Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Wat kost een visreis naar Noorwegen ?

Vesteralen 4Wat kost een visreis naar Noorwegen ?

Daar we op de beurzen, via de e-mail en telefoon wekelijks deze vraag krijgen, hebben we deze pagina gemaakt om jullie aan te geven dat wij echt niet zomaar een prijs kunnen noemen, daarvoor hebben we meer informatie nodig, maar voor 1 week met 4 personen moet je denken aan +/- 550,- tot +/- 1400,- euro pp (huis, boot, vliegreis, 2 stuks bagage, transfer of overtocht als je met eigen vervoer gaat)

Tja als het toch voor iedereen zo makkelijk zou zijn hé, oh wat zou een reisbureau het dan makkelijk hebben, één prijs voor 450 huisje, alle vluchten, transfers, huurauto’s en overtochten. Maar helaas zo makkelijk is het niet, we hebben te maken met heel veel verschillende factoren die een prijs bepalen, denk aan:

 • Waar willen jullie gaan vissen in Noorwegen ?
 • Met hoeveel personen zijn jullie ?
 • Willen jullie met eigen vervoer en dan een overtocht ?
 • Willen jullie gaan vliegen en dan een transfer of huurauto ?
 • Welk type boot wil je, sommige huisjes hebben verschillende boten.
 • En dan tot slot wanneer willen jullie gaan ?

Die laatste vraag “wanneer willen jullie gaan ?” is wellicht de belangrijkste, want we hebben ook vaak te maken met hoog en laagseizoen én of er nog plaats is bij een accommodatie. Heel veel top visgebieden worden 1 jaar voor vertrek al geboekt, zeker de maanden mei, juni en september zijn erg geliefd, heeft vooral te maken met de zomer/gezinsvakantie vd “vaders” die dan in de maanden juli en augustus vaak met het gezin op pad gaan. Wat zijn de beste maanden om te vissen, wanneer het niet waait is vaak het antwoord, de wind is een belangrijke factor in Noorwegen, vis kun je altijd wel vinden, bepaalde soorten meer in de ene maand dan in de andere maand, maar veel TOP visgebieden bieden het hele jaar een mooie visserij. Wil je speciale soorten vangen, zoals heilbot, grote koolvis of zeewolf, vraag ons dan even om advies.

Prijzen
Bij alle huisjes op de website staan ook alle prijzen vermeld, alleen de prijzen van een overtocht en vliegticket zijn afhankelijk van een aantal zaken. Als je een overtocht-prijs wilt hebben, moeten we weten met hoeveel personen je zult reizen, hoe lang de auto met eventueel aanhanger is en hoe hoog de auto is, standaard is tot 190/200cm hoog en een lengte van 5m. Tevens is de prijs ook afhankelijk van wanneer je de boeking doet, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de prijs, hoe later je boekt, hoe hoger de prijs vaak is. Dus ook dat is lastig aangeven, voor  Noorwegen moet je rekenen voor een vliegticket op een prijs tussen de 325 en 550 euro per persoon retour met 2 stuks bagage, een overtocht naar bv Bergen met 4 man, standaard auto en een slaaphut kom je op ongeveer 600 euro totaal, maar dit is een richtprijs.

Wil je dus weten wat het kost, mail ons dan de volgende informatie:

 • Wil je zelf rijden en dan een overtocht of wil je vliegen ?
 • Met hoeveel personen ? (max 4-5 op 1 boot)
 • Welke maand en welk jaar ?
 • Welk gebied ? (West, midden of Noord Noorwegen)
 • Wil je grote vis vangen en heilbot ?

Het budget
Wij vragen de groepen wel eens wat hun budget is, meteen gaat men dan rare gedachten krijgen en denken dat we hun het allerduurste willen aansmeren, maar dat is het uiteraard niet. We moeten wel eerlijk zijn dat een Fiat minder kost dan een Mercedes en dat er uiteraard verschil zit is visgebieden en boten, daar zijn dan ook de prijzen naar, maar een Ford of Toyota rijdt ook goed. Ik bedoel een winkelpand in Lutjebroek van 100m2 kost minder dan een winkelpand van 100m2 in Antwerpen of Amsterdam, dus ook een visgebied brengt een prijs met zich mee.

Als de groepen ons een budget noemen voor de reis, huis en boot, dus exclusief eten, drinken, materialen en brandstof, kunnen wij voor dat budget een aantal suggesties doen, werkt veel sneller dan 450 huisjes doornemen en zoeken naar de beste optie. Als we een +/- budget weten, kunnen we meteen de beste accommodatie erbij zoeken en een aantal optie geven. We kunnen ook als eerste de allergoedkoopste prijs geven en dan is men wellicht teleurgesteld, geven we een prijs vd onze beste (duurste) accommodatie dan schikt dat weer af. Dus als jullie ons helpen, zoeken wij het beste voor jullie uit, Cordes Travel zal altijd eerlijk en oprecht zijn en ons doel is dat men vis vangt.

Overleg met ons !
Soms geven we de vissers een geheel vrijblijvende prijsopgaaf en horen we daarna niets meer van hun, zij vragen bv om een prijs te geven voor accommodatie “X”, deze is wellicht buiten hun budget en verder hoor je niets meer. na een paar weken vragen we nog eens na en hebben ze zelf of bij een collega iets goedkopers gevonden, Ja hallo…. wij hadden ook iets goedkopers kunnen aanbieden, alleen als men vraagt om huisje “X” dan geven we geen prijs voor huisje “Z”. Past het niet in het budget, laat ons dan iets anders aanbieden, bij Cordes Travel ben je gewoon in goede handen, geef ons dan ook de kans om iets te vinden wat binnen jullie budget past en geloof me dat is er vast en zeker, alleen moeten we die samen even vinden en dan krijg je soms 2-3-4-5 prijsopgave of voorstellen, geeft niets, samen komen we er wel uit.

Want bij Cordes Travel zit je gewoon goed, grote merken als Penn, Abu Garcia, Mitchell, Berkley en Spiderwire staan achter Cordes Travel, maar ook de grote winkeliers zoals Robby Fish Wommelgem, Ahoy Hengelsport Rotterdam, Avicentra Oostvoorne, Hengeldiscount Oldenmarkt en Fauna Hengelsport Raamsdonksveer zijn allemaal bekend met Cordes Travel en zijn zelf al via Cordes Travel op visreis geweest of kennen wel iemand of een medewerker die via ons op visreis is geweest. Maar ook de bekende NL-ers weten wie en wat Cordes Travel is, zo hebben wij meegewerkt aan het programma Big Fish Klaas van Klaas vd Eerden, die samen met oa Jeroen vd Boom, Jan Versteegh, Quintes Ristie, Douwe Bob en Roue Verveer is gaan vissen in verschillende landen, dus ook de bekende Nederlanders zijn bekend met Cordes Travel. Marco Kraal bekend van Vis TV is een goede vriend en boekt ook veel van zijn visreizen bij Cordes Travel en dat is allemaal niet voor niets.

Gratis sportvispakket twv 150,- euro
Wij van Cordes Travel willen jullie bedanken dat jullie bij ons geboekt hebben, daarom krijgt elke groep een gratis sportvis-pakket twv +/- 150 euro, deze wordt dan uitgedeeld op de grote Cordes Traveldag. Gaaf toch zo’n kadootje voor je op visreis gaat ? Lees alles over dit prachtige kado >> hier <<

Toegang tot de Cordes Traveldag
Boek je je visreis bij Cordes Travel, dan heb je ook meteen gratis toegang tot de grote Cordes Traveldag, dé dag om veel te leren, kennis te maken met de verschillende visgidsen, huiseigenaren, medewerkers, BN-ers en mensen van Penn, Berkley, Spiderwire en ga zo maar door. Een dag waar je veel kunt leren van andere vissers en waar je vissers ontmoet die al vaker naar die accommodatie zijn geweest waar jullie nu ook heen gaan, tips en stekken van vissers zelf. Meer informatie over deze geweldige dag waar je je voor MOET aanmelden zie je >> hier <<

Wil je nu weten wat er gevangen wordt of de meningen en reacties van andere vissers eens lezen over Cordes Travel ? Kijk dan eens op de volgende pagina’s wellicht maakt dat de keuze een stuk makkelijker ?

 • Reisverslagen Noorwegen >>>
 • Vangstberichten uit oa Noorwegen >>>
 • Wat zijn de voordelen van Cordes Travel >>>

Dus we kunnen je niet 1-2-3 een prijs geven, we hebben wat meer informatie nodig, geef je ons die dan gaan wij zoeken voor de beste accommodatie voor die prijs. We hebben ook huisjes waar je gratis een visgids aan boord krijgt voor 1 dag, dat is natuurlijk een groot voordeel, dit zijn uiteraard de wat duurdere visgebieden.

Heb je vragen mail of bel ons gerust en samen gaan we de beste visreis voor jullie organiseren, waarbij wij tijdens je visreis 24u per dag voor je klaar staan en niets aan het toeval overlaten.

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes