Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

FAQ Noorwegen

F.A.Q. (frequently asked questions)
Veel gestelde vragen Noorwegen

VraagAntwoord
Kan ik bij jullie vliegtickets boeken met extra bagage en hengelkoker ?Wij zijn officieel agent voor de SAS en Norwegian, wij boeken standaard tickets met 2x bagage en handbagage.
Kan ik bij jullie ook de overtocht naar Noorwegen boeken ?Wij zijn officieel agent voor de ColorLine en Fjordline en boeken dus graag uw tickets.
Klik hier voor de overtochten >>>
Is de prijs van een overtocht bij jullie hetzelfde als bij de maatschappij zelf ?Ja, deze is hetzelfde of soms zelfs goedkoper. Ook kunnen wij sneller een korting geven en men kan zonder creditkaart betalen. Wij zijn officieel agent voor de ColorLine en de Fjordline.
Zijn er handdoeken en bedlinnen (lakens) in mijn huisje ?Ja bij alle accommodaties aanwezig, zie de prijslijst vh huisje of deze inclusief zijn. Ook dekbedden en kussens zijn altijd aanwezig.
Waar kan ik reisverslagen lezen op jullie website ?We hebben heel veel prachtige reisverslagen vd vissers zelf, lees die hier >>>
Hebben jullie ook vangstberichten, waar ik de vangsten kan zien ?Uiteraard kun je bij Cordes Travel ook zien wat er dagelijks in Noorwegen wordt gevangen, klik hier voor de dagelijkse vangstberichten >>>
Is de stroomvoorziening en de stekkers hetzelfde als in NL en België, kan ik dezelfde stekkers gebruiken ?Ja, Noorwegen heeft gewoon 220V en de stekkers zijn hetzelfde.
Mag ik messen meenemen in het vliegtuig ?Ja dat mag, alleen in de ruimbagage, NIET in de handbagage.
Wat mag ik invoeren in Noorwegen aan drank, sigaretten en voedsel ?Ga naar de website voor meer informatie zie hier >>>
Overnachting op Oslo, mag ik dan thuis Tax free inkopen ?Vliegt u van Amsterdam, Brussel of Dusseldorf via Oslo naar uw bestemming en heeft u een overnachting op Oslo, dan kunt u geen tax-free meenemen vanaf Amsterdam. U gaat namelijk in Oslo weer vh vliegveld af en moet weer opnieuw door de douane en opnieuw door de douane betekent geen vloeistof boven de 100ml ! Dus je gekocht tax free fles drank mag niet mee in de handbagage !
Wat te doen bij tolpoorten, tolwegen in Noorwegen ?Klik op deze link voor meer Tolwegen en Tolpoorten Noorwegeninformatie >>>
Heb ik een vaarbewijs nodig voor het varen van een boot in Noorwegen ?Ja, mits u geboren bent na 1980, bent u geboren voor 1980, heeft u géén vaarbewijs nodig. Dit telt voor 1 persoon in de boot.
Hoeveel kilo visfilet mag ik mee naar huis nemen ?U mag 15kg of 20kg visfilet pp mee naar huis nemen.
Lees hier: Regels meenemen visfilet
Zijn de verkeersboetes in Noorwegen hoog ?Ja, deze zijn enorm hoog, reken op 5km te hard al snel op 175 euro. Overtredingen richting de 20km kom je al snel op 1500 euro tot inbeslagname van rijbewijs of auto.
Moet ik een reddingsvest aan tijdens het vissen ?Nee, tijdens het vissen niet, alleen tijdens het varen, men moet wel altijd een reddingsvest of drijfpak aan boord hebben
Mag ik mijn opblaasbaar reddingsvest met gaspatroon mee aan boord vh vliegtuig nemen ?Ja dat mag, zie >hier<
Is er een minimum maat voor de vissen die ik vang?Ja die is er, klik op >deze< link.
Spreken de Noren engels ?Ja, 95% vd Noren spreekt zeer goed engels.
Moet ik een reserve jerrycan meenemen op de boot ?Nee, dat is niet nodig, alles is ter plaatse aanwezig.
Moet ik zelf reddingsvesten meenemen van thuis ?Nee, dat is niet nodig, alle boten worden verhuurd inclusief reddingsvesten.
Moet ik een visbak voor mijn vis meenemen, na mijn vangsten ?Nee, er is een grote visbak aan boord, voor uw vis en slachtafval.
Is er een gaf en een drijfanker/driftzak aan boord ?Nee, deze zaken moet u zelf meenemen.
Kan ik hengels huren ?Lees hier meer >>>
Wat is het tijdverschil in Noorwegen ?Nee, het is dezelfde tijd als in NL en België
Welk reisdocument heb ik nodig?U kunt naar Noorwegen reizen met een paspoort of ID kaart.
Wanneer is het 24u per dag licht ?Rond de langste dag, 21 Juni, zal het vanaf Bergen en hoger 24u per dag licht blijven, ook wel midzomer-nachtzon genoemd. 1 maand ervoor en erna is het een paar minuten minder.
Wanneer is het 24u per dag donker ?Rond de kortste dag 21 December zal het in het Noorden 24u per dag donker zijn, vanaf Bodo. 1 maand ervoor en erna is het een paar minuten minder.
Waar maak kans om het prachtige kleurrijke Noorderlicht te zien ?Vanaf de Lofoten en hoger maakt u de meeste kans om het Noorderlicht ook wel Aurora Borealis genoemd.
Hoe laat kan ik in mijn huisje ?U kunt vanaf 15:00 in uw huisje.
Hoe laat moet ik mijn huisje verlaten ?U moet uw huisje rond 10:00 verlaten.
Kan ik extra advies krijgen ?Uiteraard, buitenom het dikke boekwerk met tips en trucs, krijgt u een A3 zeekaart met stekken en u kunt langskomen voor een gratis privé-les op ons kantoor.
Hoeveel bagage mag ik meenemen als ik mijn tickets via jullie heb geboekt ?Klik op deze link >>>
Wanneer kan ik het beste vissen in Noorwegen ?Ons advies is van eind April tm Half Oktober. Maart zou kunnen in Noord Noorwegen voor de Skrei (grote kabeljauw) visserij.
Moet ik een borg betalen voor het huis en/of de boot die ik huur ?In de meeste gevallen wel, maar dit verschilt per accommodatie.
Is mijn boot verzekerd ?Ook dit verschilt per accommodatie, de ene heeft geen verzekering, maar wel een max. eigen risico, de andere heeft wel een verzekering mét een eigen risico en de volgende heeft de optie om een verzekering af te sluiten, wederom met een eigen risico. Ons advies is om onze verzekering te nemen, dan is men voor max. 2000 euro verzekerd, ook het eigen risico. Meer informatie >>>