Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Bootverzekering

Boot, inboedel en annulerings-groepsverzekering

Cordes Travel biedt weer een unieke exclusieve verzekering aan voor vriendengroepen en voor de boot, u bent dan voor de inboedel vh huisje en voor de boot voor maximaal 2000,- verzekerd én is de hele groep verzekerd als er geannuleerd moet worden. Voorheen ging dit via de “Europeesche” maar zij zijn er mee gestopt, daarom gaan we verder met “Anker Travel Insurance”.

Tja het lastige is dat wij deze verzekering niet één naam kunnen geven want het is eigenlijk een boot, eigen risico, inboedel, groeps-annuleringsverzekering, dus we noemen hem maar “Annulerings-bootverzekering” Waar bent u voor verzekerd als u deze annulerings-bootverzekering (8% vd totaalsom) afsluit via Cordes Travel i.s.m. “Anker Travel Insurance”.

Inboedel en boot (eigen risico) verzekering
U bent verzekerd tot 2000,- als u schade maakt aan huis of boot, uiteraard onder bepaalde voorwaarden zoals bv BBQ-en in je huisje, dronken een boot besturen, een flinke hoeveelheid alcohol aan boord te hebben gehad, in het donker varen of roekeloos vaargedrag, zeg maar de “normale” dingen die niet horen. Heeft men schade aan huis of boot, dan moet u dit binnen 24u aan ons melden met foto, doet u dit niet, heeft u geen recht op uitkering. Uiteraard is het uiteindelijk “Anker Travel Insurance” die beslist of er wordt uitgekeerd, dat is niet aan ons, wij hebben hier gelukkig geen inspraak in.

Groeps-annuleringsverzekering
Veel verzekeringen keren alleen uit aan familie, maar wat als er iets gebeurd vóór de vakantie en de hele groep beslist om de reis te annuleren, dan betaald je “normale” verzekering alleen uit aan jou en niet aan de rest vd groep, zij krijgen niets. Als zij hun eigen verzekering aanspreken, krijgen zij waarschijnlijk ook niets, daar die persoon waar iets mee is gebeurd geen familie is. Om die reden hebben wij een groepsverzekering en is iedereen op deze polis verzekerd als groep, dus wel of geen familie, maakt niet uit. Dat betekent dat de hele groep dus kan annuleren, uiteraard alles volgens de algemene voorwaarden van “Anker Travel Insurance”, maar tot nu toe heeft elke groep alles terug gekregen.

Bootverzekering “eigen risico”
Soms moet u ter plaatse ook een bootverzekering afsluiten, soms is het een optie en soms verplicht, ons advies is om dit ALTIJD te doen, want hiermee verlaagt u uw “eigen risico”, dit “eigen risico” kan dan weer tot 2000,- via ons geclaimd worden, deze verzekering ter plaatse kost vaak maar een 40/50 euro.

Voorbeeld met een schade van 5000,- aan de motor vd visboot (als voorbeeld)
U heeft voor 5000,- schade gevaren, dan zijn er drie opties.

Optie 1 (voorbeeld):
U heeft via Cordes Travel deze “annulerings-bootverzekering” én ter plaatse een bootverzekering afgesloten met een eigen risico van 2000,- U moet dus ter plaatse 2000,- betalen voor de schade ondanks dat deze 5000,- is, u krijgt via deze bootverzekering via Cordes Travel dan die 2000,- terug.

Optie 2 (voorbeeld):
U heeft via Cordes Travel GEEN verzekering afgesloten maar ter plaatse wél een bootverzekering afgesloten (indien mogelijk, zie prijslijsten) met een eigen risico van 2000,- U moet dus ter plaatse 2000,- betalen voor de schade ondanks dat deze 5000,- is. U krijgt deze 2000,- niet terug.

Optie 3 (voorbeeld):
U heeft via Cordes Travel GEEN verzekering afgesloten en ter plaatse ook géén bootverzekering afgesloten (indien mogelijk, zie prijslijsten). U moet dus ter plaatse 5000,- betalen en u krijgt geen geld terug, sterker nog, vaart u nu 7000,- schade, moet u 7000,- betalen.

Ons advies is dus om ter plaatse altijd een bootverzekering af te sluiten, kosten hiervan staan bij de prijzen van jullie accommodatie op onze website. Om geheel gedekt te zijn zonder problemen en ook dat de hele groep een annuleringsverzekering heeft, adviseren wij om deze “Annulerings-bootverzekering” via Cordes Travel af te sluiten, dit kunt u op uw boekingsformulier aankruisen.

Reisverzekering en eigen annuleringsverzekering
Heeft u een reisverzekering, dan bent u vaak niet verzekerd bij schade aan de boot of annulering, check dit even goed. Wij bieden deze verzekering natuurlijk niet zomaar aan.

** Let, alle informatie is onder voorbehoud vd algemene voorwaarden van Anker Travel Insurance.