Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Bootverzekering

Boot, inboedel en annulerings-groepsverzekering

De “Annulerings-bootverzekering” wat is dat ?

Cordes Travel biedt weer een unieke exclusieve verzekering aan voor vriendengroepen en voor de boot, jullie zijn dan voor de inboedel vh huisje en voor de boot voor maximaal 2000,- verzekerd én is de hele groep verzekerd als er geannuleerd moet worden. De verzekering bepaald uiteraard of en wat er uitgekeerd gaat worden.

Tja het lastige is dat wij deze unieke verzekering niet één naam kunnen geven want het is eigenlijk een boot, een eigen risico, een inboedel en groeps-annuleringsverzekering bij elkaar, dus we noemen hem maar “Annulerings-bootverzekering” Waar zijn jullie voor verzekerd als jullie deze annulerings-bootverzekering (+/- 8% vd totaalsom) afsluiten via Cordes Travel i.s.m. “Anker Travel Insurance”.

Inboedel en boot (eigen risico) verzekering
Jullie zijn verzekerd tot 2000,- als je schade maakt aan huis of boot, uiteraard met uitzondering van bijvoorbeeld BBQ-en in je huisje, dronken een boot besturen, in het “blauw” varen, alcohol aan boord, in het donker varen of roekeloos vaargedrag, zeg maar de “normale” dingen die niet horen. Heeft men schade aan huis of boot, dan moeten jullie dit binnen 24u aan ons melden mét foto, doen jullie dit niet, heeft u géén recht op uitkering. Uiteraard is het uiteindelijk “Anker Travel Insurance” die beslist of er wordt uitgekeerd, dat is niet aan ons, wij hebben hier gelukkig geen inspraak in.

Groeps-annuleringsverzekering
Veel verzekeringen keren alleen uit aan familie, maar wat als er iets gebeurd met één vd reizigers (deelnemers) vóór de vakantie en de hele groep beslist om de reis te annuleren, dan betaald je “normale” verzekering alleen uit aan jou en niet aan de rest vd groep, zij krijgen niets. Als zij hun eigen verzekering aanspreken, krijgen zij waarschijnlijk ook niets, daar die persoon waar iets mee is gebeurd geen familie is. Om die reden hebben wij een groepsverzekering en is iedereen op deze polis verzekerd als groep, dus wel of geen familie, maakt niet uit. Dat betekent dat de hele groep dus kan annuleren, uiteraard alles volgens de algemene voorwaarden van “Anker Travel Insurance”.

Bootverzekering “eigen risico”
Soms moet men ter plaatse ook een bootverzekering afsluiten, soms is het een optie en soms verplicht, maar vaak al inclusief, ons advies is om ALTIJD een bootverzekering ter plaatse af te sluiten, indien mogelijk, want hiermee verlaag je het “eigen risico”, dit “eigen risico” kan dan weer tot 2000,- via deze verzekering geclaimd worden, deze verzekering ter plaatse kost vaak maar een 40/50 eu. Je hoeft er zelf niet aan te denken ter plaatse, de huiseigenaar zal je de vraag stellen, indien hij deze aanbiedt.

We maken even een voorbeeld met een opgelopen schade van 5000,- aan de motor vd visboot (als voorbeeld)
U heeft bijvoorbeeld, voor 5000,- schade gevaren aan de visboot, dan zijn er drie opties.

Optie 1 (voorbeeld) – Annulerings-bootverzekering + bootverzekering ter plaatse
Jullie hebben voor 5000,- schade gevaren aan de boot en jullie hebben via Cordes Travel deze “Annulerings-bootverzekering” én ter plaatse een bootverzekering afgesloten met een eigen risico van bv 1500,- Jullie moeten dus ter plaatse 1500,- (eigen risico) betalen voor de schade, ondanks dat deze 5000,- is, je krijgt via onze bootverzekering via “Anker Insurance” die 1500,- terug, uiteraard onder voorbehoud.

Optie 2 (voorbeeld) – bootverzekering ter plaatse
Jullie hebben voor 5000,- schade gevaren aan de boot en jullie hebben via Cordes Travel GEEN verzekering afgesloten maar ter plaatse wél een bootverzekering afgesloten (indien mogelijk, zie prijslijsten) met een eigen risico van bv 1500,- Je moet dan ter plaatse 1500,- betalen (eigen risico) voor de schade ondanks dat deze 5000,- is. Je krijgt deze 1500,- (eigen risico) niet terug, daar je geen “Annulerings-bootverzekering” via Cordes Travel heeft afgesloten.

Optie 3 (voorbeeld) – Geen enkele verzekering
Je hebt via Cordes Travel GEEN “Annulerings-bootverzekering” afgesloten en ter plaatse ook géén bootverzekering afgesloten (indien mogelijk, zie prijslijst vd accommodatie). Je moet dus ter plaatse 5000,- betalen en je krijgt géén geld terug, sterker nog, je moet dus 5000,- euro betalen of meer als het bedrag hoger is.

Optie 4 (voorbeeld) – Annulerings-bootverzekering en géén bootverzekering ter plaatse
Jullie hebben voor 5000,- schade gevaren aan de boot en jullie hebben via Cordes Travel deze “Annulerings-bootverzekering” maar ter plaatse géén bootverzekering afgesloten, dus jullie hebben er bewust voor gekozen om de verzekering ter plaatse NIET te nemen, om zo het eigen risico ter verlagen. De verzekering betaald alleen dat deel uit, wat je had moeten betalen aan de eigenaar als je wél een verzekering had afgesloten. Kortom je moet dus eigenlijk altijd ter plaatse OOK de boot-verzekering afsluiten, indien mogelijk natuurlijk.

Ons advies is dus om, indien mogelijk, ter plaatse altijd een bootverzekering af te sluiten, kosten hiervan staan bij de prijzen van jullie accommodatie op onze website. Om geheel gedekt te zijn zonder problemen en ook als de hele groep zelf al een annuleringsverzekering heeft, adviseren wij om deze “Annulerings-bootverzekering” via Cordes Travel af te sluiten, dit kunt u op uw boekingsformulier aankruisen.

Mocht je schade varen ben je verplicht dit direkt aan de visgids of huiseigenaar te melden én binnen 24u aan Cordes Travel mét foto’s vd schade. Indien je dit niet doet is de kans aanwezig dat er niets wordt uitgekeerd. Ook moet je een factuur vd eigenaar krijgen vóór je betaald, advies nodig bij schade, bel gerust.

Let op, vaar je over “blauwe gebieden” (zie PDF) of heb je alcohol gedronken, dan is er een kans dat de verzekering niet uitbetaald.

Reisverzekering en eigen annuleringsverzekering
Heeft u een reisverzekering, dan bent je vaak niet verzekerd bij schade aan de boot of annulering, check dit even goed. Wij bieden deze verzekering natuurlijk niet zomaar aan.

** Let, alle informatie is onder voorbehoud vd algemene voorwaarden van Anker Travel Insurance.

Groeps-annuleringsverzekering
Cordes Travel biedt een unieke exclusieve verzekering aan voor vriendengroepen, de hele groep verzekerd als er geannuleerd moet worden. Veel verzekeringen keren alleen uit aan familie (1e graad), maar wat als er iets gebeurd met één vd reizigers (deelnemers) vóór de vakantie en de hele groep beslist om de reis te annuleren, dan betaald je “normale” verzekering alleen uit aan jou en niet aan de rest vd groep, zij krijgen niets. Als zij hun eigen verzekering aanspreken, krijgen zij waarschijnlijk ook niets, daar die persoon waar iets mee is gebeurd géén 1e graad familie is.

Om die reden hebben wij een groepsverzekering en is iedereen op deze polis verzekerd als groep, dus wel of  geen familie, maakt niet uit. Dat betekent dat de hele groep dus kan annuleren, uiteraard alles volgens de algemene voorwaarden van “Anker Travel Insurance”, maar tot nu toe heeft elke groep alles terug gekregen.

Reisverzekering of annuleringsverzekering:
Let op, een reisverzekering is GEEN annuleringsverzekering, wij bieden alleen een annuleringsverzekering aan, geen reisverzekering. Kortweg zou je kunnen zeggen dat een annuleringsverzekering bedoeld is tegen financiële schade voor je op reis gaat en een reisverzekering bestemd is voor schade tijdens het reizen. In ieder geval zijn beide verzekeringen bedoeld om jou te beschermen tegen eventuele financiële risico’s. Dit is eigenlijk de enige overeenkomst voor de rest verschillen ze veel van elkaar. Ons advies is om ten alle tijde een reis én annuleringsverzekering te nemen. Let op, wij bieden geen reisverzekering aan, wel een groeps-annuleringsverzekering.

Boten vaak verzekerd:
Bijna alle visboten in ons programma zijn door de huiseigenaar verzekerd, soms wel met een deel “eigen risico”, vaak moet je daar ter plaatse wel iets voor betalen. Indien mogelijk, neem altijd de bootverzekering via de huiseigenaar ! Op de website bij de prijslijst vh huisje kun je zien of de boot verzekerd is en bij ons kun je navragen hoeveel het eigen risico is. Soms is het eigen risico 100 eu en soms 1500 eu, dit is verschillend per accommodatie. Soms is de boot al wel verzekerd, hoeft men ter plaatse niets te betalen, maar is er wel een “eigen risico”.

Kortom, kijk op de website bij de prijslijst vh huisje en als je daar niet uitkomt, vraag ons even. Laten we hopen dat we snel een nieuwe partner vinden voor deze bootverzekering, want dat was erg makkelijk.

** Let, alle informatie is onder voorbehoud vd algemene voorwaarden van Anker Insurance Company NV.