Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

IJsland vis fileren

IJsland vis fileren

Informatie over vispakket, vis meenemen en zelf vis fileren.

Optie-01 (zelf fileren) gratis
Je mag maximaal in één keer 60kg kabeljauw per persoon fileren en deze tot maximaal 20kg kabeljauwfilet fileren. Je fileert de vis zélf, verpakt deze zélf en zorgt zélf voor een kist, doos, tas of iets dergelijks om de vis in te vervoeren. Ter plaatse kun je ook een speciale bekende IJslandse koel-tas kopen a 20,- euro. Deze 60kg “vuile kabeljauw”, per persoon, vuil betekent dus incl. ingewanden, kost niets. Let op, je kan dus alleen die vis meenemen die je vangt, kan dus ook een mix zijn van je vangsten, bv zeewolf, roodbaars en kabeljauw, zeewolf vang je over het algemeen eind mei tm midden Juli. Je moet zelf zorgen voor een schort, messen, messenslijper en alle andere zaken. Er is wel een plaats aanwezig om de vis in te vriezen en er is uiteraard een plaats om de vis te fileren. Vissers van Bolungarvik moeten hun vis in Sudavik gaan fileren, dit mag niet in Bolungarvik. In de huisjes is geen vriezer aanwezig, dus je kunt niet elke dag een beetje invriezen, kan alleen op die ene dag.

Optie-02 compleet kant en klaar pakket (zie prijslijst)
Je koopt een compleet vis-pakket met 10kg kabeljauw en 10kg zeewolf (zeewolf afhankelijk vd vangsten) en deze wordt door de professionals voor je gefileerd, door de lichtbak gehaald, zonder graten afgeleverd en snel vriesdroog klaar gemaakt, uiteraard portie verpakt op deze manier heb je de aller allerbeste kwaliteit vis, die ook nog eens voor je naar Reykjavik wordt gebracht. Hier hoef je dus helemaal niets voor te doen, in het hotel (terugreis) krijg je dan je complete tas met vis diepgevroren en zeer goed verpakt en blijft minimaal 8-10 uur bevroren. Kosten voor deze service kun je vinden op de prijslijst incl. vis, fileren, verpakken, vervoer naar hotel en koeltas.

Let op, in deze prijs zit uiteraard niet de kosten voor de extra bagage op de vlucht naar Amsterdam of Brussel, is dit extra bagage (meer dan op de heenreis) dan moet je extra voor dit bagagestuk (vispakket) betalen.

Let op dat je goed kijkt hoeveel bagage je mee mag nemen op de terugreis, onder “bagage” wordt verstaan: koffer, tas, kist, koker. Mocht je teveel bagage hebben, je kunt via ons ook een enkele reis bagage boeken, voor bijvoorbeeld de terugreis.

Meer vragen, bel ons dan even en leggen we alles uit aan je.

De speciale vistas is los te koop
(incl. bij het complete pakket)

Vispakket