Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Noorwegen

Vissen in Noorwegen, een top visreis

Wie droomt er niet van een prachtige visreis naar Noorwegen, vissen in het mooie Noorwegen is een droom van vele vissers en een jaarlijkse visreis voor honderden groepen Nederlanders en Belgische sportvissers. Maar waar moet u nu zijn ? Waar moet u beginnen ? Wat heb ik nodig en hoe moet ik nu vissen in Noorwegen ? Wij bieden visreizen naar oa Noorwegen aan voor de “zoute” visser. Wij zorgen er voor dat uw visreis helemaal geregeld is, dat jullie goed voorbereid zijn en wij laten niets aan het toeval over, we denken met jullie mee. Maar wat kost nu zo’n visreis naar Noorwegen, klik hier eens >>>

Waar zou de reis heen gaan ?
Bij elke accommodatie staan alle prijzen vermeld en staat er meer informatie over “de reis naar de accommodatie”, daar kunt u iets meer lezen over de reistijden en de afstanden. Niet bekend met het vissen in Noorwegen, weinig ervaring, of teleurstellende vangsten, geen probleem, wij helpen u verder ! Kom gerust langs voor gratis prive-les (op afspraak), u krijgt ook een boekwerk van 60 pagina’s vol met informatie over het vissen in Noorwegen, u krijgt grote A3 kleuren zeekaarten met stekken en niet te vergeten elke groep krijgt een gratis sportvis-pakket twv 150,- euro.

Op de beurzen of de grote Cordes Traveldag, geven we allerlei tips en trucs over het vissen en bespreken we samen uw visgroep alle stekken, kortom wij zorgen ervoor dat u geheel voorbereid bent op de visserij die u te wachten staat in het mooie Noorwegen, vissen in Noorwegen met Cordes Travel, u staat er nooit alleen voor ! Raffie en Linda zijn dan ook échte experts op het gebied van het vissen in Noorwegen en IJsland, zij komen daar jaarlijks verschillende keren en kennen de gebieden op hun duimpje. Beide behoren tevens tot het beroemde “Penn Team Noorwegen/IJsland” en als men met zulke merken samenwerkt, dan kunnen we gerust zeggen dat we verstand van het vissen in Noorwegen, IJsland en Zweden hebben. Daarbij spreken wij ook nog eens Noors en kennen alle huiseigenaren.

(klik op de foto voor het juiste gebied)

Noord

Vissen in Noord Noorwegen

De visgronden in Noord Noorwegen hebben we verdeeld in twee gebieden, Noord Noorwegen “Noord” (Lofoten tot aan Alta) en Noord Noorwegen “Zuid” (Hitra tm Lofoten). Bij een visreis naar Noord Noorwegen, moet u denken aan gebieden als Bodo, Lofoten, Tromso, Loppa en Alta. Vissen in Noord Noorwegen is jagen op de allergrootste vissen die Noorwegen te bieden heeft, dikke kabeljauw, grote heilbot, mega roodbaars, vette koolvis, bijtende zeewolf, mooie zeeduivel en hele dikke schollen, die richting de 60cm gaan.

Het vissen in Noord Noorwegen doen we met kunstaas, dood-aas en pilkers, hier is de kans op de ene grote droomvis het allergrootste. Dit zijn ook de gebieden waar men een hele grote kans maakt om heilbot te vangen.  Bekijk de pagina waar de huisjes van Noord Noorwegen op staan, bij elk huisje zijn de prijzen vermeld, een landkaart en foto’s vh huisje en de vangsten. Veel sportvissers gaan met het vliegtuig naar Noorwegen, daar het al snel 2 dagen rijden is met de auto en helemaal naar het Noorden soms wel 3 dagen rijden is, afhankelijk hoeveel km u per dag wilt rijden. Wilt u een geheel vrijblijvende prijsopgaaf incl. vluchten (die prijs varieert nogal) mail ons dan gerust even uw wensen door, u kunt extra bagage bijboeken voor uw hengels en zelfs uw vis op de terugreis, Cordes Travel regelt het allemaal

Tevens hebben we bij een aantal accommodaties de hele week een visgids aanwezig, die gratis 1 dag mee aan boord gaat, de andere dagen kun je achter hem aan varen, het is zelfs mogelijk om hem voor een hele week te boeken.

Noord Noorwegen
hitra2010 046

Vissen in Midden Noorwegen

Het gebied vanaf Kristiansund met oa Sula, Trondheim en Roan, noemen we midden Noorwegen, zeg maar alles tot iets boven Hitra. Dit gebied ligt op “maar” 9u rijden van Oslo. 99% vd vissers die naar deze omgeving gaan om te vissen, nemen de overtocht van Kiel naar Oslo met de mooie Cruiseschepen van de Color Line, De “Color Magic” en de “Color Fantasy”. Aan boord van dit geweldige luxe schip is het al een hele vakantie op zich, er is een heuse winkelstraat, verschillende bars met live-muziek, een pianobar, discotheek, a la carte restaurants, buffetrestaurant, tax free shop, casino en zelfs een échte overweldigende live show met muziek, entertainment en dans, een must om te bekijken !

Aan boord heeft u uw eigen hut, met douche, toilet en eigen bedden, dus u komt volledig uitgerust aan in het mooie Noorwegen. De volgende dag komt u om 10 uur in de ochtend aan met de Color-Line in Oslo en bent u klaar voor de laatste 9-11 uurtjes rijden door de mooiste gebieden van Noorwegen, watervallen, mooie bossen, gletsjers en geweldige fjorden vol met vis. In midden Noorwegen zijn de vissen weer wat groter als in West Noorwegen, hoe hoger u komt in Noorwegen, hoe groter de vissen zullen worden en hoe groter de kans op heilbot.

Midden Noorwegen
West

Vissen in Zuid/West Noorwegen

Vanaf Kristiansand tm Bergen noemen we Zuid/West Noorwegen. In het zuiden van Noorwegen zult u niet de allergrootste vissen gaan vangen, maar is wel dichtbij, niet lang rijden en toch even lekker een weekje weg om te vissen. Bij het eiland Sotra bij de stad Bergen, daar begint het echte vissen in Noorwegen, Linda en Raffie hebben hier 8 jaar gewoond en vooral veel gevist, minstens 200x per jaar, zij hebben hier beide als visgids gewerkt, dus kennen het gebied als geen ander. Hellesoy en Havferie zijn prachtige visgebieden, geweldige huisjes en stabiele grote visboten voorzien van alle juiste apparatuur, zoals een GPS met plotter.

Bij Hellesoy kan men zelfs een visgids boeken voor een hele dag en er zijn ook hengels, molens, reels en zelfs drijfpakken te huur. U kunt wel tot 20 soorten vis vangen in dit gebied, een prachtig visgebied voor de zware en vooral lichte spinvisserij. Deze huisjes zijn ook perfect voor een “combi visreis” dus met vrouw en kinderen of familie. De stekken liggen allemaal in de buurt en men hoeft dus geen hele dag te vissen hier. Vis een paar uur in de ochtend of avond en ga overdag op pad met het gezin. Uitstapjes rond Bergen zijn er volop, de grote stad Bergen met zijn wereldberoemde vismarkt, het Hardangerfjord, de plaats Voss en Flambanen.

Zuid/West Noorwegen