Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Talknafjordur vissen in IJsland, de visreis

Talknafjordur vissen in IJsland, de visreis

Talknafjordur (22)* 5 huisjes max. 6 personen per huisje, 4 slaapkamers
* 15 min. varen naar open zee
* Huurauto inclusief

 • Maar 5 min. varen naar de 1e stek met mooie vissen !
 • Alles incl. in de prijs, behalve eten, drinken, brandstof en materialen.

In het IJslandse dorp Talknafjordur hebben we vijf Scandinavische blokhutten voor u klaar staan. Vijf blokhutten in de buurt van elkaar met 50m ruimte tot uw buren, zodat u geheel kunt genieten van de IJslandse rust en omgeving, dus ook ideaal voor grote groepen. Deze vijf prachtig ingerichte blokhutten hebben allemaal uitzicht over het fjord en hebben 4 slaapkamers met losse bedden, dit huisjes is geschikt voor max. 6 personen. Hier komt u echt thuis na een geweldige dag vissen in IJsland, hier kunt u tot rust komen en genieten van de magische IJslandse natuur. Er is uiteraard een douche en toilet aanwezig, net als een volledig ingerichte keuken, met magnetron, waterkoker, afwasmachine en koffiezetter. Tevens is er een groot terras, TV met satelliet, eetkamertafel, zithoek, elektrische verwarming, internet Wifi en een speciale ruimte om uw vispakken te drogen.

Visreis IJsland 2014 25Het Fjord, wat recht voor de deur ligt wordt door de IJslanders ook wel “de baai” genoemd en is 4km breed en uw boot ligt op 400m van uw huisje, maar incl. in de prijs heeft u een auto bij het huisje die u de hele week kunt gebruiken, type Toyota Yaris. U kunt al uw visspullen, materialen en uw vispakken achterlaten op de boot of bij een speciale opbergruimte bij uw huisje. U kunt in Talknafjordur hengels met reel huren voor de “zware” visserij en er zijn drijfpakken te huur, dat scheelt weer in gewicht. Tevens heeft de visgids een kleine winkel ter plaatse voor lood, pikers, haken, dreggen, cutbaits en allerlei andere zaken, prijzen zijn wel iets hoger als in Nederland en België. Kortom een geslaagde visreis naar IJsland.

Talknafjordur ligt vlakbij de monding van de open zee en u bent dan ook snel op de beste visstekken. Op 4 minuutjes lopen vd huisjes is er een gezellig restaurantje waar men van alles kan eten, lam, vis, pasta, pizza, hamburgers, steak en nog veel meer, een echte aanrader en op 5 minuten rijden is er een winkel. Onze visgids ter plaatse doet alles voor zijn gasten en zal u alles vertellen over de stekken, duidelijke uitleg geven over de boot, fishfinder en GPS en uiteraard hoe de marifoon en het reddingsvlot werkt. Verder is het ook mogelijk om met de visgids een dag ver de zee op te gaan, (2,5u) daar zijn een paar hele speciale stekken, waar men alleen heen kan gaan met zeer goed weer en meerdere boten. Op deze speciale stekken kunt u grote koolvis en grote leng vangen, dit kan niet bij Sudavik en Bolungarvik.
IJsland
** Wilt u ervaringen van de sportvissers zelf lezen en zien ?, kijk dan hier: “Reisverslagen“, “Vangstberichten” en “Filmpjes

Het vissen in IJsland, tijdens uw visreis
IJsland en dan speciaal het Westfjord is een paradijs voor de dikke grote Kabeljauwen. Vanuit Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar IJsland en dezelfde dag bent u nog in uw huisje, geen dagen reizen en geen dubbele hotelovernachtingen. IJsland staat bekend om haar zéér grote Kabeljauwbestand en hier geven wij u ook echt Kabeljauwgarantie met wel een paar honderd kilo. U vangt hier met gemak Gullen van 2-5kg achter elkaar. Wilt u een hele goede kans maken op een dikke 15+ kabeljauw of zelfs een 20+, dat kan, dan bent u bij ons in het Westfjord van IJsland aan het goede adres. Bij de “reisverslagen” kunt u alle verslagen lezen en ziet u zelf dat er zéér regelmatig 15 en 20 plussers boven komen, bekijk ook de “foto-pagina” eens. In 2009 hadden we een groep die in één middag vijftien 15+ Kabeljauwen vingen.

Pim-PosOok Heilbot is een vis die hier gevangen wordt, niet zo vaak, maar als u er eentje vangt kan ie zomaar richting de 150/180kg gaan. Het record van 2009 is 183kg Heilbot, gevangen door een groep uit de accommodatie Sudavik en tijdens ons Penn IJsland Festival zijn er ook al meerdere gevangen. Vissen in IJsland is dus een droom voor elke Kabeljauw liefhebber, maar ook Koolvis, Schelvis, Zeeduivel, Roodbaars en als u gelukt heeft zelfs een Gevlekte Zeewolf kunt u vangen in het Westfjord van IJsland. In Mei en Juni is de Zeewolf volop aanwezig en kan iedereen Zeewolf vangen, pas wel op voor zijn gevaarlijke tanden. Er zijn uiteraard kleine Zeewolven, maar er worden ook zeer regelmatig echte grote jongens gevangen van soms wel 12-13kg en dan praat je echt over monsters ! U hoeft uw vis gelukkig niet zelf te fileren, alleen de vis die u in de avond zelf wilt klaar maken of wil laten klaar maken in het restaurant. Dus na het vissen geen uren fileren na een vermoeide visdag en toch 20kg vis (op bestelling) mee naar huis nemen. Wilt u 20kg vis gratis meenemen, dan kunt u deze zelf fileren.

Vissen in IJsland Westfjord
Een verschil tussen Noorwegen en IJsland, u verspeelt in IJsland héél weinig tot niets. 95% van onze groepen verspelen niets tijdens hun visreis naar IJsland. Ook vist u over het algemeen vrij ondiep, in tegenstelling tot Noorwegen. In IJsland vist u vaak tussen de 30 en 60m en soms nog wel iets ondieper of dieper,  IJsland is daarom ook zeer geliefd bij vissers die graag met een sterke bootmolen vissen en niet te diep willen vissen. Heeft u niet de juiste materialen, geen probleem, hengels met reel en drijfpakken zijn ter plaatse te huur (zie prijslijst). De vissen zijn enorm sterk in IJsland, daar zij niet diep zwemmen vechten ze tot aan de boot en dat merkt men, kleine Gulletjes geven kracht voor een grote kabeljauw. Als “aas” gebruiken we voornamelijk een pilker en grote shads tussen de 25 en 40cm, grote shads voor de grote vissen. Uiteraard krijgt u van ons een heel boekwerk van 20 pagina’s, met informatie over aas, materialen en alle informatie voor een goede visvakantie naar IJsland en kunt u langskomen voor een gratis prive-les vissen in IJsland.

IJsland-boot-Wat kunt u zoal verwachten tijdens uw visreis naar IJsland ? 90% Kabeljauw en als u een beetje doorvist wel een paar honderd kilo per dag, maar we laten de vissen onder de 70cm gewoon weer zwemmen. Dus wilt u een goede visreis naar IJsland, veel en grote Kabeljauw vangen, goede kans maken op Heilbot en geen dagen reizen, dan is IJsland UW bestemming. Wees wel op tijd met boeken, want er wordt vaak al 1 jaar voor vertrek geboekt, dus wees er snel bij. De beste periode is er niet, het hele jaar door wordt er gewoon goed Kabeljauw gevangen, dus dat maakt niet uit. Wel vangt u de Zeewolf eigenlijk alleen in de maanden Mei en Juni, en is het in Juni 24u per dag licht. Dus de Zeewolf en het daglicht is het enigste verschil in de periodes in IJsland.

De huurboot
Deze boten zijn speciaal gebouwd voor de sportvisserij zijn zeer sterk en ruim. Voldoende plaats voor 6 pers. De boot is 7,5m lang met een 130pk sterke dieselmotor met een kruissnelheid van ongeveer 20 knopen (40km p/u).

IJsland-vangst- 33Deze boot is standaard bij uw huisje, incl GPS/Plotter, dieptemeter/Fishfinder. Tevens is er een marifoon aan boord, reddingsvesten, een reddingsvlot, kompas en is het mogelijk om op een speciaal kanaal via de marifoon contact met elkaar te houden, vraag hier de visgids om informatie. U heeft niet perse een vaarbewijs te hebben om deze boten te mogen varen, heeft u geen vaarbewijs ? Dan moet u een gratis (Nederlandse) test ter plaatse doen, waar u altijd voor zult slagen, daar u hulp krijgt vd instructeur.

Vissen in het mooie magische IJsland en een goed georganiseerde visreis, beginnen bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen naar IJsland, dat is Cordes Travel. Na de boeking ontvangt u bv een boekwerk van maar liefst 20 pagina’s, met informatie over het vissen in IJsland en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, hoe te vissen in IJsland. We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door hoe beter kan uw visreis beginnen ? Wij, Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de jaarlijkse ”Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar IJsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Panama, Costa Rica of Florida Keys USA boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TV Internet

Prijzen
Foto's huisje
Foto's vangsten
De visreis naar IJsland
Het Penn IJsland Festival

Vissen in IJsland, visreis weergeven op een grotere kaart
De visboot:
 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • 1 visboot per huisje 130pk 7.5m (max. 6 pers.)
 • Motor Volvo Penta 130pk diesel
 • Reddingsvesten & reddingsvlot aanwezig

De Huisjes:

 • 5x huisje voor max. 6 pers. 4 slaapkamers, losse bedden.
 • Wifi internet
 • Huurauto Toyota Yaris (inclusief)

Informatief & Extra:

 • Vaste wisseldag dinsdag, woensdag terug in Amsterdam
 • bedlinnen & handdoeken inclusief
 • 1 hotelovernachting (inclusief)
 • 20 kg visfilet mee naar huis (bestelling)
 • Alle tickets en transfers inclusief
 • Visgids ter plaatse
 • Materiaalhuur mogelijk