Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Vissen op de Fraser River British Columbia Canada

Vissen op de Fraser River British Columbia Canada

Wij boeken minimaal 3 dagen steurvissen

* Ideaal voor vissers die groot willen vangen, maar snel zeeziek worden, want de rivier is als een spiegeltje, dus geen golven, dus niet zeeziek.

Canada Fraser River 15

Big Game vissen in Canada, zonder zeeziek te worden !

Honderden vissers kennen dit gebied al, de omgeving en de rivieren staan bekend als een geweldig mooi en visrijk sportvis-paradijs en dat zonder zeeziek te worden. De natuur, de boten, de visserij en de visgidsen zijn hier allemaal vd hoogste kwaliteit. Op een 1,5 uur rijden vh vliegveld Vancouver Canada ligt Chilliwack, hier begint vaak de visserij. Je kunt kiezen uit een basis hotel “Chilliwack” of het luxe Spa Resort “Harrison”, direkt aan het water waar men ook opgehaald kan worden met de boot, is duurder maar is vele malen luxer dan Chilliwack. Het ontbijt is Chilliwack is heel erg simpel, ei, boterhammen en koffie. Harrison heeft een vers groot ontbijtbuffet waar de kok verse omeletten en roerei of gebakken eieren maakt voor je. Verder heeft Harrison verschillende zwembaden en bubbelbaden om na het vissen te relaxen. Er zijn dus meerdere opstapplaatsen mogelijk als je gaat steurvissen, allemaal binnen een 15 minuten rijden of vanaf Harrison Resort recht voor de deur op loopafstand. Maar met je eigen huurauto kun je makkelijk en snel alle kanten op.

Canada - Cordes Travel - 2--

In de avond kun je bij beide hotels dineren of op loopafstand een ander restaurant uitkiezen. Wij hebben nog wel wat tips voor je om een echte dikke Amerikaanse hamburger of Steak te eten, zoals gezegd met de auto kun je alle kanten op. Het fijne van een eigen auto hebben is dat je na het vissen rond 16:00 nog iets van Canada kunt zien, wat eigenlijk natuurlijk bijna hetzelfde als de USA is, grote enorme winkelcentrums, mega viswinkels (Bass Pro of Cabella’s) en heel veel verschillende restaurants voor het diner, maar ook voor het ontbijt. Sta op tijd op en ga een ontbijten bij een echt Amerikaans restaurant waar je kunt kiezen uit een enorm menu.

Canada - 7Maar als je nu toch zo lang moet vliegen, boek dan een paar dagen zonder vissen, blijf een paar dagen langer en ga nog eens wat anders doen. Ga bv eens schieten met een pistool, geweer een sniper-rifle, AK47 of een automatische geweer, echt gaaf om eens te doen. Dit kan ik Canada gewoon, paspoort mee, baan boeken en je gaat schieten met de wapens van je keuze, wij vonden het geweldig om te doen. Maar er is natuurlijk heel veel meer te doen in Canada, dus boek een paar dagen extra en geniet nog een een extra mini-vakantie.

“Het is niet de vraag “of” je een steur vangt,
maar hoe groot !”

De visserij op steur is in sommige maanden gewoon net even iets beter dan in de andere maanden. Wil je de allergrootste vangen, dus minder in aantallen maar die hele grote steuren, dan zijn de maanden juli tm oktober top, in de andere maanden vang je ook steur, vaak iets kleiner en meer. In de herfst kun je ook met een licht spinstok en een spinnertje vissen op de zalm. Wil je dit gaan doen, geef dit even een dag voordien door aan de visgids, dan zorgt hij voor de juiste materialen. Maar eigenlijk vang je in elke maand wel steur in Canada. Cordes Travel is in oktober 2018 met 12 man naar hier geweest en wij hebben meer dan 40 steuren boven de 2m gevangen, waarvan Linda Cordes de grootste van 275cm, 110cm omtrek, +/- 200kg en een leeftijd van 90 jaar !! 1,5u drillen met een monstervis, dat was een enorme belevenis die Linda nooit meer zal vergeten.

Canada Fraser River 27Wil je witte steur vangen op de Fraser River, wilde zalm vissen op de Harrison River of Fraser River, vliegvissen op Steelhead op de Vedder River of forel vissen op één vd kleine rivieren van Fraser Valley, het kan allemaal. We kunnen met trots zeggen dat wij in British Columbia samenwerken met de beste visgidsen, beste boten en de beste materialen dit sluit dus helemaal aan bij Cordes Travel. Het allermooiste is, hier kun je niet zeeziek worden, want golven zijn er nooit. De visserij op steur is dus vanuit de boot en is meer bodemvisserij, dus hengel in de steun, je hoeft dus niet te werpen. Dus genieten en vissen op prachtig rustig water. Zie >>hier<< een mooie film over het vissen op Steur en onze >>film<< van onze laatste trip.

Een visreis naar British Columbia Canada en het vissen op deze witte Steur, is Big Game vissen op een rivier, de witte Steuren die je hier kunt vangen kunnen richting de 300kg wegen en kunnen een lengte bereiken van meer dan 3m ! De allergrootste worden 400/500kg en kunnen wel 200 jaar oud worden. Maar de gemiddelde lengtes liggen hier tussen de 150 en 200cm. Dus vissen op een geweldig sterke vis, in een prachtige omgeving zonder de hitte van de Tropische landen, dan is Canada jou visstek. Hier vang je een oervis die zo sterk is, daar kan de grootste heilbot niet tegenop, een steur van 130cm of meer voelt als een heilbot van 200cm, echt dit zijn vissen, die moet je eens vangen in je leven, één bonk spieren !!

Canada - 8Deze witte steur, de grootste zoetwater vis in de wereld, staat ook bekend als werelds sterkste en meest spectaculaire zoetwater vis die er te vangen is, dit heeft te maken met zijn geweldige sprongen, zijn kracht, de afmetingen en gewichten. In 1994 is er een verbod gekomen op het meenemen van de steur dus is het hier 100% Catch and Release, tja en dan worden de formaten groter en de aantallen meer.

Honderden tijdschriften, film-crews, schrijvers, reporters en andere media vissers, zijn hier al geweest voor een reportage, dit is gewoon een geweldige ervaring iets wat je eens in leven moet meemaken, het vangen van een vis die gewend is om tegen de stroom in te zwemmen en te vechten voor zijn voedsel, dus een kracht die je nooit meer zult vergeten en gegarandeerd spierpijn zal bezorgen.

 

Canada - Cordes Travel - 3De verschillende soorten en beste vangstmaanden
De prachtige Steur kun je het hele jaar door vangen, zeker de laatste maanden vh jaar hebben al hele dikke /grote steuren laten zien. Steelhead is het beste tussen januari en April. Chinook Salmon is het beste vanaf half juni tot eind oktober, de Chum Salmon en de Coho Salmon, laten zich “makkelijker vangen tussen begin september en eind december, de Pink Salmon (om het jaar, dus 2019, 2021, 2023 enz.) midden Augustus en eind oktober, Sockeye Salmon vang je het beste eind juni tot begin oktober en de forel vang je er ook het hele jaar door.

Visgids, boten en materialen
De trips op deze rivieren zijn allemaal met een visgids, dit om je de beste kansen te bieden, zij weten als geen ander de beste stekken, technieken en materialen. De visgidsen doen er echt alles aan om jou die geweldige steur of zalm te laten vangen. Wij adviseren met maximaal 4 personen op de boot te gaan, dan heb je uiteraard ook nog de visgids, dus ben je met 5, daar je niet hoeft te werpen, kan dat ook. Aan boord zijn bankjes om op te zitten, je droog onder een kap en soms is er zelfs een kacheltje aanwezig, dus lekker comfortabel als het wat kouder is. Het is leuk met z’n allen bij elkaar op een boot, heel anders dan in Noorwegen en veel gezelliger, het is een soort picknick met vissen, mede omdat je niet in de boot staat te schommelen een hele dag, maar een vlakke rivier hebt.

Canada - 10Alle hengels (kunst)aas zijn allemaal aan boord en inclusief in de prijs. Vang je een hele grote steur dan gaat men met de vis aan land, je krijgt dan ter plaatse een waadbroek te leen, waarmee je kleren droog blijven, je gaat het water in en zo kun je met die grote steur op de foto, zoals je op veel foto’s al kunt zien. Alle boten hebben een jet-motor, zodat men ook prima dicht onder de kant en op de ondiepe stukken kan komen, soms zelfs maar 40cm diep. Alle boten hebben een kleine huif waar men onder kan schuilen als het bv regent of koud is tijdens het varen. De visgids vaart de boot, dus daar geen zorgen over. Lunch en water zijn aan boord en zijn inclusief in de prijs, ontbijt is incl. in het hotel uiteraard. Wil je limonade of koffie, neem dit zelf mee of overleg dit even met je visgids na de 1e visdag.

Canada - Cordes Travel - 7Een dagje niet vissen ?
Wil je een dagje genieten vd natuur, er zijn wandelingen door oa de oerbossen met een gids, je kunt grote Zeearenden gaan bekijken. dagje golfen of zelfs een middag of hele dag met de kayak op pad. Je kunt natuurlijk ook een dagje shoppen in de prachtige stad Vancouver. Maar als je een eigen huurauto hebt, dan kun je op een vrije dag of een paar dagen langer blijven, ook andere dingen doen. Denk aan een bezoek aan de grootste hengelsport, jacht en outdoorwinkels van Canada en de USA, de “Bass Pro en Cabella’s” hier loop je gerust een paar uur rond ! In de ochtend kun je eens echt ergens gaan ontbijten met spek, pannekoeken en worstjes, op z’n Amerikaans of ga in de avond naar een echt Amerikaans Steak House voor een monster Steak vd grill …hmmmmm. Of ga eens shoppen bij Wallmart die vaak 24u per dag open is, een mega supermarkt waar alles groot is, ook leuk om eens te zien. Niet spannend genoeg  ? Ga dan schieten met een .45, Riotgun, Semi Automatisch wapen of een geweer tot wel .50 !! Wij regelen het voor je, is echt de moeite waard en gaaf om eens te doen. Wij geven advies wat er allemaal te doen is, want we zijn er zelf uiteraard ook geweest.

De reis British Columbia Canada
Je vliegt van Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Vancouver en vanaf daar 1,5 uur met de huurauto naar het hotel. Wij boeken de meeste van onze vluchten via Icelandair met een korte overstap (1,5u) op IJsland, wat ideaal is om even te benen te strekken op deze lange reis, onderweg is er vaak nog 1 overstap (3u). Icelandair heeft goede stoelen en een eigen TV scherm, met honderden films, series en spelletjes, service en eten aan boord is prima. Wil je liever rechtstreeks vliegen dan kunnen we ook de KLM voor je boeken.

De prijzen
Deze zijn afhankelijk vd duur van je verblijf, aantal personen, seizoen, visserij en accommodatie, dus dit is maatwerk. Stuur ons een e-mail met je wensen en binnen 24u maken we een geheel vrijblijvende prijsopgaaf voor je. Mocht je langer willen blijven zonder vissen, geen probleem, kan ook. Wil je meer advies, maak een afspraak en kom gerust eens langs op kantoor.

Prijzen
Filmpje 1
Foto's Canada

Prijslijst Steurvissen

* Prijzen per persoon
* Aankomst en vertrekdag naar keuze
* Langer verblijf, zonder vissen mogelijk
* De Canadese dollar is de juiste prijs.

Prijslijst Canada 2022 
2 personen in de boot
3 dagen vissen
3150 CAD
(+/- 2125,- eu)
2 personen in de boot
4 dagen vissen
4150 CAD
(+/- 3000,- eu)
2 personen in de boot
5 dagen vissen
5150 CAD
(+/- 3475 eu)
2 personen in de boot
6 dagen vissen
6150 CAD
(+/- 4150 eu)
3 personen in de boot
3 dagen vissen
3450 CAD
(+/- 2325 eu)
3 personen in de boot
4 dagen vissen
4550 CAD
(+/- 3100 eu)
3 personen in de boot
5 dagen vissen
5650 CAD
(+/- 3810 eu)
3 personen in de boot
6 dagen vissen
6750 CAD
(+/- 4550 eu)
4 personen in de boot
3 dagen vissen
3750 CAD
(+/- 2525 eu)
4 personen in de boot
4 dagen vissen
4950 CAD
(+/- 3340 eu)
4 personen in de boot
5 dagen vissen
6150 CAD
(+/- 4150 eu)
4 personen in de boot
6 dagen vissen
7350 CAD
(+/- 4955 eu)
Visgids + visbootIncl.
Hengels, materialenIncl.
Hotel Chilliwack
incl. ontbijt
2 pers. kamer losse bedden
+/- 200,- eu
(voor de kamer 1 nacht)
Hotel Harrison Resort
Incl. ontbijt
2 pers. kamer losse bedden
+/- 250,- eu
(voor de kamer 1 nacht)
Lunchpakket (optie)25 CAD pp
(+/- 18,-eu pp)
Visvergunning
Ter plaatse betalen
85 CAD pp
(60 eu pp)
15% Fooi (verplicht)
Ter plaatse betalen
+/- 50 CAD pp pd (Verplicht)
(+/- 35,- eu pp pd)
Vliegticket KLM direkt
Economy class
Op aanvraag
Huurauto type
Jeep Grand Cherokee
Op aanvraagCanada - Cordes Travel - 2-- Canada - 13 Canada - 12 Canada - 11 Canada - Cordes Travel - Canada - Cordes Travel - 2 Canada - 4

Canada - Cordes Travel - 4 Canada - Cordes Travel - 3 Canada - Cordes Travel - 8 Canada - Cordes Travel - 7 Canada - 7 Canada - 8 Canada - 9

Canada - 10 Canada - 6 Canada - 5 Canada - Cordes Travel - 5 Canada - Cordes Travel - 6

Canada - Cordes Travel - 9 Canada - 1 Canada - 2 Canada - 3 Canada - Cordes Travel - 1

Steur vissen Canada 1 Steur vissen Canada 2 Steur vissen Canada 3 Steur vissen Canada 4 Steur vissen Canada 5 Steur vissen Canada 6

Steur vissen Canada 7 Steur vissen Canada 8 Steur vissen Canada 9 Steur vissen Canada 10 Steur vissen Canada 11 Steur vissen Canada 12 Steur vissen Canada

British Columbia Canada 29 British Columbia Canada British Columbia Canada 32 British Columbia Canada 31 British Columbia Canada 30 British Columbia Canada 28 British Columbia Canada 12

British Columbia Canada 22 British Columbia Canada 13 British Columbia Canada 23 British Columbia Canada 24 British Columbia Canada 15 British Columbia Canada 14 British Columbia Canada 21

British Columbia Canada 25 British Columbia Canada 17 British Columbia Canada 26 British Columbia Canada 16 British Columbia Canada 18 British Columbia Canada 27 British Columbia Canada 20

Canada 1 Canada 2 Canada 3 Canada 4 Canada 5 Canada 6 Canada 7

Canada 8 Canada 9 Canada 10 Canada 11 Canada 12 Canada 13 Canada 14

Canada 15 Canada 16 Canada 17 Canada 18 Canada

British Columbia Canada 9 British Columbia Canada 8 British Columbia Canada 19 British Columbia Canada 10 British Columbia Canada 7 British Columbia Canada 5

British Columbia Canada 11 British Columbia Canada 2 British Columbia Canada 1 British Columbia Canada 3 British Columbia Canada 6 Canada