Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

De visreis naar IJsland Westfjord

De visreis naar IJsland Westfjord

Let op, geen 6 maar 9 VOLLE dagen écht vissen en 20kg gratis vis !!

Hoe verloopt de reis, wanneer vertrekt u ?

IJsland

Speciaal voor onze gasten:
* Huurauto bij elke accommodatie, voor de hele periode.
* Incl bootverzekering en 20kg vis (zelf fileren)
* 9 VOLLE dagen vissen !
* Let op onze scherpe IJsland prijzen.

Voor de sportvisreis ziet de reis er zo uit:

* Let op dagen kunnen wisselend zijn, hou de juiste datum van uw reisschema/factuur aan.

 • 14:00 vertrek per vliegtuig vanuit Amsterdam, Dusseldorf of Brussel (Icelandair) naar IJsland Keflavik +/- 3.10 u vliegen.
 • (Lokale tijd is 2u vroeger dan in Nederland)
 • Transfer van Keflavik naar Sudavik of Bolungarvik met luxe touringcar.
 • Zelfde dag aankomst in je huisje, koffers gaan mee in de touringcar.
 • Vertrekdag rond 09:00 vertrek richting Keflavik, in de middag al in het hotel.
 • 1x hotelovernachting op 5 minuten vh vliegveld, incl. ontbijt.
 • Om 05:00 wordt u opgehaald in het hotel, in het hotel krijgt u uw (gekochte) vispakket.
 • 07:40 vlucht van Keflavik naar Amsterdam, Dusseldorf of Brussel
 • Alle transfers van en naar vliegveld en naar uw huisje en uw boot zijn incl. in de prijs !
 • Exclusief, vliegticket, eten, drinken, brandstof en materialen.
 • Waarom een busreis ipv binnenlandse vlucht, lees hier >>>

Hoe gaat alles verder in zijn werk ?

* Let op, veel van deze info is te vinden in de 50 pagina’s info-brochure van IJsland

U krijgt van ons alle tickets en vouchers thuis gestuurd via de post, op al deze vouchers vindt u alle informatie die belangrijk is voor u. U rijdt naar Amsterdam of Brussel en parkeert uw auto bij bv P3 (lang parkeren).

Vervolgens gaat u naar de incheckbalie en geeft u daar uw tickets af bij de incheck van Icelandair, vergeet uw paspoort niet ! Wees op tijd, het kan soms erg druk zijn bij de douane en gaat het wel snel is er genoeg te zien en te eten achter de douane, neem dus ruim de tijd.

U komt vervolgens aan in Keflavik IJsland, na een 3 uur durende vlucht. Eenmaal uitgestapt  wacht u op uw koffers, uw hengelkokers komen vaak op band “Odd size bagage”. Koop ook zeer goedkoop uw alcohol zoals bier, is vaak goedkoper dan in Amsterdam en scheelt veel sjouwen. Eenmaal door de douane waar u heeft verteld dat u gaat zeevissen “Im going Sea-Fishing in Westfjord”, loopt u door naar de uitgang. De bussen staan aan de andere kant vd P-plaats. Achter het voorraam vd bus staat een bordje “Cordes Travel” Let wel dat u zélf al uw bagage meeneemt !

Vervolgens gaat u met een luxe touringcar naar de accommodatie Sudavik en/of Bolungarvik, uw koffers reizen met u mee. Waarom wij per luxe touringcar gaan leggen we >>hier<< uit. Deze reis zal tussen de 6/7 uur duren, u rijdt door een prachtige omgeving ziet meteen wat vh land en stopt onderweg voor het toilet en om iets te eten, 2x 10 min. pauze. Eindelijk kunt u ook eens iets zien van IJsland ipv lang wachten op saaie vliegvelden. Onderweg wordt er gestopt om boodschappen te doen voor de 1e avond en 1e dag, daarna kunt u met uw eigen huurauto boodschappen doen in bv Isafjordur of Bolungarvik.

De visgids ontmoet u in de avond of in de ochtend, ter plaatse zal een afspraak met u maken om alles te vertellen over de boot, de GPS, veiligheid en natuurlijk de visserij en de beste stekken. De eigenaar vd boot zal vragen wie de meeste ervaring heeft, kies voordien al 1 kapitein uit de groep, dit wekt vertrouwen bij de IJslanders. Heeft u een vaarbewijs, neem deze dan mee, geen vaarbewijs, dan doet u een kleine gratis test ter plaatse, waar u altijd voor zult slagen. Uw huurauto staat voor de deur en behoort bij uw huisje, vol getankt en wel, na de reis weer volgetankt terug zetten. De auto is alleen voor uw groep en u kunt deze de hele periode gebruiken.

De boten liggen aangemeerd aan een nieuwe solide drivende stijger aan de zuidkant van het haventje en er is een parkeerplaats palbij. Vanaf deze nieuwe solide stijger is het in en uitstappen van de boot een stuk gemakkelijker van vroeger. Tevens is er op deze nieuwe stijger een zoetwaterslang waarmee je de hengels en molens op de boot dagelijks even af kan spelen om het zout te verwijderen. Er is op deze nieuwe stijger nu ook een hoge druk reiniger die je kan gebruiken om de boten schoon te spuiten. Niet alleen de laatste dag maar ook tussendoor als deze vies is. Dit alles maakt schoonhouden van boot en materieel een stuk gemakkelijker.

Aan het einde vd visreis vertrekt u weer naar huis, u wordt rond 09:00 opgehaald bij uw accommodatie of op een andere plek/tijd, maar dat hoort u ter plaatse. Daarna vertrekt u meteen door naar het hotel met de luxe touringcar zoals op de heenreis, geen vertragingen ivm slecht weer, te veel wind of sneeuw, gewoon in de bus en door een prachtige natuur naar het hotel. U zult rond 15:00 aankomen in uw hotel in Keflavik op 5 min. rijden vh vliegveld. Uw hotelovernachting is incl. klein kort ontbijt. Om 05:00 wordt u opgehaald, krijgt u uw bestelde vispakket van 20kg en wordt u naar Keflavik gebracht, daar volgt de reis weer naar Amsterdam. U zult rond 13.00 weer in Nederland landen.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie mail of bel ons gerust.

Bij de prijs is inbegrepen:

 • Het onderstaande is allemaal incl. in de prijs
 • Transfer vanaf Keflavik naar uw huisje
 • Huur van uw huisje + eindschoonmaak
 • Huurauto type Toyota Yaris bij elk huisje, voor de hele periode !
 • Stroom, water, belastingen, handdoeken en bedlinnen
 • 1x 24ft Dieselboot 130pk + Dieptemeter/GPS/Plotter (Géén vaarbewijs nodig)
 • Bootverzekering
 • 20kg visfilet (zelf fileren)
 • A3 kleuren zeekaart met stekken
 • 1x hotelovernachting Keflavik incl ontbijt

U ziet het een visreis naar IJsland boekt u via Cordes Travel, dan weet u zeker dat u in goede handen bent.

IJsland-boot-