Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Hengels molens hengelkoker verhuur Noorwegen en IJsland

IMG_5766 2Hengels, molens en hengelkoker verhuur
Noorwegen en IJsland

 • minimale verhuur 4 hengels vanuit NL
 • In Noorwegen kun je ook 1 hengel huren (alleen een rechtshandige reel, geen molens)

Uiteraard kun je bij Cordes Travel ook hengels, molens en zelfs een hengelkoker huren voor je visreis naar Noorwegen of IJsland. Wij bieden mooie Penn hengelsets aan, Penn omdat deze tot de beste kwaliteit hengels, reels en molens behoren. Penn, omdat wij hier zelf al sinds 2004 mee vissen en Spiderwire lijnen omdat deze TOP zijn voor Noorwegen en IJsland. Wij verhuren dus alleen materialen waar we zelf ook mee vissen, dus topkwaliteit.

Ga je voor het eerst, via Cordes Travel, naar Noorwegen of IJsland en heb jij of je vismaat of zelfs de hele groep niet de juiste materialen, dan kun je bij ons op kantoor, hengels, molens, reels en een hengelkoker huren tegen vriendelijke prijzen en alles van topkwaliteit en geen oude zooi. Je moet de hengels wel zelf ophalen en binnen +/- 5 dagen na je visreis weer terug brengen, of eventueel later in overleg. Uiteraard zijn alle molens gevuld met Spiderwire gevlochten lijnen, nooit ouder dan 1 jaar. Laten we zo zeggen, we zouden zelf het “verhuur setje” zo meenemen en er zelf de hele week mee vissen, topkwaliteit materialen dus.

Optie-1 (Ter plaatse huren)
Bij 4 accommodaties kun je hengels ter plaatse huren, wel vooraf via ons aanvragen. Dat is voor Havoysund, Vesteralen, Nappstraumen en A Rorbuer. Let op dit zijn hengels voor de “zware” visserij, er zijn geen hengels te huur voor de “lichte” visserij. Deze hengels zijn alleen met een rechtshandige reel er zijn geen molens te huur.

Optie-2 (meest gekozen optie)
Je huurt de hengels met molens een lichte, een medium en een zware (ons advies) mét een hengelkoker via ons in Colijnsplaat.

Let op:
Je moet de materialen wel ophalen op ons kantoor in Colijnsplaat en binnen 3-4 dagen of na overleg later, ook weer terug brengen. Als je natuurlijk wat verder van Zeeland af woont is dat wel even 4u of langer rijden heen en terug rijden, hou daar wel rekening mee. Aan de andere kant huur je nu voor 60,- een hengel, molen en lijn, zou je zo’n set kopen kom je op een bedrag van rond de 375,- kortom je bespaart 315,- euro per set, de moeite om even heen en weer te rijden toch ? Vier sets (minimale verhuur) bespaar je al snel meer dan 1260,- dat is snel verdiend, zeker als je niet elk jaar op visreis gaat. Alle hengels en molens zijn van Penn en de lijnen zijn maximaal 1 jaar oud en allemaal 8 carrier van Spiderwire.

Advies:
De meeste groepen huren 3 hengels per persoon, eentje voor de lichte visserij, eentje voor de medium visserij en eentje voor de zware visserij, grote kabeljauw, grote leng en uiteraard grote heilbot. Ons advies is dus 3 hengels per persoon, maar dat is uiteraard een eigen keus, maar minimaal 2 hengels per persoon is wel ons advies een “lichte” en een “zware”.

Extra hengel met reel ?
Het is ook mogelijk om een extra hengel met reel te huren, deze wordt vaak gebruikt voor het vissen met doodaas op heilbot, een effectief systeem. Men zet de hengel dan vaak in een hengelsteun en dan vist men de andere hengels uit de hand.

Er kan altijd iets gebeuren, om die reden geven wij er altijd één hengel met een molen bij, als reserve, zodat men altijd kan vissen mocht er toch iets kapot gaan. Deze “reserve” materialen zijn verzegeld, daar kan dus niet mee gevist worden zonder de zegel te verbreken, is de zegel verbroken, betaald men de volledige huur van een hengel en molen.

Ook kun je de beste hengelkoker ter wereld bij ons huren, de >>Sportube<< deze wordt alleen in combi met minimaal 4 hengels verhuurd, dus de hengelkoker is niet los te huur. In de kleine koker (serie-1) passen ongeveer 10 hengels, afhankelijk vd grootte vd ogen en in de grote hengelkoker (serie-2) passen 14-20 hengels in, afhankelijk vd grootte vd ogen. LET OP, bij 4 hengels wordt alleen de kleine (serie-1)  hengelkoker verhuurd. Bij de hengelkokers krijgt men een sterk hangslot waar je 2 sets sleutels van krijgt, om de koker te zekeren en op slot te doen.

Je krijgt dus niet zomaar wat materialen mee, nee allemaal kwaliteit en materialen waar wij zelf ook mee vissen, dus topkwaliteit en in goede staat. Alle materialen worden samen met huurder even “getest”, bekeken en daarna door jullie en ons “in orde” bevonden, zodat we nadien geen discussie hebben. Wil je ook nog wat tips en adviezen, geef dit dan wel even aan als je een afspraak maakt, dan plannen we iets meer tijd in.

Let op, reserveren is ook betalen, zie de algemene voorwaarden hieronder, daar we hebben meegemaakt dat vissers 3 weken voor vertrek alles annuleren en dat kan niet.

Penn-2

We hebben een aantal punten even voor je op een rijtje gezet:

 • Ophalen kantoor Cordes Travel in Colijnsplaat (Zeeland), alleen op afspraak, dit kan 7 dagen per week, ook in de avond, tot 20:00.
 • Bij het ophalen ter plaatse gepast/contant betalen, pin is niet mogelijk.
 • Ophalen, +/- 5 dagen vóór vertrek, of indien anders afgesproken.
 • Terugbrengen +/- 5 dagen na de dag van thuiskomst.
 • Terugbrengen middels koerier of post is NIET mogelijk.
 • Materialen zelf schoonmaken, anders 75 euro schoonmaakkosten.
 • Wij verhuren hengels, molens en reels voor de lichte, medium en zware visserij.
 • De minimale verhuur is 4 hengels met molen of reel.
 • Hengelkoker niet los te huren, alleen in combi met minimaal 4 hengels.
 • Bij de verhuur krijg je 1 reservehengel met molen of reel (verzegeld, dus niet mee te vissen).
 • Molens en reel altijd gevuld met minimaal 30/00 Spiderwire gevlochten lijn.
 • Bij verlies, schade, oog kapot of breuk, (hengel, molen, reel) betaald men 60% vd huidige verkoop/adviesprijs.
 • Bij meer dan 20% lijnverlies betaald men 25,-
 • Tijdens het ophalen worden de hengels, molens, reels en lijn samen gecontroleerd, indien mogelijk
 • Tot 15 weken voor vertrek annuleren 50% vd kosten
 • Tot 10 weken voor vertrek annuleren 75% vd kosten
 • Korter dan 10 weken voor vertrek annuleren 100% vd kosten

De prijzen:

 • Hengel + molen (gevuld met gevlochten lijn) 7 tot 9 dagen kost 60,- euro
 • Hengel + molen (gevuld met gevlochten lijn) 10 tot 14 dagen kost 120,- euro
 • Hengelkoker (Sporttube)  kost 60 eu per periode, zie boven.
 • Indien niet teruggebracht op voor of op de afgesproken dag, 100,- boete per dag.

 

Tip: kijk eens bij de >reisverslagen< en >vangstberichten< en blijf op de hoogte vd vangsten.
En meld je aan voor de >nieuwsbrief<, altijd op de hoogte vh laatste nieuws.

 IMG_8767 2