Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis naar Maribell Tromso Alfred

Maribell Sjobuer (Tromso) augustus 2018

In de laatste 2 weken van augustus hebben we onze zomervakantie doorgebracht in Maribell Sjøbuer vlak bij Tromsø. We hadden voor deze locatie gekozen omdat hier naast het vissen veel te doen is zoals activiteiten in Tromsø zelf, en bijvoorbeeld zeekayakken, huskie wandelingen etc.. Daarnaast is de reis naar Tromsø via Zweeds- en Fins Lapland spectaculair. Wat is de wereld daar mooi!

Het vissen in Maribell was afwisselend, mede door de wind die een paar dagen te hard was om de zee op te gaan. Op de dagen dat dit wel kon waren onze vangsten prima. De shads raakten meestal niet eens de bodem.  We vingen veelal kabeljauw, met daarnaast koolvis, leng, lom en roodbaars. De visserij in het beschutte fjord was wat minder, ook bij de andere vissers in Maribell. In de dagen dat we in het fjord hebben gevist werden vooral (veel) kleinere vissen gevangen en daarnaast slechts 3 heilbotten (helaas niet door ons). Uit de foto’s en verhalen van de vaste gasten en de eigenaar blijkt de heilbotvangsten meestal beter zijn.

De accommodatie was perfect. Prima huisjes, en een main house waar alle faciliteiten waren die je maar kunt bedenken. Droogkamer voor de drijfpakken, vacuüm machine voor de mee te nemen vis, grote vriezers en binnen en buiten fileerplaatsen, bijvoorbeeld. De eigenaar komt uit een vissersfamilie en vist zelf ook nog. Hij weet dus van wanten en gaf ons prima tips.

Wat ons betreft  was dit een prima locatie voor een vis en- activiteitenvakantie.  En… uiteraard was alles weer perfect verzorgd door Cordes Travel, waarvoor dank.
Volgend jaar hebben we al weer geboekt via Linda en Raffie. Dan gaan we naar Nappstraumen om wat records scherper te stellen.

Sander en Alfred Vos

Maribell - 5 Maribell - 4 Maribell - 3 Maribell - 2 Maribell - 1 Maribell - 10

Maribell - 11 Maribell - Maribell - 6 Maribell - 7 Maribell - 9 Maribell - 8