Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Bagage regels Noorwegen en IJsland

Bagage regels Noorwegen en IJsland

Bagage Noorwegen met SAS

Boekt u uw tickets via Cordes Travel, dan mag u het volgende meenemen, als u met SAS vliegt:

  • SAS 1x 23kg bagage + 8kg handbagage = 31kg bagage pp

Onder “bagage” wordt verstaan een koffer, rugzak, viskist, koelbox of hengelkoker, zolang deze maar niet zwaarder is dan 23kg (SAS)
Messen, haken, lood, pilkers, lijnen, molens en reels met lijnen, mogen niet in de handbagage, uiteraard wél in de ruimbagage.

Let op een hengelkoker mag “officieel” 160cm lang zijn, maar naar de lengte wordt nooit naar gekeken, dit geeft géén garantie dat het ook altijd zal lukken. Mocht men wel moeilijk doen over de lengte moet u per enkele reis voor de langere koker bijbetalen, maar dit is in de afgelopen 10 jaar nog nooit gebeurt, maar goed voor alles is een eerste keer. Veel groepen tapen ook 2 kokers aan elkaar met een rol ducktape, zeker als de kokers niet zo dik zijn, binden en tapen 2 kokers bij elkaar en beide wegen dan niet méér dan het max. gewicht van 1 bagagestuk, 23kg.

Maak ze niet precies 23kg, de kokers, dan zijn ze extra streng, doe er hengels in en iets van kleding, maar vul ze niet af met gewicht, dan is de kans heel klein dat ze moeilijk doen. Zoals gezegd zijn wij zelf nu al 30x met de “Sportube” koker van 180cm naar Noorwegen en IJsland geweest en nog nooit een probleem gehad. Koop een goede sterke koker, wij adviseren de “Sportube >>>” koker te kopen.

Heeft u nu vis gevangen en deze wilt u mee terug nemen, dan kunt u op het vliegveld of vooraf (online of via Cordes Travel) een extra bagage bijboeken bij de SAS. U moet het fileren, verpakken en het vervoer zelf regelen. Op sommige accommodaties kan men ter plaatse een styropor kist kopen, indien op voorraad. Veel vissers nemen heen spullen mee in een coleman box en terug vullen met via (let op het totale max. gewicht).

LET OP !

De maatschappijen én Cordes Travel zijn NIET verantwoordelijk voor de INHOUD van bagage, raakt uw visbox kwijt, of gaat deze kapot, dan is de maatschappij of Cordes Travel niet verantwoordelijk voor deze vis, mocht deze bedorven/ontdooit zijn. De bagageafhandeling is verantwoordelijk voor de bagage dat deze alsnog bij u thuis komt, maar zijn ook NIET verantwoordelijk voor de INHOUD vd vis. Dus vis mee terug nemen, maximaal 20kg per persoon, is geheel op eigen risico ! Geen zorgen verder want het gebeurd jaarlijks, tot nu toe maar 1 a 2x dat een koffer voor 1 dag vermist is. Verpak de visbox uiteraard stevig in een Coleman box bijvoorbeeld of tape de HELE styropor kist goed in, niet alleen een deel, nee een hele rol tape er omheen.
Meer informatie over prijzen van bagage, zie hier >>>

Bagage Noorwegen met Norwegian

Boekt u uw tickets via Cordes Travel, dan mag u het volgende meenemen, mits u met Norwegian vliegt:

  • Norwegian 2x 23kg bagage + 10 kg handbagage = 56kg bagage pp (Hengelkoker apart bijboeken mogelijk)

Onder “bagage” wordt verstaan een koffer, rugzak, viskist of koelbox zolang deze maar niet zwaarder is dan 23kg (Norwegian).
Messen, haken, lood, pilkers, lijnen, molens en reels met lijnen, mogen niet in de handbagage, uiteraard wél in de ruimbagage.

Let op een hengelkoker mag “officieel” 160cm lang zijn, maar naar de lengte wordt nooit naar gekeken, dit geeft géén garantie dat het ook altijd zal lukken. Mocht men wel moeilijk doen over de lengte moet u per enkele reis voor de langere koker bijbetalen, maar dit is in de afgelopen 5 jaar nog nooit gebeurt, maar goed voor alles is een eerste keer. Veel groepen tapen ook 2 kokers aan elkaar met een rol ducktape, zeker als de kokers niet zo dik zijn, binden en tapen 2 kokers bij elkaar en beide wegen dan niet méér dan het max. gewicht van 1 bagagestuk, 20kg.

Maak ze niet precies 23kg, de kokers, dan zijn ze extra streng, doe er hengels in en iets van kleding, maar vul ze niet af met gewicht, dan is de kans heel klein dat ze moeilijk doen. Zoals gezegd zijn wij zelf nu al 30x met de “Sportube” koker van 180cm naar Noorwegen en IJsland geweest en nog nooit een probleem gehad. Koop een goede sterke koker, wij adviseren de “Sportube >>>” koker te kopen.

Met Norwegian mag u maximaal 2 stuks bagage van 23kg meenemen, maar men moet wél een hengelkoker als 3e stuk bagage bijboeken dus dan heeft u alsnog 2 koffers en 1 hengelkoker om mee te nemen. Als je dan zo’n grote koker koopt als wij hebben, dan kunnen er makkelijk 16 hengels in, ik heb er wel eens 24 in gehad, en ging prima in 1 koker. Verder mag je geen bagage (3e stuk) bijboeken of extra meenemen, ook op de terugreis is een 3e stuk gewone bagage niet mogelijk, wel een koker.

LET OP !
Norwegian én Cordes Travel zijn NIET verantwoordelijk voor de INHOUD van bagage, raakt uw visbox kwijt, of gaat deze kapot, dan zijn wij niet verantwoordelijk voor deze vis mocht deze bedorven/ontdooit zijn. De bagageafhandeling is verantwoordelijk voor de bagage dat deze alsnog bij u thuis komt, maar zijn ook NIET verantwoordelijk voor de INHOUD vd vis. Dus vis mee terug nemen, maximaal 20kg per persoon, is geheel op eigen risico ! Geen zorgen verder want het gebeurd jaarlijks, tot nu toe maar 1 a 2x dat een koffer voor 1 dag vermist is. Verpak de visbox uiteraard stevig in een Coleman box bijvoorbeeld of tape de styropor kist goed in.
Meer informatie over prijzen van bagage, zie hier >>>

Overnachting Oslo (Norwegian vluchten)
Vliegt u van Amsterdam via Oslo naar uw bestemming en heeft u vaak een overnachting op Oslo, dan kunt u geen tax-free meenemen vanaf Amsterdam. U gaat namelijk in Oslo weer vh vliegveld af en moet weer opnieuw door de douane en opnieuw door de douane betekent geen vloeistof boven de 100ml ! Dus je gekocht tax free fles drank mag niet mee in de handbagage !

Bagage IJsland Icelandair

U mag, via Cordes Travel per persoon 1 x 23kg bagage (bv een tas, koffer, kist, hengelkoker meenemen én 10kg handbagage (geen messen, haken, lood, pilkers, lijnen, molens en reels), uiteraard retour.

Als u een vispakket besteld hebt houdt hier dan voor de terugreis rekening mee, dan heeft u dus waarschijnlijk méér bagage dan op de heenreis, zie uw factuur ! Heeft u méér bagage, op de terugreis, dan kunt u deze ter plaatse in IJsland op het vliegveld bijbetalen, geen probleem. 

Let op dat 1 bagagestuk max. 23kg mag wegen. In alle jaren is dit nog nooit gebeurd, maar het kan dus wel, maar vaak checkt men de lengte niet. Onder “sportvis bagage” verstaan we bagage gevuld met 90% sportvis materialen (molens, reels, kunstaas, onderlijnen, wartels, messen enz enz.) Deze extra “sportvis” bagage is goedkoper dan de “gewone” bagage.

Meer informatie over de IJsland bagage >>>

Voor de prijzen voor de extra bagage zie prijslijst IJsland >>>

Zijn er nog vragen, mail of bel ons gerust !

Vis verpakken en vervoeren

Hoe je de vis nu moet verpakken kun je lezen in het 60 pagina’s PDF “Vissen in Noorwegen” die je bij ons kunt aanvragen en je dan via de e-mail krijgt. Een PDF boordevol informatie over materialen, technieken, stekken, tips en trucs ! Een prachtig boekwerk vol met waardevolle informatie en dat geheel gratis.

Vis vervoeren met de auto of vliegtuig.
Hoe je nu je vis moet vervoeren over de weg (als je dus gaat rijden) staat ook in het PDF, dus ook die info is makkelijk te vinden. Hoe je de vis mee kan nemen is aan jezelf, je kunt een Coleman koelbox meenemen, heenreis met 23kg eten en terug met 23kg vis of je kan bij sommige accommodaties (A Rorbuer, Nappstraumen, Vesteralen en Havoysund) een styropor (piepschuim) box kopen (+/- 20 euro) en deze vullen met vis. Neem een rol ducktape mee en pak de hele kist in met tape, (zodat je geen wit meer ziet) want ze zullen niet altijd even voorzichtig ermee om gaan.

Let wel, wij als reisbureau en ook de maatschappij zijn NIET verantwoordelijk voor de inhoud vd bagage, raakt een bagage-stuk zoek, of mist de bagage het vliegtuig, is er een vertraging of staking, dan kan de vis bederven/ontdooien, daar is niemand voor verantwoordelijk, want niemand behalve de klant is verantwoordelijk voor de inhoud vd bagage. Men is wel verantwoordelijk voor het terug bezorgen vd bagage, wel of niet ontdooit. Is de koffer echt kwijt, kan men de inhoud claimen bij de verzekering, dit valt onder de “reis-verzekering” (Niet onder de annulerings-verzekering).

Meer informatie over prijzen van bagage, zie hier >>>