Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Nappstraumen Lofoten vissen in Noord Noorwegen

Nappstraumen Lofoten vissen in Noord Noorwegen

Lofoten-Noorwegen 1

Vanaf 2018 grote huizen aan het water met 4 slaapkamers en in totaal 8 losse bedden !

Een 3D animatie van de nieuwe huizen in Nappstraumen 2018: >klik<

Nappstr.03* Verschillende huisjes voor max. 2-8 personen per huis
* 4 slaapkamers vanaf 2018
* 2 stuks bagage per persoon + handbagage
* Gratis visgids voor 1 dag !!

TOP visgebied Lofoten, gratis visgids voor 1 dag !
Er zijn ook groepsreizen voor deze accommodatie >>>

Vissen in de Lofoten een magische droom voor vele sportvissers, daarom zijn we enorm trots dat we Nappstraumen in ons visreis-programma hebben. De Lofoten is het aller allermooiste stukje Noorwegen en voor duizenden mensen het allermooiste stukje natuur op aarde ! De Lofoten, een plek die men gezien moet hebben, sla een catalogus open of bekijk boeken over Noorwegen, de Lofoten staan er altijd in ! Dus alleen een week hier verblijven is al helemaal geweldig. Je hebt van die accommodaties waar je zegt “Yes, deze is echt TOP” en dat is Nappstraumen Lofoten dan ook, alles klopt hier ! Om te beginnen ligt het perfect beschut in een geweldige omgeving en kan men 99% vd tijd vissen, is er een keer een flinke storm dan zou men een auto kunnen huren in Leknes. Op de heenreis komt u met de transfer of uw huurauto langs een hele grote supermarkt (geen bier te koop na 18:00) waar men dan meteen 90% vd boodschappen voor de hele week kan doen. De supermarkt is op maar 5 min. rijden van Nappstraumen, door de week kan de visgids boodschappen met u gaan doen, geen probleem, ze hebben daar in Leknes zelfs een hele goede pizzeria (Peppes Pizza), dus nog een voordeel bij Nappstraumen, restaurant en grote winkels allemaal dichtbij en men kan een busje gebruiken om daar te komen.

Nappstr-vangsten 27De Lofoten is een prachtige groep eilanden voor de kust van Noorwegen (zie kaart) en staan al vele jaren bekend om de geweldige visserij, al aan het begin vd vorige eeuw was de Lofoten de stek voor de beroepsvisserij en dat is hij nog steeds. Deze enorme rijke visgronden zijn te danken aan de Noord-Atlantische koude en warme oceaanstromen rond deze eilanden waarin de vissen (kabeljauw/heilbot en koolvis) hun paaigronden hebben, waardoor er dus een enorme hoeveelheid kabeljauw, koolvis, heilbot en schelvis te vangen is en dit maakt uw visreis naar de Lofoten geslaagd, zie hier de foto’s vd vangsten.

Dit prachtige Nappstraumen camp, ligt precies op de doorgang van open zee naar het “fjord”, eigenlijk is het geen fjord, kijk maar op de kaart, dan ziet u wat we bedoelen. Juist door deze beschutte doorgang staat er veel stroming en deze brengt vis en voedsel met zich mee, waardoor de grote vissen graag even langskomen hier. De stekken zijn dan ook niet ver varen, in de baai waar Nappstraumen ligt. zijn al hele mooie scharren en schollen te vangen, 50cm+ is geen uitzondering en heilbot is al te vangen na 1 minuut varen. Kunt u de open zee op, die maar 10 minuten varen is, dan gaat u een geweldige visserij beleven zodat u nog jarenlang aan deze visreis naar de Lofoten zult denken. Op 2 minuten varen vh camp ligt een grote baai, vol met zand, daar kunt u grote schol vangen, exemplaren van 50/60cm en gewichten tussen de 1 en 2.8kg zijn geen uitzondering. Op 10 minuten varen ligt er meteen al een TOP stek voor kabeljauw tussen de 4 en 12kg en dikke koolvissen tussen de 5 en 12kg, heilbotstekken zijn er overal en volop, er zijn al vele heilbotten over de 150cm gevangen op nog geen 5 minuten varen vh camp. Een verre stek is hier met een snelheid van 20knopen (halve snelheid) maar 30 minuten varen, zit je echt ver op open zee, dus vaar je sneller vaar je maar 15/20 minuten naar die verre stek. Wil je een keertje naar het grote koolvis-paradijs A Rorbuer, dan is het vanaf Nappstraumen ongeveer een uur varen.

Langsundet-boatOm het allemaal nog even compleet te maken, krijg je voor 1 dag onze Zweedse visgids (spreekt Engels) gratis mee aan boord, hij vaart met u een hele dag naar de beste stekken en zal u alles vertellen over de visserij ! Net niet de juiste kleur of shad bij u ? Geen zorgen er is bij de visgids een kleine winkel aanwezig, waar u allerlei materialen (cutbaits, kinetic, pilkers en ander zaken) kunt kopen en tevens uw hengels en drijfpakken kunt huren. Huur materialen en gekochte materialen (goede eerlijke prijzen), moeten allemaal met creditcard betaald worden. Brandstof voor de boot moet in Noorse kronen betaald worden. TIP: neem wat lekkers mee voor de visgids, stroopwafels, droge worst of koekjes en als je heel tevreden bent, mag je hem altijd een kleinigheidje geven natuurlijk.

Nappstr-vangsten 53Tja en dan de visserij, foto’s zeggen meer dan woorden, kijk hier maar eens, dat zegt genoeg. De visserij is top, is super, is geweldig en fantastisch, maar ook hier kan de vis wel eens geen zin hebben om te bijten, want ook hier in de Lofoten is het “vissen”. Maar de kans om hier een prachtige heilbot te vangen of een dikke kabeljauw is erg groot, maar wat dacht u van hele dikke schollen, van soms wel 2.5 – 3kg  !! Maar ook grote koolvis, zeewolf, zeeduivel, schelvis, roodbaars, leng, lom en vele andere soorten. In maart, april en mei kan hier ook heel goed op Skrei worden gevist, dus de hele vette kabeljauwen die vaak ook gewoon weer terug kunnen, als ze niet van heel erg diep komen. Niets voor niets wordt elk jaar het wereld kampioenschap “Skrei-vissen” gehouden op de Lofoten, dat zegt genoeg. Als je de “vangstberichten” regelmatig in de gaten houdt, zie je vanzelf hoe de vangsten elke week zijn en dan zijn er nog de reisverslagen en filmpjes.

Huis-02Allemaal mooie vangsten van koolvis, kabeljauw, schol, heilbot en andere soorten.vangsten die een visreis naar Noorwegen compleet maken, het vissen in de Lofoten is dan ook top. Voor de deur ligt een sterke, stabiele, snelle en veilige grote visboot van bijna 7m (23.5ft), deze zeer snelle 150pk (4-takt) visboot, die 65 km/pu vaart (35 knopen), brengt u snel naar de stekken en bij slecht weer bent u snel weer terug. Aan boord zijn er 4 goede zitplaatsen, waarbij u en de passagiers uit de wind zitten tijdens het varen, dmv een bankje achter de kapitein.

De boot is voorzien van een Lowrance HDS7 en een Garmin GPSmap 6008, dit is echt TOP apparatuur om mee te werken, heel snel, simpel, duidelijk en makkelijk te bedienen in het Nederlands en wordt ter plaatse door de visgids prima uitgelegd. Alle boten zijn tevens uitgerust met grote gaf, 27mc radio (om onderling met elkaar te spreken, kanaal 72), grote kleuren gps/plotter en dieptemeter. Verder zijn er 7 Arronet boten in de verhuur en er ligt een 8e boot klaar, als reserve, dus u heeft altijd een goede boot ! Aan boord is er ook een driftzak en grote gaf aanwezig.

Nappstr-vangsten 6Voor deze accommodatie werken we nauw samen met onze Zweedse partner Jimmy, Nordic Sea Angling, bekend vd verschillende Kinetic filmpjes en de geweldige beroemde visboten, Nappstraumen is exclusief te boeken via Cordes Travel, dus uniek in ons programma. Alle e-mails uit Nederland en België  gestuurd naar Nappstraumen, Nordic en naar Jimmy  komen direkt naar ons toe, alles wordt direkt doorgestuurd, daar zij geen boekingen doen, dit kan alleen via Cordes Travel. Maaaaaaar wees op tijd, deze accommodatie wordt minimaal 1 jaar voor vertrek al geboekt, wees dit op tijd om uw plaatsje te reserveren.

Accommodatie 2017:
Deze huisjes waren vroeger échte vissers “Rorbu’s”, hier sliepen de vissers die elke dag de zee op gingen voor de Lofoten visserij, dus echte nostalgie. Er zijn verschillende houten huisjes voor 2-4 personen, met 2 slaapkamers met stapelbedden, soms een vide, een badkamer en toilet en een compleet ingerichte keuken met afwasmachine, koffiemachine en magnetron. Deze huisjes zijn zeker niet groot, maar voldoende om een weekje te verblijven, men kan er prima slapen, douchen en eten en daarna weer vissen, verwacht géén luxe, ieder een eigen kamer en veel ruimte, want dat is er niet. Ga hier niet heen als u een ruime luxe accommodatie zoekt, waar alles tip top in orde moet zijn. Het is schoon, maar alles zou beter kunnen, je betaald ook het grootste gedeelte voor de boot, de visgids en de visgronden, huisje komt op de laatste plaats en is een “bijzaak”. Er is 1 huis met 2 slaapkamers, 1x stapelbed en 2 losse bedden en een vide (zolder) met stahoogte van 150cm, voor een 5e persoon. Dit huis heeft een grotere woonkamer, meer ruimte en een prachtig uitzicht over het fjord. Dit huis wordt “Per-Johan” genoemd, in dit huis in geen wasmachine.

1372443246Er is ook 1 groot huis op het camp zelf voor maximaal 8-10 personen, met 4 slaapkamers met 2 losse en 4 stapelbedden. Bij dit grote huis zijn wel 2 toiletten, maar er is maar 1 douche, dus men moet in groepen douchen, avond en ochtend, maar we hebben nog nooit klachten gehad over koud water. Het huis is geweldig voor grote groepen, een enorme woonkamer met verschillende zithoeken, om lijnen te knopen, te kaarten en om gezamenlijk te eten, ook is er een grote 47″ flatscreen in de kamer voor wat TV te kijken.

Nieuwe grote huizen 2018, met 4 slaapkamers:
Vanaf juni 2018 zijn de grote nieuwe huizen klaar op Nappstraumen, deze liggen als je met je gezicht naar het water staat, voor de vissers die er al geweest zijn, aan de linkerkant, naast het “oude” camp. Deze grote nieuwe huizen met maar liefst 4 slaapkamers met 2 losse bedden per kamer, dus plaats voor 8 personen. De boten blijven liggen waar ze nu liggen, dat is dan 100m lopen vanaf de nieuwe huizen.

Bij elk huisje is de boot of boten  incl. in de prijs verwerkt, de boot is geschikt voor max. 5 personen en is 23,5ft met 150pk, voor de boten hoeft u geen borg te betalen. Benzine wordt ter plaatse geregeld. Er is ook internet op het camp aanwezig, vaak niet in de huisjes en vaak ook erg zwak, wil je 1x per dag je mails checken, loop dan met de laptop naar het visgids huisje (buiten) en haal uw mails op, maar verwacht niet dat u de hele week volop op snel internet kunt, daar de wifi erg zwak is, vanaf 2018 wanneer de nieuwe huisjes klaar zijn komt er een eigen mast met een heel sterk wifi signaal. Verder gaat u vissen op misschien wel de beste visstek in Noorwegen in ieder geval in de allermooiste omgeving van Noorwegen. Stekken voor de deur, winkels en een restaurant op 5 min. rijden, wat wil men nog meer ?

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 78De vaste wisseldag is op woensdag, verblijf is minimaal 1 week, in de stillere periodes kan men in overleg 10 dagen verblijven. U bent welkom vanaf April tm Oktober, waarbij alle maanden prima vismaanden zijn, Augustus en September zijn goed voor de grote heilbot. Maar wees er op tijd bij, deze accommodatie is al snel volgeboekt. Wij (Linda en Raffie) zijn hier zelf een week wezen vissen, dat was echt top, dus we kennen de stekken.

De reis naar Nappstraumen:
Vliegen naar Noord Noorwegen gaat snel en makkelijk, u kunt gewoon uw hengels meenemen in een speciale hengelkoker. Nu zijn er verschillende vluchten met verschillende maatschappijen die met dagprijzen werken, dus stuur ons uw voorkeursdatum en wij kijken wat voor u de beste/goedkoopste optie is om naar Evenes, 3,5u rijden van Nappstraumen of Leknes, 5 minuten vh camp te vliegen. Kortom vele opties, vele prijzen, dus mail even.

Jaap-2016 21Vissen in Noorwegen en een goede visreis, beginnen bij Cordes Travel, goede service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van zaken en zelf op de accommodatie geweest, dat is Cordes Travel. Na de boeking van uw visreis ontvangt u een boekwerk van maar liefst 45 pagina’s, met informatie over het vissen in Noorwegen en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, “hoe te vissen in Noorwegen”. We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door. Wij, Linda en Raffie, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsportwinkeliers en is er de jaarlijkse ”Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar Noorwegen, Denemarken, IJsland, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Nappstraumen Festivals:
De Nappstraumen festival hebben dezelfde prijs als de normale weken, alleen het verschil is dat deze reis geheel begeleid wordt door Linda en Raffie en men dus “alles” samen doet en er zijn een paar leuke prijzen te winnen, wees er snel bij want vol is vol. Meer informatie >>>

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Afwasmachine copyKoffiemachine Oven TV Internet

Vissen in Noorwegen visreis Lofoten from Raffie Cordes on Vimeo.

Vissen in Noorwegen Lofoten, onze visreis. Vissen op koolvis, heilbot en kabeljauw. Angeln in den Lofoten, Fishing in the Lofoten Norway.

Nog een prachtige natuurfilm over de Lofoten, het mooiste gebied van Noorwegen >>>

Lofoten-Noorwegen 4
Lofoten-Noorwegen 8
Lofoten-Noorwegen 2
Lofoten-Noorwegen 9
Lofoten-Noorwegen
Lofoten-Noorwegen 14
Lofoten-Noorwegen 10
Lofoten-Noorwegen 13

Lofoten Nappstraumen Noorwegen weergeven op een grotere kaart
De huurboot:
 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • 8x Arronet 23,5ft 135pk benzine
 • Reddingsvesten aanwezig
 • Gratis visgids voor 1 dag (op afspraak)
 • Driftzak/drijfanker en gaf aanwezig op de boot.

Informatief & Extra:

 • Vaste wisseldag woensdag, verblijf minimaal 7 dagen
 • Verblijf 8-9-10 of meer dagen mogelijk (laagseizoen)
 • Grote vriezer aanwezig
 • Hengels en drijfpakken te huur, materiaal te koop
 • 5 km naar de supermarkt/Peppes Pizza
 • 5 km naar de bank en winkelcentrum
 • 235 km (3,5u) naar vliegveld Harstad/Narvik (Evenes)
 • 50 of 54kg bagage pp retour