Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis A Rorbuer 2021 Gregory

Visreis A Rorbuer

Juli 2021

Eindelijk was het zover. Tussen veel getwijfel en paniek reacties door.. na veel gemail en berichten met Raffie en Linda.. ons proberend gerust te stellen..konden we uiteindelijk toch naar Noorwegen vertrekken. Nog steeds met een ei richting Schiphol..niet wetende wat en hoe met de Noorse douane. Alles werd in orde gebracht zoals ons werd medegedeeld door Raffie en Linda, zoals ons werd beloofd zonder enige vorm van problemen de douane gepasseerd.

Bij aankomst in Leknes stond visgids Andreas ons op te wachten. Vlug boodschappen doen in de supermarkt (is to 23:00 open) vlakbij om vervolgens de rit richting Å Rorbuer te hervatten. Een spervuur van vragen, vooral betreffende het weer, werden richting Andreas afgevuurd. We wisten reeds dat het de voorbije weken niet zo denderend was met het weer. Vragen betreffende de vangsten zijn ook nutteloos gezien de hoeveelheid vis er in deze streek wel niet rondzwemt. Geen vangsten hier van boven de meter…tja..dan zoek je best een andere hobby.

Eindelijk ontmoet ik Alexander opnieuw, we kennen elkaar nog van vorige visreizen en hadden alweer direct een aangenaam gesprek. Zijn lach doet iedereen lachen, vooral wanneer ik hem een paar pakken Belgische wafels overhandig 🙂 Na een korte uitleg met de 2 gidsen, Andreas en Alexander … konden we ons beginnen installeren in ons kamp waar we deze week weinig zouden slapen 😉

Het kamp is verbluffend..alles is aanwezig wat je nodig hebt. Proper tot in de nok, alles voorradig om te eten/koken.. het gezellige restaurant/bar op 30 meter afstand en de vis-shop waar je alles kunt krijgen wat nodig is voor de visserij daar..en aan dezelfde prijzen ongeveer als in België. De gidsen staan er op dat alles proper achter gelaten wordt en met respect behandeld wordt. En dat merk je ook voor iedereen leuk toch?

De visserij was er, zoals verwacht weer top, de vis die hier op de Lofoten vertoefd..er zijn gewoon geen woorden voor! Enorme vissen, in alle soorten! Ook de makrelen zijn er enorm…wel een uitdaging deze te vangen, dit gaat niet zoals bij ons ! Alle stekken zijn perfect aangeduid op de kaart die Cordes Travel bezorgt tijdens de Cordes Traveldag.

De stekken zijn ook perfect terug te vinden op de plotter op de boot. Geen reden dus tot paniek indien je weinig ervaring hebt met bootvissen. Iedere stek wordt gekenmerkt voor welke vis je er best bent. Meer kan er u niet gegeven worden…enige dat je nog dient te doen is zoeken en vangen..vissen dus!

Å Rorbuer is een toplocatie voor wie echt de grote vis wilt belagen.. voor de actie en bakken sleuren..de grote massieve koolvissen opjagen met klein aas, moet je gedaan hebben in je leven als visser! Mega heilbotten, meter+ kabeljauwen … voor iedereen evenveel de kans deze te vangen.

Kortom, Å Rorbuer is DE locatie voor wie een top week wil..georganiseerd door Raffie en Linda van Cordes Travel! Alles tot in detail geregeld en directe bijstand indien nodig.

Ik als vaste klant bij Cordes kan dit steeds beamen!
Bedankt Raffie en Linda voor de alweer top vakantie!
Geniet van de foto’s.

Tight lines,

Gregory