Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Hengelkoker Sportube Noorwegen IJsland visreis

Sportube Logo NewHengelkoker Sportube voor je visreis naar oa Noorwegen of IJsland

“Sportube, wellicht de béste hengelkoker in Europa”

Telkens als Linda en ik op het vliegveld komen, vragen de sportvissers, “Wat heb jij daar nou ?” nou dat is mijn hengelkoker waar een flink aantal hengels in kunnen, minstens 18 stuks ! Zoals jullie weten reizen Linda en ik meerdere keren per jaar naar IJsland en/of Noorwegen en dat al vele jaren. Helaas hebben we in al die jaren veel kapotte kokers gehad, zelfs die “hele” goede van bekende merken. Maar het is vaak gewoon pech hebben, verkeerde hoek, verkeerde neergekomen en je koker is kapot. Tot ik een paar jaar geleden bij Robby Fish in Wommelgem de Sportube (ja met 1 T) tegen kwam en ik was verkocht, eindelijk een hengelkoker die in elkaar schuift in het midden ipv boven of beneden, eentje die stevig en vooral sterk aanvoelt en met wieltjes !

Sportube-Hengelkoker 5-

Zou deze dan wel goed zijn, zou deze wel heel blijven, kan ik nu tenminste alle hengels in één keer meenemen ipv 2 kokers aan elkaar binden ? We gaan het proberen en zien vanzelf wel, ik moet wel eerlijk zeggen hij was niet goedkoop, maar met een korting tijdens de speciale dagen viel het nog mee, tenslotte betaal je altijd iets meer voor goede kwaliteit. Eenmaal thuis gekomen een foudraal genomen, daar maar liefst 22 hengels verpakt en alles in de Sportube (Serie-2) gedaan, dus 2 dikke foudralen met in totaal 24 hengels en hoppa zo er in. De Sportube had nog wat ruimte over dus nog 2 regenjassen erbij, een paar schoenen en een stuk kaas, altijd lekker !

Sportube-Hengelkoker 3-

Inmiddels zijn we 5 jaar verder en we hebben een nieuwe Sportube gekocht, is de oude dan toch kapot gegaan na 20 visreizen ? NEE !!!!! maar ik zag een andere met de kleur oranje en die vonden we erg leuk, dus de oude hebben we nog steeds mankeert niets aan, alleen die oranje is wat leuker en makkelijk te herkennen. Inmiddels is deze oranje (Serie-2) ook al een flink aantal keren op visreis geweest en bevalt nog steeds prima, is dan ook 100% dezelfde als de “oude” zwarte die we eerst hadden. Bij bijna elk Festival zien we wel een kapotte hengelkoker met als gevolg dat de hengels eruit steken en alle toppen vaak kapot zijn, kokers breken, scheuren of zijn open gegaan of zelfs open gebroken, niet allemaal natuurlijk, maar wij hebben tijdens onze visreizen al heel veel kapotte hengelkokers gezien, ook die zelfgemaakte grijze buizen hebben we al kapot gezien.

Sportube-Hengelkoker 4Sportube-Hengelkoker--Deze Sportube, met 5 jaar fabrieksgarantie, is in Amerika echt één vd meest verkochte hengelkokers en wordt ook vaak voor de ski’s gebruikt en zelfs voor wapens. De Sportube is gegoten van Polyethyleen, bekend als een erg sterk en vooral lichtgewicht plastic, juist omdat het gegoten is heb je een hengelkoker zonder delen die aan elkaar gemaakt zijn, het zijn dus 2 sterke delen, die je in elkaar schuift en vast maakt met bv een hangslot. Als je een hangslot gebruikt moet je dit wel even thuis testen, wij moesten de “gaatjes” iets groter maken voor het dikke hangslot. Hij is ingeschoven 1.22 meter lang en je kunt hem tot 2.12m lang maken, ideaal voor ski’s, snowboard of hengels natuurlijk. Er zit bovenop de hengelkoker een plastic beugel, makkelijk om de koker aan op te tillen, deze te dragen en als extra bescherming, wij maken hem vast met een sterk slot, dus de hengels kunnen ook niet gestolen worden.

Verder heeft deze Sportube hengelkoker twee goede stabiele gegoten rubber wieltjes aan de onderkant waardoor de Sportube goed rolt over elke ondergrond, aan het einde heb je een ergonomisch trek-handvat om de hengelkoker nog makkelijker over het vliegveld te trekken, echt super, je merkt er niets van. Tot slot nog een ander voordeel, hij is zo sterk en vd voorkant waterdicht, dat je hem zo op je dakdrager van je auto kan vastbinden, scheelt weer ruimte in de auto. Tot slot ons advies, gooi die hengels er natuurlijk niet zomaar in, wikkel ze in een dekbedhoes, foudraal of een handdoek, afhankelijk vd ruimte en zorg dat ze niet heen en weer kunnen schuiven.

Sportube-Hengelkoker 1-Kortom wil je een goede hengelkoker dan is de Sportube in onze ogen, de beste keus en hoef je geen 2 kokers meer aan elkaar te binden, hoef je geen 2 rollen tape te gebruiken en kun je voldoende hengels voor 5-6 man meenemen. Uiteraard zullen er vissers zijn die al jaren zelf een eigen goede koker hebben, dat is logisch, ik geef hier dan ook alleen mijn eigen eerlijke mening en deel onze ervaring van tientallen visreizen waarbij onze hengelkoker al tweemaal onderop in het bagagebusje van IJsland heeft gelegen, de IJsland-gangers weten wat ik bedoel, dan liggen er dus minstens 50 koffers bovenop de hengelkoker, vorig jaar viel onze hengelkoker uit het vliegtuig en ook toen niets aan de hand. Dus maak je eigen keuze en koop die hengelkoker voor je visreis naar bijvoorbeeld Noorwegen of IJsland waar jij een goed gevoel bij hebt. Tot slot zal ik nooit zeggen dat een andere koker niet goed is, daar wil ik niet over in discussie gaan, ik vertel hier alleen mijn eigen ervaring.

Deze Sportube is te koop bij Robby Fish in Wommelgem en is er in 3 soorten een kleine (Serie-1, gewicht 3.6kg) voor 4-6 hengels en een grotere (Serie-2, gewicht 5.5kg) voor +/- 20 hengels en (Serie-3, gewicht 6.3kg) voor als je nog meer kleding of schoenen mee wil nemen >> zie hier<<, ons advies, koop de serie 2 (die hebben wij) of serie 3 (voor hele grote groepen) dan heb je altijd voldoende ruimte. Hier nog een Sportube >>filmpje<< men verpakt hier ski’s maar geeft je een idee hoe de hengelkoker Sportube eruit ziet.

Groetjes,
Raffie en Linda
Cordes Travel