Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

visreis-visreizen

Visreis & Visreizen met Cordes Travel

Raffie-frontWij zijn Linda en Raffie Cordes van het visreizen gespecialiseerde reisbureau Cordes Travel. In 2004 zijn wij naar Noorwegen verhuisd om vanuit daar visreizen naar Noorwegen te organiseren, dat was onze droom om Nederlandse en Belgische sportvissers een geweldige visreis te laten ervaren in een geweldig land als Noorwegen. Daar wij zelf al vele jaren aan het vissen waren in Noorwegen en helaas vaak een teleurstelling hadden, verkeerd huis, slechte stek, geen goede visboot, geen dieptemeter en vaak waren de foto’s vh huis en boot misleidend, hebben we besloten dat wij dit beter en vooral eerlijk konden aanpakken. We zijn gaan zoeken en zo hadden we ons eerste “project” gevonden en konden we bij Bergen in Noorwegen voor het eerst visreizen aanbieden in Noorwegen aan Nederlandse en Belgische sportvissers.

Al snel bleek dat ook in Noorwegen de vissen niet in de boot springen en toch heel wat kennis, techniek en ervaring bij komt kijken. We zijn lid geworden van een Noorse visclub waar ook de top van Noorwegen wedstrijden viste en hebben ons daar alles laten leren. De heren vissen al heen hun leven, lezen het water, kennen de stekken, materialen en technieken, dus van wie kun je het vissen in Noorwegen beter leren dan van deze mannen. Na heel wat sessies en lessen zijn Linda en ik (Raffie) zelf visgids geworden en konden we onze ervaring, technieken en kennis nu ook delen aan die groepen die op visreis naar Noorwegen kwamen. Linda en ik waren vele dagen op het water te vinden, vd 365 dagen per jaar waren we er minimaal 200 per jaar aan het vissen, ook in de winter ! Deze ervaring, kennis en technieken kunnen we tot op de dag nog steeds met onze gasten delen.

Vaeroy Marco 31De markt was groter dan we hadden gedacht en al snel hadden we nog meer accommodaties nodig en besloten om nog meer huisjes te zoeken in Bergen, in midden Noorwegen en daarna zelfs in Noord Noorwegen en van één huisje bij Bergen in Noorwegen zijn we inmiddels gegroeid tot meer dan 450 accommodaties in Noorwegen, van zuid tot noord Noorwegen en allemaal geschikt voor een geslaagde visreis, die aan onze “eisen” moet voldoen. Maar inmiddels hebben we ook IJsland, Zweden, Ierland, Panama, Costa Rica, Canada en Madagaskar in ons programma.

Visreizen organiseren:
Een visreis organiseren doe je niet zomaar, niet elk mooi huis met een bootje voor de deur aan “een” fjord is ook meteen een visgebied, ik ken inmiddels tientallen fjorden waar je nooit meer zult vangen dan een makreel en een koolvis en 30cm al een grote vis is. Het is een gegeven dat visreizen organiseren alleen gedaan kan worden door iemand die écht verstand van zaken heeft en we kunnen gerust zeggen, dat hebben we. We zijn 8 jaar visgids geweest en vissen tot op heden nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland, dus we weten waar we over spreken als we het hebben over een visreis naar Noorwegen. Een wereldberoemd Amerikaans merk als Penn staat niet zomaar achter een bedrijf, daar moet wel een bepaalde kwaliteit voor aanwezig zijn, Penn, Berkley en Spiderwire steun Cordes Travel al sinds 2009.

Raffie 105cmNa 8 jaar in Noorwegen te hebben gewoond zijn we weer naar Nederland verhuist, dit omdat we dichter bij onze potentiële klanten wilde zijn. We wilde meer service en kwaliteit bieden, prive-les geven, aanwezig zijn op alle grote beurzen en hulp bieden waar we kunnen en zo wonen we sinds 2012 weer in Nederland. Wij leven ook echt van ons reisbureau, bijna al onze collega’s organiseren visreizen naast hun normale baan, wij zijn hier echt dagelijks mee bezig en hebben er echt meer dan een fulltime baan aan. We beginnen in de ochtend om 07:00 en werken soms door tot 21:00 ‘s avond en dat soms wel 7 dagen per week, maar we klagen niet, hebben het enorm naar onze zin, wat is er nu leuker dan het organiseren van een geslaagde visreis ?

Inmiddels kunnen we ook wel zeggen dat we op dit moment wel het allergrootste visreis gespecialiseerde reisbureau van Nederland én België zijn, wij hebben minstens 40% Belgische klanten en jaarlijks boeken een paar duizend sportvissers hun visreis bij Cordes Travel. We bestaan al heel wat jaren en hebben echt een grote naam opgebouwd en dat kun je alleen bereiken door service en kwaliteit te bieden en altijd eerlijk te zijn tegen die groepen die op visreis gaan.

IJsland-Festival-2014-Raffie 26In alle jaren en zelfs tijdens de Corona crisis zijn we elk jaar nog gegroeid en hebben we elk jaar weer méér boekingen dan het jaar ervoor. Visreizen kun je dan alleen aanbieden als je zelf bij de accommodatie bent geweest, als je weet waar je over spreekt en als je zelf ook in dat huisje zou willen verblijven of als je zelf ook op die boot die je in het programma hebt zou gaan vissen, als wij zelf ergens niet zouden willen blijven slapen of als de boot ons niet veilig lijkt of te klein is en wij er zelf niet mee weg zouden willen, dan nemen zo’n accommodatie ook niet in ons programma. Mensen sparen soms vele jaren om hun visreizen te kunnen betalen, dan moet je ook een goede visreis aanbieden vinden wij en dan moet alles gewoon in orde zijn. Het weer en de visserij hebben wij zelf niet in handen maar voor alle andere zaken zullen we altijd onze uiterste best doen.

Voordeel van een visreis bij Cordes Travel:
Het voordeel van Cordes Travel is dat wij tijdens de visreizen altijd bereikbaar zijn, 7 dagen per week 24u per dag zijn wij er voor onze groepen, zij krijgen altijd mij (Raffie) of Linda aan de telefoon. Wij spreken Noors, Engels, Duits en Nederlands en kunnen dus iedereen van dienst zijn als er onverhoopt een probleem is. Daar wij alle huiseigenaren kennen, zowel in Noorwegen als in, Zweden, IJsland, Ierland, Canada, Costa Rica en Panama, is hulp makkelijk en snel te bieden, onze partners moeten voor ons altijd 24/7 bereikbaar zijn, want mocht er iets zijn met onze gasten, zijn zij onze rechterhand ter plaatse, wat voor die sportvissers die op visreis gaan een enorm goed gevoel geeft, jullie staan er nooit alleen voor.

Raffie Cordes HalibutMocht er thuis in Nederland en België iets gebeuren waardoor men snel naar huis moet, geen zorgen Cordes Travel staat klaar voor de groepen. Wij zijn agent voor de SAS, Norwegian, KLM, Fjordline, ColorLine, Sixt, Avis, Hertz, Alamo en werken nauw samen met Anker verzekeringen, dus wij kunnen altijd hulp bieden.

Maar nu lees je veel over het vissen in Noorwegen, maar dat heeft te maken met hoe we begonnen zijn, inmiddels bieden we visreizen aan in verschillende landen, Noorwegen, IJsland, Zweden, Ierland, Panama, Canada en Costa Rica en overal zijn we zelf wezen vissen en hebben we alles zelf bekeken en goedgekeurd. Ook bieden we niet alléén visreizen aan voor zeevissers maar ook de roofvissers kunnen bij ons terecht ook voor deze groep vissers kunnen we een geweldige visreis aanbieden naar deze mooie landen.

Dat we inmiddels bekend zijn in Nederland en België blijkt wel, we werken samen met Penn, Spiderwire, Abu Garcia en Berkley en met de grote hengelsportwinkels zoals Ahoy- Hengelsport in Rotterdam, Robby Fish in Wommelgem (B) en Fauna Hengelsport Raamsdonksveer, zij zullen er alles aan doen om de juiste materialen aan onze gasten mee te geven. Al deze eigenaren hebben al bij ons een visreis geboekt, vaak zelfs meerdere keren. Maar ook BV-ers ofwel “bekende vissers” zoals Klaas vd Eerden, Jeroen vd Boom, Douwe Bob, Marco Kraal (Vis TV), Ed Stoop, Dietmar Isaiasch, Frank van Vliet, Frans Oomen, Daan Verbrugge (visgids), Rick Stalenhoef en vele andere BV-ers boeken hun visreis bij Cordes Travel, zij willen service en kwaliteit.

Linda en Raffie CordesDat men bij Cordes Travel visreizen in goede handen is blijkt wel uit de dingen die we organiseren, denk bv aan onze bekende Cordes Traveldag, de Penn Festivals en onze aanwezigheid bij alle grote hengelsportbeurzen. Dan hebben we voor de vissers die op visreis gaan naar IJsland of Noorwegen een groot boekwerk vol met informatie over hoe en waar te vissen in IJsland of Noorwegen. Een boekwerk vol met tips, trucs, adviezen, technieken en aanwijzingen.

Verder krijgt elke groep een gratis “Sportvis-pakket” en kan men zelfs prive-les krijgen bij ons op kantoor, samen met je eigen visgroepje waar je mee op visreis gaat, onder het genot van een hapje en drankje gaan we dieper in op de stekken, technieken, laten we de juiste materialen zien en nemen we de hele reis door, beter kun je je niet voorbereiden op je visreis. Tot slot krijgt elke groep per boot een A3 gelamineerde kleuren zeekaart met stekken. Je ziet het Cordes Travel is niet zomaar iemand die na zijn werk visreizen organiseert, nee we nemen ons werk heel serieus, zijn er bijna dag en nacht mee bezig en bij ons staat de sportvisser op de 1e plaats, zij moeten waar krijgen voor hun geld en moeten een geweldige visreis beleven en pas dan zijn wij tevreden !

Interesse in een visreis bij Cordes Travel, kijk dan tussen al onze bestemmingen en visreizen en vraag ons geheel vrijblijvend om een prijsopgaaf en om advies en tips, wij helpen je graag verder om binnen jullie budget de juiste visreis te organiseren want een echte visreis boek je natuurlijk bij Cordes Travel…. wie anders ?

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes