Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

A Rorbuer Lofoten Noorwegen

A Rorbuer Lofoten Noorwegen

Lofoten-Noorwegen 1

Volgens de experts, de allerbeste stek van Noorwegen !

Hytte 5 Ludvig 9* 1 dag gratis visgids aan boord.
* 23.5ft Arronet visboot met 150pk 4-takt
* Verschillende huisjes voor 2, 4 en 6 personen per rorbu
* 1 uur rijden vh vliegveld Leknes (transfer mogelijk)
* Prijzen visreis A Rorbuer Lofoten >>>

TOP visgebied Lofoten, gratis visgids voor 1 dag !

Å is een klein dorp in het zuiden vd Lofoten, in Å stopt de weg ook, daarna zijn er geen wegen meer, dus het meest zuidelijkste puntje vd Lofoten op 1 uur rijden ten zuiden van Nappstraumen. De Lofoten staat bekend als één vd beste visgebieden in ons programma, dat heeft Nappstraumen wel bewezen in de afgelopen jaren. Voordeel van Å Rorbuer is dat het nog dichter bij Moskenesstraumen ligt waar de mooiste heilbotten, koolvissen en kabeljauwen worden gevangen. Het mooie van A Rorbuer is dat het maar 5km verwijderd is vd veerboot, ideaal voor die groepen die zelf willen rijden en dan de veerboot van Bodo naar Moskenes nemen en vanaf vliegveld Leknes is het maar een uurtje rijden of je neemt een transfer van Leknes naar A Rorbuer. Op 5km afstand is er een supermarkt, je kunt de bus vd visgids gebruiken om boodschappen te doen.

Nappstr-vangsten 53De Lofoten staan al vele honderden jaren bekend als het allermooiste stukje Noorwegen wat er bestaat, deze omgeving is uniek en zult u nergens in Noorwegen tegenkomen, de Lofoten is super vanwege de natuur, maar ook de visserij. De Lofoten heeft zich al vele jaren bewezen als wellicht de beste stek van Noorwegen, juist omdat deze eilandengroep ver op zee (geen eiland) ligt en men dus al een flink eind vd kust verwijderd is en daarmee dus dicht bij de beste stekken.

Binnen 5 minuten de 1e goede stek en binnen 10 minuten op open zee kunt al vissen op de beste stekken, nog iets verder worden de stekken nog beter. Een èchte kenner ziet op de zeekaart in één keer dat dit een topgebied is. Hier zijn al aardig wat record-vissen gevangen oa het wereldrecord heilbot (236cm) door een dame op een boot en door een man 242cm ! In 2022 waren er in juli al 19 heilbotten boven de 200cm gevangen, stel je voor hoeveel tussen de 140 en 199cm !

Nappstr-vangsten 6Vissen rond de Lofoten is een droom voor vele sportvissers, daarom zijn we enorm trots dat we A Rorbuer & Nappstraumen in ons programma hebben. De Lofoten is het aller allermooiste stukje Noorwegen en voor duizenden mensen het allermooiste stukje natuur op aarde ! De Lofoten, een plek die men gezien moet hebben, sla een catalogus open of bekijk boeken over Noorwegen, de Lofoten staan er altijd in ! Dus alleen een week hier verblijven is al helemaal geweldig, stiekem hoop je op een dag met veel wind, zodat je ook nog iets vh eiland kunt zien.

Visgebied
De Lofoten is een geweldige groep eilanden voor de kust van Noorwegen (zie kaart) en staan al honderden jaren bekend om de geweldige (sport)visserij, rond het jaartal 1100 had men al Rorbu’s gebouwd op de Lofoten om er te vissen en leven vd visserij. Op internet is er veel te vinden over de visserij rond de Lofoten van vele honderden jaren geleden.

Mega-KoolvisTot op de dag van vandaag is dit gebied bekend om wellicht de beste (kabeljauw)visserij van Noorwegen, lees >dit< Engels artikel maar eens. Hier lees je dat het grootste deel vd volwassen grote kabeljauwen al honderden jaren richting de Lofoten zwemt. En dan speciaal rond het zuidelijke deel waar wij A Rorbuer en Nappstraumen hebben.

Juist hier kon men op relatief korte afstanden mooi formaat kabeljauw vangen en kon men in de kleine houten roeiboten toch bij de dikke kabeljauw komen voor voedsel en stokvis. Ook de weersomstandigheden zijn perfect voor de het “maken” van (Lofoten) stokvis (gedroogde vis), niet te warm, niet te droog, niet te koud en dat alles bracht de Vikingen in de 9e eeuw al op het idee om hier stokvis te gaan verhandelen, lees maar eens >hier<. Mede dankzij het wereldberoemde Moskesstraumen (Moskenesstraumen)

Johan met KoolvisDe Lofoten is sinds de 9e eeuw dus dé stek voor de beroepsvisserij en dat is het nog steeds. Deze enorme rijke visgronden zijn te danken aan de Noord-Atlantische koude en warme oceaanstromen rond deze eilanden waarin de vissen (kabeljauw/heilbot en koolvis) hun paaigronden hebben, waardoor er dus een enorme hoeveelheid kabeljauw, koolvis, heilbot en schelvis te vangen is en dit maakt uw visreis naar de Lofoten geslaagd, zie hier de foto’s vd vangsten.

A Rorbuer ligt dicht bij open zee richting het “fjord”, eigenlijk is het geen fjord, kijk maar op de kaart, dan ziet u wat we bedoelen. In dit gebied en rondom A Rorbuer worden de grootste koolvissen van Noorwegen gevangen, camp record staat op 23kg ! Ook Marco Kraal ving in dit gebied zijn Nederlands record Koolvis van 19.5kg. Hannes Ribner, Martin Bambergen en Johan Mikkelsen, bekend als dé beste visgidsen van Noorwegen, zijn allemaal van mening dat dit het beste visgebied van Noorwegen is. Wie kent de film over “Met de popper op koolvis” niet, zie hier >>>.

Vaeroy Marco 7De accommodatie
A Rorbuer is een oud vissersdorp, waar vroeger de beroepsvissers kwamen slapen, schuilen voor de storm en verzamelde voor hun tochten naar de grote zee. In die oude tijd waren alle gebouwen en boten nog van hout en waren het zware tijden. A Rorbuer is dan ook een stuk geschiedenis, nostalgie en een erfstuk van Noorwegen, je slaapt dus echt in dé honderd jaar oude huizen (Rorbu’s) van de vissers uit die tijden. Aantal slaapkamers en bedden zie hier >>>

Zoek je luxe, moderne inrichting, hoge standaard, TV en een eigen slaapkamer, dan kun je beter naar >>Nappstraumen<< gaan, deze huisjes zijn nieuw gebouwd, modern en liggen maar één uur varen van A Rorbuer. Bij A Rorbuer is het echt back to basic, slaapkamers zijn niet zo groot, alles is van hout en moet je er wel van houden om hier een week te verblijven in een mini dorp waar alles draait om de visserij. Leven zoals men honderden jaren geleden leefde en ervaren hoe men begin 1900 op pad ging om de vis te vangen. Verwacht dus geen luxe, verwacht geen comfort en bekijk alle foto’s goed voor je boekt, de matrassen zijn allemaal wel goed, dus slapen is geen probleem en uiteraard is er stroom, warm water en een compleet ingerichte keuken, dus zoals een normaal huisje. Verder zijn de huisjes natuurlijk met koud en warm water, is er een douche en toilet maar is er bv geen TV, wel Wifi.

236cm-heilbotIs je doel mooie en grote vissen vangen, varen met de beste boten, gratis een visgids mee aan boord voor 1 dag en vissen in misschien wel hét beste gebied van Noorwegen, dan ben je hier aan het goede adres. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen toilet, douche en warm water, net als een compleet ingerichte keuken, dus men kan er prima leven. Een leuk detail is dat de Rorbu’s bijna allemaal boven het water op palen staan. Let op er zijn géén TV’s in de huisjes, dus neem een setje kaarten mee ! Geen zin om te koken ? Geen probleem, het is mogelijk ontbijt, lunch en diner te boeken, zie prijslijst. Er is namelijk een goed restaurant bij de accommodatie, waar je ook je eigen vis kunt aanleveren.

De service en GRATIS visgids
Om het allemaal nog even extra compleet te maken, krijgt u voor 1 dag gratis onze Zweedse visgids (spreekt Engels) mee, hij vaart met u een hele dag naar de beste stekken en zal alles vertellen over de visserij en de techieken ! Wil je de visgids voor een hele week aan boord, zodat je zelf niet hoeft te varen en zelf geen stekken hoeft te zoeken, klik dan even >>hier<<. Net niet de juiste kleur of shad bij u ? Geen zorgen er is een kleine winkel aanwezig bij de visgids, waar u dan de juiste materialen (Westin shads, pilkers en andere zaken) kunt kopen en tevens uw hengels en drijfpakken kunt huren, betaling kan alleen met creditcard.

Marco-KoolvisBrandstof, huur-materialen en gekochte materialen (goede eerlijke prijzen), moeten allemaal met creditcard betaald worden. De visgidsen hebben geen groot salaris, bent u aan het einde zeer tevreden over deze mannen, geef de mannen dan een fooi in euro’s (als je dat wil) met z’n allen een kleinigheidje voor zijn werk en service. Wat ook gewaardeerd wordt zijn lekkere stroopwafels, de visgids is gek op stroopwafels ! Wil je vis mee terug nemen, dan kun je op het camp een styropor (piepschuim) kist kopen (15,- eu) en daar je vis in verpakken, neem dan een rol ducktape mee en pak de hele kist in met ducktape. Op de terugreis kun je deze dan als extra bagage mee terug nemen. Let op, vraag voordien even of er voldoende kisten aanwezig zijn, zou vervelend zijn als ze op zijn, wat natuurlijk kan gebeuren.

En dan de visserij rond de Lofoten, foto’s zeggen meer dan woorden, kijk hier maar eens, dat zegt genoeg en houden >vangstberichten< De visserij is top, is super, is geweldig en fantastisch, maar ook hier kan de vis wel eens geen zin hebben om te bijten, want ook hier op de Lofoten het het “vissen” en geen “vangen”. Maar de kans om hier een prachtige heilbot, krachtige koolvis of een dikke kabeljauw te vangen is erg groot, maar wat dacht u van hele dikke schollen, meer dan 50cm groot en soms zwaarder dan 2,5kg. Maar ook zeewolf, zeeduivel, schelvis, roodbaars, leng, lom en vele andere soorten zijn te vangen bij de Lofoten. In Maart, April en begin Mei kan hier ook heel goed op Skrei worden gevist, dus de hele vette kabeljauwen die vaak ook gewoon weer terug kunnen, als ze niet van heel erg diep komen. Niets voor niets wordt elk jaar het wereld kampioenschap “Skrei-vissen” gehouden op de Lofoten, dat zegt al genoeg.

Langsundet-boatDe visboot, 23.5ft met 150pk
Voor de deur ligt een sterke, stabiele, snelle en veilige visboot, een Arronet 23.5ft met 150pk (incl. in de prijs), deze zeer snelle 150pk (4-takt) visboot, die 60 km/pu vaart (33 knopen), brengt u snel naar de stekken en bij slecht weer bent u snel weer terug. Aan boord zijn er 4 goede zitplaatsen, waarbij u en de passagiers uit de wind zitten tijdens het varen, dmv een bankje achter de kapitein. Juist in dit gebied bekend om het wereldberoemde getijde en de stromingen, heb je een sterke boot nodig, die door de stroming heen kan op een veilige manier.

De boot is voorzien van een groot kleurenscherm Lowrance HDS7 als dieptemeter en een Garmin GPSmap 6008 als GPS/Plotter, dit is echt TOP apparatuur om mee te vissen, snel, simpel, duidelijk en makkelijk te bedienen in het Nederlands en wordt ter plaatse door de visgids prima uitgelegd. Alle boten zijn tevens uitgerust met grote gaf, drijfzak en een 27mc radio (om onderling met elkaar te spreken, kanaal 72).

A-Rorbuer-03Voor deze accommodatie werken we nauw samen met onze Zweedse partner Nordic Sea Angling, bekend vd verschillende filmpjes en de geweldige beroemde visboten, A Rorbuer Nappstraumen is exclusief te boeken via Cordes Travel, dus uniek in ons programma. Alle e-mails uit Nederland en België  gestuurd naar A Rorbuer, Nappstraumen, Nordic of naar Jimmy  komen direkt naar ons toe, alles wordt direkt doorgestuurd, daar zij geen boekingen doen, dit kan alleen via Cordes Travel. Maaaaaaar wees op tijd, deze accommodatie wordt minimaal 1 jaar voor vertrek al geboekt, wees dit op tijd om uw plaatsje te reserveren.

De reis naar A Rorbuer:
Vliegen naar Noord Noorwegen gaat snel en makkelijk, u kunt gewoon uw hengels meenemen in een speciale (eigen) hengelkoker. Bijna alle groepen vliegen vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf via Oslo en Bodo naar Leknes. Bij A Rorbuer is er dan een transfer (of huurauto) vanaf Leknes (1 uur rijden) of een andere optie is op Evenes vliegen en dan vanaf Evenes met de huurauto naar A Rorbuer  (4.5u). Ook is er de optie om naar Bodo te vliegen (of te rijden) en daar de veerboot (duurt rond de 3,5u) naar Moskenes te nemen, vanaf daar is het 2 minuten rijden, met een gratis transfer. Vanaf midden Juni tm midden Augustus vaart de veerboot 4x per dag. Wil je geen auto huren, kun je via de veerboot naar Bodo en daar haalt de visgids je dan gratis op. Maar mocht de veerboot niet varen (gebeurd 3-4x per jaar) dan mist u uw vlucht en dat is op eigen risico.

Let wel, jullie landen vaak rond 17:30 in Bodo, dan heb je de veerboot pas om 18:45 met aankomst om 22:00 en terug is het natuurlijk ook goed opletten dat je de vluchten aanpast op de veerboot en het blijft een risico als de boot niet gaat of er vertraging is, mis je de vlucht. Vraag even een geheel vrijblijvende prijsopgaaf. Dan kijken we samen even naar de beste optie. Meeste groepen vliegen op Leknes en vanaf daar een transfer naar A Rorbuer (1 uur). De winkel is op 5km afstand en je kunt het busje vd visgids gebruiken voor boodschappen, let op alleen voor boodschappen, niet om rond te rijden. Ook kun je vanaf Leknes een auto huren, kortom heel veel opties en mogelijkheden.
Lees hier alles over de extra bagage >>>

A-Rorbuer-01Verblijf is minimaal 1 week, in de stillere periodes kan men in overleg 10 dagen verblijven. Je bent welkom vanaf April tm Oktober, waarbij alle maanden prima vismaanden zijn, Maart en April zijn top voor de skrei, Augustus, September en Oktober zijn goed voor de grote heilbot. Maar wees er op tijd bij, deze accommodatie is al snel volgeboekt.

De voordelen
Vissen rond A Rorbuer Lofoten in Noorwegen, begint natuurlijk bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van zaken, dat is Cordes Travel. In 2003 zijn we (Linda en Raffie Cordes) naar Noorwegen verhuisd om daar een reisbureau voor de Nederlandse en Belgische markt op te starten. Na 8 jaar liep dit zo goed, dat we terug naar NL zijn verhuisd om daar dichter bij onze gasten te zijn en meer service kunnen bieden. Beide hebben we in Noorwegen ook als visgids gewerkt, dus 8 jaar bijna dagelijks op het water. Sinds 2009 vissen we ook voor het Penn Team Noorwegen, wat een hele eer is.

Cordes Travel staat bekend om de enorme service die we bieden. We staan op de Hengelsportbeurs en Open Dagen van winkeliers, zie onze >>agenda<<. We hebben ook een dik boekwerk van meer dan 70 pagina’s “Hoe te vissen in Noorwegen” >>Noorwegen PDF<<, boordevol met informatie over hengels, molens, materialen, GPS, vissoorten, stekken enz enz enz. Daarnaast bieden we ook nog eens >>gratis prive-les<< aan, onder het genot van een hapje en drankje nemen we dan alle materialen, technieken, tips, trucs, stekken en (kunst)aas door gericht op de accommodatie waar jullie naar toe gaan.

A-Rorbuer-02Verder hebben we voor elke groep een prachtige A3 gelamineerde kleuren zeekaart met stekken, zo heeft iedere groep zijn eigen zeekaart aan boord die niet nat en vies kan worden. Deze zeekaarten (en kofferlabels) krijgen de groepen op de exclusieve en vooral unieke “Cordes Traveldag” hét zeevis-evenement vh jaar. Een enorm gezellige dag waar meer dan 60 visgidsen en experts aanwezig zijn van Cordes Travel en meer dan 1000 bezoekers heeft. >>Cordes Traveldag<<

Boek je vóór 31 december een visreis voor het volgende jaar, dus het jaar na 31 december, krijg je per groep een prachtig sportvis-pakket met een waarde tussen de 125 en 150 euro ! Gewoon omdat we het leuk vinden dat jullie de visreis bij Cordes Travel boeken. Lees hier alles over dit >>gratis sportvis-pakket<< twv +/- 150,-

Tot slot kun je ook nog Penn hengels, molens en een hengelkoker huren, voor die groepen die zelf nog niet alle materialen hebben. Alle huurmaterialen zijn van Penn en daar vissen we zelf ook mee, dus topkwaliteit, lees hier alles over >>hengel-verhuur<<

Kortom sinds 2003 een enorme service, kennis en kwaliteit want die vinden we belangrijk, geen 1000 huisjes waar de helft geen goede boten of in een slecht visgebied liggen, nee bij Cordes Travel goede visboten in goede visgebieden. Cordes Travel, professioneel, eerlijk en betrouwbaar. Lees maar eens door de >>reisverslagen<< of bekijk onze >>filmpjes<< maar eens.

Prijzen
Foto's huisje
Foto's vangsten
Verschillende filmpjes

Koffiemachine OvenInternet

De huurboot:

 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • 8x Arronet 23,5ft 150pk benzine
 • Reddingsvesten aanwezig
 • Gratis visgids voor 1 dag (op afspraak)
 • Driftzak/drijfanker en gaf aanwezig op de boot.

Informatief & Extra:

 • Wisseldag woensdag of donderdag, verblijf minimaal 7 dagen
 • Verblijf 8-9-10 of meer dagen mogelijk (laagseizoen)
 • Grote vriezer aanwezig
 • Hengels en drijfpakken te huur, materiaal te koop
 • Restaurant naast het camp
 • 5 km naar de bank en supermarkt
 • Géén TV in de huisjes

Lofoten Noorwegen weergeven op een grotere kaartLofoten-Noorwegen 4
Lofoten-Noorwegen 8
Lofoten-Noorwegen 2
Lofoten-Noorwegen 9
Lofoten-Noorwegen
Lofoten-Noorwegen 14
Lofoten-Noorwegen 10
Lofoten-Noorwegen 13

Prijslijst A Rorbuer Lofoten

* Prijzen per persoon in euro en per week
* 1 dag gratis visgids
* Wij boeken naar wens, ook vliegtickets voor u.
* Wisseldag donderdag

Let op, alle prijzen zijn per persoon, incl huis en boot

Prijslijst A Rorbuer 2025  
2 personen - 1 slaapkamer
Rorbu nr - 1-2-3
Rorbu & Arronet 23,5ft 150pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1775,- pp pw
2 personen - 2 slaapkamers
Rorbu nr - 17, 18, 19
Rorbu & Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter2055,- pp pw
3 personen - 2 slaapkamers
Rorbu nr - 16, 17, 18, 19
Rorbu & Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1435,- pp pw
3 personen - 3 slaapkamers
Rorbu nr - 11, 12, 13, 14
Rorbu & Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1520,- pp pw
4 personen - 2 slaapkamers
Rorbu nr - 16, 17, 18, 19
Rorbu & Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1095,- pp pw
4 personen - 3 slaapkamers
Rorbu nr - 11, 12, 13, 14
Rorbu & Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1230,- pp pw
4 personen - 3 slaapkamers
Rorbu nr - 11, 12, 13, 14
Rorbu & 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1590,- pp pw
(2x boot)
5 personen - 3 slaapkamers
Rorbu nr - 11, 12, 13, 14
Rorbu & Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1040,- pp pw
5 personen - 3 slaapkamers
Rorbu nr - 11, 12, 13, 14
Rorbu & 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1305,- pp pw
(2x boot)
6 personen - 3 slaapkamers
Rorbu nr - 11, 12, 13, 14
Rorbu & 1x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter950,- pp pw
6 personen - 3 slaapkamers
Rorbu nr - 11, 12, 13, 14
Rorbu & 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1185,- pp pw
Gratis Visgids voor één dag (vooraf boeken)8u per dagInclusief
Visgids voor de hele week
Incl. 25ft 200PK boot
Extra per huis/boot
8u per dag
1050,- (max 4p)
(excl brandstof)
Bedlinnen & handdoeken 1 set pp pwInclusief
EindschoonmaakInclusief
Drijf/warmtepak45,- pw
Goede hengel met reel
(geen molens)
Ter plaatse50,- pw
Hengel + molen en hengelkokerverhuurOphalen op kantoorZie hier >>>
Gratis sportvis-pakket
t.w.v. +/- 150 euro
Lees hier meer >>>
Bootverzekering
(met eigen risico)
Incl.Incl.
Vliegtickets SAS Leknes
(1u rijden naar A Rorbuer)
1x 23kg bagage + 8kg handbagage pp SAS+/- 550,-
Extra bagage 23kg SAS
bv koffer, hengelkoker, viskist
Op aanvraag
Transfer vanaf Moskenes10,-
Transfer vanaf Leknes50,- pp