Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Vissen bij Mikkelvik Brygge 2017 Jaap

Vissen bij Mikkelvik Brygge juni 2017

Mikkelvik- 13Over Mikkelvik lees je nog niet veel op de site van Cordes Travel dit komt waarschijnlijk omdat het een vrij nieuwe bestemming is, maar het fjord en de zee zijn er waarschijnlijk al een tijdje en daar gaat het uiteindelijk om.

Alleen de accommodatie is nieuw en wij houden wel van comfort, alles is super mooi in de huizen, Katja had geregeld dat we een onder en boven woning kregen dan heb je met een kleine verhuizing van tafels en stoelen een acht persoons-appartement. Wat wel belangrijk is dat je voor de hele week inkoopt bij de supermarkt, Katje is niet te beroerd om wat voor je mee te nemen, maar alleen als ze er zelf heen moeten en dat is niet iedere dag. Genoeg over het kamp, zou er ook vis zitten op de Cordes dag kregen we wel wat informatie maar je moet het zelf waar maken op zee.

Nou zijn wij van huis uit vrij eigenwijs en vissen we waarschijnlijk veel lichter dan de meeste vissers, dat is goed te zien in de haven aan de hengels en molens die op de boten staan, alleen vangen wij wel veruit de grootste vissen iedere dag en vallen de tientallen Duitsers die er zijn bijna flauw als ze ons terug zien komen met kisten kabeljauw boven de meter, na een paar dagen beginnen ze toch te informeren waar wij vissen en hoe we dat doen, die Duitsers weten niet dat het vissen ons met de paplepel ingegeven is. Nu hebben wij wel erg veel mazzel gehad met het weer, dat is het enige wat Raffie en Linda niet voor je kunnen regelen, omdat het echt op zee te doen is en dan niet op zee net buiten het fjord maar zeker een half uur varen de volle zee op en dan moet er gewoon weinig wind zijn.

Mikkelvik- 3Zaterdag de eerste dag was het behoorlijk ruig op zee en moesten we na een uurtje terug, omdat het ontbijt weer naar buiten wilde en een groene huidskleur ook niet helemaal klopt, het vervelende hiervan was dat we meteen al dikke kabeljauw vingen en een heilbot, maar zeeziek is niet prettig dus terug naar rustiger water. Binnen het fjord is het heerlijk vissen met achter elkaar kleine kabeljauwtjes tot 60 cm maar na 50 van die beestjes heb je dat wel gezien, dit is erg leuk als je met vrouw en kinderen hier wil vissen, of voor de eerste keer naar Noorwegen gaat, want volgens mij liggen de vissen opgestapeld en is het in het fjord erg makkelijk om je quotum te halen. Maar een meter plus vis word erg moeilijk binnen het fjord ook van de andere boten die niet naar buiten konden had er niemand een grote vis gevangen, maar je kan in ieder geval vissen al is er nog zoveel wind, op twee minuten varen kun je al zoveel visjes vangen als je wilt.

Zondag was het uitgelezen weer, er was nog wel een flinke deining van ruim een meter maar dat is niet erg , na eerst wat kleine koolvisjes te hebben gevangen kon het echte werk beginnen, grote kabeljauw en af en toe een meter plus vis, 130 cm was de grootst kabeljauw vandaag, ook de eerste heilbot melde zich en meteen een top vis van 180 cm het word moeilijk om dat te verbeteren deze week. Maandag vandaag was het ook weer goed te doen op zee we vingen weer een heilbot van 132 cm en onbeperkt kabeljauw ook dinsdag was weer een top dag.

Mikkelvik- 17Woensdag was het weer bar en boos met de wind en hebben we het niet eens geprobeerd om de zee op te gaan maar we hadden nog een optie in de hoge hoed vier jaar geleden had Raffie ook een bestemming in Langsundet en daar hebben we toen lekker heilbot gevangen en zeewolf dus proberen kan altijd. Het is wel even varen maar dan heb je ook wat eerst weer even aasvis vangen en proberen nog geen vijf al een mooie heilbot op dezelfde stek als vier jaar geleden. We dachten dit word een topdag maar helaas hier bleef het bij. Toen zijn we maar een paar uurtjes op zeewolf gaan vissen, daar zijn er een paar van ons erg goed in, de eigenaar van het kamp had gezegd dat er bijna geen zeewolf te vangen was, toch vingen we er twaalf, dit werd natuurlijk wel gezien in het fileer hok, we waren wel een beetje trots dat ze op de garmin in de boten gingen kijken waar wij geweest waren.

Donderdag was een echte top dag vier heilbotten waarvan de grootst 187 cm  147, 140 en nog een kleintje van tegen de meter. We hebben ook nog een paar mooie heilbotten verspeeld en dit kwam door te licht materiaal, niet de hengels lijnen of molens waren te ligt, maar de split ringen aan de  pilkers van een bekend Duits merk een zeker Dieter, ze bogen uit en er kwam een pilker boven zonder haak, de split ringen en de haken zijn waardeloos, veel te klein en te dun, we hebben de splitringen vervangen voor 100 lbs ringen en dreggen maat 5/0 6/0 en 7/0, dit moet eigenlijk met alle pilkers gebeuren.

Deze locatie staat erg hoog in onze bestemmingen top tien hij is niet op de eerste plaats geëindigd omdat er geen grote koolvis te vangen was en dat is ook een van onze favoriete vissen wat sport betreft, ook schelvis heeft zich niet laten zien, misschien dat in een andere tijd van het jaar er wel koolvis te vangen is dan is het hier helemaal top. Maar met twaalf heilbotten mogen we niet ontevreden zijn.

Cordes Travel heeft ook dit jaar weer geen fouten gemaakt daarom hebben we voor volgend jaar ook alvast geboekt.

Groeten,
Jaap

Mikkelvik - 1 Mikkelvik - 2 Mikkelvik - 3 Mikkelvik - 4 Mikkelvik - 5 Mikkelvik -

Mikkelvik- Mikkelvik- 19 Mikkelvik- 18 Mikkelvik- 17 Mikkelvik- 16 Mikkelvik- 15

Mikkelvik- 14 Mikkelvik- 13 Mikkelvik- 12 Mikkelvik- 3 Mikkelvik- 4 Mikkelvik- 5 Mikkelvik- 6

Mikkelvik- 7 Mikkelvik- 8 Mikkelvik- 9 Mikkelvik- 10 Mikkelvik- 11 Mikkelvik- 2 Mikkelvik- 1