Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Eerste keer vissen in Noorwegen of IJsland

Eerste keer op visreis naar Noorwegen of IJsland

Wij (Linda en Raffie) hebben van 2003 tm Juli 2011 in Noorwegen gewoond, 8 jaar lang waren we beide visgids in Noorwegen en hebben honderden sportvissers geholpen en van alles geleerd over deze prachtige visserij in Noorwegen. In het mooie Noorwegen hebben we ook de taal geleerd en spreken we beide, buitenom Engels en Duits ook vloeiend Noors. Zelf hebben we honderden keren in Noorwegen gevist en kunnen gerust zeggen dat we goed weten hoe je in Noorwegen en IJsland moet vissen. We weten ondertussen heel goed wat men vaak vergeet, niet aan denkt en waar de knelpunten liggen. Door onze ervaring en visreizen organiseren ons beroep is, weten we precies wat de sportvisser nodig heeft en wat hij moet leren en waar wij moeten helpen.

Kennis:

In de afgelopen jaren hebben we zoveel ervaring en kennis ontwikkelt dat we al weer sinds 2008 voor het “Penn Team Noorwegen” vissen, zij hebben vertrouwen in onze expertise en kunnen deze gebruiken om de materialen van Penn, Berkley, Spiderwire en Abu Garcia te verbeteren, regelmatig moeten we ook nieuwe molens, hengels, lijnen en kunstaas testen en daar onze eerlijk bevindingen over geven. Deze inmiddels jarenlange samenwerking met Penn, Abu Garcia is niet voor niets, als zo’n groot wereldberoemd merk een samenwerking aan gaat moet het goed zijn, zij zullen nooit hun goede Amerikaanse naam aan zomaar een reisbureau hangen.

Eerste keer vissen in Noorwegen:
Wij zeggen altijd dat de eerste keer vissen in Noorwegen, nooit echt makkelijk is, veel vissers denken; “ik kijk op mijn dieptemeter, gooi een pilker in het water en vang een kabeljauw van meer dan een meter….” HELAAS zo simpel is het echt niet, dan kun je beter naar IJsland gaan, daar kun je veel grote kabeljauw vangen, zonder heel veel kennis of ervaring. Nee, om mooie verschillende soorten vis te vangen in Noorwegen komt er veel meer bij kijken, denk aan een goede kleuren zeekaart, juiste materialen, kennis vd stekken, eb en vloed en vele andere zaken die de visserij alleen maar ten goede zullen komen.

Boek daarom je visreis via Cordes Travel, want laten we eerlijk zijn, 8 jaar ter plaatse als visgids te hebben gewerkt geeft toch echt de nodige kennis. Wij weten welke informatie je nodig heeft, wij weten welke materialen, reels, molens, lijn, hengels en pilkers nodig zijn voor een geslaagde vistrip naar Noorwegen en/of IJsland. Om die redenen bieden we de vissers de gratis mogelijkheid om extra te leren op de bv de Cordes Traveldag of men komt langs voor een gratis prive-les. Tenslotte kun je ook nog eens hengels, molens en reels huren, ga je vliegen, kun je zelfs een hengelkoker huren, lees hier meer >>>

Service en kwaliteit:
Bij ons boekt u niet alleen een visreis en klaar, nee wij helpen je ook na uw boeking, wij zijn aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen, we werken samen met winkeliers die de juiste materialen verkopen, we organiseren speciale Noorwegen IJslanddagen, staan ter informatie bij verschillende winkeliers in de winkel en u kunt ons op kantoor bezoeken voor een gratis prive-les. U krijgt van ons alle informatie die nodig is voor een geslaagde visvakantie naar Noorwegen, een A3 kleuren zeekaart, stekken en advies over welke kleuren en materialen te gebruiken op de juiste stekken, tevens krijgt men een PDF van 60 pagina’s met informatie over hoe te vissen in Noorwegen of IJsland. Kortom wij doen er alles aan om jullie goed voor te bereiden, daar zal het niet aan liggen.

Wat is het verschil:
Vele grote “Massa-toerisme” reisbureaus bieden ook “visvakanties” aan, maar met alle respect voor de dames van het callcenter waar 50/60 dames aan de telefoon zitten om alle boekingen te doen, kunnen toch geen kennis hebben van de sportvisserij ? Zij weten toch het verschil niet tussen een pollak en een koolvis, laat staan een stek of een kleur van een pilker. Natuurlijk kan het iets in de prijs schelen als u daar een visreis boekt, maar een bootje wat net genoeg is om 1 viskist in te zetten of een motor die niet zwaarder is dan 10pk, “want u hoeft toch niet ver te varen”, nee dat moet je niet willen, zo wordt goedkoop uiteindelijk duurkoop en dat horen we heel vaak.

Kwaliteit en géén kwantiteit, wij hebben liever 100 goede visgebieden en huisjes in ons programma, dan te kunnen opscheppen over het aantal huisjes, voor ons geen 1000 huisjes waarvan de omliggende wateren geen vis brengen, wij hebben liever goede visgebieden en “bewijzen” dat door onze “Vangstberichten” en “Reisverslagen” op deze manier laten we eerlijk zien wat de vangsten zijn, een beter idee wat de vangsten zijn in bepaalde maanden zijn er niet en ook daar zijn wij uniek in !

Jaarlijks krijgen we tientallen telefoontjes van sportvissers die ons in wanhoop bellen, eerst hun excuses aanbieden, daarna beloven de volgende keer via Cordes Travel te boeken, maar wel meteen de vraag hebben om de heren verder te helpen. “Raffie, nu zijn we hier al 3 dagen en hebben nog geen enkele vis gevangen, we weten het echt niet meer” dan kijk ik op een speciaal programma met alle zeekaarten in Noorwegen en zie dat de heren 30km diep in een fjord zitten waar het overal 300 tot 400m diep is, daar zul je dus geen vis vangen of alleen kleine koolvisjes !

De juiste keuze maken:
Wil je een goede visreis boeken, weten dat je vis gaat vangen, met huisjes en boten die speciaal geschikt zijn voor de visserij en met een huiseigenaar of visgids ter plaatse die ècht verstand heeft van zaken, boek dan je visreis bij Cordes Travel, gespecialiseerd in visreizen. Ons doel is niet de boeking, ons doel is een sportvisser een geweldige onvergetelijke visreis te laten ervaren en daar doen we alles voor. Dat dat gewaardeerd wordt kun je lezen bij de reisverslagen.

Jullie staan er dus vòòr, tijdens en na jullie visvakantie nooit alleen voor, wij staan klaar voor jullie ! Ook tijdens de vakantie zijn we 24/7 bereikbaar, is er een probleem, heb je vragen, bel ons gewoon vanuit je vakantieland. Wij hebben altijd persoonlijk contact met alle huiseigenaren, we spreken Noors, Engels en Duits en kunnen jullie dus met alles op weg helpen. Auto kapot, dokter of tandarts nodig of nog wat tips om vis te vangen, wij zijn er voor jullie.

Persoonlijke uitleg, goed advies en dat allemaal gericht op de accommodatie waar u naar toe gaat:
 Wil je alles uit je visreis halen ? 
Kom dan eens langs op ons “kantoor” voor een gratis prive-les (3-4 uur) dan gaan we met jou en je vismaten rond de tafel zitten en leggen wij van alles uit, informatie over stekken, technieken, materialen en de zeekaart. Na deze goede en zeer uitgebreide uitleg kunt u theoretisch vissen in oa Noorwegen en IJsland. Kennis is erg belangrijk en wij zijn er dus ook NA de boeking voor jullie, niet alleen een reis boeken en klaar, nee ook begeleiding voor de reis en indien nodig tijdens de visreis. Wil je langs komen op ons “kantoor” dan kan dit alléén op afspraak, daar wij veel onderweg zijn en je dus niet voor een gesloten deur moet komen.

Een geslaagde visreis boekt u natuurlijk bij Cordes Travel !

Wat zijn nu de grote voordelen, lees dat hier:  “Waarom Cordes Travel”

Vragen ? Stuur even een e-mail:  [email protected]