elke trip vingen wij minimaal 15 verschillende soorten vis. Wij zijn dan ook heel trots dat we zo’n unieke top bestemming in ons programma hebben en op een hele speciale plaats, waar men zowel Innshore als Offshore kan gaan vissen en je zelf mag bepalen waar je wilt gaan vissen en er niet op de brandstof wordt gelet, want die is inclusief. Bij veel camps in Panama kun je vaak alléén offshore of innshore vissen, bij ons camp kan dat dus allebei.

Onze films:
Bekijk onze film eens, deze is in precies hetzelfde gebied opgenomen, alleen de accommodatie is veranderd, verder is de visserij hetzelfde en zijn de boten groter. Dus deze film geeft je een prima en eerlijk beeld van wat je kunt verwachten aan visserij. >>Panama film<< en >andere< films over het vissen in Panama.

De visserij
De visserij in Panama is gewoon TOP, meer kan ik er niet van zeggen, van vele experts uit verschillende landen horen we dat Panama en dan zeker het gebied waar wij onze accommodaties hebben, wellicht de aller allerbeste stek ter wereld is, zij het niet dé allerbeste stek ter wereld. Er is geen plek ter wereld waar je zoveel verschillende grote soorten Big Game/Trophy vissen kunt vangen. Onze beide accommodaties zijn uniek in Panama en liggen het allerdichtste bij de wereldberoemde stekken zoals de Hannibalbank, Coiba, Isla Parida en Montuosa, de echte Big Game vissers kennen deze stekken als geen ander. Veel camps kunnen hier niet eens komen en andere camps moeten hier wel 3-4 uur naar toe varen, terwijl het vanaf ons camp maar 1,5/2 uur varen is en dat maakt ons camp uniek, nergens zit je zo dicht bij de allerbeste stekken als bij ons camp in Panama. Let wel deze 1.5 uur varen is een verre stek, prachtige vissen kun je al vangen op 5 minuten varen, zeker als je Innshore gaat vissen. 

De visboten:
Ook hier alleen topboten geheel ingericht zijn op de visserij met alle materialen aan boord. Je hoeft dus geen hengel, molens en reel mee te nemen, alle materialen zijn aan boord en zijn van zeer goede kwaliteit, daar geen zorgen ! Aan boord staan een aantal grote koelboxen met lunch, sandwiches, koekjes, chips, water, limonade en bier als je wil, allemaal inclusief in de prijs. Aan boord vd visboten kun je actief vissen door te werken en je kunt er trollen, in overleg met de kapitein wordt er een plan gemaakt.

De soorten
De soorten die men er kan vangen hebben we hierboven al wel een beetje genoemd, maar denk aan; Yellowfin Tuna, Roosterfish, Cuberra, Rainbow-runner, Jack Crevalle, Bluefin Trevally, Needlefish, Mahi Mahi, Horse-eye Jack, Spanich Mackrell, Yellowtail Snapper, Amberjack, Triggerfish, Barracuda, Pompano Fish, Bonefish en nog meer verschillende soorten groupers en snappers. Men vist hier 5 dagen, langer is uiteraard mogelijk, van 06:30 tot 17:30, maar men kijkt niet op een half uurtje langer hoor. Je vist op een boot met maximaal 4 personen en hebt de hele week dezelfde kapitein en deckhand.

Je kunt dus zelf aangeven wat je wensen zijn, welke vissen je wil vangen, wil je een hele week offshore op de Marlin of Tonijn, wil je een combi van inn en offshore, of wil je alleen innshore vissen, alles is mogelijk en de prijs blijft hetzelfde, ook als je 5 volle dagen offshore wil vissen. De kapitein geeft aan welke vis er op dat moment het beste jaagt, maar je bent zelf de “baas” van de boot, wil je alleen trollen, wil je alleen met licht kunstaas of met de popper vissen of juist alleen met aas, alles is mogelijk de boot, de kapitein en de deckhand zijn de hele week in dienst vd gasten, jullie beslissen, uiteraard in overleg. Zelf hebben we Yellowfin Tuna gevangen tussen de 60 en 120kg, Cuberra Snapper van 40kg, grote Mahi Mahi en flink aantal Roosterfish, niet te vergeten natuurlijk de Black Marlin en Sailfis, allemaal af gekruist op ons lijstje.

Het leukste is het combi-vissen, dan ga je de ene dag Innshore en de andere dag Offshore vissen en gebruik je allerlei verschillende technieken, trollen met aas en kunstaas, licht vissen met poppers, pluggen of stickbaits of je gaat met grote stukken vis vissen op bv grote Cubera of Haai, nogmaals alles naar de wens vd “klant” want deze is echt koning die week. Op die manier komt elke visser tot zijn recht en kan de groep zelf beslissen wat zij willen gaan doen. Wil je een keertje wat later weg of eerder terug ook geen probleem het is jullie boot voor de hele week, dus doe wat jullie willen. Materialen zoals hengels, molens, reels en kunstaas zijn allemaal aan boord en inclusief in de prijs, al adviseren wij wel om zelf nog wat klein kunstaas mee te nemen. Uiteraard geven we jullie advies welke materialen dan eventueel aan te schaffen.

De beste maanden zijn Januari tm Mei, waar men écht alle soorten kan vangen, de tonijn is er vanaf maart tm Mei. In de zomermaanden is het vaak te warm en de visserij soms wat zwaar. Oktober, november en december is het regenseizoen, dan is de kans op regen aanwezig, dus ga voor safe vanaf Januari tm mei/juni. Wij waren er tweemaal januari en in 2019 in april, voor de tonijn. De temperatuur is het hele jaar bijna gelijk zo tussen de 25 en 38 graden, maar dit is een droge warmte en voelt dus heel anders aan dan 35 graden in Nederland, daarbij heb je op het water en tijdens het varen altijd een lekker windje.

Eten en drinken
Het ontbijt is om 06:00 en om 06:30 ga je op de boot, of later als je dat wenst en dan is het de hele dag vissen. Elke dag is er een vers wisselend ontbijt met elke dag verse ananas en meloen. In de ochtend is er al een vers lunchpakket klaar gemaakt voor je en staat al aan boord als je aankomt, vaak een maaltijd met veel proteïnen en koolhydraten om je lichaam voldoende kracht te geven, pasta, rijst, vlees, kip enz. Uiteraard zijn er ook sandwiches met ham en kaas en is er verse meloen en ananas aan boord en elke dag een zak met koekjes. Drinken is er meer dan voldoende, limonade, water en bier, een grote koelbox vol met ijs gevuld, meer dan genoeg want je moet de hele dag goed drinken.

Wil je de andere dag meer cola of meer fanta of water, even doorgeven en het wordt geregeld. Als je terug komt in het camp ga je eerst even douchen, even het zweet en de zonnebrandcrème van je afwassen en dan een duik in het verkoelende zwembad. Aan de bar bestel je een ijskoud biertje, frisse limonade of een cocktail en krijg je elke dag een snack, toastjes, quesadillas, stukje vlees, tortilla’s, gefrituurde kippenpootjes, vis en allerlei andere snacks, elke dag weer iets anders, oh ja niet vergeten, is allemaal inclusief in de prijs he !  Na deze duik even omkleden en om 19:30 is het diner, verse sla en fruit, elke dag een ander hoofdgerecht en daarna een dessert. Het is géén a la carte keuzemenu, maar je kan wel vooraf aangeven als je geen vlees of vis eet of dat je vegetariër bent. En denk eraan, aan tafel geen blote oksels, de andere mensen aan tafel hebben geen interesse in die bos haar onder je armen tijdens het eten.

De service en accommodatie
De service op deze lodge is enorm groot, vriendelijk, netjes en professioneel. Ze zorgen voor ontbijt, lunchpakket en diner voor je en fileren indien gewenst de vis voor je, je kunt zelfs vers aan boord een stuk van je gevangen tonijn proeven. Zij brengen een kist vol met ijs en drankjes naar de boot, limonade, bier en water, ook daar weer wat je zelf wenst en ze zorgen voor vers fruit, ananas, meloen en zelfs lekkere koekjes.

Elke dag roomservice die je kamer opruimen, vegen en je krijgt elke dag schone handdoeken, je hoeft de hele week dus nergens aan te denken dan eten, drinken, vissen, relaxen en slapen, de rest wordt allemaal voor je verzorgd. Het is een luxe complex met 8 kamers en elke grote kamer heeft 2 losse bedden, dus ook al slaap je met 2 man op de kamer, ieder heeft zijn eigen bed, elke kamer heeft een douche en toilet en uiteraard airco.

Er is trouwens heel goed internet in de ruimte waar je je ontbijt hebt, vaak ook op de kamer. Verder doet het team alles voor je, een groot super vriendelijke team, die Engels spreken staan voor je klaar. Overdag blijven zij op de lodge, waar niemand anders kan komen, dus al je spullen zijn veilig. Na een dag vissen heb je kans dat je shirts vol met bloed zitten of vies zijn, geen probleem, in de wasmand en de volgende dag ligt alles weer fris op bed en is het schoon gewassen, inclusief in de prijs (fooitje aan het einde vd week is gewenst). Dus je kamer wordt opgeruimd en schoongemaakt, de was in de wasmand op je kamer wordt gewassen, eten en drinken geen zorgen, dus slapen, eten, vissen, eten en slapen en weer vissen.

De reis
Je vertrekt vanaf Amsterdam/Brussel/Düsseldorf met bv KLM naar Panama City, een direkte vlucht zonder overstappen, deze vlucht duurt ongeveer 10,5 uur en in Panama is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Aan boord is het eten en drinken inclusief in de prijs. Eenmaal aangekomen in Panama heeft u een speciale “Cordes Travel VIP service”, u wordt meteen aan de slurf opgehaald door iemand met het bordje en logo van “Cordes Travel” en ga je onder begeleiding naar de immigratie, waar andere reizigers soms wel 2-3 uur moeten wachten, bent u vaak al binnen een half uur klaar. Daarna door de douane en koffers ophalen, binnen 1 uur na landing staat u vaak al buiten.

Onze service brengt u meteen door naar de bus, die al klaar staat en u meteen naar uw 4 sterren hotel brengt op 10 minuten rijden vh vliegveld. Eenmaal in het hotel heeft u een kamer met airco en incl. ontbijt, diner en drankjes zijn voor eigen rekening. Een prachtig 4 sterren hotel met grote zwembaden, whirlpool, grill restaurant, cocktailbar en loungesets, om meteen al in de goede sfeer te komen. Ons advies is om buiten op het terras een dikke Argentijnse steak te laten grillen op de BBQ…..hmmm. Een droom zwembad/tuin waar je in de ochtend alle tijd hebt voor ontbijt, even zwemmen, genieten vd mooie bloemen en palmbomen en langzaam wennen aan de warmte.

In de middag, op een vooraf afgesproken tijd, staat de bus weer klaar, deze brengt jullie terug naar het vliegveld of naar de lodge. Je kunt dus met het vliegtuig naar de lodge (niet in de prijs inbegrepen) of met een bus met airco, die wel inclusief in de prijs is, de reis met de bus is ongeveer 6u, met airco. Als je gaat vliegen, dan vlieg je in 1,5u naar David en vanaf daar is het 1,5u rijden naar de lodge met de bus is het 6u, dus in tijd met wachten erbij scheelt het niet veel.

Na de week vissen, nemen we weer de binnenlandse vlucht of de bus naar het vliegveld. Op het vliegveld van Panama kun je zelf iets eten en drinken, op eigen kosten, er zijn verschillende goede restaurants. En dan het vliegtuig terug naar Nederland. Wil je langer blijven, langer vissen of langer in Panama blijven, alles is mogelijk natuurlijk. Let wel, op de binnenlandse vlucht mag je maar 14kg bagage en 4kg handbagage meenemen, extra kilo’s kosten een paar dollar meer, dus dat valt ook wel mee.

Wij hebben een goede samenwerking met deze Luxe Lodge en hebben afspraken dat alle Benelux aanvragen door ons worden behandeld, dus stuurt u een e-mail naar deze partners, komt deze per direct weer terug bij ons, daar wij verantwoordelijk zijn voor de gehele Benelux.

De prijs:

Reken op ongeveer tussen de 5500,- en 6000,-  EU per persoon bij 4 personen op de boot en 5 dagen vissen van 06:30 tot 17:30, dat is een “All inclusive” prijs en afhankelijk vd koers vd dollar.

Deze prijs is inclusief het onderstaande:

 • Vliegtickets KLM met 23kg bagage pp + 10kg handbagage
 • Eten en drinken aan boord KLM
 • Alle transfers over de weg in Panama, bv naar de lodge
 • 1x hotelovernachting incl. ontbijt
 • Accommodatie, bedlinnen en handdoeken (dagelijks schoon)
 • Wasservice voor wassen kleding, dagelijks
 • Uitgebreid vers ontbijt met oa vers fruit
 • Uitgebreide lunch aan boord
 • Tijdens het vissen is er fruit, koekjes, chips en snacks
 • Aan boord is er koud water, limonade en bier
 • Luxe diner met vers vlees, verse vis en BBQ
 • Seizoensgebonden diner met onbeperkt kreeft en/of tonijn
 • Onbeperkt koffie, thee, limonade en water
 • Speciale luxe Panama koffie van eigen plantage
 • Onbeperkt wijn, bier en gedistilleerd
 • 5 dagen vissen van 06:30 tot 17:30
 • Grote visboot, kapitein, deckhand en brandstof
 • Hengels, molens, reels, kunstaas enz.
 • Exclusief:
 • VIP service vliegveld
 • In het hotel en onderweg: diner, lunch en drankjes
 • Exclusief fooi, fooi is verplicht, vraag ons om advies.
 • Indien nodig, mits deze niet te vangen is, vers aas.
 • Vraag ons om een geheel vrijblijvende prijsopgaaf.
Foto's vangsten
Foto's accommodatie
Visfilms uit Panama