Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Havoysund visreis Noord Noorwegen

Havoysund visreis Noord Noorwegen

Havoysund - Cordes Travel 2* Gratis visgids voor 1 dag aan boord.
* Grote 23.5ft 150pk Arronet visboten.

* Restaurant aanwezig en supermarkt op 300m.
* Géén veerboot naar Havoysund !
* Er is (voorlopig) geen ontbijt bij Havoysund
* Prijzen visreis Havoysund >>>

Er zijn ook Festivals voor deze accommodatie >>>

Havoysund wie kent deze accommodatie inmiddels niet ? Men misbruikt vaak deze naam voor een ander gebied, maar er is maar één Havoysund natuurlijk en alles wat geen Havoysund is, bv een héél ander eiland, mag je natuurlijk geen Havoysund noemen. Op maar 2,5u rijden van vliegveld Alta, waar je door een grote touringcar wordt opgehaald rij je in 1x door naar de accommodatie, zonder veerboten en wachttijden. Eenmaal in Havoysund staat de (gratis) visgids je al op te wachten om je het huisje, de boot, drooghok en het viswinkeltje te laten zien.

Een grote zeewaardige 23.5ft met 150pk stabiele visboot ligt direkt voor de deur, 99% vd tijd vissen, ontbijt inclusief, huisje aan het water, drooghok, ontbijt inclusief, supermarkt op loopafstand (300m) en een visserij waar de kans op heilbot heel groot is. Marco Kraal (Vis TV), Klaas vd Eerden (Big Fish Klaas), Rick Stalenhoef, Ed Stoop van (Vis TV), Leo Stoutjesdijk en Robby van Robby Fish, zijn hier al wezen vissen en ook zij vingen hier uiteraard hun droomvis de heilbot.

Arronet-boatWij geven geen “heilbot-garantie”, maar de kans dat men hier een heilbot vangt is echt enorm groot. Havoysund is geweldig en niet eens ontzettend duur, de prijs/kwaliteit verhouding is prima, zeker als je ziet water je er voor terug krijgt, gratis visgids, grote boot, geen veerboot en goede transfer. Deze accommodatie ligt nog Noordelijker dan Soroya op 71 Graden Noord en is de meest noordelijke accommodatie in ons programma. Havoysund ligt hemelsbreed maar 60km van de Noordkaap, soms vissen we zelfs ter hoogte vd Noordkaap, dus echt in Noord Noorwegen.

Het is een gezellig klein Noors vissersdorpje waar de huisjes bij het hotel horen, daarom kan men ook losse kamers in het hotel boeken, ideaal voor snurkers. Dus deze accommodatie is ook geschikt voor vissers die alleen zijn of maar met z’n tweeën zij kunnen dan de hele week met de visgids mee op de guideboat, uiteraard met andere vissers. De guideboat wordt per plaats verhuurd, ben je met 5 man heb je de hele boot voor jullie zelf, ben je met 4 betaal je iets extra’s en heb je ook de boot voor jezelf, met 3 dan komen er 2 andere vissers bij, die slapen uiteraard niet in jullie huisje. Havoysund behoort in ieder geval tot de TOP in ons programma en dat op maar 2,5 uur rijden van Alta, zonder veerboot.

Havoysund - Marco - 1Veel groepen eten ‘s avonds in het restaurant en drinken daarna gezellig een biertje in de bar waar op zaterdagavond soms live-muziek of een DJ is. De visgidsen zijn elke ochtend aanwezig, dus elke dag kun je alle vragen stellen, informatie krijgen over stekken en je kunt elke dag achter de visgids aan varen, geen probleem. Deze visgids is dus de hele week aanwezig en tevens je aanspreekpunt en voor die service hoef je niet te betalen, helemaal gratis. Wil je Havoysund “live” zien, klik >>hier<< voor de webcam en zie daar de huisjes.

De visserij:
Vanaf 1e week maart kun je komen vissen in Havoysund, in die maanden maart en half April wordt er op de grote dikke skrei gevist. Havoysund biedt heel veel stekken en de meeste al binnen het half uur varen, sommige zelfs maar op 1 minuut varen. Tijdens een Penn Havoysund Festival, door ons georganiseerd ving men zelfs heilbot van 1m op 300m vd huisje en zelfs een 45cm heilbot vanaf de kant. Dus je hoeft hier zeker niet ver te varen om heilbot te vangen. Uiteraard zijn er ook stekken waar bijna niemand vist, die zijn een uurtje varen. Je kunt hier 90% vd tijd vissen, omdat je aan twee kanten naar de stekken kunt varen en dan beschut tussen de eilanden kunt liggen, er valt wel eens een dag uit, maar dat zijn er heel weinig, het grote voordeel hier is dat je met die grote 23.5ft boten alle kanten op kan en snel van stek kan wisselen, mocht er slecht weer komen, brengt de 150pk motor je snel weer veilig thuis. Op de weg naar huis kom je dan altijd weer een plekje tegen waar je uit de wind kunt vissen, dat is het grote voordeel van Havoysund.

Klaas-vd-EerdenUiteraard kan het tijdens het skrei-seizoen (maart/april) wel wat slechter weer zijn, dan is de kans op uitvaldagen iets groter. Dit is echt “extreme fishing, kijk hier het >> filmpje << maar eens. Met de grote 23.5ft 150pk snelle Arronet boot, vaar je veilig en snel naar de stekken, deze boot is speciaal gebouwd voor en door de sportvisser, volop hengelsteunen, apart scherm voor dieptemeter/visvinder en een apart los scherm voor de GPS/plotter, bankjes om op te zitten tijdens het varen en volop ruimte om je vismaterialen kwijt te kunnen. Heilbot is hier volop aanwezig en onze ervaren visgidsen weten precies welke stekken je moet hebben om deze grote en uiteraard ook kleinere heilbotten te vangen, vele records zijn hier al verbroken. Buitenom de heilbot maak je ook kans op koolvis, kabeljauw, platvis, zeewolf, roodbaars, zeeduivel en schelvis, maar heilbot is de doelvis. Kortom de visserij is hier echt geweldig !

Gratis visgids voor één dag
De visgidsen die hier al jaren dagelijks van Maart tm Oktober op het water zijn, ontdekken telkens weer nieuwe stekken, er zijn hier zoveel goede stekken, dat je telkens iets nieuws ontdekt en daar hoef je helemaal niet ver voor te varen. Tja en dan die visgids die gratis een hele dag met je mee gaat, wat wil je nog meer ? Is hij die dag niet bij jullie aan boord, kun je altijd achter hem aan varen en op het water kun je contact houden via de marifoon. Hij is er dus de hele week voor jullie, je ziet hem elke dag en geeft te raad en daad, dus eigenlijk heb je een visgids voor een hele week. Meteen vanaf het begin vissen op de beste stekken en met de juiste technieken die de gids je meteen laat zien.

Douglas visgidsDie visgids is je vriend de hele week, hij geeft je de beste stekken, de juiste tips en helpt je met alles, dus een beetje “scoren” bij de visgids kan nooit kwaad, neem dus iets mee voor hem, ze zijn bv gek op stroopwafels, droge worst, koekjes en andere lekkernij, geen alcohol, ze mogen toch niet drinken tijdens hun werk. Wil je de visgids voor een hele week aan boord, zodat je zelf niet hoeft te varen en zelf geen stekken hoeft te zoeken, klik dan even >>hier<<. Houdt onze >>vangstberichten<< maar eens goed in de gaten en zie daar met regelmaat de vangstberichten uit oa Noorwegen.

Onze visgidsen ter plaatse komen uit Zweden en werken het hele jaar door als visgids, wisselend tussen A Rorbuer, Nappstraumen, Vesteralen en Havoysund. Zij hebben dus allemaal een enorme kennis vd Noorse én Tropische visserij, zijn zeer ervaren en weten precies waar de vis zich bevindt. Zij zorgen ook voor de boten, drijfpakken, hengels en transfer. Zoals gezegd zijn er drijfpakken en hengels van top-kwaliteit te huur en men kan er ook wat hengelmateriaal kopen, er is bij de visgids een kleine winkel met kunstaas en allerlei andere kleine materialen, tegen normale prijzen. Brandstof, huurmaterialen en gekochte materialen moeten allemaal met een creditcard betaald worden.

Tevens kun je er witte piepschuim (styropor) viskisten kopen, van die wegwerp viskisten waar je dan je vis voor de terug in mee kan nemen, kosten +/- 15,- eu, check wel even de bagageregels op onze website. Kortom alles is wederom tot in de puntjes geregeld en zul je hier, als het weer een beetje mee zit, een geweldige visreis hebben. Wil je de visgidsen persoonlijk eens ontmoeten, kom dan naar de geweldige unieke Cordes Traveldag, (aanmelden verplicht) daar zijn deze visgidsen elke jaar aanwezig om tips, advies en stekken te delen. Keertje geen zin om te vissen, lichte hengel mee en bij de brug of vanaf de kant lekker vissen op alles wat er zwemt, gewoon voor de sport met lichte pilkertjes, tijdens ons festival is recht voor de huisjes vanaf de steiger zelfs een heilbot van 50cm gevangen.

Havoysund - Cordes Travel 73De accommodatie Havoysund
Er zijn 10 huisjes en 4 appartementen direkt aan het water, met de grote 23.5ft visboot, fileerplaats, viswinkeltje, drooghok, direkt voor de deur en een geweldig uitzicht over de haven van Havoysund waar altijd iets te zien is. Wij hebben hier maar liefst 12 grote Arronet visboten liggen en altijd een reserveboot, voor het geval dat…. en er is een grote 27ft visgids-boot waar men een plekje kan huren als men de hele week een visgids wenst of de hele week met de visgids mee aan boord gaan. De appartementen voor 2 & 3 personen hebben 1 slaapkamer en de 4 persoons huizen hebben 2 slaapkamers met losse bedden, géén stapelbedden op dit complex. Alle accommodaties hebben uiteraard een douche, toilet, bankstel en compleet ingerichte keuken, TV en een balkon, tevens is er overal wifi in de appartementen, maar op de piektijden kan deze wat zwak zijn in je huisje.

Wil je liever je eigen slaapkamer dan kun je ook los een kamer boeken in het hotel. Kortom en zijn heel veel opties voor ieder wat wils en zelfs met grote groepen. Er is een ruimte waar je de vis kunt invriezen, een fileerplaats en een droogruimte voor je kleding en drijfpakken, zodat deze niet nat (en stinkend) in je huisje hangen, maar lekker warm en droog zijn als je weer gaat vissen. Een styropor-kist kun je ter plaatse kopen om je vis in te vervoeren. En er is een viswinkel aanwezig waar je kunstaas (Westin), pilkers, wartels, nylon en meer van dit soort zaken kunt kopen, prijzen hetzelfde als in Nederland en België, betaling kan alleen met creditcard.

Marco-Kraal-01Tevens zijn hier ook hengels en drijfpakken te huur en kan men wat vismaterialen kopen. Brandstof kan men zelf met de boot halen, men vaart naar het tankstation, naast de haven waar de bootjes liggen en men kan daar de boot met een slang vullen, je betaald daar zelf met je creditcard (met pincode). Let op er is geen busje wat men kan gebruiken, is ook niet nodig, de winkel is op loopafstand (300m). Vaste wisseldag is donderdag, maar je vertrekt al op woensdag, zie stukje over de reis. Brandstof, huur-hengels, huur-drijfpakken en materialen moeten met de creditcard betaald worden. Hier een >filmpje< van de mooie natuur onderweg naar Havoysund. Wil je uniek dineren of een spectaculair uitzicht ? Vraag de visgids of ie je even naar het restaurant “Artic View” brengt, zie >hier<

 

Havoysund - Cordes Travel 57Penn Havoysund Festival
Jaarlijks organiseren we in Havoysund het grote Penn Havoysund festival voor maximaal 40/45 deelnemers, vanwege het grote succes van onze andere festivals, weten we zeker dat deze snel volgeboekt zal worden. Je kunt met je eigen groepje mee doen maar ook als je maar alleen bent of met z’n tweeën. Uiteraard zullen Linda en Raffie hier de hele week ook aanwezig zijn en uiteraard ook mee vissen. Om er een beetje spanning in te bouwen zullen we ook een kleine wedstrijd houden voor de langste vis. Penn zal wat leuke prijzen geven en wij zorgen voor een leuk aandenken, een unieke week om veel te leren en plezier te beleven. Dus een week vissen bij Havoysund onder begeleiding van Linda, Raffie en 2-3 visgidsen, met alleen maar Nederlandse en Belgische vissers ! Dat wordt een groot succes, net als alle andere grote festivals die we al georganiseerd hebben. Wil je mee ? schrijf je dan snel in en neem deel aan dit of een andere geweldige > Havoysund Festival <.

Havoysund - Cordes Travel 7De reis naar Havoysund met Norwegian
Je vliegt in de avond van Amsterdam naar Oslo, daar heb je één overnachting in een hotel op het vliegveld en vanaf daar vlieg je de volgende dag door naar Alta. Eenmaal in Alta kun je een huurauto nemen of wij boeken de transfer, de reis vanaf Alta naar Havoysund is maar 2,5u rijden. Als je een transfer wenst, kan dat alleen met de vluchten van Norwegian. Je komt rond 15:00 aan in Havoysund, waar je die dag nog mag gaan vissen als je wil, ideaal om al zo vroeg (15:00) in je huisje te zijn. Je kunt ook zonder overnachting naar Havoysund, alleen dan ben je daar pas tegen 21:00 in de avond en dat is zonde vd tijd. Daarom een extra overnachting en ben je rond 15:00 al op de accommodatie, beter kan toch niet ? (Op dit moment vliegen we niet met Norwegian)

Wil je liever in 1 dag reizen, dan moet je een huurauto nemen vanaf Alta, indien er een goede vlucht met de SAS is, die op tijd aankomt in Alta. Met vliegtickets (Norwegian) via Cordes Travel mag je 2x 23kg bagage meenemen en 10kg handbagage, een hengelkoker kun je extra los bijboeken, vluchten gaan via Norwegian. Een trip naar de Noordkaap ? van Havoysund naar de Noordkaap is 3u rijden, dus je bent wel een hele dag onderweg als je de Noordkaap eens wil bezoeken. Op de terugreis heb je géén overnachting nodig en vlieg je dezelfde dag door naar Amsterdam.

Havoysund-Festival - 36Vissen rond Havoysund Noord Noorwegen, begint natuurlijk bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van zaken, dat is Cordes Travel. Na uw boeking kunt u een PDF aanvragen van maar liefst 48 pagina’s, met informatie over het vissen in het mooie Noord Noorwegen en kunt u, samen met uw vismaten (op afspraak) langs komen voor een gratis privé-les, hoe te vissen in Noord Noorwegen. We bespreken de stekken op de A3 gelamineerde zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door, onder het genot van een hapje en drankje. Wij, Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het beroemde Penn Team Noorwegen-IJsland, kennis en ervaring is dus meer dan voldoende aanwezig, wij kunnen u echt verder helpen.

Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland én België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsportwinkeliers en is er de jaarlijkse ”Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar Noorwegen, IJsland, Zweden, Panama, Ierland, Costa Rica of Canada boekt u bij Cordes Travel, wij hebben écht verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7 voor noodgevallen.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Prijzen
Foto's vangsten
Foto's accommodatie

Koffiemachine Magnetron Oven InternetTV

De huurboot:

 • Arronet Boot 23.5ft 150pk zeewaardige visboot
 • incl. marifoon dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • Visgids gaat gratis een dag mee aan boord.
 • Visgids voor 1 week ook mogelijk, tegen betaling.

Informatief & Extra:

 • Donderdag vaste wisseldag, verblijf minimaal 7 dagen
 • Wisseldag op woensdag of donderdag (afhankelijk vd maand)
 • Restaurant met oa spareribs en vis.
 • Grote vriezers aanwezig
 • Loopafstand naar de winkel
 • Hengels en drijfpakken te huur
 • 2,5u rijden vanaf vliegveld Alta
 • Vliegtickets SAS met 1x 23kg bagage

Prijslijst Havoysund

* Prijzen per persoon per week
* Incl. ontbijt in het restaurant
* Wisseldag in 2021 op woensdag

Prijslijst Havoysund 2022  
2 personen - 1 slaapkamer
App. 11 of 12
Huis + Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1485,- pp
2 personen - 1 slaapkamer
App. 14 of 15
Huis + Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1635,- pp
2 personen - 2 slaapkamersHuis + Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1885,- pp
3 personen - 2 slaapkamersHuis + Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1280,- pp
3 personen - 1 slaapkamer
App. 14 of 15
Huis + Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1135,- pp
4 personen - 2 slaapkamersHuis + Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter975,- pp
5 personen - 2 slaapkamersHuis + Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter860,- pp
5 personen - 2 slaapkamersHuis + 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1180,- pp
4 personen - 2 slaapkamers
(zonder een 5e pers.)
Guideboat + visgids
(excl. brandstof)
1200,- pp
5 personen - 2 slaapkamersGuideboat + visgids
(excl. brandstof)
1040,- pp
Hotelkamer in combi met een huisje of guideboat1 kamer300,- pp per week
Penn Festival toeslag30,- pp30,- pp
Gratis Visgids voor 1 dag 6-8 uur (vooraf boeken)Inclusief
Bedlinnen & handdoeken 1 set pp pwInclusief
EindschoonmaakInclusief
Drijf/warmtepak45,- pw
Hengel met rechtshandige reel
(geen molens)
Ter plaatse50,- pw
Hengel + molen en hengelkokerverhuurOphalen op kantoorZie hier >>>
Gratis sportvis-pakket
t.w.v. +/- 150 euro
Lees hier meer >>>
Bootverzekering
(met eigen risico)
Incl.
Vervoer hengelkoker
(met Norwegian)
85,- retour
Vliegtickets SASIncl. 1x 23kg bagage+/- 450,- pp
Extra bagage SAS
koffer, hengelkoker, viskist
max. 23kg70,- retour
Transfer
(indien aankomst 12:00)
Per persoon (retour)100,-
Hotelovernachting Oslo
(indien nodig of gewenst)
95,- eu pp
Huurauto vanaf AltaFord Focus station
(max 3 pers)
+/- 400 euro
Huurbus vanaf AltaOpel Vivaro personen busje 9 zitplaatsen+/- 850,-