Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

visreis bagage Noorwegen

Visreis bagage Noorwegen of IJsland.

Je gaat op visreis naar Noorwegen of IJsland en je wil natuurlijk ook bagage meenemen, denk aan een koffer, een viskist, een koelbox en/of zelfs een hengelkoker, retour of enkele reis, geen probleem via de KLM, SAS, Icelandair of Norwegian. Cordes Travel is officieel Benelux agent voor SAS, KLM, Icelandair en Norwegian en wij kiezen altijd de beste optie voor de groepen, wij kijken hierbij naar prijs, reistijd, overstappen en wachttijden. Want dat is echt niet makkelijk en heeft voor veel vissers die het zelf wel “even” dachten te boeken, voor problemen gezorgd. Heb je een andere maatschappij gevonden of wil je liever zelf je tickets boeken, geen probleem.

Onder “bagage” wordt verstaan een koffer, grote rugzak, viskist, koelbox of hengelkoker, zolang deze maar niet zwaarder is dan 23kg. (Fileer)messen, haken/dreggen, lood, pilkers, lijnen, molens en reels met lijnen, mogen niet in de handbagage, uiteraard wél in de ruimbagage.
TIP:  Volg uw bagage met de “AirTag

Dus je hengels en visfilet mogen gewoon mee aan boord vh vliegtuig. Heb je niet voldoende aan 1 stuk bagage, wat wij ons goed kunnen voorstellen, want bijna iedereen visser neemt 2 stuks bagage pp mee, dan kun je extra bagage vooraf via Cordes Travel bijboeken, dit kun je dan meteen op je boekingsformulier invullen. Zo kun je bv met 4 personen 4 stuks bagage extra bijboeken en kun je bv 7 koffers en 1 hengelkoker meenemen of 8 koffers en een hengelkoker, alles kan. Het is ook mogelijk om bv alleen voor de terugreis een stuk bagage te boeken, bv je visfilet.

  • Incl. in de prijs van een ticket bij de SAS heeft u 1x 23kg bagage + 8kg handbagage.
  • Incl. in de prijs van een ticket bij de KLM, Icelandair en Norwegian, heeft u 1x 23kg bagage + 10kg handbagage.
  • De bagage (max 23kg) mag niet verdeeld worden over meerdere bagage, het is max. 23kg per bagage stuk.

Let op een hengelkoker mag “officieel” 160cm lang zijn, maar naar de lengte wordt nooit naar gekeken, dit geeft géén garantie dat het ook altijd zal lukken. Mocht men wel moeilijk doen over de lengte moet u per enkele reis voor de langere koker bijbetalen, maar dit is sinds 2005 nog nooit gebeurt, maar goed voor alles is een eerste keer.

Helaas zien we ook heel veel schade bij de hengelkokers, 8 vd 10 kokers gaan kapot, met alle gevolgen van dien. Zelf zijn we nu inmiddels al minstens 30x met de “Sportube” hengelkoker van 180cm naar Noorwegen en IJsland gereisd en nog nooit een probleem gehad. Koop een goede sterke koker, wij adviseren de grote hengelkoker >>Sportube<< te kopen. Kost misschien iets meer, maar deze sportube hengelkoker is wel de sterkste hengelkoker die er is, met wielen !

Heb je vis gevangen en deze wil je mee naar NL of België nemen, dan kun je op het vliegveld of vooraf (online of via Cordes Travel) een extra bagage bijboeken (retour of alleen de terugreis). Je moet de vis uiteraard wel zelf fileren en verpakken. Op sommige accommodaties (A Rorbuer, Nappstraumen, Vesteralen en Havoysund) kan men ter plaatse een styropor kist kopen (+/- 20,-), indien op voorraad. Andere optie, een koelbox vanaf thuis meenemen, veel vissers nemen heen spullen (diepgevroren eten) mee in een Coleman box en terug vullen ze de box met visfilet (let op het totale max. 23kg gewicht).
Meer informatie in de >>Noorwegenwegen-PDF<<

LET OP, vis meenemen !
De maatschappij én Cordes Travel zijn NIET verantwoordelijk voor de INHOUD van bagage, raakt uw visbox kwijt, of gaat deze kapot, dan is de maatschappij of Cordes Travel niet verantwoordelijk voor deze vis, mocht deze bedorven/ontdooit zijn. De bagageafhandeling is verantwoordelijk voor de bagage dat deze alsnog bij u thuis komt, maar zijn ook NIET verantwoordelijk voor de INHOUD vd vis. Dus vis mee terug nemen, maximaal 18kg per persoon, is geheel op eigen risico ! Men is dus wel verantwoordelijk voor het terug bezorgen vd bagage, wel of niet ontdooit. Is de koffer echt kwijt, kan men de inhoud claimen bij de verzekering, dit valt onder de “reis-verzekering” (Niet onder de annulerings-verzekering).

TIP:  Volg uw bagage met de “AirTag

Vis verpakken en vervoeren

Hoe je de vis nu moet verpakken kun je lezen in het 60 pagina’s PDF “Vissen in Noorwegen” die je bij ons kunt aanvragen en je dan via de e-mail krijgt. Een PDF boordevol informatie over materialen, technieken, stekken, tips en trucs ! Een prachtig boekwerk vol met waardevolle informatie en dat geheel gratis.

Vis vervoeren met de auto of vliegtuig.
Hoe je nu je vis moet vervoeren over de weg (als je dus gaat rijden) staat ook in het PDF, dus ook die info is makkelijk te vinden. Hoe je de vis mee kan nemen is aan jezelf, je kunt een Coleman koelbox meenemen, heenreis met 23kg eten en terug met 23kg vis of je kan bij sommige accommodaties (A Rorbuer, Nappstraumen, Vesteralen en Havoysund) een styropor (piepschuim) box kopen (+/- 20 euro)

Let wel, wij als reisbureau en ook de maatschappij en/of Cordes Travel zijn NIET verantwoordelijk voor de inhoud vd bagage, raakt een bagage-stuk zoek, of mist de bagage het vliegtuig, is er een vertraging of staking, dan kan de vis bederven/ontdooien, daar is niemand voor verantwoordelijk, want niemand behalve de klant is verantwoordelijk voor de inhoud vd bagage. Men is wel verantwoordelijk voor het terug bezorgen vd bagage, wel of niet ontdooit. Is de koffer echt kwijt, kan men de inhoud claimen bij de verzekering, dit valt onder de “reis-verzekering” (Niet onder de annulerings-verzekering).

De vluchten, uiteraard afhankelijk van welk vliegveld, vliegen meestal via Oslo naar de bestemming, 99% vd vluchten hebben 1 overstap en komen altijd dezelfde dag aan, dus in de ochtend vertrekken en zelfde dag bij de accommodatie. Er zijn ook opties of vluchten waarbij een extra overnachting nodig is of beter is, zie die informatie op onze website bij het huisje van je keuze. Soms is 1 dag eerder vliegen een goede optie, dan ben je rond 14:00 al bij het huisje ipv 18:00 of 20:00.

  • Extra bagage (koffer, tas, hengelkoker), deze prijs kun je bij de prijslijst vd accommodatie op onze website zien.
  • Bagage ter plaatse bijboeken kan het dubbele kosten.
  • Het is ook mogelijk om extra bagage voor een enkele terugreis te boeken.
  • Vluchten vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf mogelijk, altijd met een overstap.
  • Sommige plaatsen kunnen direkt vanaf Amsterdam worden aangevlogen, denk aan Bergen, Trondheim en soms Tromso.
  • Enkele reis (bv alleen de terugreis) is ongeveer de helft vh bedrag.
  • Hotelovernachting kost +/- 95,- pp per nacht, incl. ontbijt op basis van een 2 pers. kamer, indien nodig of gewenst.

Bagage IJsland Icelandair

Als je een vispakket, ter plaatse in IJsland, besteld heeft, houdt hier dan voor de terugreis rekening mee, dan heb je dus waarschijnlijk méér bagage dan op de heenreis. Heb je méér bagage, op de terugreis, dan kun je deze ter plaatse in IJsland op het vliegveld bijbetalen, geen probleem. Prijzen voor de bagage ziet je bij de prijslijst op onze website bij de accommodatie. Lees ook even “vis meenemen uit IJsland“.

 

Lofoten-02