Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Tolpoorten, tolwegen en autopass in Noorwegen

Tolpoorten, tolwegen en autopass in Noorwegen

Overtocht naar Noorwegen met de ColorLine of Fjordline ?

Deze boekt u uiteraard bij Cordes Travel, officieel agent voor Fjordline en ColorLine. Wij voeren 100% dezelfde prijzen als de maatschappij zelf, maar kunnen wel kijken voor een leuke korting. Bent u met meerdere auto’s of grote groepen, dan krijgt u altijd een korting bij Cordes Travel. Daar deze overtochten met dagprijzen werken, dus de ene dag goedkoper kan zijn dan de andere dag, kijken wij altijd even wat de goedkoopste opties zijn voor deze overtocht naar Noorwegen. Meer informatie over ons aanbod voor de overtochten naar Noorwegen met de >ColorLine< of met de >Fjordline<.

ColorLine 41Geheel vrijblijvende prijsopgaaf overtocht naar Noorwegen ?

Stuur ons even een e-mail met deze informatie, indien van toepassing:

  • Aantal volwassenen en kinderen
  • Aantal voertuigen niet hoger dan 2m en niet langer dan 5m
  • Aantal voertuigen met een andere afmeting (afmetingen vermelden)
  • Ook even vermelden of u een camper of aanhangwagen heeft (afmetingen vermelden)
  • Datum of periode van heenreis of terugreis naar en van Noorwegen


Tolpoorten, tolwegen en autopass in Noorwegen

In Noorwegen zijn er meer dan 50 tolwegen en tolpoorten, veel toeristen maken zich hier zorgen over maar dat is zeker niet nodig. Er zijn verschillende opties om hier mee om te gaan, ter eerste geen stress en vooral geen ongelukken maken door te remmen of zelfs te stoppen, geen nood u gaat niet de gevangenis in als u, per ongeluk, door rijdt zonder te betalen. Er zijn verschillende opties om over deze tolwegen of door de tolpoorten in het mooie Noorwegen te rijden, hieronder geven wij de verschillende opties aan om gebruik te maken van de tolwegen en tolpoorten of autopass in Noorwegen.

Een betaalhokje
Staat er een hokje waar u kunt betalen en staat er “cash” bij en niet het woord “Autopass” dan moet u daar cash betalen, maar dit is zéér zeldzaam, 95% hebben een automatische tolweg of tolpoort. Rijdt u door waar u wél cash had kunnen betalen, dan heeft u 3 dagen de tijd om dit alsnog online of bij een tankstation met het bordje “KR Service”, doet u dit niet dan krijgt u een boete van 300 nok (37,50 euro).

Autopass (automatisch)
Er staat het woord “Autopass” en een bordje “Don’t stop” (95% vd gevallen) dan kunt u of doorrijden of u heeft reeds voordien thuis al een machtiging gegeven om alle tol van uw creditcard af te schrijven. Rijdt u door bij een tolweg of een tolpoort zonder dat er een mogelijkheid is om cash te betalen, dan krijgt u vanzelf een factuur, zonder extra kosten thuis gestuurd, dit gaat op kenteken. Dit doen wij eigenlijk altijd en gaat prima, we krijgen dan een factuur van soms maar 3,50 euro.

Wilt u helemaal zorgeloos rijden dan kunt u met uw creditcard vooraf een soort machtiging geven, zodat zij de bedragen direct van uw credit card kunnen afhalen. Meer informatie over de tolpoorten, tolwegen en autopass in Noorwegen vindt u >>> HIER <<<

Hieronder wat voorbeelden van de borden die vaak voor de tolwegen of tolpoorten staan:

Tolweg-05
Let op over 3,5 km een “Automatische” tolpoort, niet stoppen, gewoon doorrijden
Over 400m is een “KR service” hier kunt u ook betalen.

——

Tolweg-04
“Autopass” = Automatische tolpoort, niet stoppen, gewoon doorrijden

——

Tolweg-03
 1 km is een “KR service” hier kunt u betalen voor de Toll

——

Tolweg-02
Let op over 400m komt een betaalhokje, hier MOET u contant betalen

——

Autopass-01
“Autopass” = Automatische tolpoort, niet stoppen, gewoon doorrijden