Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis IJsland Cordes Travel

Een visreis naar IJsland met Cordes Travel, hoe zit het nu echt voor 2018 & 2019 ?

Hallo allemaal,

In de nieuwsbrief heb je gelezen dat er onwaarheden over onze visreis naar IJsland worden verteld, wij worden niet bij naam genoemd, maar we zijn de enigste andere aanbieder in IJsland, wij hebben dit even apart hier vermeld omdat niet iedereen die de nieuwsbrief krijgt hier interesse in heeft. Jij wil het allemaal wel even weten, anders had je deze pagina niet aangeklikt, dus lees gerust hoe het wél is. Zijn er vragen of opmerkingen, mail of bel ons gerust.

Er worden op Facebook, nieuwsbrief en in artikelen, weer verkeerde berichten over de visreis van Cordes Travel naar IJsland geplaatst, deze verkeerde informatie, willen we bij deze even rechtzetten, zodat iedereen de eerlijke informatie kan lezen.

— Er wordt beweerd dat men dagen in de bus zit om op de accommodatie te komen, nee hoor de rit duurt 6-7 uur met 3 pauzes, trek je pauzes er vanaf, is de rijtijd niet eens zo lang. Dus de reistijd blijft hetzelfde, sterker nog, je bent veel eerder in je hotel op de terugreis. Wij hadden voorheen ook onze “eigen” charter, alleen eigen charters mogen pas na de reguliere vluchten vertrekken, dus vlieg je alsnog rond 20:00/21:00 of zelfs 22:00 van Isafjordur naar Reykjavik en kom je tegen 23:00/24:00 aan in je hotel, terwijl je om 05:00 al naar het vliegveld moet. Dat niet alleen, je moet rond 11:00 uit je huisje en als de vlucht pas om 21:00 gaat, is het lang voor niets wachten. Kun je beter en sneller met de bus vd accommodatie door het prachtige landschap van IJsland naar het hotel, waar je dan ook nog eens op een normale tijd aankomt en een normale nachtrust kunt hebben. Kortom de reisdagen blijven bij ons en de collega precies hetzelfde !
Lees hier alles over de reis in IJsland:  http://cordestravel.nl/nieuwe-reis-in-ijsland/ 

— Er wordt helaas ook gesuggereerd dat onze gasten in IJsland de auto moeten delen, klopt, maar die deel je met je eigen groep en natuurlijk niet met vreemde vissers en elk huisje heeft zijn eigen auto voor de hele periode en km’s vrij. Kortom je hebt dus een huurauto bij je huisje voor de hele periode van 10/11 dagen, hebt vrije km’s en je gebruikt hem alleen binnen je eigen huisje, dus met je eigen vismaten en NIET met andere vreemde vissers.

— Er wordt al jaren geroepen dat wij heel véél duurder zijn, die vissers die daar naar luisteren zijn niet slim, want als je op de website kijkt, dan even de prijzen naast elkaar legt en dan hoef je geen wiskundeleraar om al heel snel te zien dat wij juist goedkoper zijn en dat scheelt, zeker daar wij 10 dagen aanbieden ipv een week (2019). Klik >>hier<< voor de prijzen IJsland en reken zelf uit, zelfs met de extra bagage. Daarbij laten we alle kosten eerlijk zien, geen extra verborgen kosten of kosten die er nog bij komen, we zijn al 14 jaar eerlijk en open en houden niet van addertjes onder het gras.

— Er wordt ook beweerd dat men bij Cordes Travel maar 5-6 dagen de visboot heeft, niets van waar, want in 2018 en 2019 is het standaard 10 of 11 dagen verblijf en daarvan 9 volle dagen écht vissen, dus geen 5 of 6 dagen vissen en dan 3 dagen in de bus en 3 nachten in een hotel, zoals men suggereert. NEE, 10 dagen verblijf en 9 volle dagen vissen !! En dan mag je 20kg gratis visfilet, zelf gefileerd, meenemen. Cordes Travel biedt dus een 10 daagse visreis met 9 volle dagen vissen aan ! (Eigenlijk 11 dagen als je alle dagen in IJsland zelf meetelt)

Even een voorbeeld, mocht je het niet helemaal begrijpen, we nemen even een willekeurige datum vd 11e tm 21e (maand en datum niet belangrijk, is een voorbeeld)

  • 11e = aankomstdag, zelfde dag in je huisje.
  • 12e – 13e – 14e – 15e -16e – 17e – 18e – 19e – 20e, dus 9 volle dagen vissen !!
  • 21e vertrek je dan met de transfer door het mooie IJsland naar Reykjavik
  • 21e eind vd middag aankomst in hotel en daar 1 hotelovernachting.
  • 22e vertrek (meestal 07:40) vanuit Keflavik naar Amsterdam of Brussel.

Dus 10 dagen verblijf met 9 dagen echt vissen !!

— Heenreis, zelfde dag in je huisje en de terugreis heb je 1 hotelovernachting (incl. in de prijs) omdat je uiterlijk om 06:00 op het vliegveld Keflavik moet zijn, geen dagen ver buiten de stad (taxikosten) in een saai hotel, waar niets te beleven is.

— Wat er allemaal inclusief in de prijs: vluchten, transfer, huisje, boot, vaarbewijs, bootverzekering en alles er om heen, zie prijslijst voor de hele lijst.

— Er wordt beweerd dat je uren moet varen naar open zee, ook dat is niet waar ! Lees maar eens door de reisverslagen, men vangt al kabeljauw rond de meter op 5 min. vh huisje. Marco Kraal (Vis TV) ving samen met Coen Roodbol een aantal kabeljauwen boven de meter op 4 minuten varen vd haven. Maaaaaar en dat telt voor ELKE accommodatie in Noorwegen en IJsland, de hele grote vissen zitten vaak op open zee en daar moet je verder voor varen. Dus er is een verschil tussen een “stek” en de plaats waar je de hele grote kunt vangen, noemen ze “spelen met woorden”, dingen net even iets anders zeggen, waardoor het lijkt alsof je al die grote vissen vangt op 5 min. vd haven !

Wij hebben twee dorpen waar we vanuit vissen, Sudavik en Bolungarvik. Nu wat is “open zee” ? Als je goed op de >kaart< kijkt zie je dat Sudavik dieper in het Fjord ligt en Bolungarvik meer richting open zee, ongeveer 5 minuten varen. Maar betekent dat dan dat je alleen (ver) op open zee vis vangt ? Nee, zeker niet, als je het Fjord over vaart ben je een half uur onderweg, zo groot en breed is het daar. Heel veel groepen uit het hele Westfjord en dus alle dorpen, vissen bijna allemaal richting en rond stek 6 en geloof me deze stek 6 is echt veel langer dan 5 minuten varen zoals er dus telkens beweerd wordt. Kortom spelen met woorden dat het maar 5-10 minuten varen is naar open zee, terwijl dat niets uit maakt, gaat om de stek. En in het fjord waar we de grote walvissen tegenkomen, is het net zo groot, diep en soms ruw als op “open” zee.

En dat is nu juist zo jammer, wij zijn eerlijk en open en worden dan met onwaarheden bestookt. Vissers die 99% vd tijd willen vissen kiezen voor een accommodatie (Sudavik) wat dieper in het Fjord, juist om zo 99% vd tijd te kunnen vissen. Vissers die zo kort mogelijk naar de verre stekken willen varen, die kiezen voor Bolungarvik en nemen de kans op 1 of 2 uitvaldagen voor lief, dat accepteren zij en met geluk kunnen ze ook alle dagen vissen en met pech, 1 of 2 dagen minder. Dus laat je nu echt niet wijs maken dat je die hele grote 15, 20 en 25kg kabeljauwen vangt op 5 tot 15 min. vd accommodatie, want dat is NIET waar ! Daarbij, als we met woorden spelen, kunnen wij roepen dat er op 6 minuten vd haven heilbotten tussen de 25 en 45kg (zie winnaars Festivals 2012) worden gevangen, maar dat is nu 2x gebeurd en hoor je ons nooit over, maken we geen reclame voor, want dat is een kans van 1% en dat is nu eerlijk zijn en niet de boel een beetje wazig maken en woorden verdraaien, want 1% kans op een vis is in onze ogen geen vis !! Zouden we met woorden spelen kunnen we roepen dat bij ons de beste stekken voor heilbot maar 6 minuten varen is, en dat doen we dus niet, is niet eerlijk !

We hopen dat men nu de juiste informatie heeft kunnen checken en kunnen lezen, zodat de onwaarheden, de verkeerde informatie nu wel duidelijk is, eigenlijk staat alles open en eerlijk op de website, dus de slimme visser heeft al lang gezien dat de onjuiste informatie die nu verspreid wordt helemaal niet klopt.

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes

IJsland-boot-