Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Sjosunda Zweden vissen op snoek en snoekbaars

Sjosunda Zweden vissen op snoek en snoekbaars

* 1 huis voor 2-3 personen

Sjosunda_2Sjosunda ligt aan één vd allerbeste snoekbaars meren van Zweden, Storsjon, hier heeft men al snoekbaars kunnen vangen tot 7kg, Snoeken tot 10kg (120cm) en baars rond een kilo is vrij normaal, net als een snoek van rond de 80cm en een snoekbaars van rond de 65cm. Het dus is echt een geweldig sportvismeer, waar men in de winter ook op de snoekbaars kan vissen, ijsvissen dus, lees hier. Het meer heeft een oppervlakte van meer dan 7300m2 en heeft een gevarieerde bodemstructuur, met diepe gaten en kanten, over het algemeen is het er vrij ondiep met op de diepste stukken niet dieper dan 14m. Het westelijk gedeelte is vrij open, terwijl het gedeelte in het oosten juist veel baaien en ontelbare eilandjes heeft, kortom een geweldig visgebied. Snoek kun je het beste vangen in de lente, Herfst en winter, zelfs middels het ijsvissen en de snoekbaars vang je het beste in de lente en de zomer, maar over het hele jaar zijn er geweldige vangsten. Het meer “Storsjon”, wordt onderhouden door het watermanagment FVOF, een organisatie die zeer goed dit water in de gaten houdt en zorgt dat er een goed visbestand blijft bestaan, om die reden zijn er ook minimum en maximum maten om vis mee te nemen, zij zien liever Catch and Release. De visgids Lars zal u op de 1e dag de beste stekken wijzen op de kaart, ons advies is om voor 1 dag de visgids te boeken, hij laat u de stekken en de technieken zien, voor prijzen zie de prijslijst.

Het huisje staat direkt aan het water, met een geweldig uitzicht over het meer en direkt aan het strand. Genieten vd rust, de zon zien ondergaan en een ochtendwandeling langs het strand, welkom in Zweden. De aluminium visboot of indien gewenst meerdere boten, liggen direkt, volgetankt voor de deur. Alle boten zijn voorzien van dieptemeter, anker, roeispanen en electromotor. Het huisje is simpel, in blokhutstijl ingericht, met 1 slaapkamer voor 2 personen en in de woonkamer is er ook een slaapplaats (1x slaapbank). Verder is er een douche en toilet en een compleet ingerichte keuken en er is internet in het huisje, tevens is er op 200m een restaurant waar men zelfs kan ontbijten, wel vooraf even bespreken met het reisbureau. Het dichtsbijzijnde dorp is “Sandviken” op 10km afstand van Sjosunda.

Sjosunda_1Mocht u eens een dag iets anders willen doen, of samen met uw familie op pad ? Er is genoeg te doen in de omgeving. Zo is er bv een “magisch toverbos” voor de hele familie, dan is er een prachtig Wildpark “Jarvzoo” waar men de prachtige Scandinavische dieren kan zien, er is ook een bos waar de beren, wolven, vossen, Lynx en Adelaars wonen, ideaal voor avonturiers, er is een whiskey-stokerij, een groot treinmuseum en zelfs een klein pretpark. U ziet er is dus buitenom de rust en de prachtige natuur, nog veel meer te beleven, vraag ons gerust om meer informatie.

De reis naar Sjosunda:
Het snelste kunt u met het vliegtuig vanaf Amsterdam of Brussel naar Stockholm, vanaf Stockholm kunnen we een huurauto voor u boeken en is het maar 2u rijden. U kunt ook met de auto naar Sjosunda, vanaf Utrecht is het 1700km, dus ongeveer 18u rijden, vanaf Antwerpen is het 1800km rijden en 19u rijden.

Vissen op snoek en snoekbaars in het mooie Zweden op snoek en een goed georganiseerde visreis, beginnen bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen, dat is Cordes Travel. We werken zeer nauw samen met de grote namen in de hengelsportwereld die zelf jarenlange ervaring hebben met het vissen op snoek en snoekbaars in Noorwegen en Zweden, zij hebben het snoekvissen goed onder de knie. Maar ik kan u ook inmiddels wel vertellen dat het vissen op snoek in Noorwegen hetzelfde is als in Nederland en België, alleen de omgeving is wat anders en de dieptes kunnen variëren, maar dat kan in Nederland of België ook.

Wij, Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest (zout)  in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de grote  jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar Noorwegen, Denemarken, IJsland, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken,  7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Sjosunda_6  Sjosunda Sjosunda_5 Sjosunda_4 Sjosunda_3 Sjosunda_2 Sjosunda_1

Koffiemachine Magnetron Oven TV Internet

Prijzen
Foto's vangsten

Sjosunda / Arsunda weergeven op een grotere kaart
De huurboot:
  • Alle boten incl. dieptemeter
  • Visboten 5m 10pk
  • Elektromotor aanwezig
  • Reddingsvesten aanwezig

Informatief & Extra:

  • Vrije wisseldag, verblijf minimaal 7 dagen
  • 1 km naar de supermarkt
  • 1 km naar de bank & centrum
  • 2,5 rijden naar vliegveld Arlanda Stockholm