Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Vissen in Noorwegen registreren en quotum

Vissen in Noorwegen registreren en quotum

CT-logo-w-zw-2

Maximaal 18kg visfilet, mits de accommodatie een “Officieel sportvisbedrijf” is !!

Cordes Travel visreizen verzorgd al sinds 2003 visreizen naar Noorwegen en met succes. Wij, Linda en Raffie Cordes, van Cordes Travel visreizen hebben ons bedrijf in 2003 in Noorwegen opgestart, daar zijn we gaan vissen, leren vissen, wedstrijden gevist en zijn we begonnen met het verzorgen van visvakanties naar Noorwegen. Vervolgens hebben we 8 jaar lang gewerkt als visgids, eerst in onze vrije tijd en daarna als dagelijks werk, samen met de boekingen natuurlijk. Als je 8 jaar lang in Noorwegen vist en hele dagen onder de experts bent, leer je natuurlijk enorm veel en hebben daarom ook een enorme kennis van zaken en weten we hoe een goede visreis naar Noorwegen eruit moet zien. Minstens 200 dagen per jaar op het water in Noorwegen, dan mag je gerust zeggen dat je een beetje ervaring hebt toch ? Uiteraard spreken we ook vloeiend Noors en dat is soms een heel groot voordeel. Inmiddels staan we al jaren aan de top in Nederland en België en gaan er elk jaar een paar duizend vissers via Cordes Travel op visreis naar oa Noorwegen, IJsland, Zweden, Canada en Panama. Bekijk de >reisverslagen< en >vangstberichten< maar eens en lees en hoe onze gasten hun visreis hebben ervaren of maak kennis met al deze vissers én de visgidsen op onze jaarlijkse Cordes Traveldag.

A Rorbuer vangsten 25

Hieronder vertellen we iets meer over de nieuwe regels, quotum en wetten in Noorwegen die vanaf 2019 voor de groepen die bij Cordes Travel gelden, want wij werken alléén met officieel geregistreerde partners, ook als zij maar één huisje en één bootje verhuren en ook als ze dit maar 5x per jaar doen, elke accommodatie in het programma van Cordes Travel visreizen is officieel geregistreerd als “sportvisbedrijf” !!

Vissen in Noorwegen is vanaf 2019 veranderd omtrent het meenemen én registreren van vis, je mag nu maximaal 18kg visfilet per persoon meenemen, dat is het quotum voor iedere persoon boven de 18 jaar. 18kg visfilet, maar géén “trofee-vis” meer. Deze regels tellen alléén voor een Noors “officieel sportvisbedrijf” geregistreerde accommodaties, ook al verhuren zijn maar 1 huis en 1 boot. Het Noorse bedrijf moet dus officieel geregistreerd zijn in Noorwegen als “Officieel sportvisbedrijf”. Vul je nu je viskist tot 23kg, het gewicht wat je met het vliegtuig mee kunt nemen, geen probleem, dan heb je 1-2kg teveel bij je en daar doet niemand moeilijk over.

Klaas en JeroenKlaas vd Eerden en Jeroen vd Boom

Bij bedrijven of particulieren die niet officieel als “sportvisbedrijf” geregistreerd staan, mag men géén visfilet meer meenemen en geloof me, we kennen de regels goed en krijgen deze informatie vd douane en Noorse staat zelf. Laat je dus niets wijsmaken door de “buurman” of die Noor die zijn eigen vakantiehuisje met bootje verhuurd en zegt dat hij zich niet hoeft te registreren, dat klopt niet. Als het bedrijf of particulier niet geregistreerd is als sportvisbedrijf, mag men GEEN visfilet meenemen. Lees >>hier<< ook een Engels bericht vd Noorse Douane en >>hier<< van de Noorse visserijwetgeving.

WDwOfMXCRVyX18PnoMKFLw-copy

Elk officieel geregistreerd sportvisbedrijf MOET de gevangen vis door de sportvissers laten registreren, hoef je je vis vd eigenaar niet te registreren, dan is hij géén officieel sportvisbedrijf en weet je meteen dat je géén visfilet mee mag nemen. Pas hier goed mee op want als je via via een huisje boekt of via een website voor toeristen of ergens direkt, ben jij zelf verantwoordelijk. Neem je wel visfilet mee en dit bedrijf is niet geregistreerd als officieel sportvisbedrijf, ook al heeft hij dat wel gezegd, dan ben jij verantwoordelijk en lopen de boetes op tot wel 7000 euro. Daarbij en dat is het ergste, je wordt geregistreerd als “illegale handelaar” in alle Schengenlanden, je staat dan in een systeem als “crimineel die illegaal handel drijft”, dus wees gewaarschuwd. Aan het einde vd week krijg je vd huiseigenaar papieren die je voor de douane zijn als er controle is, vraag hier zelf even aan het begin vd week om !

Alle accommodaties van Cordes Travel zijn geregistreerd als officieel sportvisbedrijf !

zeewolf

Vis registreren
Tja dat is een nieuwe wet in Noorwegen, alle sportvissers die vissen bij een officieel geregistreerd sportvisbedrijf, zoals hierboven vermeld, moeten hun vis “registreren” dat betekent dat zij aan het einde vd visdag alle, kabeljauw, koolvis, heilbot, roodbaars en zeewolf moet registreren, ook als je de vis weer hebt laten zwemmen. Dus elke gevangen kabeljauw, koolvis, heilbot, roodbaars en zeewolf die je meeneemt óf weer laat zwemmen moet je aan het einde vd dag registreren. Het registreren kan via de Ipad, laptop of via een formulier, de eigenaar of visgids zorgt voor deze mogelijkheden. Vaak moet je je naam, bootnummer en telefoon-nummer invoeren en krijg je een code om in te loggen. Onze top-accommodaties hebben hier een Ipad voor, die de gasten dan mogen gebruiken om alles in te vullen. Ja en of je nu 10 of 12 koolvissen invult, dat maakt niet zoveel uit, je zult geen controle krijgen, maar probeer het je zo goed mogelijk te herinneren, de telling telt voor de hele groep, dus voor alle personen in de boot.

Tot slot, vergeet niet wie jullie heeft voorzien van deze belangrijke informatie, juist Cordes Travel, nét dat beetje meer. Professioneel, eerlijk en betrouwbaar, dat is Cordes Travel, heb je je visreis elders geboekt en toch hier de informatie gevonden ? Wellicht een idee om dan je volgende visreis naar Noorwegen eens bij Cordes Travel te boeken !

Roodbaars

Minimummaten vis in Noorwegen onder 62 graden Noorderbreedte:
(Tussen zuid Noorwegen en +/- 100km boven Bergen)

  • Kabeljauw 55cm
  • Heilbot 85cm (tussen 20-12 en 31-03, verboden op te vissen)
  • Roodbaars 32cm (mag tussen 01-09 en 31-05 niet gevangen worden)
  • Zeewolf (geen maat)
  • Koolvis (geen maat)
  • Schelvis 31cm
  • Wijting 32cm
  • Heek 30cm
  • Schol 27cm
  • Schar 20cm

Minimummaten vis in Noorwegen boven 62 graden Noorderbreedte:
(Tussen Sognefjord +/- 100km boven Bergen en de Noordkaap)

  • Kabeljauw 45cm
  • Heilbot 85cm (tussen 20-12 en 31-03, verboden op te vissen)
  • Roodbaars 32cm (mag tussen 01-09 en 31-05 niet gevangen worden)
  • Zeewolf (geen maat)
  • Koolvis (geen maat)
  • Schelvis 40cm
  • Wijting 32cm
  • Heek 30cm
  • Schol 29cm
  • Schar 20cm

natuur