Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Vroegboeken

Vroegboeken

Boek ruim op tijd !

Boek ruim op tijd is onze “gouden tip” ! Heel veel reizigers en vooral sportvissers boeken hun vakantie veel te laat. Waar de Duitse sportvissers vaak één jaar of eerder voor vertrek hun vakantie al boeken en soms zelfs meteen voor een paar jaar, boeken heel veel Belgische en Nederlandse vakantiegangers hun vakantie pas een paar maanden voor vertrek.

Vaak heeft dit te maken met de vraag of ze wel of niet vrij krijgen, het budget hebben of gewoon vaak iets te makkelijk denken. Het nadeel van “laat” boeken is dat men soms (best wel vaak) duurder uit is, daar de verschillende maatschappijen hogere prijzen hebben als er minder plaats is, zeg maar “vraag en aanbod”.

Maatschappijen als Color-Line, Fjordline, Icelandair, KLM en vele andere hebben een beperkte aanbiedingen plaats op hun schip of vliegtuig. Boek je dus ruim op tijd betaal je de “basis-prijs” boek je veel later, dan betaal je al snel veel geld meer wat soms kan oplopen tot een paar honderd euro.

De meeste maatschappijen werken ook met “dagprijzen” dat betekent dat de prijs hoger wordt, zodra het vliegtuig of schip voller raakt. Fjordline is daar een groot voorbeeld van, zij voeren flinke prijzen als men “laat” boekt. Wij hebben we eens 2 groepen gehad in dezelfde huisjes, met 2 normale auto’s en beide groepen waren met 4 personen, de ene groep betaalde 625,- euro voor een reis en de andere groep 1100,- euro, een verschil van maar liefst 475,- euro. Als die laatste groep eerder had geboekt, hadden zij die 475,- euro in hun zak kunnen steken.

Vroegboeken is niet alleen belangrijk voor de financiële kant, maar ook voor de accommodatie en de keuze van de periode. Logisch dat de weken waar vrije dagen in vallen als eerste geboekt worden. De mooiste huisjes en de beste boten voor de beste prijzen worden altijd als allereerste geboekt. Wij merken ook dat we steeds vaker “helaas dat huisje is al geboekt” moeten zeggen en dat is enorm jammer natuurlijk. Je hebt dan eindelijk dat huisje gevonden wat je leuk lijkt, een boot die naar je wens is of een gebied wat je bevalt en dan is het al geboekt….eeuwig zonde.

Ons advies is om dus ruim op tijd op zoek te gaan en ruim op tijd te boeken, geen zorgen voor de factuur, die krijgt u pas tegen Oktober November, zodra de prijzen voor het volgend jaar bekend zijn.

Groetjes Raffie en Linda
Cordes Travel