Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Steurvissen op de Fraser River British Columbia Canada

Steurvissen op de Fraser River British Columbia Canada

Wij boeken minimaal 3 dagen steurvissen, korter gaat niet

Big Game vissen in Canada, zonder zeeziek te worden !

Canada - Cordes Travel - 2--

* Ideaal voor vissers die groot willen vangen, maar snel zeeziek worden, want de rivier is als een spiegeltje, dus geen golven, dus niet zeeziek.

* Prijslijst Canada >>>

Honderden vissers kennen dit gebied al, de omgeving en de rivieren staan bekend als een geweldig mooi en visrijk sportvis-paradijs en dat zonder zeeziek te worden. De natuur, de boten, de visserij en de visgidsen zijn hier allemaal vd hoogste kwaliteit. Op maar een 1,5 uur rijden vh vliegveld Vancouver Canada ligt Chilliwack, met de KLM een rechtstreeks vlucht. Je rijdt met je huurauto naar de haven en daar ligt de visgids met zijn boot klaar om te jagen op de grote steuren. Wij zijn hier zelf 2x geweest en hebben meerdere steuren boven de 200cm gevangen.

Linda haar grootste was 275cm en Maurits zijn steur was 302cm, dus er zwemmen echt hele grote steuren daar in Canada. Cordes Travel zou Cordes Travel niet zijn als we samen werken met de beste bedrijven, visgidsen, boten en hotels. Daarom bieden we een compleet pakket aan, zonder verrassingen en geloof me er zijn best wat extra kosten zoals tags, vergunningen, belastingen, lunch, fooi enz enz. Dus boek bij Cordes Travel en wij zorgen voor alles zonder verrassingen. Vissen kan vanaf 3 dagen, korter dan 3 dagen vissen is niet mogelijk.

Je slaapt in een hotel en met je eigen huurauto, die wij voor je reserveren, rij je naar de afgesproken plek waar de visgids jullie ophaalt met zijn boot. Met een rugzakje met je regenpak, je weet maar nooit, je foto/filmcamera stap je aan boord en kan het avontuur beginnen. 10 minuten varen en daar gaan we ! De visgids heeft alles bij zich, je hoeft niets mee te nemen. Hij gooit de boot voor anker en deze ligt meteen doodstil, geen beweging in de boot, geen golven, niets en dan genieten vd rust, de natuur, de stilte, de zeearenden en de prachtige bergen in Canada. Het vissen is begonnen …. het is daarna niet de vraag “of” je steur gaat vangen, want wij geven namelijk “Steur-garantie”, maar de vraag is hoeveel steuren boven de 2m gaan jullie vangen ?

De accommodatie:
Je kunt kiezen uit een basis hotel “Chilliwack”, daar verbleven wij telkens of het luxere Spa Resort “Harrison” hotel, maar die is wat duurder. Het ontbijt van Chilliwack is van het menu (a la carte), dus niet inclusief, maar je kunt ook overal in de ochtend ontbijten bij verschillende restaurants, ook een hele belevenis. Bij Harrison is het ontbijt inclusief. Dus voor het ontbijt geen zorgen en lunchpakket is inclusief in de prijs. Dan heb je drinken, koffie, limo, chips, koekjes, fruit en sandwiches aan boord. Wil je nog wat anders meenemen er zijn verschillende supermarkten in de buurt.

Canada - 7In de avond kun je bij beide hotels dineren of een ander restaurant uitkiezen. Wij hebben nog wel wat tips voor je om een echte dikke Amerikaanse hamburger of Steak te eten, zoals gezegd met je eigen auto kun je alle kanten op. Het fijne van een eigen auto hebben is dat je na het vissen rond 16:00 nog iets van Canada kunt zien, wat eigenlijk natuurlijk bijna hetzelfde als de USA is, grote enorme winkelcentrums, mega viswinkels (Bass Pro of Cabella’s) en heel veel verschillende restaurants voor het diner, maar ook voor het ontbijt. Sta op tijd op en ga een ontbijten bij een echt Amerikaans restaurant waar je kunt kiezen uit een enorm menu, een belevenis.

Maar als je nu toch zo lang moet vliegen, boek dan een paar dagen zonder vissen, blijf een paar dagen langer en ga nog eens wat anders doen. Ga bv eens schieten met een dikke Beretta, een 9mm, Walter P5 of een .45 of een AK47 (kalashnikov), echt gaaf om eens te doen. Dit kan ik Canada gewoon, paspoort mee, baan boeken en je gaat schieten met de wapens van je keuze, wij vonden het geweldig om te doen, wij helpen je op weg. Maar er is natuurlijk heel veel meer te doen in Canada, dus boek een paar dagen extra en geniet nog een een extra mini-vakantie.

“Het is niet de vraag “of” je een steur vangt,
maar hoe groot !”

De visserij op steur is in sommige maanden gewoon net even iets beter dan in de andere maanden. Wil je de allergrootste vangen, dus minder in aantallen maar die hele grote steuren, dan zijn de maanden augustus tm oktober top, in de andere maanden vang je ook steur, vaak iets kleiner en meer. Maar eigenlijk vang je in elke maand wel steur in Canada. Cordes Travel is in oktober 2018 met 12 man naar hier geweest en wij hebben meer dan 40 steuren boven de 2m gevangen, waarvan Linda Cordes de grootste van 275cm, 110cm omtrek, +/- 200kg en een leeftijd van 90 jaar !! 1,5u drillen met een monstervis, dat was een enorme belevenis en ervaring. In 2021 waren wij wederom in Canada, deze keer met Maurits en Teun en toen ving Maurits een mega monster-steur van maar liefst 302cm, geschat gewicht 300kg !! Lees >>hier<< het verslag.

Wil je steur vangen op de Fraser River, kunnen we met trots zeggen dat wij in British Columbia samenwerken met de beste visgidsen, beste boten en de beste materialen dit sluit dus helemaal aan bij de kwaliteit van Cordes Travel. Het allermooiste is, hier kun je niet zeeziek worden, want golven zijn er nooit. De visserij op steur is dus vanuit de boot en is meer bodemvisserij, dus hengel in de steun, je hoeft dus niet te werpen. Dus genieten en vissen op prachtig rustig water. Zie >>hier<< een leuke film over het vissen op Steur en onze >>film<< van onze trip in 2018.

Een visreis naar British Columbia Canada en het vissen op deze (witte) Steur, is Big Game vissen op een rivier, de witte Steuren die je hier kunt vangen kunnen richting de 300kg wegen en kunnen een lengte bereiken van meer dan 300cm ! De allergrootste worden 400/500kg en kunnen wel 200 jaar oud worden. Maar de gemiddelde lengtes liggen hier tussen de 150 en 250cm. Dus vissen op een geweldig sterke vis, in een prachtige omgeving zonder de hitte van de Tropische landen, dan is Canada jou visstek. Hier vang je een oervis die zo sterk is, daar kan de grootste heilbot niet tegenop, een steur van 130cm of meer voelt als een heilbot van 200cm, echt dit zijn vissen, die moet je eens vangen in je leven, één bonk spieren !!

Canada - 8Deze witte steur, de grootste zoetwater vis in de wereld, staat ook bekend als werelds sterkste en meest spectaculaire zoetwater vis die er te vangen is, dit heeft te maken met zijn geweldige sprongen, zijn kracht, de afmetingen en gewichten. In 1994 is er een verbod gekomen op het meenemen van de steur dus is het hier 100% Catch and Release, tja en dan worden de formaten groter en de aantallen meer.

Honderden tijdschriften, film-crews, schrijvers, reporters en andere media vissers, zijn hier al geweest voor een reportage, dit is gewoon een geweldige ervaring iets wat je eens in leven moet meemaken, het vangen van een vis die gewend is om tegen de stroom in te zwemmen en te vechten voor zijn voedsel, dus een kracht die je nooit meer zult vergeten en gegarandeerd spierpijn zal bezorgen.

 

Canada - Cordes Travel - 3Visgids, boten en materialen
De trips op deze rivieren zijn allemaal met een visgids, dit om je de beste kansen te bieden, zij weten als geen ander de beste stekken, technieken en materialen. De visgidsen doen er echt alles aan om jou die geweldige steur of zalm te laten vangen. Wij adviseren met maximaal 4 personen op de boot te gaan, dan heb je uiteraard ook nog de visgids.

Aan boord zijn bankjes om op te zitten, je droog onder een kap en soms is er zelfs een kacheltje aanwezig, dus lekker comfortabel als het wat kouder is. Het is gezellig met z’n allen bij elkaar op een boot, heel anders dan in Noorwegen en gezelliger, het is een soort picknick met vissen, mede omdat je niet in de boot staat te schommelen een hele dag, maar een vlakke rivier hebt.

Alle hengels (kunst)aas zijn allemaal aan boord en inclusief in de prijs. Vang je een hele grote steur dan gaat men met de vis richting land, je krijgt dan ter plaatse een waadbroek te leen, waarmee je kleren droog blijven, je gaat het water in en zo kun je met die grote steur op de foto, zoals je op veel foto’s al kunt zien. Zo kan de vis in het water blijven en je toch de mooiste foto’s kunt maken, deze pakken zijn aan boord.

Canada - 10Alle boten hebben een jet-motor, zodat men ook prima dicht onder de kant en op de ondiepe stukken kan komen, soms zelfs maar 40cm diep. Alle boten hebben een kleine huif waar men onder kan schuilen als het bv regent of koud is tijdens het varen. De visgids vaart de boot, dus daar geen zorgen over. Lunch en water zijn aan boord en zijn inclusief in de prijs.

Een dagje niet vissen ?
Een dag niet vissen, je kunt vanaf alles doen in het prachtige Canada. Je kunt een dagje shoppen in de prachtige stad Vancouver of naar een Mega grote Outlet waar de merk-kleding echt heel goedkoop is. Denk ook eens aan een bezoek aan de grootste hengelsport, jacht en outdoorwinkels van Canada en de USA, de “Bass Pro en Cabella’s” hier loop je gerust een paar uur rond. Een prachtige winkel vol met kleding, materialen, hengels, molens, kunstaas, visboten en ook veel gewone stoere kleding, tegen zeer scherpe prijzen, echt de moeite waard en een “must” voor elke sportvisser.

Canada - Cordes Travel - 7In de ochtend kun je eens echt ergens gaan ontbijten met spek, pannenkoeken en worstjes, op z’n Amerikaans of ga in de avond naar een echt Amerikaans Steak House voor een monster Steak vd grill …hmmmmm. Of ga eens shoppen bij Wallmart die vaak 24u per dag open is, een mega supermarkt waar alles groot is, ook leuk om eens te zien. Niet spannend genoeg  ? Ga dan schieten met een .45, Riotgun, Semi Automatisch wapen of een geweer tot wel .50 !! Wij geven advies wat er allemaal te doen is, want we zijn er zelf uiteraard ook geweest. Dus ga je naar Canada om te vissen boek dan minimaal twee vrije dagen of ook nog iets te zien en te genieten.

De reis British Columbia Canada
Je vliegt van Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Vancouver (9,5u) en vanaf daar 1,5 uur met de huurauto naar het hotel. Wij boeken meestal de KLM, deze heeft rechtstreekse vluchten, goede stoelen en een eigen TV scherm, met honderden films, series en spelletjes, service en eten aan boord is prima. Je mag altijd zelf je tickets en huurauto boeken, geen probleem.

De prijzen
Alle prijzen zijn inclusief hotel, ontbijt, lunch, fooi, vergunningen, tags, lunch, belastingen en materialen. Exclusief vlucht en huurauto.

Stuur ons een e-mail met je wensen en binnen 24u maken we een geheel vrijblijvende prijsopgaaf voor je. Mocht je langer willen blijven zonder vissen, geen probleem, kan ook. Wil je meer advies, maak een afspraak of kom (op afspraak) gerust eens langs op kantoor.

Prijzen
Filmpje 1
Foto's Canada

Prijslijst Steurvissen:
* Aankomst en vertrekdag naar keuze
* Incl. hotel, ontbijt, lunch, materialen en vergunningen
* Langer verblijf, zonder vissen mogelijk
* De Canadese dollar is de juiste prijs.
* Prijs per persoon, excl. ticket en huurauto.

Prijslijst Canada 2024 
3 dagen 8u vissen
bij 2 personen in de boot
Incl. hotel Chilliwack 1 kamer
2920 CAD per persoon
(+/- 2018,- eu pp)
3 dagen 8u vissen
bij 2 personen in de boot
Incl. hotel Harrison 1 kamer
2910 CAD per persoon
(+/- 2000,- eu pp)
3 dagen 8u vissen-
bij 3 personen in de boot
Incl. hotel Chilliwack 2 kamers
2750 CAD per persoon
(+/- 1900,- eu pp)
3 dagen 8u vissen-
bij 3 personen in de boot
Incl. hotel Harrison 2 kamers
2555 CAD per persoon
(+/- 1765,- eu pp)
3 dagen 8u vissen
bij 4 personen in de boot
Incl. hotel Chilliwack 2 kamers
2035 CAD per persoon
(+/- 1405,- eu pp)
3 dagen 8u vissen
bij 4 personen in de boot
Incl. hotel Harrison 2 kamers
2040 CAD per persoon
(+/- 1410,- eu pp)
4 dagen 8u vissen
bij 2 personen in de boot
Incl. hotel Chilliwack 1 kamer
3805 CAD per persoon
(+/- 2630,- eu pp)
4 dagen 8u vissen
bij 2 personen in de boot
Incl. hotel Harrison 1 kamer
3790 CAD per persoon
(+/- 2615,- eu pp)
4 dagen 8u vissen
bij 3 personen in de boot
Incl. hotel Chilliwack 2 kamers
3545 CAD per persoon
(+/- 2450,- eu pp)
4 dagen 8u vissen
bij 3 personen in de boot
Incl. hotel Harrison 2 kamers
3300 CAD per persoon
(+/- 2110,- eu pp)
4 dagen 8u vissen
bij 4 personen in de boot
Incl. hotel Chilliwack 2 kamers
2650 CAD per persoon
(+/- 1830,- eu pp)
4 dagen 8u vissen
bij 4 personen in de boot
Incl. hotel Harrison 2 kamers
2635 CAD per persoon
(+/- 1820,- eu pp)
5 dagen 8u vissen
bij 2 personen in de boot
Incl. hotel Chilliwack 1 kamer
4690 CAD per persoon
(+/- 3235,- eu pp)
5 dagen 8u vissen
bij 2 personen in de boot
Incl. hotel Harrison 1 kamer
4670 CAD per persoon
(+/- 3225,- eu pp)
5 dagen 8u vissen
bij 3 personen in de boot
Incl. hotel Chilliwack 2 kamers
4340 CAD per persoon
(+/- 3000,- eu pp)
5 dagen 8u vissen
bij 3 personen in de boot
Incl. hotel Harrison 2 kamers
4050 CAD per persoon
(+/- 2795,- eu pp)
5 dagen 8u vissen
bij 4 personen in de boot
Incl. hotel Chilliwack 2 kamers
3245 CAD per persoon
(+/- 2240,- eu pp)
5 dagen 8u vissen
bij 4 personen in de boot
Incl. hotel Harrison 2 kamers
3240 CAD per persoon
(+/- 2235,- eu pp)
Hotel + ontbijt
Chilliwack of Harrison
Inclusief
Visgids + visbootInclusief
Hengels, materialen, aasInclusief
Vergunning & belastingenInclusief
Fooi (verplicht in Canada)Inclusief
Vliegticket KLM direkt
Economy class
Op aanvraag
Huurauto type
Type Jeep Grand Cherokee
Op aanvraag

Canada - Cordes Travel - 2-- Canada - 13 Canada - 12 Canada - 11 Canada - Cordes Travel - Canada - Cordes Travel - 2 Canada - 4

Canada - Cordes Travel - 4 Canada - Cordes Travel - 3 Canada - Cordes Travel - 8 Canada - Cordes Travel - 7 Canada - 7 Canada - 8 Canada - 9

Canada - 10 Canada - 6 Canada - 5 Canada - Cordes Travel - 5 Canada - Cordes Travel - 6

Canada - Cordes Travel - 9 Canada - 1 Canada - 2 Canada - 3 Canada - Cordes Travel - 1

Steur vissen Canada 1 Steur vissen Canada 2 Steur vissen Canada 3 Steur vissen Canada 4 Steur vissen Canada 5 Steur vissen Canada 6

Steur vissen Canada 7 Steur vissen Canada 8 Steur vissen Canada 9 Steur vissen Canada 10 Steur vissen Canada 11 Steur vissen Canada 12 Steur vissen Canada

British Columbia Canada 29 British Columbia Canada British Columbia Canada 32 British Columbia Canada 30 British Columbia Canada 28 British Columbia Canada 12

British Columbia Canada 13 British Columbia Canada 23 British Columbia Canada 24 British Columbia Canada 15 British Columbia Canada 14 British Columbia Canada 21

British Columbia Canada 25 British Columbia Canada 17 British Columbia Canada 26 British Columbia Canada 16 British Columbia Canada 18 British Columbia Canada 27 British Columbia Canada 20

Canada 1 Canada 2 Canada 3 Canada 4 Canada 5 Canada 6 Canada 7

Canada 8 Canada 9 Canada 10 Canada 11 Canada 12 Canada 13 Canada 14

Canada 15 Canada 16 Canada 17 Canada 18

British Columbia Canada 8 British Columbia Canada 19 British Columbia Canada 10 British Columbia Canada 5

British Columbia Canada 11 British Columbia Canada 2 British Columbia Canada 1 British Columbia Canada 3 British Columbia Canada 6