Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Eco Tours en SPA bij Crocodile Bay Resort

Eco Tours & SPA bij Crocodile Bay Resort

Als u de bovenstaande film heeft bekeken, dan heeft u eigenlijk al een goed beeld wat Crocodile Bay te bieden heeft, natuur, luxe accommodatie en veel activiteiten. “Eco Tours” is wat lastig te vertalen, maar het gaat om het evenwicht tussen de natuur en de mens en het gebruik ervan. De naam is gekozen omdat de activiteiten zo gemaakt zijn dat de gasten een stap dichter bij de natuur komen, zij maken “gebruik” van de prachtige natuur in Costa Rica. Veel activiteiten worden ook gehouden in of rond Osa Peninsula, een schiereiland van het grote nationaal natuurpark Corcovado. Het mooie is dat dit mooiste ongerepte regenwoud, de oceaan ontmoet en men dus kan genieten vd stille oceaan en de geweldige natuur van Corcovado. Alle trips zijn onder begeleiding van een getrainde professional met heel veel ervaring en kennis, veiligheid en service staan voorop, alle tours zijn in het Engels. Halve dag tour is meestal van 07:00 tot 12:00 of van 13:00 tot 17:00. Meer informatie over vertrektijden, wat te dragen en info over de tour zelf krijgt u bij de “Eco Tour afdeling” deze is elke dag

Deze Eco Tours, zijn niet inclusief in de prijs, hier moet men extra voor betalen en moeten uiterlijk 24u voor deelname geboekt worden. Alle tours zijn incl. lunch, drinken en gids, u kunt de tours vooraf boeken en betalen of ter plaatse boeken, deze moeten allemaal 24u voordien geboekt worden, dus in de ochtend een trip voor de middag boeken gaat niet. Verder kan een tour of Spa geannuleerd worden, annuleert men 12u of korter voor aanvang tour/behandeling, dan zijn de kosten 50%. Als er kinderen bij zijn tussen 6 en 11 jaar en er 2 volwassen personen bij zijn, krijgen de kinderen 25% korting. Let op een groot deel vd kosten is een ondersteuning voor het project, dus voor het behoud en onderhoud vh project, daar het vaak lokale familie’s zijn die de natuur of traditie in stand willen houden. Alle prijzen zijn in dollars, daar de koers nog al eens wisselt, via >deze link< kunt u kijken wat deze ongeveer waard is. Voor een juiste prijsopgaaf in euro’s kunt u ons geheel vrijblijvend een e-mail sturen. Tot slot een tip, neem een paar stevige gesloten schoenen mee en een lange broek voor de wandelingen, ook een poncho is makkelijk.

Costa-Rica 4De speciale SPA en massage behandelingen

Het is een lange lijst, om die reden hebben we er een speciale pagina van gemaakt. Klik op de foto, of de link om eens te lezen wat Crocodile Bay allemaal te bieden heeft. Veel is vertaald uit het engels en je moet eigenlijk een expert zijn om al deze behandelingen en massages te begrijpen. We geven je dus een idee wat er allemaal te boeken is en ter plaatse kun je je nog beter laten informeren over de tientallen mogelijkheden. Wat vast staat is dat je bij Crocodile Bay een ervaring voor je leven hebt en dat van grote klasse, je lichaam, geest, je hersens en eigenlijk je hele lichaam van top tot teen wordt in Costa Rica geprikkeld en dan zeker op het prachtige Crocodile Bay Resort. Beleef het, ervaar het en onderga het en laad je op voor weer een jaar keihard werken.
* Te boeken naar wens
* Klik hier voor meer informatie >>

Costa-Rica 1241. Het vissen in Costa Rica

We hebben het er eigenlijk al over gehad, over deze geweldige visreis, maar we vonden dat we hier toch mee moesten beginnen, daar dit ook een activiteit is en men deze ook voor 2 of 3 dagen kan boeken, hoort deze hier wel thuis. Juist deze hele ervaring van een visreis met activiteiten of een familie-trip maakt dit resort zo speciaal. Overdag vissen en in de avond wandelen door de jungle, of na een dag vissen je eens lekker laten masseren in de spa. Één ding staat vast, deze visreis of gewone vakantie, zult u niet snel meer vergeten, het is niet goedkoop, maar voor service, een hoge kwaliteit moet nu eenmaal meer betaald worden, een goedkope auto rijdt ook anders dan een dikke Mercedes of Rolls Royce, want in die categorie spreken we. En vergeet niet ontbijt, lunch en diner zijn altijd incl. in de prijs, net als koffie, thee, water, limonade en wijn bij het eten, zijn ook allemaal inclusief.
* Prijzen voor de visboten vindt u bij de prijslijst.

Costa-Rica 76

2. Canopy Zip Line overdag en in het donker

Zip Line soms ook wel een kabelbaan genoemd, onder begeleiding van professionele en zwaar getrainde medewerkers wordt deze onder strenge veiligheidsmaatregelen uitgevoerd, veiligheid staat hier voorop uiteraard. Het materiaal is allemaal van topkwaliteit en het nieuwste vh nieuwste. Er zijn meerdere platformen waar je vandaan kunt vertrekken, het is dus niet 1 baan, maar een soort tour, onder begeleiding van een gids. Hoe kun je nu beter dit prachtige regenwoud zien dan een deel vanuit de lucht, waar de grote papegaaien rond vliegen. Wil je helemaal iets unieks meemaken, bv na een dag vissen, boek dan de “avond-tour” en vlieg in het donker over deze baan.
** Zie hier alle prijzen >>>

Costa-Rica 423. Krokodillen en Kaaimannen kijken

Een vakantie boeken op Crocodile Bay Resort en dan geen krokodillen zien, dat kan toch niet ? Dus uiteraard zijn er ook krokodillen op het resort aanwezig, vaak ligt deze klaar naast het buffet, nee dat is een geintje hoor. Maar met een gratis trip kun je met een gids de Mascottes van dit prachtige resort gaan bekijken. Maar hou je ogen open en je camera klaar, want tijdens deze korte wandeling maak je meteen kennis met de andere dieren van dit resort. Ara’s en vele andere vogels vliegen door de lucht, wellicht een boomkikker of een aap die nog even komt kijken naar de Nederlanders en belgen en let op waar je loopt er kan ook zomaar een een ander (groot) beest oversteken.
* Tour op afspraak
* Geheel gratis

green_black_poison_df4. Regenwoud nachttour

Voor de stoere mannen of vrouwen, die niet bang zijn in het donker en niet bang zijn om door duizenden beesten en insecten bekeken te worden. Zie honderden gekleurde ogen, hoor allerlei geluiden en wandel met een zaklamp door de jungle, vol met spinnen, slangen, insecten, krokodillen en andere “enge” beesten, dit is dus voor mensen met stalen zenuwen of voor diegene die in slaap vallen bij een horror film. Uiteraard onder begeleiding van een zeer ervaren en getrainde gids, die ook voor de zaklamp zorgt…hopen dat de batterijen vol zijn. Het zal een tour worden die je niet snel meer zult vergeten en misschien wel een geweldige ervaring is.
* Vertrek om 19:30 vanaf het resort.
** Zie hier alle prijzen >>>

Costa-Rica 45

5. Waterval beklimmen en Abseilen

Weer een tour voor mensen die echt iets durven en van actie en spanning houden. Samen met een ervaren gids beklim je een stijle rots, midden in het mooie regenwoud van Costa Rica. Eenmaal aan de top kun je even wat rusten en genieten vd mooie natuur, het uitzicht en kun je je voorbereiden om misschien wel de sprong van je leven te maken, je springt via een touw (geen bungeejump) naar beneden door de waterval, het water stort op je hoofd, je bent kletsnat en de adrenaline giert door je lichaam. Dit is cool, dit is te gek, dit is kicken en eenmaal beneden wil je nog een keer, geen probleem, dan klimmen we nog een keer omhoog. Ben jij klaar voor de sprong van je leven ?
* Te boeken voor een hele dag, onder begeleiding van een expert.
** Zie hier alle prijzen >>>

Costa-Rica 346. Osa Regenwoud

Deze trip “moet” je eigenlijk altijd boeken, het tropische regenwoud Osa, wil je maar één natuur-trip boeken, boek dan deze, dan kun je in ieder geval het gevoel, de geuren, de geluiden en de enorme ervaring beleven van een geweldig mooi regenwoud. Deze trip geeft je een kijkje in de natuur en laat je iets meemaken wat je wellicht nog nooit hebt ervaren. Prikkel al je zintuigen, voel je éé met de natuur en ervaar Costa Rica “Pura Vida”. Het mooie van deze trip is dat deze voor iedereen is en wordt dus op maat aangepast, dus zelfs oma en de kids kunnen mee om deze unieke tour te ervaren, te beleven en er aan terug te denken.
* Te boeken voor een halve of hele dag, onder begeleiding van een expert.
** Zie hier alle prijzen >>>

Costa-Rica 377. Beroemde Corcovado Nationaal Regenwoud

Dit is een trip die je eigenlijk ook moet boeken, hier heb je de meeste kans de wilde dieren te zien, het is een echt regenwoud, dus nat en vochtig, maar zo verschrikkelijk mooi. Het is de parel van Costa Rica, hier zie je brulapen, tapirs, kapucijnapen, eekhoornapen, honderden vogelsoorten, maar ook katachtige zoals de Jaquars, Margays, Ocelots, poema’s en meer dan 140 zoogdieren. Ben jij klaar voor deze tocht die toch ook wel wat lichamelijke inspanning zorgt, dus een beetje conditie is wel nodig. Uiteraard wordt deze tocht begeleid door experts die zorgen dat het voor iedereen veilig blijft, ben jij klaar voor de tocht van je leven ?
* Te boeken voor een hele dag, onder begeleiding van een expert.
** Zie hier alle prijzen >>>

Snorkel-CB8. Snorkelen in Costa Rica

Met een watertemperatuur van 27gr, palmbomen en helderblauw water nodigt je uit voor een prachtige belevenis. Snorkelen in Golfo Dulce met de boot. Snorkel tussen de mooiste koralen, onderwater rotsen, planten en bekijk de vele verschillende vissoorten met honderden verschillende kleuren. Sommige visjes zien er apart uit en sommige komen zo uit een aquarium, want zo voel je je ook. Heb je geluk dan komt er nog een haaitje of een andere grote vis voorbij. De professionele gids hou alles goed in de gaten en zorgt dat u veilig de mooiste plekjes kunt zien. Deze trip is ideaal te combineren met de Botanische tuin of het opvangcenter.
* Te boeken voor een halve dag, onder begeleiding van een expert.
** Zie hier alle prijzen >>>

Tuinen9. De Botanische tuin

Met een prachtige rit per boot, langs de mooie bossen waar je onderweg allerlei dieren kunt tegenkomen, oa dolfijnen en Ara’s. Eenmaal aan land wandel je een stukje naar de tuin, waar je onderweg kunt genieten vd mooiste regenwoud van dit continent, waar je onderweg allerlei dieren kunt tegenkomen. Deze prachtige enorme tuin, heeft de grootste collectie Orchideeën en bloemen, maar ook  maak je kennis met de natuurlijke herkomst van chocolade, cashew, mango, peper, vanille en gember, wat een ervaring. Uiteraard dit alles weer onder begeleiding van een gids en ook in de tuinen zullen de mooiste vogels aan je voorbij komen.
* Te boeken voor een halve of hele dag, advies om te combineren met de Wildlife opvang
** Zie hier alle prijzen >>>

Costa-Rica 3010. Vogels spotten Costa Rica

Costa Rica en dan speciaal het gebied waar ons resort ligt heeft meer dan 750 verschillende vogelsoorten, dat zijn er meer dan Canada en heel de USA bij elkaar. Overal zult u prachtig vogels tegen komen, tijdens uw wandelingen, op het resort en uiteraard tijdens de vele “Eco-tours” die wij bieden. Om die reden hebben we ook 2 programma’s gericht op het vogel spotten. Een 2,5 dag zeer intensief vogels spotten onder begeleiding van een professionele vogelaar. Als echte vogel liefhebber is dit natuurlijk een unieke kans om zoveel vogels te spotten in Costa Rica. Voor de liefhebber is er ook een kleine tour die een halve dag duurt en de allermooiste vogels laat zien.
* Te boeken voor een halve, een hele of 2,5 dag, onder begeleiding van een expert.
** Zie hier alle prijzen >>>

Costa-Rica 111. Reptielen en Amfibieën tours

Deze tour is opgericht voor diegenen die een speciale interesse in Reptielen en amfibieën hebben en er nog meer over wil leren. Waar doe je dat beter dan in het regenwoud van Costa Rica ? Tijdens deze trips zal men dieper in gaan op de soorten, leefgewoonte en is het doel om zoveel mogelijk soorten te zien in het wild. Onder begeleiding van een ervaren gids gaat men op zoek naar deze prachtige beestjes. Denk aan de Bothrops asper en de wimpergroefkopadder, maar ook verschillende kikkers. Je ziet het echte natuurliefhebber zijn meer dan welkom op dit prachtige resort waar je echt de natuur in kunt trekken en dus ook als men niet van vissen houdt welkom is.
* Te boeken voor een hele dag, onder begeleiding van een expert.
** Zie hier alle prijzen >>>

cacaobeanskobotour12. Chocolade plantage Finca Kobo

Deze tour gaat over één van de meest belangrijkste inheemse bomen van Costa Rica … chocolade! Door de overvloed aan vruchtlichamen in de bomen, is er overvloed aan voedsel in het gebied, vooral toekans en andere kleurrijke vruchten-etende vogels en soms ook eekhoorns en apen, wonen hier. Waar komt de chocolade vandaan, hoe wordt het bereid en hoe smaakt echte pure chocolade. De tour eindigt door een trip langs een plantage, een medicijntuin, waar men vers fruit krijgt en men de chocolade ook kan proeven. Kortom een leuke tour, waar wederom een stukje educatie aan is toegevoegd en dat maakt je weer samen met de natuur.
* Te boeken voor een halve dag, onder begeleiding van een expert.
** Zie hier alle prijzen >>>

Costa-Rica 6

13. Paardrijden in Costa Rica

Uiteraard hebben we ook aan de paardenliefhebbers gedacht, altijd al gedroomd van een tocht ter paard door de jungle, is weer eens iets anders dan over het strand. Met je paard langs de paden, de bergwand en door het regenwoud, onderweg kom je de mooiste uitzichten over de oceaan tegen, kun je genieten van alles om je heen. Onderweg zijn er pauzes en kun je genieten van alle mooie bomen, planten, papegaaien, apen, vlinders, insecten, reptielen en wie weet nog een mooie katachtige. Ook dit is weer een trip die je niet snel zult vergeten, want wie kan er nu zeggen dat ie ter paard door de jungle is geweest ? (advies is dichte schoenen en lange broek)
* Te boeken voor een halve dag, onder begeleiding van een expert.
** Zie hier alle prijzen >>>

playapreciosa14. Het strand Playa Preciosa

Zwemmen in zee, zonnen of gewoon een lekker dagje strand. Dit strand is niet wit, heeft wel palmbomen en wordt voornamelijk door de bevolking gebruikt. Maar ach om er een paar uurtjes te blijven is het prima. Er is een een barretje, er zijn douches, er zijn ligstoelen en er zijn verse sappen te koop, dus voldoende aanwezig. Bij deze trip is geen gids aanwezig en het zwemmen is op eigen risico, niet dat er enge beesten zwemmen hoor, maar meer dat er geen strandwacht aanwezig is en het op eigen risico is, maar ter plaatse ziet u snel dat er meer mensen aan het zwemmen zijn. Dagje strand is dus ook mogelijk bij Crocodile Bay
* Vrije toegang
** Zie hier alle prijzen >>>

Vlinder-CB15. Vlinders kijken

De vlinder is bekend in de hele wereld en nergens zie je zoveel soorten en kleuren bij elkaar dan in Costa Rica. Helaas door de opwarming vd aarde en de vervuiling, zijn een aantal soorten al uitgestorven en worden andere bedreigd. Deze “Butterfly Farm” is een uniek project dat er voor zorgt dat niet nog meer soorten verdwijnen en zij doen er gelukkig alles aan om deze prachtig gekleurde vlinders te behouden. Zij zorgen dat er weer nieuwe vlinders komen en laten ze daarna vrij in de natuur. Tijdens de excursie door de farm en de uitleg over deze vlinders hebben de locals, als dank voor de bijdrage, allerlei fruit en hapjes voor de bezoekers.
* Te boeken voor een halve of hele dag
** Zie hier alle prijzen >>>

Mount16. Mountainbike in Costa Rica

Voor de fanatieke Mountainbikers, kom Mountainbiken in Costa Rica in een omgeving die je niet snel meer zult tegenkomen. Fietsen tussen de Ara’s, Luiaards, Apen en Toekans, wat wil je nog meer ? Als dat geen belevenis is, dat is geweldig om mee te maken ! Wil je keihard afdalen, normale paden gebruiken of juist Cross Country, er is voor ieder wat wils en geloof me, sommige paden doen je 2x slikken voor dat je begint. Ook hier weer goede fietsen, goede hulp en service en voor de meer extreme paden brengt een bus je naar de plaats toe, kun je meteen beginnen met een geweldige afdaling of een trip door wat minder ruig gebied, welk pad je ook kiest, langs de fruitbomen, de gaarden, de jungle en vooral heel veel natuur, het zal er eentje zijn die je niet snel zult vergeten.
* Te boeken voor een halve dag of hele dag, onder begeleiding van een expert.
** Zie hier alle prijzen >>>

Kayak17. Kayakken door de mangroves

Met je kayak door de Mangroves van Costa Rica, hoe mooi is dat. Omringd door natuur, op het water, zo voel je je één met de natuur, geniet vd jungle geluiden, het schreeuwen van apen en zie hoe de reigers en lepelaars aan het jagen zijn, die de Ara’s voorbij vliegen en bekijk de apen die jou ook aan het bekijken zijn. Zie de vele insecten, reptielen en maak kennis met de mooie hagedissen die over het water “fietsen”. Een mooie tocht voor iedereen die van stilte en natuur houdt. Uiteraard is ook deze trip weer professioneel uitgevoerd en zijn er zwemvesten en een droogzak aanwezig, net als 1 en 2 persoons kayaks.
* Te boeken voor een halve dag, onder begeleiding van een expert.
** Zie hier alle prijzen >>>

Costa-Rica 2618. Apen tour

Aapjes kijken ter vermaak vd gasten of vd apen ? Volgens mij hebben de apen net zoveel plezier als jullie. Costa Rica heeft vier soorten apen in het land en juist bij Crocodile Bay zijn leven deze 4 soorten bij elkaar in de Osa Peninsula. Hier ga je kijken hoe en waar deze vier apen leven, waarom ze soms zoveel brullen en je ziet ze natuurlijk in hun eigen leef omgeving en dat maat deze trip dan weer uniek. Aapjes kijken en ze dan ook nog zien, ook hier weer een leuke trip voor het hele gezin. Kom kijken naar de Brulaap, Witschouder Capucijnaap, Slingeraap en de Eekhoornaap, ze wonen allemaal in dit prachtige natuurgebied.
* Te boeken voor een halve dag, onder begeleiding van een expert.
** Zie hier alle prijzen >>>

spidermnsm19. Osa Wildlife Opvang (Sanctuary)

Met de boot vaar je in dezelfde richting als de tour voor de Botanische tuin (nr 3), deze is daarom dan ook goed te combineren, zelfs met een korting voor beide trips. Eenmaal aan de andere kant dan komt u bij het opvangcenter waar dieren worden opgevangen die gewond zijn geraakt of illegaal in bezit waren of die men probeerde te smokkelen. Vaak zijn dit dieren die hier hun laatste levensjaren vertoeven en dus uw entreegeld wordt gebruikt voor een goed doel. Maak kennis met de luiaard, spinnen (achter glas), Ara’s, Toekans en apen. Dichter bij het Wildlife in Costa Rica zul je niet snel komen.
* Te boeken voor een halve dag, advies om te combineren met de Botanische tuin.
** Zie hier alle prijzen >>>

schildpad

20. Schildpadden Opvang

Osa in the water, wordt deze tour ook wel genoemd. Het gaat hier om de geweldige werkzaamheden van de “WIDECAST” een non profit organisatie die zich wereldwijd inzet voor de schilpadden en dat geheel belangeloos doet en zichzelf financiert door oa de bezoekers en giften. Hier onderzoeken ze de schildpadden, waar nog steeds veel te weinig bekend over is. Ze kijken naar de biologie, het eitjes leggen in het zand, de groei en het vertrek naar zee. Draai een dagje mee, hou ze vast, werk met ze en doe samen een onderzoek, een unieke kans voor mensen die gek zijn op zeeschildpadden en hier wel eens meer van willen weten, neem wel je zwembroek of badpak mee.
* Te boeken voor een hele dag, onder begeleiding van een expert.
** Zie hier alle prijzen >>>