Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Vissen op de Fraser River British Columbia Canada

Vissen op de Fraser River British Columbia Canada

* Minimaal 5 dagen vissen en 7 nachten verblijf

Samen met onze partner “Get Away Sea Angling” bieden we een aantal prachtige tropische Big Game bestemmingen aan, denk aan Malediven Maleisië, Panama, Laccadiven en nu dan ook British Columbia op de Fraser River.

Canada Fraser River 15

“Big Game vissen op een rivier in Canada !”

Honderden vissers kennen dit gebied al, de omgeving en de rivieren staan bekend als een geweldig mooi en visrijk sportvis-paradijs. De natuur, de accommodatie, de boten, de visserij en de visgidsen zijn hier allemaal vd hoogste kwaliteit. Op een 1,5 uur rijden van vliegveld Vancouver Canada ligt Chilliwack, hier begint de visserij. Wij kiezen het hotel wat het dichtste bij de stekken ligt, dan hoeft men niet ver te varen of te rijden. In de ochtend na het ontbijt (inclusief) haalt de visgids je op in het hotel, rijd dan naar de plaats waar de boot ligt, of heeft de boot achter zich op de trailer. Aan het einde vd dag brengt hij je ook weer terug naar het hotel, deze service is inclusief in de prijs.

De visserij op steur is in sommige maanden gewoon net even iets beter dan in de andere maanden. Wil je de allergrootste vangen, dus minder in aantallen maar die hele grote steuren, dan zijn de maanden juli tm september top. De maanden oktober, november, januari, februari en maart zijn in onze ogen de beste maanden voor de steur. In de herfst kun je ook met een licht spinstok en een spinnertje vissen op de zalm. Wil je dit gaan doen, geef dit even een dag voordien door aan de visgids, dan zorgt hij voor de juiste materialen.

Folder 3Wil je witte steur vangen op de Fraser River, wilde zalm vissen op de Harrison River of Fraser River, vliegvissen op Steelhead op de Vedder River of forel vissen op één vd kleine rivieren van Fraser Valley, het kan allemaal. We kunnen met trots zeggen dat wij in British Columbia samenwerken met het grootste en beste sportvis-bedrijf van heel Brits Columbia. Zij werken al 28 jaar met de beste visgidsen, beste boten, beste materialen en beste visgidsen, sluit dus helemaal aan bij Cordes Travel. Het allermooiste is, hier kun je nauwelijks zeeziek worden, want golven zijn er zeldzaam tot nooit en als ze er zijn, dan zijn ze niet meer dan een “kabbeltje” op het water. De visserij op steur is dus vanuit de boot en is meer bodemvisserij, dus hengel in de steun, je hoeft dus niet te werpen. Dus genieten en vissen op prachtig rustig water. Zie >>hier<< een mooie film over het vissen op Steur.

Een visreis naar British Columbia Canada en het vissen op deze witte Steur, is Big Game vissen op een rivier, de witte Steuren die je hier kunt vangen kunnen richting de 300kg gaan en kunnen een lengte bereiken van 3m ! De allergrootse worden 400/500kg en kunnen wel 200 jaar oud worden. Maar de gemiddelde lengtes liggen hier tussen de 150 en 200cm. Dus vissen op een geweldig sterke vis, in een prachtige omgeving zonder de hitte van de Tropische landen, dan is Canada jou visstek.

Canada Fraser River 27Deze witte steur, grootste zoetwater vis in Noord en Zuid Amerika,  staat bekend als werelds sterkste en meest spectaculaire zoetwater vis die er te vangen is, dit heeft te maken met zijn geweldige sprongen, zijn kracht, de afmetingen en gewichten. In 1994 is er een verbod gekomen op het meenemen van de steur dus is het hier 100% Catch and Release, tja en dan worden de formaten groter en de aantallen meer. Honderden tijdschriften, film-crews, schrijvers, reporters en andere media vissers, zijn hier al geweest voor een reportage, dit is gewoon een geweldige ervaring !

De verschillende soorten en beste vangstmaanden
De prachtige Steur kun je het hele jaar door vangen, zeker de laatste maanden vh jaar hebben al hele dikke /grote steuren laten zien. Steelhead is het beste tussen januari en April. Chinook Salmon is het beste vanaf half juni tot eind oktober, de Chum Salmon en de Coho Salmon, laten zich “makkelijker vangen tussen begin september en eind december, de Pink Salmon (om het jaar, dus 2015, 2017, 2019 enz.) midden Augustus en eind oktober, Sockeye Salmon vang je het beste eind juni tot begin oktober en de forel vang je er ook het hele jaar door.

CanadaVliegvissen op forel (trout) in British Columbia
BC (British Columbia) heeft de grootste populatie van deze sterke Steelhead Trout, Fraser River is een prachtige start voor deze Steelhead. Beste tijd is tussen december en midden april. De Cutthroat Trout kun je het hele jaar door vangen op de kleine rivieren rondom de Fraser River. Daar ze flink vechten gebruikt men vaak lichte spinhengels of vlieghengels met spinners en lepeltjes. Rainbow Trout, de vechter, deze vis is altijd in voor een prachtig gevecht, springt, neemt een run, keert om en vecht geweldig, een genot voor elke vliegvisser, beste tijd april tm oktober.

De Dolly Varden ook wel Bull Trout genoemd is wel de meest agressieve vis om te vangen, de manier hoe deze de vlieg of het kunstaas pakt is als een stier, hier ben je echt wel even zoet mee. In de Lillooet River kun je ze het beste vangen tussen september en april en in de Upper Pitt is de beste tijd tussen juni en augustus. Heb je nog niet zoveel ervaring met vliegvissen en wil je eens les nemen in Nederland, mail ons gerust ook ter plaatse kun je nog eens een extra lesje krijgen van onze ervaren instructeurs. De prijzen voor deze vliegvisserij zijn op maat, dus mail ons hier even over.

Visboot-CanadaVisgids, boten en materialen
De trips op deze rivieren zijn allemaal met een visgids, dit om je de beste kansen te bieden, zij weten als geen ander de beste stekken, technieken en materialen. De visgidsen doen er echt alles aan om jou die geweldige steur of zalm te laten vangen. Wij adviseren met 3 personen op de boot te gaan, dan heb je uiteraard ook nog de visgids, dus ben je met 4 aan boord, 4 personen kan ook, dan ben je met 5 op de boot, daar je niet hoeft te werpen, kan dat ook. Alle hengels (kunst)aas zijn allemaal aan boord en inclusief in de prijs.

Alle boten hebben een jet-motor, zodat men ook prima dicht onder de kant en op de ondiepe stukken kan komen. Alle boten hebben een kleine huif waar men onder kan schuilen als het bv regent of koud is tijdens het varen. De visgids vaart de boot, dus daar geen zorgen over. Lunch en softdrinks zijn inclusief in de prijs en aan boord, ontbijt is incl. in het hotel uiteraard.

British Columbia Canada 16Een dagje niet vissen ?
Wil je een dagje genieten vd natuur, er zijn wandelingen door oa de oerbossen met een gids, je kunt grote Zeearenden gaan bekijken. dagje golfen of zelfs een middag of hele dag met de kayak op pad. Je kunt natuurlijk ook een dagje shoppen in de prachtige stad Vancouver, kortom er is genoeg te doen tijdens je vakantie. De zeearenden tour duurt 1,5 uur en brengt je met een jetboot naar het zuidelijke gedeelte vd rivier en vanaf drift je langs de gebieden waar deze grote geweldige prachtige zeearenden soms in grote aantallen voorkomen. Zie ze jagen, eten, rusten en nieuwsgierig rondkijken. Onderweg kom je misschien een een grote beer tegen. Geniet van deze geweldige trip van het “Wildlife” en de mooiste natuur van Canada.

De reis British Columbia Canada
Je vliegt van Amsterdam, Dusseldorf of Brussel naar Vancouver en vanaf daar is er een gratis transfer naar de accommodatie, of men boekt een huurwagen, tegen meerprijs. Vanaf het vliegveld is het 1,5u rijden naar de accommodatie, kan iets langer zijn, als je een ander hotel hebt. Wij boeken de meeste van onze vluchten via Icelandair (incl. 2x 23kg bagage pp) met een korte overstap (1,5u) op IJsland, wat ideaal is om even te benen te strekken op deze lange reis, onderweg is er vaak nog 1 overstap (3u). Icelandair heeft goede stoelen en een eigen TV scherm, met honderden films, series en spelletjes, service en eten aan boord is prima. Prijs per ticket Amsterdam > Vancouver retour is vanaf 750 euro per ticket, retour, incl. 2x 23kg pp en 10kg handbagage. Je kunt ook direct op Vancouver vliegen, maar dan

Canada Festival 2018
Van 6 tm 13 oktober 2018 hebben we een Canada Festival, bij deze visreis gaan Linda, Raffie en Maurits zelf ook mee en gaan we gericht vissen op grote steur en verschillende soorten zalm en forel. Ben je nu alleen of met z’n tweeën dan ben je ook van harte welkom, ons doel is om 4 personen op een boot te plaatsen, dan zijn de kosten het laagst. 5 dagen vissen op steur en verschillende soorten zalm.

De prijzen
Deze zijn afhankelijk vd duur van je verblijf, aantal personen, seizoen, visserij en accommodatie, dus dit is maatwerk. Stuur ons een e-mail met je wensen en binnen 24u maken we een geheel vrijblijvende prijsopgaaf voor je. Mocht je langer willen blijven zonder vissen, geen probleem, kan ook. Ben je maar alleen of met 2-3 personen en de prijs voor een hele boot is boven je budget, laat het ons weten, wellicht kunnen we je tijdens het festival bij een andere groep aan boord brengen.

Prijzen
Filmpje


Steur vissen Canada 1 Steur vissen Canada 2 Steur vissen Canada 3 Steur vissen Canada 4 Steur vissen Canada 5 Steur vissen Canada 6

Steur vissen Canada 7 Steur vissen Canada 8 Steur vissen Canada 9 Steur vissen Canada 10 Steur vissen Canada 11 Steur vissen Canada 12 Steur vissen Canada

British Columbia Canada 29 British Columbia Canada British Columbia Canada 32 British Columbia Canada 31 British Columbia Canada 30 British Columbia Canada 28 British Columbia Canada 12

British Columbia Canada 22 British Columbia Canada 13 British Columbia Canada 23 British Columbia Canada 24 British Columbia Canada 15 British Columbia Canada 14 British Columbia Canada 21

British Columbia Canada 25 British Columbia Canada 17 British Columbia Canada 26 British Columbia Canada 16 British Columbia Canada 18 British Columbia Canada 27 British Columbia Canada 20

Canada 1 Canada 2 Canada 3 Canada 4 Canada 5 Canada 6 Canada 7

Canada 8 Canada 9 Canada 10 Canada 11 Canada 12 Canada 13 Canada 14

Canada 15 Canada 16 Canada 17 Canada 18 Canada

British Columbia Canada 9 British Columbia Canada 8 British Columbia Canada 19 British Columbia Canada 10 British Columbia Canada 7 British Columbia Canada 5

British Columbia Canada 11 British Columbia Canada 2 British Columbia Canada 1 British Columbia Canada 3 British Columbia Canada 6 Canada