Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Eerste keer vissen in Noorwegen of IJsland

Eerste keer op visreis naar Noorwegen of IJsland

Linda en Raffie CordesWij (Linda en Raffie) hebben van 2003 tm Juli 2011 in Noorwegen gewoond, 8 jaar lang waren we beide visgids in Noorwegen en hebben honderden sportvissers geholpen en van alles geleerd over deze prachtige visserij in Noorwegen. Zelf hebben we honderden keren in Noorwegen gevist en kunnen gerust zeggen dat we goed weten hoe je in Noorwegen en IJsland moet vissen. We weten ondertussen heel goed wat men vaak vergeet, niet aan denkt en waar de knelpunten liggen. Door onze ervaring en visreizen organiseren ons beroep is, weten we precies wat de sportvisser nodig heeft en wat hij moet leren en waar wij moeten helpen.

Kennis:

In de afgelopen jaren hebben we zoveel ervaring en kennis ontwikkelt dat we ook voor het “Penn Team Noorwegen” vissen, zij hebben vertrouwen in onze expertise en kunnen deze gebruiken om de materialen van Penn, Berkley en Abu Garcia te verbeteren, regelmatig moeten we ook nieuwe materialen testen en daar onze eerlijk bevindingen van geven. Deze inmiddels jarenlange samenwerking met Penn is niet voor niets, als zo’n groot merk een samenwerking aan gaat moet het goed zijn.

Eerste keer vissen in Noorwegen:
Wij zeggen altijd dat de eerste keer vissen in Noorwegen, nooit echt makkelijk is, veel vissers denken; “ik kijk op mijn dieptemeter, gooi een pilker in het water en vang een Kabeljauw van meer dan een meter….” HELAAS zo simpel is het echt niet, dan kun u beter naar IJsland gaan, daar kunt u heel veel grote Kabeljauw vangen en heeft daar weinig kennis voor nodig uiteraard wel de juiste materialen. Nee, om mooie vissen te vangen in Noorwegen komt er veel meer bij kijken, denk aan een goede zeekaart, juiste materialen, kennis vd stekken, eb en vloed en vele andere zaken die de visserij alleen maar ten goede zullen komen.

Boek daarom uw visreis via Cordes Travel, want laten we eerlijk zijn, 8 jaar ter plaatse als visgids te hebben gewerkt geeft toch echt de nodige kennis. Wij weten welke informatie u nodig heeft, wij weten welke materialen, reels, molens, lijn, hengels en pilkers nodig zijn voor een geslaagde vistrip naar Noorwegen en/of IJsland. Om die redenen bieden we de vissers de gratis mogelijkheid om extra te leren op de bv de Cordes Traveldag of men komt langs voor een gratis prive-les. Tenslotte kun je ook nog eens hengels, molens en reels huren, ga je vliegen, kun je zelfs een hengelkoker huren, lees hier meer >>>

Service en kwaliteit:
Bij ons boekt u niet alleen een visreis en klaar, nee wij helpen u ook na uw boeking, wij zijn aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen, we werken samen met winkeliers die wel de juiste materialen verkopen, we organiseren speciale Noorwegen IJslanddagen, staan ter informatie bij verschillende winkeliers in de winkel en u kunt ons op kantoor bezoeken voor een prive-les. U krijgt van ons alle informatie die nodig is voor een geslaagde visvakantie naar Noorwegen, een A3 kleuren zeekaart, stekken en advies over welke kleuren en materialen te gebruiken op de juiste stekken, tevens krijgt men een PDF van 60 pagina’s met informatie over hoe te vissen in Noorwegen.

Wat is het verschil:
Vele grote “Massa-toerisme” reisbureaus bieden ook “visvakanties” aan, maar met alle respect voor de dames van het callcenter waar 50/60 dames aan de telefoon zitten om alle boekingen te doen, kunnen toch geen kennis hebben van de sportvisserij ? Zij weten toch het verschil niet tussen een pollak en een koolvis, laat staan een stek of een kleur van een pilker. Natuurlijk kan het iets in de prijs schelen als u daar een visreis boekt, maar een bootje wat net genoeg is om 1 viskist in te zetten of een motor die niet zwaarder is dan 10pk, “want u hoeft toch niet ver te varen”, nee dat moet je niet willen, zo wordt goedkoop uiteindelijk duurkoop en dat horen we heel vaak.

Jaarlijks krijgen we tientallen telefoontjes van sportvissers die ons in wanhoop bellen, eerst hun excuses aanbieden, daarna beloven de volgende keer via Cordes Travel te boeken, maar wel meteen de vraag hebben om de heren verder te helpen. “Raffie, nu zijn we hier al 3 dagen en hebben nog geen vis gevangen, we weten het echt niet meer” dan kijk ik op een speciaal programma met alle zeekaarten in Noorwegen en zie dat de heren 30km diep in een fjord zitten waar het overal 300 tot 400m diep is, daar zul je dus geen vis vangen of alleen kleine koolvisjes !

De juiste keuze maken:
Wil je een goede visreis boeken, weten dat je vis gaat vangen, met huisjes en boten die speciaal geschikt zijn voor de visserij en met een huiseigenaar of visgids ter plaatse die ècht verstand heeft van zaken, boek dan uw visreis bij Cordes Travel, gespecialiseerd in visreizen. Ons doel is niet de boeking, ons doel is een sportvisser een geweldige onvergetelijke visreis te laten ervaren en daar doen we alles voor. Dat dat gewaardeerd wordt kun je lezen bij de reisverslagen.

U staat er dan vòòr, tijdens en na uw vakantie nooit alleen voor, we staan klaar voor jullie ! Ook tijdens uw vakantie zijn we 24/7 bereikbaar, is er een probleem, heeft u vragen, bel ons gewoon vanuit uw vakantieland, wij hebben persoonlijk kontakt met alle huiseigenaren, spreken Noors, Engels en Duits en kunnen u dus met alles op weg helpen. Auto kapot, dokter of tandarts nodig of nog wat tips om vis te vangen, wij zijn er voor jullie.

Persoonlijke uitleg, goed advies en dat allemaal gericht op de accommodatie waar u naar toe gaat:
 Wilt u alles uit uw visreis naar Noorwegen of IJsland halen ? 
Kom dan eens langs op ons “kantoor” voor een gratis prive-les (3-4 uur) dan gaan we met u en uw vismaten rond de tafel zitten en leggen wij van alles uit, informatie over stekken, technieken, materialen en de zeekaart.  Na deze goede en zeer uitgebreide uitleg kunt u theoretisch vissen in Noorwegen en IJsland, mocht het ter plaatse niet lukken, dan belt u even en halen we de geleerde zaken nog eens op. Kennis is erg belangrijk en wij zijn er dus ook NA uw boeking voor jullie, niet alleen een reis boeken en klaar, nee ook begeleiding voor de reis en indien nodig tijdens de visreis. Wil u langs komen op ons “kantoor” dan kan dit alleen op afspraak, daar wij veel onderweg zijn en u dus niet voor een gesloten deur moet komen.

Een geslaagde visreis boekt u natuurlijk bij Cordes Travel !

Wat zijn nu de grote voordelen, lees dat hier:  “Waarom Cordes Travel”

Vragen ? Stuur even een e-mail:  Info@cordestravel.nl