Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Havferie vissen bij Sotra Bergen

Havferie vissen bij Sotra Bergen

Havferie-Sotra

* 1 huis, max. 4 personen, 2 slaapkamers
* 21ft 70pk Alujeep visboot
* 250m vd haven met p-plaats
* Prijzen visreis Havferie Sotra >>>

Het prachtige huisje Havferie op Sotra bij Glesvaer ligt op een 45 minuten rijden van de gezellige maritieme stad Bergen in het westen van Noorwegen. Bergen is makkelijk rechtstreeks te bereiken met de KLM of met de Fjordline overtocht naar Bergen. Het huisje ligt vlak bij Glesvaer op het eiland Sotra, wat met een vast brug verbonden is en men dus geen veerpont nodig heeft. “Havferie” betekend “Zeevakantie”, u heeft dan ook uitzicht over het fjord en open zee. Het luxe vakantiehuisje in het mooie Noorwegen staat op een berg en ligt 250m vd haven en is modern ingericht en van alle gemakken voorzien en is huiselijk gezellig. Het huisje heeft 2 slaapkamers met losse bedden en een ruime douche/toilet, wasmachine, droger, internet, flatscreen met Chromecast, zodat men Netflix of streaming iets kan kijken, neem wel je wachtwoord van je eigen abonnement mee. Tevens een compleet ingerichte keuken met afwasmachine, magnetron en oven. Dit huisje is dus perfect voor familie en sportvisser, want het vissen bij Sotra is hier top. Heeft u niet de juiste materialen of gaat u vliegen, bij Havferie kunt u lichte en zware hengels huren en drijf/warmtepakken, zie prijslijst. Linda en Raffie zijn hier 8 jaar visgids geweest, dus kennen het gebied als geen ander. Bij deze accommodatie mag u 20kg visfilet pp mee naar huis nemen, zie hier >>>.

HavferieHuis2De visstekken liggen allemaal vlak voor de deur op 2 minuten varen bent u in het fjord en met 5 minuten varen bent u op “open” zee, dus u kunt snel naar de beste stekken om daar te vissen in het mooie Noorwegen. De verste stek, waar wij altijd hebben gevist is niet verder dan 14 minuten varen. Het huisje Havferie staat op een berg, waar uw auto meteen voor de deur staat, u moet wel even naar beneden lopen of rijden om na 250m bij de haven te komen waar uw boot ligt en u de auto kunt parkeren.

Naast de steiger staat een groot boothuis, waar u uw vispakken, hengels en materialen veilig en droog op kunt bergen, dus heeft u alle spullen toch dichtbij (10m) bij de boot. Hier is ook de overdekte fileerplaats om uw vis te fileren, de vriezer staat onder us huisje, dus u moet de gefileerde vis even mee naar “boven” nemen. Uw auto kunt u natuurlijk parkeren bij de boot en staat daar veilig op privé-terein. De wisseldag van Havferie is maandag, dit omdat dan de overtochten een stuk voordeliger zijn. Wees wel op tijd met boeken, want dit huisje, de boot en de stekken zijn zeer geliefd, dus er wordt al vaak 1 jaar voor vertrek geboekt.

HavferieHuisHavferie in het Westen van Noorwegen is dus een prachtig huisje voor familie en sportvissers die elke dag willen gaan vissen in het mooi Noorwegen. Juist in dit gebied rond Glesvær, Marsteinen, Sotra maakt u kans op een prachtige visserij. Bij dit huisje zit de goede stabiele boot in de prijs inbegrepen, want een goede boot is erg belangrijk hier, kleine bootjes maken geen kans in dit gebied. Een snelle boot brengt u snel naar de stekken en snel weer veilig thuis als het weer omslaat. De verste goede stek is maar 15 minuten varen, dan zit u op open zee en toch snel weer terug mocht het weer omslaan.

De huurboot:
De visboot is een geweldige 21ft 60pk (4-takt) aluminiumboot die speciaal gebouwd is voor de zeevisserij in Noorwegen en 8 hengelsteunen heeft. Omdat deze boot speciaal gebouwd is voor de sportvisserij heeft deze een uniek stabilisatiesysteem, dit systeem vult zich met 300L water als u stil ligt en maakt daarmee de boot dus zwaarder en zeer stabiel, vaart u weer verder dan loopt het water weer uit het systeem en is de boot weer 300kg lichter. Op deze manier kunt u zalig vissen en is de kans op zeeziekte heel erg klein. Tevens bezit deze prachtige snelle aluminium 60pk visboot een grote Lowrance HDS5 kleuren GPS/plotter/dieptemeter/fishfinder, zodat u de vis onder de boot kunt “zien”. Als u bent geboren voor 1980, dan heeft u voor deze boot géén vaarbewijs nodig.

Havferie-vangsten 91Materiaal verhuur:
Bij deze accommodatie is er de optie om zware en lichte hengels te huren en indien gewenst drijfpakken, allemaal van top-kwaliteit. Ook zijn er los materialen te koop zoals zware pilkers, verschillende onderlijnen en lood. (indien op voorraad)

Bezienswaardigheden:
Bergen is de 2e hoofdstad van Noorwegen en ligt op een kleine 45 min. rijden vanaf uw accommodatie. “Brygge” het meest bekend van de stad Bergen, het oude handelscentrum ligt midden in het centrum en is omringd door gezellige terrassen en een mooi uitzicht over de haven. In het centrum bevindt zich 6 dagen per week (seizoen) de toeristenmarkt, dit is de moeite waard om te bezoeken, op diezelfde markt vindt u ook dé vismarkt van Bergen. In de lange straten van het centrum bevinden zich ook talrijke winkeltjes die het speciaal voor de dames extra aantrekkelijk maken. Mocht het nu een dag regenen dan kunt u naar “Lagunen”, “Sartor” of Storcenter gaan, dit zijn zeer grote overdekte winkelcentra waar u van alles kunt vinden. Sartor ligt op de weg naar Sotra, dus is dan ook het beste en snelste bereikbaar vanaf uw huisje.  Bekijk de mooie foto’s van Bergen en het Hardangerfjord eens >>klik hier<<

Havferie-vangsten 35De reis naar Havferie Sotra, Gleasvaer:
Om naar Havferie in West Noorwegen te komen adviseren wij u de overtocht Hirtshals naar Bergen aan met de Fjordline, vanaf Bergen rijdt u in 45 min. naar Havferie toe. Uiteraard boeken wij alle overtochten voor u van de Color-Line en Fjordline, daar wij officieel agent zijn van beide maatschappijen. hoeft. Sotra/Bergen biedt ook perfecte mogelijkheden om te vliegen, de KLM vliegt 3x per dag vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Bergen, materialen en hengels kunt u dan naar wens bij ons huren. Vanaf het vliegveld is het maar een klein uurtje rijden naar Havferie met een huurauto.

Vissen in Noorwegen en een goede georganiseerde visreis, die boekt u uiteraard bij Cordes Travel, perfecte service, goede kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen, dat is Cordes Travel. Na de boeking ontvangt u een boekwerk van maar liefst 45 pagina’s, met informatie over hoe te  vissen in Noorwegen en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, over het vissen in Noorwegen. We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, bespreken juiste materialen zien en nemen alle technieken nog even door, hoe beter kan uw visreis beginnen ?

WHavferie-vangsten 39ij, Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest in het mooie Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook altijd aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Een visreis naar Noorwegen, IJsland, Canada, Panama, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, weten waar u heen gaat en hebben altijd zelf contact met de huiseigenaren, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro ! Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TV WasmachineInternet

Prijzen
Foto's huisje
Foto's vangsten

De huurboot:
  • Boot is incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
  • 1x Alu-Jeep visboot 21ft 60pk
  • You Tube filmpje huis en boot >>>
  • Reddingsvesten aanwezig

Informatief & Extra:

  • Vaste wisseldag op maandag, verblijf minimaal 7 dagen
  • Grote vriezer aanwezig
  • Lichte en zware hengels en drijfpakken te huur
  • 5 km naar de supermarkt
  • 10 km naar de bank & centrum
  • 45 min. (40km) rijden naar vliegveld (Bergen)

Prijslijst Havferie

* Prijzen per huis of boot in euro en per week
* Wij boeken naar wens, ook de overtocht voor u.
* Wisseldag maandag

Prijslijst Havferie 2024Hoogseizoen
05-04 tm 16-09
Laagseizoen
16-09 tm 25-10
Havferie
Incl. boot
1710,-1425,-
Alujeep visboot 21ft 60pk dieptemeter/fishfinder, GPS/plotterInclusiefInclusief
Bedlinnen en handdoeken 1 set pp pwInclusiefInclusief
EindschoonmaakInclusiefInclusief
Stroom, belasting en waterInclusiefInclusief
Hengels hurenZie hier >>>
Drijf/warmtepak50,- pw50,- pw
Bootverzekering
(met eigen risico)
Incl.Incl.
Gratis sportvis-pakket
t.w.v. +/- 150 euro
Lees hier meer >>>