Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Groepsreis vissen Noorwegen Penn Festivals

Penn Festivals/groepsreizen Noorwegen

IMG_5948-

Ben je nog nooit in Noorwegen wezen vissen, ben je alleen of maar met z’n tweeën of heb je weinig ervaring of juist veel ervaring en zoek je een gezellige week vissen in Noorwegen ? Dan zijn onze Penn Festivals (groepsreizen) een uitkomst voor jullie. Maar ook voor die groepen die een gezellige week willen vissen in Noorwegen en als buren Nederlanders en Belgen te hebben, i.p.v. Noren, Zweden of Duitsers. Je hebt dan gewoon makkelijker contact.

Hoe verloopt zo’n visreis, hoeveel dagen vissen en welke tijden vliegen ? >>klik hier<<

DSC00205Wij (Linda en Raffie Cordes) en twee visgidsen zullen deze hele week begeleiden. Vanaf Amsterdam en weer terug zijn wij er bij, ook op het water. Wij geven advies, tips, stekken technieken en helpen je de mooiste vissen van Noorwegen te vangen. Tevens ga je 1 dag met de visgids op pad, op jacht naar de mooiste vissen en beste stekken.

Je bent vrij !
Veel vissers denken dat je op bepaalde tijden “moet” vissen niet vrij bent, nou geen zorgen, je “moet” maar een aantal dingen, één op tijd op Schiphol zijn en twee, op tijd weer bij de bus zijn, wat jullie tussendoor doen, hoe laat jullie op staan, waar en wanneer jullie gaan vissen is allemaal vrij, niets moet en bijna alles mag, iedereen is vrij om te doen en laten wat ie wil, op een paar kleine huisregels na.

Je hebt dus je eigen huisje, eigen slaapkamers en eigen boot, we gaan niet wisselen, je blijft bij je eigen groep in huis en op de boot. Ook wij vd organisatie slapen niet in jullie huisje en komen niet aan boord, we dringen ons niet op. Dus dat is niet veel anders dan dat je buitenom een Festival zou gaan.

De agenda:
Hier de datums van onze groepsreizen/Penn Festivals, wil je mee of heb je vragen, mail ons gerust:  [email protected]

 • Jaar:  2024
 • Penn Nappstraumen Festival Lofoten — 22-05 t/m 29-05-24  >>>
 • Penn Nappstraumen Festival Lofoten — 19-06 t/m 26-06-24  >>>
 • Penn Vesteralen Festival Lofoten — 28-08 t/m 04-09-24  >>>
 • Canada groepsreis via Nordic Sea Angling 06-10 tm 13-10-24  >>>
 • Hoe verloopt de reis ? Lees hier de reistijden >>>
 • Jaar:  2025
 • Penn Nappstraumen Festival Lofoten — 28-05 t/m 04-06-25 >>>
 • Penn Nappstraumen Festival Lofoten — 25-06 t/m 02-07-25 >>>
 • Penn Vesteralen Festival Lofoten — 27-08 t/m 03-09-25 >>>
 • Hoe verloopt de reis ? Lees hier de reistijden >>>
 • Jaar:  2026
 • Penn Nappstraumen Festival Lofoten — 27-05 t/m 03-06-26 >>>
 • Penn Nappstraumen Festival Lofoten — 24-06 t/m 01-07-26 >>>
 • Penn Vesteralen Festival Lofoten — 26-08 t/m 02-09-26 >>>
 • Hoe verloopt de reis ? Lees hier de reistijden >>>

— Géén huisje en boot delen als je een eigen groepje hebt, of met z’n tweeën bent —

Je leert tijdens deze week heel veel, daar we eigenlijk één groep zijn, zo kun je van iedereen altijd iets leren en ontstaan er leuke vriendschappen. Ook wij (Linda en Raffie) zorgen ervoor dat iedereen zijn visje zal vangen, daar we elkaar helpen, met tips, technieken en stekken, we hebben die week geen geheimen voor elkaar en helpen elkaar allemaal. In de ochtend en avond gezellig praatje maken, tips, kennis en stekken en informatie delen en dat in je eigen taal, even de dag doornemen met je Nederlandse of Belgische buurman.

De visboten
We gebruiken de beste visboten van Noorwegen, betere boten zijn er niet, deze 23.5ft aluminiumboten met 150pk 4-takt motor, voorzien van twee grote schermen, eentje voor GPS/plotter en de andere voor dieptemeter/fishfinder, zijn speciaal gebouwd voor de visserij in Noorwegen. Als je eenmaal op deze boot hebt gevist, wil je nooit meer anders.

Bij Nappstraumen en Vesteralen gaat de visgids geheel gratis 1 dag met jullie op pad, zoeken naar de grootste vissen en beste stekken, aan boord verteld ie alles over de technieken.

Ideaal zo’n visgids die daar al het hele jaar vist, vaak al meerdere jaren, dus kent het visgebied, de stekken en technieken als geen ander. Deze visgidsen willen alleen maar vissen en vissen en doen er alles aan om samen met jullie een prachtige visdag te hebben met hopelijk een prachtvangst ! Na een dag met de visgids heb je heel veel geleerd en dat is geweldig want vissen is kennis.

Alleen of met z’n twee ?
Ben je nu alleen of maar met z’n twee dan kunnen wij indien gewenst en jullie dit willen om de kosten te drukken, 1 of 2 personen erbij zoeken die ook alleen of maar met 2 zijn, maximaal 4 personen ! Wij kennen de meeste vissers, dus zoeken de juiste mensen bij elkaar, dat doen we al sinds 2004 en 99,9 % gaat dat altijd goed, is er toch iets, dan zijn wij er altijd nog.

Lees ook eens door de >reisverslagen< dan zul je zien dat alles soepel en gezellig verloopt. Maak je de keuze om bij 1 of 2 andere heren in het huisje te gaan, dan moet iedereen zich natuurlijk een beetje aanpassen, eerlijk is eerlijk. Je moet die week het met elkaar gezellig maken en met elkaar het beste ervan maken en tot op heden gaat dat al sinds 2003 goed !

We hebben wel één eis, je mag niet snel zeeziek worden, want dat is vervelend voor de andere heren die wel willen vissen. Wil je liever met z’n tweeën blijven, dus geen andere heren erbij, geen probleem, dan blijf je met 2 pers. in het huisje en op de boot. Je kunt er dus ook voor kiezen om mee z’n tweeën mee te doen aan zo’n Festival.

Havoysund-Festival - 36Super-gezellig !!
Deze weken zijn super gezellig en goed georganiseerd, lees maar eens door de reisverslagen en zoek naar de “Penn Festivals” in Noorwegen, je leest zelf dat het altijd erg gezellig is, een geweldige sfeer en dat wij alles goed onder controle hebben, Linda en Raffie zijn er de hele week voor jullie, ons doel is om jullie een geweldige week te bezorgen en wij hulp bieden met advies, technieken en tips.

Verhuur:
Bij alle Festivals is het mogelijk om hengels, molens, reels en drijfpakken te huren, prijzen staan bij de betreffende accommodatie.

Wedstrijd voor de eer
Om er een heel klein beetje spanning in te bouwen hebben we ook een kleine wedstrijd, gewoon voor de lol, voor de eer en als aandenken. We hebben een 1e, 2e en 3e prijs voor de langste vissen, vaak natuurlijk een heilbot. Maar heilbotten mogen niet aan boord worden gebracht, heilbotten die groter zijn dan 130cm en aan land worden gebracht tellen niet mee. We zijn een groot voorstander van C & R (Catch and Release) vd heilbotten, dus daarom vissen we op cm’s in Noorwegen. Vis naast de boot, meten en foto maken en weer laten zwemmen. Als winnaar van een 1e, 2e of 3e prijs krijg je een mooie Penn prijs en een trofee.

 • 1e prijs een prachtige exclusieve Festival trofee + waardebon van 750,- voor Penn, Spiderwire of Berkley materialen.
 • 2e prijs een prachtige exclusieve Festival trofee + waardebon van 500,- voor Penn, Spiderwire of Berkley materialen.
 • 3e prijs een prachtige exclusieve Festival trofee + waardebon van 250,- voor Penn, Spiderwire of Berkley materialen.

Jullie visboot, 23.5ft Arronet boot met 150pk

Nappstraumen Lofoten Noorwegen

Vesteralen noord Noorwegen

 [divider_up]