Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis naar Nappstraumen 2015 Math

Visreis naar Nappstraumen 2015

Reis verslag Nappstraumen 2015 de Mestreechtenere

Nappstraumen - Math - 37Tijdens de Cordes Traveldag kochten we een paar lootjes, ach je wint nooit iets, tot de hoofdprijs werd verloot en deze op mijn nummer viel geweldig ik had de hoofdprijs gewonnen op de Cordes Traveldag 2014 t.w.v. 3500,- euro. Een week gratis huis en boot, inclusief de visgids gratis voor 1 dag, wat waren we blij.  Onze groep bestaat uit 5 personen, en al snel werd er een groter huisje geregeld, een 2e boot, en 3 vrienden die extra mee konden. Zo kwamen we in totaal op 8 man. Om alle spullen mee te nemen naar Nappstraumen en visa versa, zullen 3 man met een busje vanuit Maastricht vertrekken en de overige 5 zullen gaan vliegen.

Maandag 1 Juni
De 3 rijders Math.R, Ton en Math.K komen in de vroege morgen bij elkaar bij Frans, om de laatste spullen in te laden en de reis van bijna 3000km te beginnen. Van Maastricht naar Kiel, hier werd de boot genomen naar Göteborg  Zweden.

Nappstraumen - Math - 5Dinsdag 2 Juni
Vanaf Göteborg werd er gereden via Oslo naar Steinkjer, waar een korte nachtrust werd gehouden. Vroeg uit de veren om op tijd in Bodo te zijn voor de oversteek naar Moskenes waar we nog een klein uurtje moeten rijden, om bij het huisje aan te komen.

Dag 1: 3 juni
De 3 man met busje kwamen rond 20.00 uur aan bij de huisjes. De 5 anderen waren woensdag morgen vertrokken van Maastricht naar Düsseldorf. Van hieruit gaan vliegen naar Stockholm, overstappen naar Oslo. En daarna een overstap naar Evenes. Hier stond Martin (visgids) te wachten om onze vrienden naar het huisje te brengen via een 3,5 uur durende rit. Rond 22.00 uur was de voltallige groep in Nappstraumen, en helaas was er geen tijd meer om te vissen. Alles uitgepakt en klaar gemaakt voor het grote viswalhalla Nappstraumen.

 

Nappstraumen - Math - 36Dag 2: 4 Juni
Meteen om 7:00 uur met de visgids Martin en 2 bootjes het water op. Ondanks het slechte weer, regen, hagel, wind en ook af en toe een zonnetje, toch een redelijke vangst. Van koolvisjes, lom, leng, zeebaarsje, en waar het omgaat de kabeljauw en heilbot. Kabeljauwtjes van 30 tot 90 cm, en eentje van 110 cm en 12,5 kilo. Door Math. K(abeljauw) Later op de dag nog een heilbot gevangen van 115 cm en 32 kilo. Door Dave (Heilbot) Dit zijn de vissen die wij willen hebben, en na een 1e dag met slecht weer toch redelijk gevangen. Nappstraumen, dat smaakt naar meer.

Dag 3: 5 Juni
Ook vandaag weer slecht weer, regen wind. Ondanks het weer toch de hele dag uitgevaren. En ook weer goed gevangen, veel kabeljauw 8 a 9 kilo en wat kleiner grut.

Dag 4: 6 Juni
Vandaag zou het een van de weinige dagen zijn om naar open zee te gaan. En daar werd dan ook gebruik van gemaakt. Oh man wat kelp kabeljauw zit hier, bijna elke inworp werd er wel eentje geland. En wat een mooie kleuren hebben ze, van licht oranje tot donker rood, wauw wat prachtig. Alleen de allergrootste en mooiste hebben wij bewaard, de rest terug gezet. De hele dag is het droog geweest met zon en een beetje wind. Man wat een prachtige omgeving is het hier, en wat een geweldige visvangst.

Nappstraumen - Math - 49Dag 5: 7 Juni
Vandaag een hele mooie dag, veel zon gée’n regen, alleen veel wind. Door de felle wind was het moeilijk om op een plaats te blijven hangen. Alleen een paar klein visjes durfden aan te bijten, koolvisjes en kabeljauwtjes. Ondanks de wind is er toch nog een Leng van 80 cm (Wilfred) en een kabeljauw van 90 cm en een koolvis van 94 cm (Frans)geland. Dit zijn de vissen en grootte (als het kan nog groter) waarom wij hier zijn. Hoop doet leven.

Dag 6: 8 Juni
Ondanks het slechte weer toch weer naar open zee gegaan. Wilde weer naar de eerdere plek gaan waar we 2 dagen geleden ook waren. Maar helaas, toch te veel wind en te weinig vangst, besloten om aan de andere kant in de baai te gaan proberen. Hier deed Nappstraumen zijn naam eer aan. In deze baai werd op relatief ondiep water veel gevangen, en de verschillende soorten was niet te tellen. Zo werd er o.a. nog een kabeljauw van 106 cm, 2 Heilbotten van 50 en 60 cm, een scholletje van 55 cm en nog zoveel meer. Wilfred is hierin gespecialiseerd om te meeste soorten vissen te vangen, dat doet hij al 3 jaar op rij. Nappstraumen we love it. Morgen komen we hier terug. Na een lange dag op het water, moet de inwendige mens ook versterkt worden, met een goed warme maaltijd. Met dank aan de koks Math. R, Ton, die buiten goede chauffeurs, ook nog goed kunnen koken.

Nappstraumen - Math - 6Dag 7: 9 Juni
De laatste visdag moest de slagroom op het toetje worden. Maar helaas, deze dag viel letterlijk en figuurlijk in het water. Vanaf de vroege morgen was het aan het regenen (kunnen we nog hebben) maar de storm was te zwaar om erop uit te trekken. In de baai bij de huisjes hadden de golven schuimkoppen. Hadden we alle tijd om te spullen schoon te maken en in te pakken.

Dag 8: 10 Juni
Terug reis naar huis. Vandaag allemaal uit 4.00 uur uit bed, de 5 vliegers moesten om 10.00 uur het 1e vliegtuig halen naar Oslo, dan naar Düsseldorf, en een uurtje rijden voordat ze weer thuis in Maastricht waren. De 3 rijders moesten om 6.00 uur de oversteek halen naar Bodo, waarna aan een 1500 Km lange rit werd begonnen naar Göteborg. Omdat we hier in de vroege ochtend zijn aangekomen, was er voldoende tijd om te ontbijten en te relaxen voordat we aan de laatste 2 fases moesten beginnen. Op de boot naar Kiel hebben wij de slaap uurtjes kunnen inhalen, om vrijdag morgen het laatste stuk van Kiel naar Maastricht te volbrengen. Vrijdag avond was iedereen wel en gezond terug in Maastricht, en werd de eerste stukken kabeljauw al in de pan gelegd.

Al bij al een hele mooie(vis) ervaring in een prachtige omgeving, wie weet, Nappstraumen misschien tot laters.

Nog een woord van dank aan de huiseigenaar, de visgidsen Martin en Jonathan voor de leuke, soepele  en vriendelijke omgang. De boten zijn super, het huisje heeft alles wat het nodig heeft voor een vis vakantie. Inclusief een “Walk in Fridge” Verder willen wij Cordes Travel, of wel Raffie en Linda bedanken met het helpen zoeken en boeken van deze, mag wel zeggen via een ongewone reis naar het vis avontuur in Nappstraumen Lofototen.

Raffie en Linda, wij gaan nu al 3 jaar via Cordes Travel naar Noorwegen, en altijd is alles op en top geregeld. De boekingen, de huisjes, de bootjes, de mensen terplekke, en ja, zelfs de Cordes Traveldag is perfect georganiseerd. Indien jullie het weer nog konden regelen, zouden velen van ons sport vissers jullie gaan vereren.

Veel vis plezier allemaal, en tot de volgende Cordes Travel dag in 2016.

De Mestreechteneren.
Frans, Math. R, Wifred, Marcel, John, Ton, Dave (Heilbot) en Math K(aubeljauw)

Nappstraumen - Math - 22 Nappstraumen - Math - 39 Nappstraumen - Math - 38 Nappstraumen - Math - 37 Nappstraumen - Math - 14 Nappstraumen - Math - 16 Nappstraumen - Math -

Nappstraumen - Math - 2 Nappstraumen - Math - 1 Nappstraumen - Math - 3 Nappstraumen - Math - 4 Nappstraumen - Math - 55 Nappstraumen - Math - 54 Nappstraumen - Math - 53

Nappstraumen - Math - 52 Nappstraumen - Math - 51 Nappstraumen - Math - 50 Nappstraumen - Math - 41 Nappstraumen - Math - 48 Nappstraumen - Math - 49 Nappstraumen - Math - 40

Nappstraumen - Math - 47 Nappstraumen - Math - 36 Nappstraumen - Math - 19 Nappstraumen - Math - 20 Nappstraumen - Math - 35 Nappstraumen - Math - 34 Nappstraumen - Math - 42

Nappstraumen - Math - 56 Nappstraumen - Math - 57 Nappstraumen - Math - 45 Nappstraumen - Math - 29 Nappstraumen - Math - 28 Nappstraumen - Math - 27 Nappstraumen - Math - 26

Nappstraumen - Math - 24 Nappstraumen - Math - 25 Nappstraumen - Math - 15 Nappstraumen - Math - 18 Nappstraumen - Math - 8 Nappstraumen - Math - 5 Nappstraumen - Math - 6

Nappstraumen - Math - 7 Nappstraumen - Math - 9 Nappstraumen - Math - 11 Nappstraumen - Math - 12 Nappstraumen - Math - 13 Nappstraumen - Math - 21 Nappstraumen - Math - 10

Nappstraumen - Math - 30 Nappstraumen - Math - 31 Nappstraumen - Math - 33 Nappstraumen - Math - 32 Nappstraumen - Math - 43 Nappstraumen - Math - 44 Nappstraumen - Math - 46 Nappstraumen - Math - 17