Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Cordes Traveldag 2018

Cordes Traveldag 2018 een MEGA succes !

Hier het verslag van de Cordes Traveldag 2018

Zaterdag 3 februari 2018 was er weer de jaarlijkse Cordes Traveldag in Sliedrecht, een speciale en vooral unieke exclusieve leuke dag voor vissers die hun visreis bij Cordes Travel hebben geboekt. Cordes Travel heeft service en kwaliteit hoog in het vaandel en wil al haar gasten goed voorbereiden op hun visreis en organiseert daarom deze enorme leuke, gezellige en vooral informatieve dag. Op deze dag staan er ruim 60 “experts” en visgidsen klaar om alle vragen te beantwoorden over het vissen in oa Noorwegen, IJsland, Canada, Zweden, Denemarken, Costa Rica en Panama, vissers die zelf op de verschillende accommodaties hebben gevist delen hun kennis en ervaring met de bezoekers van deze dag. Maar het is ook een dag voor Cordes Travel om ook eens persoonlijk kennis te maken met veel van onze gasten, vaak heb je alleen maar e-mail contact en dan is het extra leuk om de groepen ook eens in het echt te ontmoeten.

Cordes Traveldag - 77

Wat is nu die Cordes Traveldag ?
Een boeking doen is simpel, dat kan iedereen, maar service bieden na de boeking en tijdens de visreis, daar zijn de meeste bedrijven “gesloten”, wij niet, wij zijn er altijd voor onze gasten en na de boeking begint ons werk pas. We willen alle sportvissers die bij ons een visreis geboekt hebben de mogelijkheid geven om zich zo goed mogelijk voor te bereiden en daar bieden we zoveel mogelijk gratis hulp aan. Om te beginnen staan we op alle grote beurzen, want op een beurs moet je er gewoon zijn voor je gasten, ben je er niet laat je je gasten in de kou staan vinden wij. Dan hebben we boekwerken met informatie over oa het vissen in Noorwegen, Panama en IJsland in PDF vorm, boordevol informatie en foto’s, zo heeft de Noorwegen brochure maar liefst 60 pagina’s !

Tja en dan die jaarlijkse Cordes Traveldag wat uitgegroeid is van een leuke dag tot een groot zeevis-evenement !! Deze dag zal een informatieve dag zijn waar ervaren sportvissers en visgidsen al je vragen kunnen beantwoorden. Samen met het vaste Team van Cordes Travel, Raffie, Linda, Maurits, Cor, Robért, Nanno, Teun en Willem en 60 sportvis-experts kun je de laatste tips en stekken nog eens bespreken, zullen er A3 gelamineerde zeekaarten uitgedeeld worden en zijn er sportvissers aanwezig die al eens eerder op de door jou geboekte accommodatie zijn wezen vissen. Een geheel ongedwongen dag, gewoon een gezellige vooral leerzame dag, voor sportvissers die via Cordes Travel hebben geboekt.

De grote zaal van 1100m2 staat vol met tafels elke tafel hoort bij een gebied of accommodatie, ga je bv naar Nappstraumen, dan zoek je samen met je vismaten de “Nappstraumen tafel” op en tref je daar een visgids of tafelheer en andere vissers die ook naar Nappstraumen gaan, wellicht zelfs dezelfde week als jullie, dus er is meteen een klik. Op deze manier kun je samen met de medewerkers en sportvissers praten over je visreis van 2019 of 2020. Wat is er nu mooier om stekken onder elkaar uit te wisselen, montages en tips met elkaar te bespreken en van elkaar te leren. Op deze manier kun je nog beter voorbereid op vakantie gaan en je visvakantie nog beter laten slagen. Neem ook gerust je eigen favoriete onderlijn mee en bespreek deze eens met andere visfanaten, een unieke dag uit voor Cordes Travel sportvissers.

Cordes Traveldag - 55

Om deze dag helemaal compleet te maken hebben we een winkelier met hun Noorwegen, Denemarken en IJsland assortiment uitgenodigd, zo kunnen we samen met jou de allerbeste materialen uitzoeken. De winkelier heeft beloofd speciale prijzen te maken voor deze unieke Cordes Traveldag. Tevens zullen de mannen van Penn aanwezig zijn om te laten zien wat zij allemaal in hun Noorwegen/IJsland programma hebben, zij nemen merken mee als Penn, Berkley en Spiderwire. Als klap op de vuurpijl zullen er ook visgidsen van verschillende accommodaties aanwezig zijn om te vertellen over “hun” accommodatie.

Cordes Traveldag - 01-De zaal is nog leeg om 06:01

De opbouw
Om 05:35 waren de eerste medewerkers al aanwezig om de sporthal om te bouwen, meer dan 70 tafels en minstens 750 stoelen werden de hal binnen gebracht en door 30 medewerkers werd een enorme sporthal van maar liefst 1100m2 omgetoverd tot de Cordes Traveldag. Keihard werd er gewerkt om alles klaar te krijgen, tafels, stoelen, tafelkleden, tafelbordjes, folders, flyers en ga zo maar door werd er in orde gebracht. Om 06:15 kwam ook de grote vrachtwagen van Hengeldiscount Oldemarkt aan, met man en macht was deze binnen 20 minuten geleegd. Hengeldiscount onder leiding van Olga Bansberg had de halve winkel meegenomen voor deze dag om zo ook alle sportvissers te voorzien van de beste materialen. Molens, reels, hengels, shads, pilkers, drijfpakken, onderlijnen en heel veel andere materialen kwamen uit de vrachtwagen.

Cordes Traveldag - 14De zaal begint vorm te krijgen

Iedereen kende zijn taak tijdens de opbouw, de tafels met prijzen voor de tombola/loterij werd opgebouwd, ondertussen aten we snel even een broodje en maakte we ons met z’n allen klaar voor de opening om 10:00. Inmiddels was de tweede ploeg met medewerkers en vrijwilligers ook gearriveerd en gaf Raffie Cordes de laatste instructies aan maar liefst 60 man, die de zware, mooie en vooral leuke taak hadden om al hun ervaringen en kennis te delen met andere vissers. Want je hoort nu ook eens de verhalen en ervaringen van vissers zelf die al vaker naar dat gebied of die accommodatie zijn geweest. Alle 60 medewerkers waren dan ook allemaal netjes gekleed in de bekende zwarte Cordes Travel kleding en klaar voor de opening, de sfeer zat er goed in.

Cordes Traveldag - 44Het is al aardig druk in de Foyer.

De deuren gaan open
Om 09:30 gingen de deuren naar de Foyer officieel open en binnen 15 minuten stond er al 200 man binnen, iedere groep kreeg het gratis sportvispakket t.w.v. 150,-, daar ze bij Cordes Travel geboekt hadden, elke groep die boekt krijgt zo’n gratis Sportvis-pakket, men kreeg kofferlabels als men gaat vliegen en kon men op naam de A3 gelamineerde kleuren-zeekaart ophalen. Je moest wel aangemeld zijn voor deze dag, anders kwam je echt niet binnen, +/- 20 vissers die niet bij Cordes Travel hadden geboekt, mochten dan ook niet binnen, een besloten dag voor vissers die bij Cordes boeken en je moet aangemeld zijn, anders is er echt geen toegang. Helaas proberen vissers elk jaar weer binnen te komen, zij boeken bij een collega die niet zo’n prachtige dag heeft en niets organiseert voor de groepen, zij willen natuurlijk ook goed voorbereid op visreis gaan, maar hebben dan toch echt verkeerd geboekt, deze dag is echt alleen voor onze gasten !

Cordes Traveldag - 42Laatste instructies voor de medewerkers van Raffie Cordes

We gaan van start
Om 10:00 gingen de deuren naar de grote zaal op en eenmaal in de zaal zocht men de tafel op vh gebied/accommodatie waar men naar toe gaat en treft daar de “tafelheer” en andere vissers die naar dezelfde accommodatie gaan, er is dan meteen een klik. Ook de visgidsen van Nordic Sea Angling waren speciaal uit Zweden gekomen, deze heren zijn de allerbeste visgidsen van Noorwegen en ook zij deelde hun passie, kennis en ervaring met de groepen die naar Havoysund, Nappstraumen, A Rorbuer, Vesteralen of Risoysundet gaan.

Cordes Traveldag - 49Drukte bij de winkelier Hengeldiscount Oldemarkt

Frans Oomen, Rick Stalenhoef, Jack vd Mortel en Marco Kraal hielpen alle vissers met stekken en tips voor het roofvissen in Zweden en Noorwegen. Martijn Dekkers van Dutch Fishing Stuff vertelde over zijn nieuwe bedrijf en Lobbezoo Zeeaas liet zien hoe je pieren mee op visreis kunt nemen. Ook kregen we bezoek van Evert Oostdam, Barry Turk van (Pike Master Lures), Robby Fish uit Wommelgem, Siu de Moor en Jasmijn (Weebass.nl) en Gijs Nederlof (Beet) zij wilde zelf eens zien wat er zich op deze dag allemaal afspeelt en stuk voor stuk waren ze echt enorm onder de indruk en dan druk ik me nog zachtjes uit, zij hadden heel veel respect voor hetgeen wat Cordes Travel visreizen hier neer zet en waren het er allemaal over eens dat niemand dit kan nadoen.

Cordes Traveldag - 58Volle tafels, een gezellige sfeer.

Om 11:00 gaf onze visgids Erik (Nordic Sea Angling) de 1e lezing over vissen in Noorwegen, de 285 stoelen in de zaal waren vol, doodse stilte in de zaal en met open mond luisterde men naar de informatie die de visgids te vertellen had. Advies over het vissen op heilbot, koolvis en kabeljauw werden besproken en ook het getij, materialen en informatie over lijnen, kwamen aan bod, hij deelde alle kennis en trucs met de bezoekers. Om 12:00 was Marco Kraal, van Vis TV aan de beurt, Marco gaf een prachtige lezing over IJsland en benadrukte vooral de prachtige natuur van IJsland, met prachtige  foto’s van vissen én natuur en een boeiend verhaal was ook zijn lezing weer vol. Om 13:00 was visgids Douglas aan de beurt, de hoofd-visgids van Havoysund, ook hij kreeg minstens 260 man stil en ook daar hingen de vissers aan zijn lippen en genoten van zijn prachtige verhalen en informatie die hij gaf. Bij elkaar ruim 700 vissers bij 3 lezingen in de grote zaal.

Cordes Traveldag - 63Volle bak tijdens de drie lezingen over Noorwegen en IJsland.

De winkel werd ook enorm druk bezocht, hengels, molens, kunstaas en pilkers gingen als zoete broodjes over de toonbank, tassen vol met materialen en armen vol met Penn hengels en molens verlieten de zaal. Penn was ook deze dag weer goed aanwezig, Leo Stoutjesdijk (Penn) had zijn handen vol aan alle vissers die alles wilde weten over de hengels, reels en molens die Penn i.s.m. Cordes Travel adviseert voor het vissen in Noorwegen, IJsland, Denemarken en Panama. Uiteraard krijg je dorst en honger op zo’n dag dus de 12 man bediening had het erg druk op dit unieke evenement en zorgde voor heerlijke broodjes bal, ham, kaas, kip, saté en overheerlijke erwtensoep.

Cordes Traveldag - 76Alle tafels bezet, zelfs tijdens een lezing

Om 14:15 was het dan tijd voor een beetje plezier, een tombola/loterij met een enorm pakket aan prijzen, molens, hengels reels, Karcher, messen en veel te veel om op te noemen, ook een mega heilbot van 2 meter in de vorm van een zacht kussen, aangeboden door RobbyFish.be werd gewonnen door Frank, die was er erg blij mee. Ook werd de schrijver vh beste reisverslag 2017 bekend gemaakt, hij won een waardebon van 400,- voor het schrijven van het leukste, beste reisverslag 2017 >> lees hier << De hoofdprijs vd loterij was een gratis visreis naar Nappstraumen Lofoten in Noorwegen t.w.v. maar liefst 3400,- die gewonnen werd door een groep vaste “klanten” uit België.

Cordes Traveldag - 88
Linda en Raffie met de gelukkige winnaar !

En zo kwam er langzaam een einde aan de Cordes Traveldag 2018, die we nu voor de 10e keer hadden georganiseerd. Meer dan 870 bezoekers, 60 medewerkers, 12 man bediening en nog eens 10 man in de winkel en vele maanden voorbereiding maakte deze dag dan ook wederom tot een enorm mega succes, honderden complimenten en bedankjes en dagen erna nog steeds e-mails met vissers die ons bedankte voor deze prachtige dag. De meest gehoorde opmerkingen en complimenten waren dan ook “Niemand doet jullie dit na”, “Deze dag is de reden dat ik bij jullie boek” en “Cordes Travel, de beste en écht de grootste”. Na deze dag hadden we een enquête gedaan en kreeg deze dag een 8.7 gemiddeld en Cordes Travel zelf kreeg een 9.2 gemiddeld. Tja en met zulke complimenten en cijfers, weet je gewoon dat we het goed doen.

Cordes Traveldag - 82Meer dan 870 bezoekers !!

Maar vergeet niet dat we dit niet alleen kunnen, met een geweldig team om ons heen is deze dag tot stand gekomen, allemaal vissers, vrienden, medewerkers, vrijwilligers, bedrijven en mensen die het beste met Cordes Travel voor hebben, die het ons gunnen, die respect hebben voor wat we doen. Dus voor deze hele grote groep een enorme waardering en een hele grote dank, zonder jullie waren we nooit zo groot geworden en zonder jullie zou deze dag er niet zijn ! Bedankt allemaal die deze mogelijk hebben gemaakt.

In mei bestaat Cordes Travel 14 jaar en als je dan ziet hoeveel bezoekers er waren, 99.9% vissers die bij ons hun visreis geboekt hebben en je staat te praten met groepen die al 14 jaar bij Cordes Travel boeken, sommige groepen al 18x via ons op visreis zijn geweest en je zoveel bedankjes en complimenten krijgt, dan weten we één ding heel zeker, we doen het goed ! We hebben onze strepen al verdiend, we worden gewaardeerd en vooral gerespecteerd en wellicht omdat we gewoon “normaal” zijn gebleven, onze eigen weg zijn gegaan en we zonder hele dagen te roepen dat we de “grootste” zijn, bereikt hebben waar we nu zijn. Wij hoeven ons niet meer te bewijzen, we hoeven niet meer te “schreeuwen”, sportvissers weten inmiddels wel dat bij Cordes Travel gewoon alles goed geregeld is, ondanks dat wij ook niet altijd alles onder controle hebben zoals het weer, de vangsten en bv een luchtvaartmaatschappij, het belangrijkste is dat we er altijd zijn voor onze gasten, dag en nacht, 7 dagen per week, 24u per dag en 365 dagen per jaar en dat we professioneel, eerlijk en betrouwbaar zijn en daar proosten we op ! Proost aan iedereen die het beste met ons voor heeft.

Cordes Traveldag - 81Wat een opkomst, 99,9% allemaal vissers die bij Cordes hebben geboekt.

Wij kijken terug naar de beste en mooiste Cordes Traveldag tot nu toe en zijn hier erg dankbaar voor, door hard werken hebben we dit weer bereikt en zijn we nu alweer begonnen voor de volgende Cordes Traveldag op 9 februari 2019. De eerste inschrijvingen zijn binnen, de 1e verbeteringen en puntjes op de i staan al klaar voor 2019, nog iets beter….. indien dat nog mogelijk is.

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes en een enorm groot Team met vrienden !

Wil jij hier volgend jaar 9 februari bij zijn ?
Boek dan je visreis bij Cordes Travel of geef ons een reden om je toegang te geven.

Cordes Traveldag 2019  >>>

Gratis Sportvis-pakket t.w.v +/- 150,-  >>>

Cordes Traveldag - 01- Cordes Traveldag - 1 Cordes Traveldag - 2 Cordes Traveldag - 3 Cordes Traveldag - 7 Cordes Traveldag - 8 Cordes Traveldag - 5

Cordes Traveldag - 10 Cordes Traveldag - 13 Cordes Traveldag - 14 Cordes Traveldag - 15 Cordes Traveldag - 18 Cordes Traveldag - 19 Cordes Traveldag - 23

Cordes Traveldag - 9 Cordes Traveldag - 12 Cordes Traveldag - 17 Cordes Traveldag - 16 Cordes Traveldag - 22 Cordes Traveldag - 20 Cordes Traveldag - 21

Cordes Traveldag - 24 Cordes Traveldag - 25 Cordes Traveldag - 26 Cordes Traveldag - 27 Cordes Traveldag - 11 Cordes Traveldag - 28 Cordes Traveldag - 29

Cordes Traveldag - 30 Cordes Traveldag - 31 Cordes Traveldag - 32 Cordes Traveldag - 34 Cordes Traveldag - 35 Cordes Traveldag - 37 Cordes Traveldag - 38

Cordes Traveldag - 39 Cordes Traveldag - 40 Cordes Traveldag - 41 Cordes Traveldag - 42 Cordes Traveldag - 43 Cordes Traveldag - 44 Cordes Traveldag - 45

Cordes Traveldag - 47 Cordes Traveldag - 46 Cordes Traveldag - 48 Cordes Traveldag - 49 Cordes Traveldag - 50 Cordes Traveldag - 52 Cordes Traveldag - 53

Cordes Traveldag - 54 Cordes Traveldag - 55 Cordes Traveldag - 56 Cordes Traveldag - 57 Cordes Traveldag - 58 Cordes Traveldag - 59 Cordes Traveldag - 61

Cordes Traveldag - 65 Cordes Traveldag - 67 Cordes Traveldag - 68 Cordes Traveldag - 4 Cordes Traveldag - 6 Cordes Traveldag - 69 Cordes Traveldag - 60

Cordes Traveldag - 66 Cordes Traveldag - 64 Cordes Traveldag - 63 Cordes Traveldag - 62 Cordes Traveldag - 72 Cordes Traveldag - 70 Cordes Traveldag - 73

Cordes Traveldag - 74 Cordes Traveldag - 76 Cordes Traveldag - 78 Cordes Traveldag - 80 Cordes Traveldag - 79 Cordes Traveldag - 71 Cordes Traveldag - 81

Cordes Traveldag - 82 Cordes Traveldag - 83 Cordes Traveldag - 85 Cordes Traveldag - 86 Cordes Traveldag - 84 Cordes Traveldag - 88

----CT-logo-wit-2014

Cordes Travel,
Professioneel, eerlijk en betrouwbaar