Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Nappstraumen Lofoten vissen in Noord Noorwegen

Nappstraumen Lofoten vissen in Noord Noorwegen

Lofoten-Noorwegen 1

Nappstraumen 2.0 - 02* Verschillende huisjes voor max. 2-8 personen per huis
* 3 of 4 slaapkamers met 8 losse bedden (geen stapelbed)
* “Big Cabin” met heel veel ruimte voor 8 personen
* 5 min. rijden van vliegveld Leknes
* Gratis visgids voor 1 dag of een hele week !!
* Prijzen visreis Nappstraumen Lofoten >>>

TOP visgebied Lofoten, gratis visgids voor 1 dag !
Er zijn ook groepsreizen voor deze accommodatie >>>

Vissen in de Lofoten een magische droom voor vele sportvissers, daarom zijn we enorm trots dat we Nappstraumen in ons visreis-programma hebben. De Lofoten is het aller allermooiste stukje Noorwegen en voor duizenden mensen het allermooiste stukje natuur op aarde ! De Lofoten, een plek die men gezien moet hebben, sla een catalogus open of bekijk boeken over Noorwegen, de Lofoten staan er altijd in ! Dus alleen een week hier verblijven is al helemaal geweldig. Je hebt van die accommodaties waar je zegt “Yes, deze is echt TOP” en dat is Nappstraumen Lofoten dan ook, alles klopt hier ! Om te beginnen ligt het perfect beschut in een geweldige omgeving en kan men 99% vd tijd vissen, is er een keer een flinke storm dan zou men een auto kunnen huren in Leknes om ook iets vd Lofoten te zien. Zie hier een filmpje vd huisjes >>>

Nappstr-vangsten 27Er zijn 3 grote supermarkten en een winkelcentrum op maar 5 min. rijden van Nappstraumen, deze zijn open van 7 tot 23 in het weekend van 8 tot 22.  Tevens is er een hele goede pizzeria (Peppes Pizza en Pizza bakkeren) en een aantal andere restaurants, allemaal in het gezellige dorp Leknes. Geen auto gehuurd ? Geen probleem, u kunt gratis het busje van Nappstraumen gebruiken om boodschappen te doen, geen rondje rijden, maar alleen boodschappen. Mocht u een middag het dorp in willen en daar bv iets eten, dan kan de visgids jullie afzetten in het dorp.

De Lofoten is een prachtige groep eilanden voor de kust van Noorwegen (zie kaart) en staan al vele jaren bekend om de geweldige visserij, al aan het begin vd vorige eeuw was de Lofoten de stek voor de beroepsvisserij en dat is hij nog steeds. Deze enorme rijke visgronden zijn te danken aan de Noord-Atlantische koude en warme oceaanstromen rond deze eilanden waarin de vissen (kabeljauw/heilbot en koolvis) hun paaigronden hebben, waardoor er dus een enorme hoeveelheid kabeljauw, koolvis, heilbot en schelvis te vangen is en dit maakt uw visreis naar de Lofoten geslaagd, zie hier de foto’s vd vangsten.

Langsundet-boatDit prachtige Nappstraumen camp, ligt precies op de doorgang van open zee naar het “fjord”, eigenlijk is het geen fjord, kijk maar op de kaart, dan ziet u wat we bedoelen. Juist door deze beschutte doorgang staat er veel stroming tussen de eilanden en deze brengt vis en voedsel met zich mee, waardoor de grote vissen graag even langskomen hier. De stekken zijn dan ook niet ver varen, in de baai waar Nappstraumen ligt zijn al hele mooie scharren en schollen te vangen, 50cm+ is geen uitzondering en heilbot is al te vangen na 1 minuut varen. Kunt u de open zee op, die maar 5 minuten varen is, dan gaat u een geweldige visserij beleven zodat u nog jarenlang aan deze visreis naar de Lofoten zult denken. Zie hier een prachtige natuurfilm over de Lofoten, het mooiste gebied van Lofoten Noorwegen >>>

Op 3 minuten varen vh camp ligt een grote baai, vol met zand, daar kunt u grote schol vangen, exemplaren van 50/60cm en gewichten tussen de 1 en 2.8kg zijn geen uitzondering. Op 10 minuten varen ligt er meteen al een TOP stek voor kabeljauw tussen de 4 en 12kg en dikke koolvissen tussen de 5 en 12kg, heilbotstekken zijn er overal en volop, er zijn al vele heilbotten over de 150cm gevangen op nog geen 5 minuten varen vh camp. Een verre stek is hier met een snelheid van 20 knopen (geen vol gas) maar 30 minuten varen, zit je echt al ver op open zee, dus vaar je sneller vaar je maar 15/20 minuten naar die verre stek.

Wil je een keertje naar het grote koolvis-paradijs A Rorbuer, dan is het vanaf Nappstraumen ongeveer een uur varen. Leuk om een dag te doen als er weinig wind staat. Wil je nu echt gericht op heilbot vissen is Havoysund een betere optie, maar in Nappstraumen kun je ook heilbot vangen, daar zijn dan de maanden april, mei en juni het beste, juli en augustus weer minder en dan komt de herfst en dan komen de heilbotten weer, zodra de watertemperatuur weer zakt. Vaar je naar A Rorbuer, daar zwemmen ze het hele jaar door. Leuk om te weten is dat Ed Stoop (Vis TV) hier ook is geweest en sprak vd beste visgronden die hij ooit heeft gezien.

Nappstr-vangsten 53Om het allemaal nog even compleet te maken, krijg je voor 1 dag onze Zweedse visgids (spreekt Engels) gratis mee aan boord, hij vaart met jullie gratis een hele dag naar de beste stekken en zal jullie alles vertellen over de visserij ! Het is ook mogelijk om de visgids een hele week aan boord te hebben. Net niet de juiste kleur of shad bij u ? Geen zorgen er is bij de visgids een kleine winkel aanwezig, waar u allerlei materialen (kunstaas, onderlijnen, pilkers en ander zaken) kunt kopen (Nederlandse prijzen) en tevens uw hengels en drijfpakken kunt huren. Brandstof, huurmaterialen, gekochte materialen (goede eerlijke prijzen), moeten allemaal met creditcard betaald worden. TIP: neem wat lekkers mee voor de visgids, stroopwafels, droge worst of koekjes en als je heel tevreden bent, mag je hem altijd een kleinigheidje geven natuurlijk. Deze visgidsen zijn de hele week aanwezig op het camp en zijn elke dag beschikbaar voor informatie, tips, trucs en stekkeninformatie. Je mag ook altijd achter hem aan varen als ie die dag niet bij jullie aan boord is, er zijn géén geheimen !

Nappstr-vangsten 6Tja en dan de visserij, foto’s zeggen meer dan woorden, kijk hier maar eens, dat zegt genoeg. De visserij is top, is super, is geweldig en fantastisch, maar ook hier kan de vis wel eens geen zin hebben om te bijten, want ook hier in de Lofoten heet het “vissen” en niet vangen. Maar de kans om hier een prachtige heilbot te vangen of een dikke kabeljauw is erg groot, maar wat dacht u van hele dikke schollen. Maar ook grote koolvis, zeewolf, zeeduivel, schelvis, roodbaars, leng, lom en vele andere soorten. In maart, april en mei kan hier ook heel goed op Skrei worden gevist, dus de hele vette kabeljauwen die vaak ook gewoon weer terug kunnen, als ze niet van heel erg diep komen. Niets voor niets wordt elk jaar het wereld kampioenschap “Skrei-vissen” gehouden op de Lofoten, dat zegt genoeg. Als je de “vangstberichten” regelmatig in de gaten houdt, zie je vanzelf hoe de vangsten elke week zijn en dan zijn er nog de reisverslagen en filmpjes.

Allemaal mooie vangsten van koolvis, kabeljauw, schol, heilbot en andere soorten.vangsten die een visreis naar Noorwegen compleet maken, het vissen in de Lofoten is dan ook top. Op 50m vh huisje liggen de sterke, stabiele, snelle en veilige grote visboten van bijna 7m (23.5ft) voor de groepen klaar, deze zeer snelle 150pk (4-takt) visboten, die 65 km/pu vaart (35 knopen), brengen je snel naar de stekken en bij slecht weer ben je snel weer terug. Aan boord zijn er 4 goede zitplaatsen, waarbij u en de passagiers uit de wind zitten tijdens het varen, zie foto’s. Men kan met max. 5 personen vissen, wij adviseren 4 pers.

Jaap-2016 21De boot is voorzien van maar liefst twee grote schermen, één scherm voor je dieptemeter/fishfinder en het andere scherm is je GPS/Plotter met stekken, dit is echt TOP apparatuur om mee te werken, heel snel, simpel, duidelijk en makkelijk te bedienen in het Nederlands en wordt ter plaatse door de visgids prima uitgelegd. Alle boten zijn tevens uitgerust met grote gaf, driftzak, 27mc radio (om onderling met elkaar te spreken, kanaal 72) grote kleuren gps/plotter en een dieptemeter/fishfinder. Verder zijn er 7 grote Arronet boten in de verhuur en er ligt altijd een 8e boot klaar, als reserve, dus u heeft altijd een goede boot !

Voor deze accommodatie werken we nauw samen met onze Zweedse partner Jimmy, (Nordic Sea Angling), bekend vd verschillende Westin filmpjes en de geweldige beroemde Arronet visboten. A Rorbuer, Havoysund en Vesteralen, behoren ook tot de Nordic Sea Angling Group en zijn exclusief te boeken via Cordes Travel. Alle e-mails uit Nederland en België  gestuurd naar deze accommodaties worden direct naar ons toegestuurd, boekingen gaan exclusief via Cordes Travel. Maaaaaaar wees op tijd, deze accommodatie wordt vaak al 1 jaar voor vertrek geboekt, wees dit op tijd om uw huisje te boeken. Zie hier een filmpje vd huisjes >>>

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 78Grote huizen, met 3 of 4 slaapkamers:
Er zijn 6 grote grote huizen met maar liefst 3 of 4 slaapkamers met 2 losse bedden per kamer, dus plaats voor 6-8 personen, geen stapelbedden. Wij adviseren max. 6 personen per huis. Er zijn 5 huizen met 4 slaapkamers en 1 huis met 3 slaapkamers, alle huisjes hebben losse bedden en het huis met 3 kamers heeft 4 losse bedden en 1 tweepersoonsbed. Dit laatste huis is ook geschikt voor gehandicapten en is dus rolstoelvriendelijk. De boten blijven liggen op 100m lopen vanaf de nieuwe huizen. In alle huizen is er een grote woonkamer met een vrij uitzicht over het water en de bergen, het terras ligt zelfs iets boven het water. Er is een mooie grote keuken, grote TV, eettafel voor 8 personen, er zijn 2 toiletten, een douche en uiteraard heeft elk huisje internet/Wifi. Aan de andere kant vh Camp hebben we ook nog twee huisjes nr 38 en 39, deze huisjes hebben 2x een douche en 2x een toilet en de boten liggen recht voor de deur.

Big Cabin
Bij veel vissers, die al eens in Nappstraumen zijn geweest, een bekende accommodatie, de “Big Cabin” (het grote huis) direkt aan de steiger een mega grote keuken, grote woonkamers en enorm veel ruimte om samen te eten, drinken, te kaarten en gezellig te zitten. Storhytte heeft twee wc’s en één douche en er zijn 4 slaapkamers (stapelbedden). Uiteraard is er wifi en zijn alle andere voorzieningen ook aanwezig.

Bij elk huisje is de boot of boten incl. in de prijs verwerkt, de boot is geschikt voor max. 5 personen en is 23,5ft met 150pk, voor de boten hoeft u geen borg te betalen, deze zijn verzekerd en hebben een eigen risico. Benzine wordt ter plaatse geregeld samen met de visgids. U gaat vissen op misschien wel één van de beste visstek in Noorwegen in ieder geval in de allermooiste omgeving van Noorwegen. Stekken voor de deur, winkels en een restaurant op 5 min. rijden, wat wil men nog meer ? Uiteraard is er een grote vriezer aanwezig en kan men de vis fileren op de open fileerplaats. Er is een hok waar je pakken kunnen drogen en je kunt hengels met reels huren.

1372443246De vaste wisseldag is op woensdag, verblijf is minimaal 1 week, in de stillere periodes kan men in overleg 10 dagen verblijven. U bent welkom vanaf April tm Oktober, waarbij alle maanden prima vismaanden zijn, April, mei en juni zijn goed voor de grote heilbot en maart en april zijn goed voor de grote kabeljauw (skrei) Maar wees er op tijd bij, deze accommodatie is al snel volgeboekt.

De reis naar Nappstraumen:
Vliegen naar Noord Noorwegen gaat snel en makkelijk, u kunt gewoon uw hengels meenemen in een speciale hengelkoker en indien gewenst ook vis mee terug nemen. Nu zijn er verschillende vluchten met verschillende maatschappijen die met dagprijzen werken, dus stuur ons uw voorkeursdatum en wij kijken wat voor u de beste/goedkoopste optie is. U kunt vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Leknes vliegen, vanaf Leknes is het middels een transfer maar 5 minuten naar Nappstraumen of je neemt de vlucht naar Evenes en rijdt vanaf daar 3.5u naar Nappstraumen, maar dan wel door de mooiste omgeving van Noorwegen, de Lofoten. Ga je mee met een Festival, dan is de reis ook via Evenes. Om vroeg op de accommodatie aan te komen is het ook mogelijk om in Oslo te overnachten en de volgende ochtend vroeg naar Evenes te vliegen. Je kunt vanaf 15:00 terecht bij de accommodatie.

Kortom vele opties, vele prijzen, dus mail even, dan doen we u een aantal voorstellen. Wil je vis mee terug nemen, dan kun je op het camp een styropor (piepschuim) kist kopen (15,- eu) en daar je vis in verpakken, neem dan een rol ducktape mee en pak de hele kist in met ducktape. Op de terugreis kun je deze dan als extra bagage mee terug nemen. Let op, vraag voordien even of er voldoende kisten aanwezig zijn, zou vervelend zijn als ze op zijn, wat natuurlijk kan gebeuren. Meer informatie over de extra bagage >>>

Nappstraumen - 8

Nappstraumen Festivals:
De Nappstraumen festivals altijd een groot succes en vaak al 12-14 maanden voor vertrek geboekt. Een week met alleen maar Nederlandse en Belgische vissers onder begeleiding van Linda, Raffie en 2 visgidsen van Nappstraumen. Een week waar we met z’n allen jagen achter de mooiste vissen, ondanks dat we dit met z’n allen doen, je bent vrij om te doen wat je wil. Je hebt je eigen huisje en je eigen boot, bijna alles mag en bijna niets moet.
Meer informatie >>>

De voordelen
Vissen rond Nappstraumen Lofoten in Noorwegen, begint natuurlijk bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van zaken, dat is Cordes Travel. In 2003 zijn we (Linda en Raffie Cordes) naar Noorwegen verhuisd om daar een reisbureau voor de Nederlandse en Belgische markt op te starten. Na 8 jaar liep dit zo goed, dat we terug naar NL zijn verhuisd om daar dichter bij onze gasten te zijn en meer service kunnen bieden. Beide hebben we in Noorwegen ook als visgids gewerkt, dus 8 jaar bijna dagelijks op het water. Sinds 2009 vissen we ook voor het Penn Team Noorwegen, wat een hele eer is.

Cordes Travel staat bekend om de enorme service die we bieden. We staan op de Hengelsportbeurs en Open Dagen van winkeliers, zie onze >>agenda<<. We hebben ook een dik boekwerk van meer dan 70 pagina’s “Hoe te vissen in Noorwegen” >>Noorwegen PDF<<, boordevol met informatie over hengels, molens, materialen, GPS, vissoorten, stekken enz enz enz. Daarnaast bieden we ook nog eens >>gratis prive-les<< aan, onder het genot van een hapje en drankje nemen we dan alle materialen, technieken, tips, trucs, stekken en (kunst)aas door gericht op de accommodatie waar jullie naar toe gaan.

Verder hebben we voor elke groep een prachtige A3 gelamineerde kleuren zeekaart met stekken, zo heeft iedere groep zijn eigen zeekaart aan boord die niet nat en vies kan worden. Deze zeekaarten (en kofferlabels) krijgen de groepen op de exclusieve en vooral unieke “Cordes Traveldag” hét zeevis-evenement vh jaar. Een enorm gezellige dag waar meer dan 60 visgidsen en experts aanwezig zijn van Cordes Travel en meer dan 1000 bezoekers heeft. >>Cordes Traveldag<<

Boek je vóór 31 december een visreis voor het volgende jaar, dus het jaar na 31 december, krijg je per groep een prachtig sportvis-pakket met een waarde tussen de 125 en 150 euro ! Gewoon omdat we het leuk vinden dat jullie de visreis bij Cordes Travel boeken. Lees hier alles over dit >>gratis sportvis-pakket<< twv +/- 150,-

Tot slot kun je ook nog Penn hengels, molens en een hengelkoker huren, voor die groepen die zelf nog niet alle materialen hebben. Alle huurmaterialen zijn van Penn en daar vissen we zelf ook mee, dus topkwaliteit, lees hier alles over >>hengel-verhuur<<

Kortom sinds 2003 een enorme service, kennis en kwaliteit want die vinden we belangrijk, geen 1000 huisjes waar de helft geen goede boten of in een slecht visgebied liggen, nee bij Cordes Travel goede visboten in goede visgebieden. Cordes Travel, professioneel, eerlijk en betrouwbaar. Lees maar eens door de >>reisverslagen<< of bekijk onze >>filmpjes<< maar eens.

Prijzen
Foto's huisje
Foto's vangsten

 

Afwasmachine copyKoffiemachine Oven TV Internet

De huurboot:

 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • 8x Arronet 23,5ft 150pk benzine
 • Gratis visgids voor 1 dag (op afspraak)
 • Visgids met 25ft visgidsboot 200pk
 • Driftzak/drijfanker en gaf aanwezig op de boot.

Informatief & Extra:

 • Vaste wisseldag woensdag, verblijf minimaal 7 dagen
 • Verblijf 8-9-10 of meer dagen mogelijk (laagseizoen)
 • Grote vriezer aanwezig
 • Hengels en drijfpakken te huur, materiaal te koop
 • 5 km naar de supermarkt/Peppes Pizza
 • 5 km naar de bank en winkelcentrum
 • 5 min. rijden vh vliegveld Leknes
 • Transfer alleen vanaf Leknes mogelijk
 • 3.5u rijden vh vliegveld Evenes.

Mooie foto’s van de Lofoten, klik op de foto voor een vergroting.

 

Lofoten-Noorwegen 4
Lofoten-Noorwegen 8
Lofoten-Noorwegen 2
Lofoten-Noorwegen 9
Lofoten-Noorwegen
Lofoten-Noorwegen 14
Lofoten-Noorwegen 10
Lofoten-Noorwegen 13

Prijslijst Nappstraumen Lofoten

* Prijzen per persoon in euro en per week
* 1 dag gratis visgids !
* Wij boeken naar wens, ook de vliegtickets voor u.
* Vaste wisseldag woensdag

Let op, alle prijzen zijn per persoon, inclusief huis en boot

Prijslijst Nappstraumen 2023  
2 personenHuis + Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1800,- pp pw
3 personenHuis + Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1205,- pp pw
4 personenHuis + Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter920,- pp pw
4 personenHuis + 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1360,- pp pw
5 personenHuis + 1x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter800,- pp pw
5 personenHuis + 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1140,- pp pw
6 personen
(max. 5p op boot)
Huis + 1x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter835,- pp pw
6 personenHuis + 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1030,- pp pw
7 personenHuis + 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter905,- pp pw
8 personenHuis + 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter810,- pp pw
Grote huis bij 6 pers.
(Big Cabin)
Huis + 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1090,- pp pw
Grote huis bij 7 pers.
(Big Cabin)
Huis + 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter975,- pp pw
Grote huis bij 8 pers.
(Big Cabin)
Huis + 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter840,- pp pw
Grote huis bij 9 pers.
(Big Cabin)
Huis + 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter755,- pp pw
Festival toeslag35,- pp
Gratis Visgids voor één dag (vooraf boeken)8u per dagInclusief
Visgids voor de hele week
Incl. 25ft 200PK boot
8u per dag700,- (max 4p)
(excl brandstof)
Bedlinnen & handdoeken 1 set pp pwInclusief
EindschoonmaakInclusief
Drijf/warmtepak45,- pw
Hengel met rechtshandige reel
(geen molens)
Ter plaatse50,- pw
Hengel + molen en hengelkokerverhuurOphalen bij Cordes TravelZie hier >>>
Gratis sportvis-pakket
t.w.v. +/- 150 euro
Lees hier meer >>>
Bootverzekering
(met eigen risico)
Incl.
Vliegtickets Leknes
5 min. van Nappstraumen
1x 23kg + 10kg handbagage
Op aanvraag
Transfer vanaf Leknes
5 min. vanaf Nappstraumen
Per persoon (retour)25,-
Extra bagage 23kg
(koffer, hengelkoker, viskist)
Retour75,-
Vliegtickets op Evenes
Amsterdam, Brussel, Düsseldorf
Incl. 1x 23kg bagage
3.5u rijden
+/- 450,-
Huurauto vanaf EvenesFord Focus station
(max 3 pers)
+/- 400 euro
Huurauto vanaf EvenesOpel Vivaro personen busje 9 zitplaatsen+/- 850,-