Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Carafin lodge snoekvissen Ierland

Carafin Lodge snoekvissen Ierland

Carafin-Ierland - 32* 1,5 uur rijden van vliegveld Dublin
* 2 uur vliegen
* Huis met 3 slaapkamers (5 losse bedden)
* Appartement met 1 slaapkamer (3 losse bedden)
* 19ft 9.9pk visboten met fishfinder en GPS
* Prijzen visreis naar Ierland, snoekvissen >>>

Carafin Lodge ligt in de “County Cavan” in Ierland, een prachtig gebied voor natuur en vissen, men zegt dat er 365 meren in deze provincie zijn, één meer voor elke dag. De accommodatie Carafin ligt op 150m vh water en wordt gerund door de zeer sympathieke Pauric en zijn vrouw Clare, zij doen werkelijk alles om hun gasten van dienst te zien, deze Pauric heeft passie voor zijn werk en de visserij. In 2018 hebben zij het huis en het appartement helemaal gerenoveerd en verbouwd en is nu een prachtige accommodatie geworden.

Cavan is een prachtig gebied met enorm veel natuur, prachtige landschappen en een rijke historie die uit 1300 dateert, de inwoners houden dit deel van Ierland een beetje geheim, ze willen geen massatoerisme en zijn trots op hun eigen natuur vol met meren, bossen en prachtige uitzichten. Cavan en omgeving is bekend om de mooie visserij, denk aan snoek en witvisserij. Maar ook de wandelaars hebben genoeg te zien en te ontdekken hier, dus tevens ideaal voor een familie-vakantie. Ook erg fijn is dat Ierland bij de Euro hoort, dus je gewoon in euro kunt betalen.

Carafin-Ierland - 15De Ierse pubs, die zijn er meer dan voldoende op 6km afstand vd accommodatie, waar ook een flink aantal hele goede restaurants zijn, dus ook in de avond of bij slecht weer is er meer dan voldoende te doen. Op 3.5km in Butlersbridge zijn 3 pubs en een restaurant, in Cavan het grotere dorp/stad zijn veel meer pubs en restaurant, dat is 6.5km vd accommodatie, daar zijn ook verschillende supermarkten. Verder heb je ook nog Belturbet, ook heel erg gezellig om eens te gaan kijken, een echt Iers dorp op 9km.

De visserij in Ierland:
Carafin ligt aan de “Upper River Erne een gedeelte vd “Lough Oughter” (zie kaartje). Je vist hier voornamelijk op snoek en de stekken zijn hier allemaal in de buurt een “verre” stek is 35 min. varen. Verder is het mogelijk om de boot te verplaatsen naar één vd andere 365 meren, Pauric weet precies waar de visserij het beste is. De beste maanden voor de snoek zijn maart, april, mei, september, oktober en november. Het is een aaneengesloten gebied van rivieren en meren, je kunt hier echt alle kanten op en de boot kans zelfs naar een ander meer gebracht worden. Topvisser Simon Torenbeek (Berkley, Abu Garcia, Greys) hebben we dit gebied eerst laten testen en deze heren hadden veel wind en regen, maar vingen met 4 man in 1 week 200 snoeken, zie hier hun >>filmpje<<

De standaard 19ft 9.9pk visboten met dieptemeter/fishfinder en GPS, liggen op 150m vd accommodatie. Nu denk je misschien dat die 9pk te weinig, is maar geloof mee, meer heb je hier niet nodig. Van Pauric krijg je uitleg over de materialen en technieken en krijg je ter plaatse een waterkaart. Indien gewenst kan men een elektrische motor om te trollen er bij huren. Voor het vissen op snoek heb je geen vergunning nodig. Bij het huis en ook bij het appartement is één 19ft 9.9pk boot met dieptemeter, GPS en brandstof, inclusief in de prijs.

Je kunt tussen mei en september ook goed vissen op brasem, zeelt en voorn, dus ook leuk voor de witvisser die naar Ierland wil om te gaan witvissen. En je kunt vissen op forel eventueel met de vlieghengel, soms heb je daar een dagvergunning voor nodig die Pauric voor je regelt.

Carafin-Ierland - 3Hengels huren:
Je kunt ook hengels huren, maar veel sportvissers nemen liever hun eigen materialen mee. Er zijn doodaas hengels met baitcaster reels en spinhengels met baitcaster reels, er zijn jerkbait hengels en hengels om te trollen. Verder kun je er ook Bellyboten huren, als je hier mee bekend bent, erg leuk om te doen.

De accommodatie Carafin Lodge
Er is een prachtig groot huis met compleet ingerichte keuken, 3 slaapkamers met in totaal 5 losse bedden. Tevens kijk je uit over de prachtige Ierse natuur en het meer Lough Carafin, met een Guinness biertje in de hand genieten van deze overweldigende natuur. Naast het grote huis is ook een klein appartement, ook met een compleet ingerichte keuken die van alle gemakken is voorzien. Dit appartement heeft 1 slaapkamer en 3 losse bedden, in beide woningen geen stapelbedden. Verder is er uiteraard TV en is er gratis wifi.

De 19ft 9.9pk visboten liggen op 150m vh huisje, waar ook een gebouw staat waar men alle materialen netjes kan opbergen en achterlaten gedurende de week, ook hier kun je dan de vis/regenpakken kwijt, hier is ook een toilet, fijn en snel als je net vd boot komt. Let wel de stopcontacten zijn in Ierland anders dan in NL, dus neem een UK stekker mee voor Ierland. Tot slot is er bij de haven nog een kleine ruimte met een dartbord en een droogruimte voor je viskleding.

Carafin-Ierland - 48De reis naar Carafin Lodge
De meeste mensen gaan natuurlijk vliegen naar Dublin  Ierland met bv Ryanair. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of zelfs Eindhoven, je vliegt dan op Dublin, vliegtijd is ongeveer 2 uur. Als je op Dublin vliegt is het 1,5u rijden naar Carafin. Uiteraard kun je hengels en materialen meenemen aan boord, er kan dan extra bagage geboekt worden. Let op wij boeken géén vliegtickets voor deze lowbudget-maatschappijen, dit moet men zelf doen. Wij kunnen wel helpen, maar omdat deze maatschappijen gericht zijn op “zelfboeken” is het voor een reisbureau niet te doen.

Uiteraard staat Cordes Travel ook op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland én België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsportwinkeliers en is er de jaarlijkse grote ”Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij Cordes Travel de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar Ierland, Noorwegen, IJsland, Zweden, Canada, Panama, Costa Rica of Madagaskar boekt u natuurlijk bij Cordes Travel, wij hebben écht verstand van visreizen. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7 voor noodgevallen. Cordes Travel, professioneel, eerlijk en betrouwbaar en dat sinds 2003.

Gratis sportvispakket
Boekt je je visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt je een gratis prachtig sportvispakket t.w.v. 150 euro !
Meer informatie over dit mooie pakket kun je hier lezen.

Prijzen
Foto's Carafin

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven InternetTV

De huurboten:

  • Standaard in de prijs, 1x 19ft 9.9pk visboot
  • Eventueel zwaardere motoren aanwezig (niet nodig)
  • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder en GPS
  • Reddingsvesten zijn aanwezig

Informatief & Extra:

  • Wisseldag is vrij naar keuze
  • Minimaal 7 dagen verblijf, 8-9-10 zijn ook mogelijk.
  • Betalen in euro’s
  • 6km naar de winkel
  • 5km naar benzinestation
  • 1,5 uur rijden vh vliegveld Dublin

Stuur gerust een e-mail als u meer vragen heeft:  [email protected]


Prijslijst Carafin Lodge

* Prijzen per huis of boot in euro en per week
* Wisseldag is vrij naar keuze

Prijslijst 2024 
Huis 1 tm 5 pers. 3 slaapkamers
Incl. 19ft visboot
Incl. brandstof, dieptemeter/GPS
1270,-
Huis 2 tm 4 pers. 2 slaapkamers
Incl. 19ft visboot
Incl. brandstof, dieptemeter/GPS
1170,-
App. tm 3 pers. 1 slaapkamer
Incl. 19ft visboot
Incl. brandstof, dieptemeter/GPS
1020,-
Bedlinnen en handdoeken 1 set pp pwIncl.
EindschoonmaakIncl.
VisvergunningIncl.
Extra 19ft met 9.9pk boot470,-
Huurhengels50,- per set
6-8 uur visgids180,- (ter plaatse betalen)
Vliegticket retour Dublin
Incl. 20kg bagage
+/- 200,- (zelf boeken)
Extra bagage+/- 70,-
Huurauto type:
Opel Zafira
Op aanvraag
(zelf boeken)
Huurauto type:
Ford Galaxy
Op aanvraag
(zelf boeken)
Gratis sportvis-pakket
t.w.v. +/- 150 euro
Lees hier meer >>>