Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Corona-Covid-19

Covid-19 – Corona virus

Archief 2020 >>>

Hoe nu verder ?

Colijnsplaat 13-02-2021

Hallo allemaal,

“Hoe nu verder ?” een vraag die 95% vd bevolking zich nu afvraagt, komt er een nog 3e golf en hoe lang houden we last van dit virus ? Een vraag die niemand kan beantwoorden, want niemand weet wat er volgend jaar gaat gebeuren. We gaan ons even richten op ons bedrijf, want daar gaat het nu even om. Maar we gaan de goede kant op, IJsland is besmetting vrij, Noorwegen geeft weer toestemming voor verschillende landen en de besmettingen blijven dalen, dus er is licht aan het einde vd tunnel. Daarbij zijn er ook steeds meer mensen gevaccineerd, dus ook dat gaat soepel.

Veel vissers weten niet of ze al moeten, mogen of kunnen boeken voor 2021 of 2022, wat als…. stel dat…. en hoe verder als….. Allemaal vragen die onze gasten hebben en de potentiële “klanten” aan ons stellen. Een duidelijk antwoord hebben we hier natuurlijk niet voor, wij kunnen ook niet in de toekomst kijken.

Maar stel dat er in 2021 hetzelfde gebeurd als in 2020, de wereld blijft nog even dicht, lockdowns, quarantaine en ga zo maar door, wat dan ? Op dit moment kunnen we aangeven dat wij hetzelfde zullen handelen als in 2020 en niemand zijn geld kwijt is. Wij hebben in 2020 alle groepen omgeboekt naar later in 2020 of naar 2021 en met succes. Alle huiseigenaren, partners, KLM, SAS, Sixt, Avis, Norwegian en ga zo maar door hebben er allemaal voor gezorgd dat vissers hun geld niet kwijt zijn.

Sommige groepen kregen een “refund” (geld terug) andere groepen zijn omgeboekt en weer andere groepen mochten zelf kiezen om om te boeken, tot soms wel 2022. Het is per land, vlucht, overtocht, accommodatie en verblijf verschillend dus wij moeten elke boeking apart behandelen, net zoals we in 2020 hebben gedaan.

Wat als we niet op (vis)reis kunnen in 2021 ?
Wij hanteren de “100% regel” dat is een regel dat wij als reisbureau pas actie kunnen ondernemen als 100% vast staat dat een land dicht is voor toeristen, er geen vluchten of overtochten zijn, ergens code rood is of een andere manier waardoor jullie visreis niet door kan gaan, dus als deze 100% niet door kan gaan, dan pas spreken we vd “100% regel”.

Denk je dat de reis niet door zal gaan, heb je angst, wil je niet meer op visreis, heb je geen vertrouwen meer, denk je dat we tot 2030 niet meer kunnen reizen enz enz enz, dan is dat helaas geen reden tot annulering en geen reden tot geld terug. Pas als een reis voor 100% niet door kan gaan, dan is er sprake vd 100% regel en dan pas kunnen we huisjes, tickets, huurauto’s, overtochten enz enz enz gaan omboeken, eerder kunnen en mogen we dit niet !

Als de “100% regel” dan van pas is, gaan we samen met de hoofdboeker kijken naar de verschillende opties, net zoals we in 2020 hebben gedaan, we gaan kijken wanneer de groep dan wel kan en wil gaan en nee dat is niet leuk, daar zit niemand op te wachten, maar wij kunnen er niets aan veranderen, het enige wat wij kunnen doen is jullie zo goed mogelijk helpen en samen tot een oplossing komen. Let wel, omboeken kan alléén naar dezelfde accommodatie, dus moet de reis omgeboekt worden, moet dit via hetzelfde vliegveld/overtocht en voor hetzelfde huisje. Wij nemen persoonlijk met elke groep contact op.

We begrijpen jullie angst, jullie onzekerheid en alle gevoelens die deze verschrikkelijke crisis met zich mee brengt, maar wij zijn afhankelijk vd huiseigenaren, maatschappijen en alle andere bedrijven, wij kunnen en mogen niet “zomaar” een reis annuleren of omboeken omdat er een “vermoeden” is, dat kan pas als er 100% zekerheid is.

Ook Cordes Travel heeft 2020 overleeft en 2021 zullen we ook volop doorgaan, we zijn een gezond bedrijf en zullen ook deze crisis doorstaan, mede dankzij het vertrouwen van onze partners en onze gasten. Uiteraard hebben we veel verlies, tot wel 75% van de omzet, maar we hebben gespaard en die kunnen we nu gebruiken als buffer, dus we komen er wel. Wij denken ook dat er straks gewoon weer gereisd kan worden en er dan een vaccin zal zijn of het virus niet meer sterk is.

Veel vissers, die elders geboekt hadden, hebben hun visreis in het water zien vallen, zij mochten niet op visreis of alles was geannuleerd. Bij Cordes Travel zijn alle groepen tussen 15 juli en 31 oktober, gewoon naar IJsland en Noorwegen gereisd en heeft iedereen een prachtige week gehad. Lees maar eens door de >>vangstberichten<< en >>reisverslagen<<

Mochten er vragen zijn dan horen we van jullie !

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes
Cordes Travel visreizen