Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Penn Nappstraumen Festival 2015 – Raffie

Penn Nappstraumen Festival 2015

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 30

10 tm 17 Juni 2015, Nappstraumen Lofoten Noorwegen
28 deelnemers, waaronder 3 dames.

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 14Na een jaar wachten en voorbereiden was het zover, het Penn Nappstraumen Festival Juni 2015. Met een grote groep van 28 personen vertrokken wij naar Noorwegen, in deze groep allemaal vissers die al vele jaren bij ons boeken, sommige groepen zelfs al vanaf het begin sinds 2004. Onze bestemming, de accommodatie Nappstraumen op de Lofoten en als doel, een gezellige week vissen met kans op mooie heilbot. De Lofoten is het mooiste gebied van Noorwegen en dat was iedereen met ons eens, de natuur is hier ruig, stoer, mooi en adembenemend en dan spreken we alleen nog maar vd natuur.

Onze accommodatie is Nappstraumen, een klein vissers complex wat al een 100 jaar bestaat en is gebouwd voor en door de beroepsvissers die met hun roeiboten de zee op gingen om aan hun handlijnen en netten de vis te vangen, voornamelijke skrei (kabeljauw). De visserij rond de Lofoten behoort al vele jaren tot de top van Noorwegen, niet voor niets komt de beroemde stokvis voornamelijk vd Lofoten en staan de Lofoten bekend om de Skrei visserij. Wij verblijven dus in de huisjes waar de vissers meer dan 100 jaar geleden ook sliepen, oude nostalgie in een prachtige omgeving waar de roeiboten plaats hebben gemaakt voor de snelle 23,5ft aluminium boten met 135/150pk !

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 60Op dinsdagavond hebben we met 16 personen afgesproken bij Hotel vd Valk A4, daar wij om 07:30 al moesten verzamelen bij Vertrek-1, had een grote groep, waaronder wijzelf een kamer geboekt bij vd Valk. In de avond hebben we rond 19:30 met 16 man lekker gegeten en zijn daarna gaan slapen. In de ochtend de bus naar Schiphol, waar de Seawolves met 6 man al klaar stonden. Ipv 07:30 konden we pas tegen 08:30 inchecken, beetje jammer dat SAS ons zo lang liet wachten, in September verzamelen we pas om 08:00. Met 28 man 56 stuks bagage ingecheckt, waaronder een zooi hengelkokers en daarna even wat eten. Om 10:40 vertrokken we dan naar Oslo en van Oslo vlogen we door naar Evenes. In Evenes stond de touringcar klaar die ons in 3,5 uur, via de supermarkt in Leknes, naar Nappstraumen bracht, helaas geen hele mooie rit daar het grijs en somber was en bijna de hele weg heeft geregend. Iedereen heeft al meteen boodschappen kunnen doen, alleen geen bier, want na 18:00 mag er in Noorwegen geen alcohol worden verkocht. Eenmaal in Nappstraumen, waar het nog steeds daglicht was (rond Juni 24u per dag licht) heeft iedereen zijn bagage naar de huisjes gebracht en ging men alles uitpakken en gereed maken, rond 02:00 ging iedereen slapen en was het een lange gezellige dag geweest.

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 36Op de eerste dag donderdag was er eerst een kleine meeting in het huis vd Seawolves (grote huis), zij waren bereid om tijdens dit festival hun huis open te stellen voor de 1e briefing en de prijsuitreiking aan het einde vd week, nogmaals bedankt namens de hele groep hiervoor. Uiteraard nam iedereen wel zijn eigen drank mee en deed men netjes de schoenen uit. Penn had ons allemaal een muts gesponsord, deze bleek helaas wel nodig ook deze week, dus ook Penn bedankt. Na de briefing op donderdagochtend, waar ook meteen de bootcontracten werden ondertekend, kregen we vd visgidsen instructies over de boten, uitleg over de gps en alle andere belangrijke zaken omtrent de boot en de visserij. Om 11:00 vertrokken dan de 1e groepen het water op, volle bak regen, veel wind en erg koud, iets waar we de hele week last van hebben gehad, veel regen, soms natte sneeuw en hagel en helaas veel wind. We hadden voor elke boot een kleine vlag zodat men op het water meteen kon zien welke groep op die boot was. We hadden de “van Etten group” met een finish vlag, “de Seawolves” met 2 boten en 2 Nederlandse vlaggen, “De Belgen” met een Belgische vlag, “De Kabeljoekels” met een Kabeljoekel vlag, “De Heineken Boys” met een Heineken vlag, en onze boot “De Cordesians” had een “Piraten vlag” Dus wie er mee gaat in september dit jaar voor het 2e festival, neem een eigen kleine vlag mee (grote past niet), of je krijgt er eentje van ons, let op, moet wel een kleine vlag zijn, zie de foto’s.

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 32Om 16:00 kwamen de eerste groepen terug, de kabeljoekels als eerste en later kwamen er meer groepen terug, veel wind, koud en regen, dus een korte pauze, even wat eten en in de avond weer op pad. Rens had zijn lieve vrouw Anjo en zijn zoon meegenomen, Jarno was al vaker mee geweest, maar Anjo wilde dit ook eens meemaken, deze dame had nog nooit gevist ! Met heel veel respect en een diepe buiging hebben wij met z’n allen gezien hoe Anjo elke dag ondanks de golven, het slechte weer en de kou, soms maar 3-4 graden, gewoon mee ging, na de eerste vangst was of beter gezegd is zij besmet geraakt met het sportvis-virus en behoort zij nu tot de Kabeljoekels ! Of Anjo ook een beetje kon vissen, nou vraag dat maar aan de andere 4 mannen aan boord, Anjo heeft de mannen even laten zien hoe je heilbot moet vangen en wist er maar liefst 4 te vangen in deze week ! Zij heeft een geweldige tijd gehad, veel gelachen en ze vond het geweldig, ik weet zeker dat we Anjo nog wel terug gaan zien tijdens een visreis naar Noorwegen, IJsland of misschien wel Panama. Maar zij was niet de enigste dame deze week, Marjan de vrouw van Ronald en Linda, jullie allemaal bekend waren ook mee, deze ervaren dames stonden hun mannetje wel tussen al deze stoere boys !

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 63De 1e dag hebben we met z’n allen in “het kanaal” ook wel “Nappstraumen” genoemd, gevist, maar om geen verwarring te krijgen noemen wij het maar het kanaal, al is het natuurlijk geen kanaal, maar goed, deze doorgang moet een naam hebben. Kabeljauwen tussen de 4 en 10kg kwamen aan boord net als de 1e heilbot van 95cm en een grote zeewolf, dus het begin was er. We hadden die week 2 visgidsen, dus deze zijn een hele dag gratis bij iedereen aan boord geweest, dat is goed voor je kennis en de techniek, dit zijn de echte professionals. Het grote voordeel van Nappstraumen is dat men 95% vd tijd kan vissen en de meeste en grootste heilbotten gevangen zijn in het “kanaal”, dus goede vangsten op soms maar 1 minuut varen vh camp. In de avond zijn er nog meer mooie kabeljauwen gevangen en nog 3 heilbotjes, een leuke eerste dag.

Vrijdag zou de wind wat gaan liggen en de golven iets minder zijn, dus vol goede moed naar open zee, deze is maar 5 minuten varen en met goed weer maar 15-20 minuten naar de 1e topstek. Eenmaal op open zee bleek dat Neptunus toch een woelige nacht had gehad en dus waren de golven niet weg. Maar goed, we zijn er nu toch, dus dan maar doorvaren, met 5 boten door de woeste golven die op de toppen al snel 3m haalde. Met deze geweldige zeewaardige, snelle grote stabiele boten voel je je wel veilig, alleen bij 4 vissers was de maag het er niet mee eens, al dat gebonk en het schudden in de boot, tja en met 4 zieke mensen op 4 boten, is het geen optie om te blijven en zijn we na een half uurtje richting de “schollenbaai” gevaren. Eenmaal in deze schollenbaai, was de regen even weg en konden we in de zon uit de wind liggen en dat was toch wel even lekker. Met gekookte garnalen en de wormpjes van Gulp Alive vingen we mooie dikke schollen, de grootste was 49cm, toch een hele mooie schol. Iedereen ving er een paar en we hadden een leuke tijd. Maar van al het vissen kreeg iedereen honger, dus tijd om in 5 minuten terug naar het camp te varen en er dan in de avond weer uit te varen.

Nappstraumen Festival Juni 2015 -Bij Linda en mij aan boord waren Ronald en Marjan, beide bekend vd beurzen en vd Cordes Traveldag. Ook Marjan en haar dochter Lydia gingen ooit mee met sportvisser Ronald als “toerist” een ook zij werden besmet met het sportvis-virus en zo gaat Marjan dus regelmatig met Ronald mee vissen en zo dus ook deze trip. Na het eten zijn alle groepen weer op pad gegaan, Anjo ving haar eerste 2 heilbotten, Peter is in gevecht geweest met een hele grote heilbot, Willy vd Seawolves verspeelt een mooie van ronde de 120cm en de “van Etten group” ving een klein heilbotje van 65cm en een mooie kabeljauw van een meter+. Verder ving iedereen wel zijn visje, mooie gul en koolvis. Onze visgids Nicolas liet even zien dat er grote heilbotten zwemmen voor het camp, op 1 minuut varen van Nappstraumen ving Nicolas een heilbot van 174cm, waar hij natuurlijk in het water mee op de foto moest. Wij halen geen heilbotten boven de 150cm binnen de boot en laten 99% vd heilbotten weer zwemmen, de minimummaat is trouwens 80cm als je een heilbot wil meenemen om te eten. 174cm en geschat op 100/125kg, dat zijn de jongens waar we voor komen, wat een vis ! En met het terug varen naar de accommodatie weer regen, elke dag heeft het enorm veel geregend en hebben we elke dag wel veel wind gehad, ondanks dat konden we toch elke dag gaan vissen.

Zaterdag, veel regen, heel veel regen en veel wind, voor ons een mooie kans om onze andere accommodatie “A Rorbuer” te bezoeken, deze is sinds eind vorig jaar in ons programma, dus daar kunnen we meteen even een kijkje nemen, Op 1u en 15 minuten rijden zijn we bij A Rorbuer, deze ligt bijna helemaal in het zuidelijkste puntje van de Lofoten op 5 minuten varen vd wereldberoemde Moskenes Straumen, de visserij is hier top, wellicht beter dan in Nappstraumen, maaaaaaaaar in Nappstraumen kun je 95% vd tijd vissen en als de wind verkeerd staat bij A Rorbuer kun je wel eens een dag binnen moeten blijven én de huisjes hebben geen TV en dat is bij een een slechte dag wel fijn. Maar als je goed weer hebt zijn koolvissen en kabeljauwen van 12 en 15kg geen uitzondering, ook een hele dikke heilbot is hier goed te vangen, een top stek met een top visserij voor de grote vissen, maar wel wat windgevoelig. In Nappstraumen zijn de groepen wel wezen vissen en hebben hun bakje vis wel gevangen, dat lukt wel, er is ook nog heilbot gevangen, schelvis, roodbaars, koolvis, pollak en zelfs zeewolf.

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 49Zaterdagavond hadden we besloten om met z’n allen naar “Peppes Pizza” te gaan, 1 groep bleef thuis, zij waren moe en hadden nog eten, dus met 24 man en de 2 visgidsen, dus met 26 personen naar Peppes Pizza, Ronald in onze huurauto en ik met het busje vh camp. 2x 5 minuten rijden en we waren met z’n allen bij “Peppes” natuurlijk is dat beregezellig, is het lachen en plezier maken en dat is goed voor de sfeer, je praat eens met elkaar, maakt geintjes en geniet vh lekkere eten. Pasta, spareribs, vlees en Pizza kwam er op de tafel en zelfs die personen die helemaal NIET van pizza houden, vonden de pizza geweldig, echt super. Na het eten nog even boodschappen doen in de winkel aan de overkant en dan weer terug naar het camp. De Seawolves nodigde ons uit om nog een bakje koffie te doen bij hun, als je wat anders drinkt moest je het zelf meenemen, dus hun huis werd omgebouwd en snel waren er 26 zitplaatsen en toen begon het feest. Hier het stukje wat ik al eerder bij de “vangstberichten” had geschreven over deze “feest-avond”.

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 11De ene liet zijn vrouwelijke kant zien, de ander vertelde een mop, weer een ander vertelde hoe je wel of geen heilbot moet binnen halen, de visgids vertelde over zijn vistrip met een groep doven die ook niet konden praten, Linda lag over de bank te rollen vh lachen, Teun deed Joe Cocker na (vanwege zijn schorre stem) en Rens gaf een show buikdansen met het geluid van en schorre kalkoen, die op zijn beurt weer een haan na doet…. jullie begrijpen het al bij menig persoon liepen de tranen over de wangen vh lachen en was het een dolle pret, deze avond zal niet snel vergeten worden. Om de avond af te sluiten kwam er zelfs nog een “oei oei” vogeltje voorbij gevlogen en deze had een harde landing 😉 Kortom dankzij de gastvrijheid vd Seawolves, die hun huis open stelde voor alle deelnemers werd het een geweldige avond en was de sfeer ondanks het slechte weer en de mindere vangsten gewoon SUPER, niemand maar dan ook niemand klaagde !

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 82Zondag, klein beetje uitslapen lekker vissen en ons doel was het vissen in de avond, de wind zou iets gaan liggen en het zou iets droger worden. Later bleek dit een supernacht te zijn, Guus Meeuwis zong: “Het is nacht, die men normaal alleen in films ziet…” nou dat klopt wel een beetje. Met 7 boten op pad, 2 visgidsen op de verschillende boten en jagen op de heilbot op 2 minuten varen vh camp, zo kort bij dat één vd dames zelfs even “thuis” naar het toilet kon ipv op de emmer 😉

De “van Etten group” (Teun, Jan, Martin, Albert en Lars) hadden een topstek gevonden, op 10 minuten vh camp, zij vingen mooie kabeljauwen tussen de 8 en 12.5kg (de grootste) en vingen heel snel na elkaar 2 mooie heilbotten van 70 en 95cm. Ook hadden zij een vol scherm met makreel onder de boot, ook dat was een hele ervaring. Tijdens deze week zijn er trouwens ook walvissen, orca’s, zeehonden en zeearenden gezien, welkom in Noorwegen. Zelf hebben we samen met de Seawolves in het zuiden gevist, aan de binnenkant vd Lofoten zeg maar, maar behalve veel gulletjes tussen de 2 en 5kg was de vangst geen groot succes, dus vertrokken we weer naar binnen in het kanaal. We hebben aan boord allemaal een marifoon en op een afgesproken kanaal kunnen we met z’n allen kontakt houden de hele week en dat is fijn. Wel is er afgesproken dat we er geen misbruik van maken voor stomme geintjes en flauwekul, dus alleen serieuze oproepen en vangsten. Eigenlijk best ideaal, zo kun je met elkaar praten, advies vragen en op de hoogte blijven vd vangsten en de golven bv. Er waren dan ook geen geheimen voor elkaar, iedereen vertelde zijn beste stek en we waren echt één hechte grote groep en dat maakte deze week heel speciaal, geen geheimen, geen groepen die zich afzonderen of een hele dag lopen te zeuren over het weer, want daar kan niemand iets aan doen, nee het was een super groep !

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 84Opeens hoorde ik vd boot van Willy dat ze er een grote heilbot aan hadden en of ik kon komen helpen, Willy had er 2 van boven de meter verspeelt, dus vol gas (bijna 70km p/u) vlogen we naar Willy, waar we de kop vd heilbot al boven zagen komen, voor de 2e keer. Door de nodige stress weet men niet snel wat men moet doen, waar te gaan staan en hoe de vis op een juiste manier te gaffen, althans te haken voor de foto, de visgids legt dit op dag 1 meteen duidelijk en goed uit. Maar goed een zware vis, een boot die drift en de spanning op de boot geeft wel stress en paniek, maar met een goede begeleiding vanaf onze boot, kwam het helemaal goed, de vis dook nog 2x de diepte in voor hij snel door Ben gehaakt kon worden en zo ving Willy J. met de kracht van Ben, de snelheid van Willy H. en advies van mij (Raffie) zijn 1e grote mooie heilbot van 136cm !! Willy was zo blij als een kind en snel hebben we mooie foto’s gemaakt. Uiteraard hebben we ook deze heilbot weer netjes laten zwemmen, trouwens deze week is er maar 1 heilbot aan land gekomen, alle andere heilbotten zwemmen allemaal weer.

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 74Na deze geweldige ervaring had Willy een smile op zijn gezicht die dagen erna nog te zien was. Ook Coen had een supernacht, hij ving een heilbot van 122cm ! Het drillen en bij de boot of binnen halen van een heilbot doe je niet zomaar, zeker niet als je hem niet wil beschadigen, anders is het makkelijk en ram je er een gaf in, maar dat doen wij dus niet. Wil je er eentje (boven de 80cm) meenemen om te eten, geen probleem, maar heilbotten gaffen en doden voor de foto, nee dat hoort en past niet bij Cordes Travel en al onze gasten. Rond 03:30 kwamen alle boten binnen en stond met zachtjes nog even met elkaar te praten, het is dan daglicht, dus men heeft geen gevoel van tijd en is geheel uit zijn ritme. Kortom een geweldige nacht van zondag op maandag.

Maandag was helaas wederom een dag met veel wind en regen, koud guur winterweer wat eigenlijk niemand had verwacht, de Noorse kranten melden zelfs dat het sinds 1901 niet zou koud is geweest in Noorwegen rond deze tijd, hebben wij weer. We beginnen wat later ivm de lange avond/nacht die we hadden, maar gaan volle goede moed weer het water op, even een paar koolvisjes vangen en dan kijken of we wat heilbotten kunnen strikken. Op onze boot wisten we maar liefst 4 heilbotjes te vangen, waarvan de grootste 85cm, geen hele grote maar heilbot is heilbot. Verder zijn er op de andere boten ook nog heilbotten gevangen, kabeljauw, schol en zeewolf.

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 91Het was geen superweek wat betreft het vissen, maar wat wil je met zoveel regen, het water was op dag 1 kraakhelder en als je nu kijkt lijkt het wel een blubberstroom, er komt natuurlijk enorm veel water vd rotsen en die nemen veel vuiligheid mee, wat volgens mij allemaal niet goed is voor de visserij. Het weer en de visserij hebben niet echt meegewerkt, maar ondanks dat alles hebben we toch bij elkaar 27 heilbotten gevangen en kon iedereen elke dag vissen én niet te vergeten was het enorm gezellig en was iedereen tevreden.

Dinsdag hebben wij zelf niet meer gevist, we hebben de spullen opgeruimd, koffers gepakt, huisje en boot schoongemaakt en rustig aan gedaan, wat een enorme rust geeft natuurlijk. Rond 13:00 waren de meeste groepen terug en iedereen is gaan inpakken. Dinsdagavond was er dan de prijsuitreiking, wederom mochten we deze organiseren in het grote huis vd Seawolves, in September hebben we weer een festival en dan heeft Robby Fish dit huis, laten we hopen dat we dan weer gebruik mogen maken vd gastvrijheid. Om 20:00 kwam iedereen in het grote huis bij elkaar, Linda en Walter zorgde voor een groot bord met allerlei worst, de Seawolves hadden koffie klaar en ik deed het woord. We hadden tijdens deze week een kleine wedstrijd, gewoon voor de lol. Vissen die gevangen werden op onze boot en als er een visgids aan boord is, tellen niet mee. We hadden 3 prijzen voor de 3 langste vissen en dit zijn de winnaars.

* Eerste plaats voor Willy met een heilbot van 136cm, hij won een Penn Regiment Halibut hengel
* Tweede prijs voor Coen met een heilbot van 122cm, hij won een Penn Regiment Heavy Pilk hengel
* Derde prijs was voor Johan met een kabeljauw van 106cm, hij won een Penn Sargus II molen

 

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 94Tevens kregen deze 3 winnaars een mooie trofee als aandenken aan dit festival. Nu had onze “nieuweling” in de groep, Anjo, wel geen prijs gewonnen, maar we hadden toch nog iets leuks voor haar gekocht, omdat zij toch 4 heilbotten had gevangen, zij kreeg een Trollen-echtpaar met een paraplu, als aandenken aan deze leuke week, met veel regen ;-), vandaar de paraplu.

Woensdagochtend 03:45 ging de wekker, want om 05:00 kwam de bus, onderweg nog een lekke band, maar toch nog op tijd. Alles inladen en door naar Evenes, daar de vlucht naar Oslo, daar even wachten en wat eten en dan door naar Amsterdam. Eenmaal in Amsterdam afscheid genomen van iedereen, de nodige bedankjes gehad en toen was deze gezellige week voorbij.

Nog even een kort stukje over de materialen die we hebben gebruikt, want daar wordt altijd naar gevraagd, dus bij deze: Op onze boot is gevist met de Penn Regiment Halibut 30 & 50lbs, in onze ogen de beste hengel voor Noorwegen, waar men met 80 en 7ook 50 gram mee kan vissen, dus licht en zwaar, er waren maar liefst 20 Halibut hengels aanwezig deze week, daarnaast hebben we ook gevist met de Regiment Inliner en ook deze Penn Inliners waren ruimschoots aanwezig deze week en geloof me iedereen was er blij mee. Als molens hebben wij gevist met de Penn Conflict 5000, Penn Sargus II 5000, Penn Spinfisher 5500 molens, de Penn Fathom 2 speed reels (geweldig) met daarop 20 en 25/00 Spiderwire Ultracast. Als (kunst)aas hebben wij verse koolvis gebruikt, de Sandeels 150gr, Cutbait klein en groot, Cutbait 3d, Crazy Daisy en de banaanpilkers, alleen deze laatste hebben we niet gebruikt, wij hebben zelf deze week helemaal niet met pilkers gevist.

Tot slot dan een dankwoord aan alle deelnemers van dit festival, respect voor jullie inzet en positiviteit tijdens deze week, iedereen hield de moed erin en maakt er het beste van. Het was echt super gezellig, misschien wel het gezelligste festival ooit. Daarbij ook een dank aan Penn voor het verzorgen vd prijzen. In September 2015 doen we het nog eens over, dan met 32 personen en in September 2016 staat ook weer een festival gepland, als je daar aan mee wil doen moet je er héél snel bij zijn !

Bedankt en tot September !
groetjes Linda en Raffie Cordes
Cordes Travel

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 4 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 3 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 6 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 1 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 5 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 6 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 15

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 29 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 32 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 43 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 42 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 39 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 40 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 38

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 37 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 35 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 36 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 34 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 33 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 44 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 30

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 53 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 54 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 51 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 57 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 50 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 60 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 71

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 61 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 62 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 66 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 63 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 64 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 65 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 67

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 68 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 69 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 78 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 87 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 76 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 77 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 85

Nappstraumen Festival Juni 2015 - Willy Nappstraumen Festival Juni 2015 - 94 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 92 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 91 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 89 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 88

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 86 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 74 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 23 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 21 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 20 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 19 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 14

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 11 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 31 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 9 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 45 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 46 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 8 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 7

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 47 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 48 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 49 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 52 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 82 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 84 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 79

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 9 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 12 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 13 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 11 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 1 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 3

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 14 Nappstraumen Festival Juni 2015 - Nappstraumen Festival Juni 2015 - 5 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 4 Nappstraumen Festival Juni 2015 - 2

  Tot de volgende groepsreis !

Nappstraumen Festival Juni 2015 - 73