Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Penn IJsland Festival

Penn IJsland Festival

Vissen in IJsland tijdens het beroemde Penn IJsland Festival in Sudavik, Westfjord IJsland

 

PENN_LOGOpaj

CT-specialist-in-visreizen-wit

 

Hall of fame, de winnaars van de vorige Penn IJsland Festivals:

Frans-Koene

Frans Koene 2009
23.1 kg Kabeljauw

Jan-v-Tilburg

Jan van Tilburg 2010
26.8kg Kabeljauw

Rik-Wilborts

Rik Wilborts 2011
25.1kg Kabeljauw

 

Rafael-vd-Bosch

Rafael vd Bosch 05-2012
45.6 kg Heilbot

Marco-Bouman

Marco Bouman 08-2012
25.7kg Heilbot

Pascal-IJsF-2013

Pascal Beuzenberg 08-2013
21.5 kg Kabeljauw

 

IMG_0013

Winnaar 07-2014
17.2kg Kabeljauw

Rick-Sol-29.980

Rick Sol 08-2014
29.98 kg kabeljauw

DSC00055

Harry Moest 08-2015
17.8kg kabeljauw

IMG_2769

Martin van Etten 06-2016
18.8kg kabeljauw

IJsland 5

Jean-Pierre vd Bergh 06-2017
22.54kg kabeljauw

DSC04431

Karel Verpoorten 08-2018
20.04kg kabeljauw

Informatie over dit Penn IJsland Festival:

In 2019 & 2020 geen IJsland Festival, wellicht in 2021 ?
We hebben wel in 2019 & 2020 in Noorwegen Festivals.

 

 • Incl. alle vluchten, vliegtax, transfers en 1 hotelovernachting

 • Incl. huis, boot, verzekeringen, huurauto, bedlinnen, handdoeken

 • Let op, géén vaarbewijs nodig !

 • Filmpjes >>>  &  Reisverslagen >>>

Wanneer ?

 • Penn IJsland festival 2021 ?

Waar ?
IJsland in het Westfjord, plaats Sudavik, waar er zeer zeldzaam dagen uitvallen, dus 99% vd tijd vissen.

De busreis:
Waarom een busreis ipv binnenlandse vlucht, lees hier >>>

Boodschappen
Vóór vertrek krijgt elke groep een boodschappenlijst waar zij de boodschappen voor de hele week kunnen invullen. Deze vooraf bestelde boodschappen staan dan klaar in het huisje bij aankomst en kunnen ter plaatse in euro’s, IJslandse kronen of met creditcard betaald worden. Door de weeks kunt u zelf boodschappen doen met uw eigen huurauto (incl. in de prijs) type Toyota Yaris, voor de hele periode.

Vispakket
Lees hier alles over het vispakket >>>

Bagage
Binnen uw ticket mag u 33kg bagage meenemen, 1x 23kg en 10kg handbagage. Wilt u meer gewicht meenemen, dan kunt u dat vooraf bijbestellen. Een bagagestuk (koffer, tas, kist, hengelkoker) mag niet zwaarder zijn dan 23kg en niet langer dan 160cm (bv hengelkoker), maar ze kijken niet zo heel nauw, wij hebben in alle jaren nog nooit een probleem gehad, maar de officiële regel is dus 160cm lengte, doen ze wel moeilijk, dan kost het u 60 euro retour.

Prijs per persoon:
Het Penn IJsland Festival kost hetzelfde als een “normale” week, dus kijk op de lijst om de juiste prijs per huis en per aantal deelnemers te zien:  >>prijslijst<<

Is het vissen hetzelfde als in Noorwegen ?
Nee, men verspeelt in IJsland nauwelijks iets en men vist tussen de 20 en 60m, soms wat dieper als de vis daar aast. Grote kabeljauwen worden er gevangen van méér dan een meter en gewichten die regelmatig de 15kg overschrijden en vaak zelfs de 18 en 20kg. Tijdens het festival 2014 was de zwaarste vis vd week maar liefst 29.98 kg en in Mei 2012 45,5kg (Heilbot), dus genoeg grote vangsten. U krijgt van ons een heel boekwerk van 20 pagina’s met informatie over hoe en waar te vissen, dus daar geen zorgen ! Ook kunt u langskomen bij ons voor een gratis prive-les alleen of met uw vismaten.

Voor wie ?
Alle Nederlanders en Belgische sportvissers zijn welkom, ervaren, onervaren, met 1 persoon of met een groep van meerdere personen. Dus iedereen die avontuurlijk is ingesteld en een super visweek met ongekende mogelijkheden wil meemaken kan deelnemen aan dit prachtige Penn IJslandfestival, waar gezelligheid voorop staat. Linda en Raffie zullen deze hele week begeleiden.

Dineren
In alle jaren hebben wij altijd met alle groepen in het kleine restaurant in Sudavik gegeten voor ongeveer 14 euro per maaltijd. Je krijgt een groot bord eten en is altijd vers en erg lekker. We stellen dan een menu samen waar men uit kan kiezen. Mocht het restaurant om welke reden dan ook helemaal gesloten zijn, wegens verkoop of andere oorzaak, moet men zelf koken. Wij zijn dus niet verantwoordelijk voor het restaurant.

Wat gebeurt er ?
U gaat lekker de hele week “vrij” vissen, waar u wilt en wanneer u wilt met uw eigen vismaten in uw eigen boot en uw eigen huisje. Bent u “alleen” (solo) dan bent u ingedeeld met andere vissers die ook “alleen” zijn, maar ook hier met maximaal 4 personen per huis en boot, om zo iedereen goed de ruimte te geven. Deze groep “alleen” ofwel “solo” vissers brengen wij voordien met elkaar in kontakt voor dit grote Penn IJsland Festival, zo heeft men al kontakt voordat u in IJsland aan bent gekomen. Op 03 Februari 2018 is er de grote Cordes Traveldag in Sliedrecht, waar u dan de andere deelnemers kunt leren kennen. U bent dus helemaal vrij om te gaan vissen waar en wanneer u wilt, samen met uw groepje aan boord. Voor de boten heeft u géén vaarbewijs nodig, heeft u die wel, neem deze dan mee !

Wedstrijd ?
Ja, er is een kleine wedstrijd verbonden aan dit festival, gewoon voor de lol. We hebben drie prachtige prijzen en drie mooie trofeeën voor de drie zwaarste vissen vd week. De winnaar krijgt een prachtig Penn sportvispakket twv 500,- euro ! In overleg met Penn en de winnaar zullen we een prachtig pakket samenstellen, want iedereen heeft natuurlijk andere wensen, dus een “op maat” gemaakt sportvispakket twv 500 euro, dat is niet niks ! De 2e en 3e prijs zijn prachtige hengelsets, alle winnaars krijgen een mooie trofee.

Aantal personen boot:
Wij gaan uit van 4 personen per boot, maar bent u met uw eigen groepje van 5 pers. dan kan dat ook natuurlijk. 6 personen adviseren wij niet op de boot, kan wel, maar is erg krap, dus is eigenlijk geen optie. Als u zich aanmeld met uw eigen groepje, dan vist u ook samen met uw eigen groepje en slaapt u ook met uw eigen vrienden in een huisje, u bent dus aan land en op het water altijd bij elkaar. Dus we gaan voor 4 personen per boot, de beste optie.

Vaarbewijs
U heeft geen vaarbewijs nodig, heeft er niemand in de groep een vaarbewijs, dan moet u ter plaatse een kleine Nederlandse vragenlijst beantwoorden, waar u altijd voor zult slagen, deze kleine test is vd staat van IJsland en kost u niets !

Visgids
Het is mogelijk om 1 dag met de visgids mee te gaan, deze kost 150 euro, deze dag doe je dan niet mee aan de wedstrijd uiteraard, dus de die dag gevangen vis telt niet mee voor de wedstrijd. Je kunt dan wel heel veel leren en dat de dagen erna in de praktijk brengen. Wij adviseren dit wel, want u kunt heel veel leren vd visgids.

Bij de prijs is inbegrepen:

 • Alle vluchten en transfers
 • 33kg bagage (1x 23kg) en 10kg handbagage
 • Huur van uw huisje + eindschoonmaak
 • Stroom, water, belastingen, handdoeken en bedlinnen (1 set per week)
 • Huurauto type Toyota Yaris, voor de hele periode
 • 7.5m lange Dieselboot 130pk + Dieptemeter/GPS/Plotter (Géén vaarbewijs)
 • Bootverzekering
 • A3 kleuren zeekaart met stekken
 • Sportvisbegeleiding/Zeekaart/Visgids en Linda en Raffie ter plaatse
 • 1x Hotel overnachting Reykjavik incl. ontbijt (2-pers kamer)
 • Incl. alle vluchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Raffie en Linda zijn de hele week zelf aanwezig en begeleiden de hele reis

U heeft een totaal-pakket en er zijn géén verrassingen of verborgen kosten,  alleen brandstof, eten en drinken en materialen komen voor eigen rekening.

Als u een visreis naar IJsland boekt u via ons, dan weet u zeker dat u in goede handen bent.

Voor boekingen en meer informatie mail naar: [email protected]
Of u belt naar 0031 (0)6 – 83 94 82 65, dan krijgt u altijd Raffie of Linda zelf aan de lijn.

IJsland-boot-
Uw visboot voor de hele week !
Vaarbewijs is niet nodig !