Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis naar de Lofoten

Visreis naar de Lofoten

Visreis Nappstraumen 7 tm 14 augustus 2019

Na eerdere visreizen via Cordes Travel naar Steigen Brygge, Nordskot Brygge en Tromsø zijn we in 2019 opnieuw naar Noorwegen gegaan om te vissen. Dit keer naar Nappstraumen. Ons gezelschap bestond deze keer uit 2 vissers en 3 natuurliefhebbers in 3 generaties.

Net zoals de voorgaande keren hadden we ons ook deze keer weer uitgebreid voorbereid met onder andere de Cordes site, de Noorwegen pdf en de Cordes Traveldag. Ook hebben we thuis veelbelovende stekken gemarkeerd op de zodat we direct naar deze locaties konden varen. Tijdens onze visweek hielden de visgidsen ons prima op de hoogte van het weer en de goede stekken. Met al die voorbereiding kan het natuurlijk niet misgaan.

Nappstraumen is alles (en meer) wat er over geschreven wordt. Fantastische natuur, met prima huisjes op een toplocatie en schitterende vismogelijkheden. Dankzij de ligging van de huisjes hebben we iedere dag kunnen vissen, ook bij hardere wind. Het vissen was zondemeer goed. Af en toe was het even zoeken naar plekken waar de vis zat, maar dat is onderdeel van de sport wat ons betreft. En als we vis dan eenmaal hadden gevonden…… waren we zo druk met vissen dat we vergaten om foto’s te maken.

Wat een visfeest! Op de ene stek konden we met licht materiaal schitterende polakken scoren. En even later, tijdens dezelfde drift op wat dieper water, knalden er 1m+ koolvissen op datzelfde lichte materiaal.  Topsport dus! Op de wat diepere stekken zat de grotere kabeljauw, meestal rond de 75m. Daar moesten we dus wat zwaarder materiaal inzetten. Maar met de nodige 1m+ kabeljauwen was dat ook een mooie uitdaging.

Tijdens deze visweek hebben we ook een dagje Å Rorbuer gedaan met de visgids. Een paar uurtjes op de heilbot leverde helaas op onze boot alleen maar missers op. Een paar andere boten hadden meer succes. Onze Duitse buren haalden een heilbot van 1,81m boven water!

Ook deze 4e visreis met Cordes Travel was wat ons betreft een succes. Noord Noorwegen is schitterend en Nappstraumen staat wat ons betreft bovenaan het lijstje van mooiste vislocaties.

Sander en Alfred Vos