Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Bagage regels Noorwegen en IJsland

Visreis bagage IJsland of Noorwegen.

U gaat op visreis naar het mooie Noorwegen of IJsland en u wilt natuurlijk ook uw bagage meenemen, denk aan een koffer, een viskist, een koelbox en zelfs een hengelkoker, retour of enkele reis, geen probleem via de KLM, SAS, Icelandair of Norwegian. Cordes Travel is officieel Benelux agent voor SAS, KLM, Norwegian of Icelandair en wij kiezen altijd de beste optie voor de groepen, wij kijken hierbij naar prijs, reistijd, overstappen en wachttijden. Want dat is echt niet makkelijk en heeft voor veel vissers die het zelf wel “even” dachten te boeken, voor problemen gezorgd. Heeft u een andere maatschappij gevonden of wilt u liever zelf tickets boeken, geen probleem.

Onder “bagage” wordt verstaan een koffer, grote rugzak, viskist, koelbox of hengelkoker, zolang deze maar niet zwaarder is dan 23kg. (Fileer)messen, haken/dreggen, lood, pilkers, lijnen, molens en reels met lijnen, mogen niet in de handbagage, uiteraard wél in de ruimbagage.

Let op !!! er mogen géén accu’s of powerbank in de normale bagage, dus mogen niet in de ruimbagage, wél in de handbagage.

TIP:  Volg uw bagage met de “Apple AirTag

Dus uw hengels en/of visfilet mogen gewoon mee aan boord vh vliegtuig. Heeft u niet voldoende aan 1 stuk bagage, wat wij ons goed kunnen voorstellen, want bijna iedereen visser neemt 2 stuks bagage pp mee, dan kunt u extra bagage vooraf via Cordes Travel bijboeken, dit kunt u dan meteen op je boekingsformulier invullen. Zo kunt u bv met 4 personen 4 stuks bagage extra bijboeken en kunt u bv 7 koffers en 1 hengelkoker meenemen of 8 koffers en een hengelkoker, alles kan. Het is ook mogelijk om bv alleen voor de terugreis een stuk bagage te boeken, bv uw visfilet.

 • Incl. in de prijs van een ticket bij de SAS heeft u 1x 23kg bagage + 8kg handbagage
 • Incl. in de prijs van een ticket bij de KLM heeft u 1x 23kg bagage + 10kg handbagage
 • Incl. in de prijs van een ticket bij de Icelandair heeft u 1x 23kg bagage + 10kg handbagage
 • De bagage (max 23kg) mag niet verdeeld worden over meerdere bagage, het is max. 23kg per bagage stuk.

Let op een hengelkoker mag “officieel” 160cm lang zijn, maar naar de lengte wordt nooit naar gekeken, dit geeft géén garantie dat het ook altijd zal lukken. Mocht men wel moeilijk doen over de lengte moet u per enkele reis voor de langere koker bijbetalen, maar dit is sinds 2005 nog nooit gebeurt, maar goed voor alles is een eerste keer.

Helaas zien we ook heel veel schade bij de hengelkokers, 8 vd 10 kokers gaan kapot, met alle gevolgen van dien. Zelf zijn we nu inmiddels al minstens 30x met de “Sportube” hengelkoker van 180cm naar Noorwegen en IJsland gereisd en nog nooit een probleem gehad. Koop een goede sterke koker, wij adviseren de >>Sportube<< koker te kopen. Kost misschien iets meer, maar deze sportube hengelkoker is wel de sterkste hengelkoker die er is, met wielen !

Heeft u nu vis gevangen en deze wilt u mee terug nemen, dan kunt u op het vliegveld of vooraf (online of via Cordes Travel) een extra bagage bijboeken (retour of alleen de terugreis). U moet de vis uiteraard wel zelf fileren en verpakken. Op sommige accommodaties (A Rorbuer, Nappstraumen, Vesteralen en Havoysund) kunt u ter plaatse een styropor kist kopen (+/- 20,-), indien op voorraad. Andere optie, een koelbox vanaf thuis meenemen, veel vissers nemen heen spullen (diepgevroren eten) mee in een Coleman box en terug vullen ze de box met visfilet (let op het totale max. 23kg gewicht). Meer informatie in de >>Noorwegenwegen-PDF<<

LET OP, vis meenemen !
De maatschappij én/of Cordes Travel zijn NIET verantwoordelijk voor de INHOUD van bagage, raakt uw visbox kwijt, of gaat deze kapot, dan is de maatschappij of Cordes Travel niet verantwoordelijk voor deze gefileerde vis, mocht deze bedorven/ontdooit zijn. De bagageafhandeling is verantwoordelijk voor de bagage dat deze alsnog bij u thuis komt, maar zijn ook NIET verantwoordelijk voor de INHOUD vd vis. Dus vis mee terug nemen, maximaal 18kg per persoon uit Noorwegen, is geheel op eigen risico ! Men is dus wel verantwoordelijk voor het terug bezorgen vd bagage, wel of niet ontdooit. Is de koffer echt kwijt, kan men de inhoud claimen bij de verzekering, dit valt onder de “reis-verzekering” (Niet onder de annulerings-verzekering).

TIP:  Volg uw bagage met de “AirTag

Vis verpakken en vervoeren

Hoe u de vis nu moet verpakken kunt u lezen in het 60 pagina’s PDF “Vissen in Noorwegen of IJsland” die u bij ons kunt aanvragen en u dan via de e-mail toegestuurd krijgt. Een PDF boordevol informatie over materialen, technieken, stekken, tips en trucs ! Een prachtig boekwerk vol met waardevolle informatie en dat geheel gratis.

Vis vervoeren met de auto of vliegtuig.
Hoe u nu de vis moet vervoeren over de weg (als u gaat rijden) staat ook in het PDF, dus ook die info is makkelijk te vinden. Hoe u de vis mee kan nemen is aan uzelf, u kunt een Coleman koelbox meenemen, heenreis met 23kg eten en terug met 23kg vis of u kunt bij sommige accommodaties (A Rorbuer, Nappstraumen, Vesteralen en Havoysund) een styropor (piepschuim) box kopen (+/- 20 euro)

Let wel, wij als reisbureau en ook de maatschappij zijn NIET verantwoordelijk voor de inhoud vd bagage, raakt een bagage-stuk zoek, of mist de bagage het vliegtuig, is er een vertraging of staking, dan kan de vis bederven/ontdooien, daar is niemand voor verantwoordelijk, want niemand behalve de klant is verantwoordelijk voor de inhoud vd bagage. Men is wel verantwoordelijk voor het terug bezorgen vd bagage, wel of niet ontdooit. Is de koffer echt kwijt, kan men de inhoud claimen bij de verzekering, dit valt onder de “reis-verzekering” (Niet onder de annulerings-verzekering).

De vluchten, uiteraard afhankelijk van welk vliegveld, vliegen meestal via Oslo naar de bestemming, 99% vd vluchten hebben 1 overstap en komen altijd dezelfde dag aan, dus in de ochtend vertrekken en zelfde dag bij de accommodatie. Er zijn ook opties of vluchten waarbij een extra overnachting nodig is of wenselijk is, zie die informatie op onze website bij het huisje van je keuze. Soms is één dag eerder vliegen een goede optie, dan bent u rond 14:00 al bij het huisje ipv 18:00 of 20:00.

 • Extra bagage (koffer, tas, hengelkoker), deze prijs kunt u bij de prijslijst vd accommodatie op onze website zien.
 • Bagage ter plaatse bijboeken kan het dubbele kosten.
 • Het is ook mogelijk om extra bagage voor een enkele terugreis te boeken.
 • Vluchten vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf mogelijk, altijd met een overstap.
 • Sommige plaatsen kunnen direkt vanaf Amsterdam worden aangevlogen, denk aan Bergen, Trondheim en soms Tromso.
 • Enkele reis (bv alleen de terugreis) is ongeveer de helft vh bedrag.
 • Hotelovernachting kost +/- 95,- pp per nacht, incl. ontbijt op basis van een 2 pers. kamer, indien nodig of gewenst.

Bagage IJsland Icelandair

Als u een vispakket, ter plaatse in IJsland, koopt of zelf de vis (gratis) gaat fileren, houdt hier dan voor de terugreis wél rekening mee. Dan heeft u dus waarschijnlijk méér bagage op de terugreis dan op de heenreis. Heeft u méér bagage, op de terugreis, dan kunt u deze ter plaatse in IJsland op het vliegveld bijbetalen, geen probleem. Prijzen voor de bagage ziet u bij de prijslijst op onze website bij de accommodatie. Lees ook even “vis meenemen uit IJsland“.

 

Lofoten-02