Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis Nappstraumen Erik mei 2016

Erik-Nappstraumen 7Visreis Nappstraumen Erik mei 2016

25 mei tm 1 juni 2016

He Raffie en Linda,hier nog een klein verslag van onze week in Nappstraumen Lofoten, Noord Noorwegen

Na het verzamelen om kwart voor zes bij mij thuis op weg naar schiphol. Na een zeer goed verlopen reis zijn we na meer dan 16 uur om zijn we om half elf in nappstraumen.
Dag 1.
Op naar het noorden! Niet heel veel wind en mooi weer. Na een koolvis wordt een van ons ziek en gaan we naar het zuiden.Wat een mooie omgeving is dit,adembenemend mooi. Mooie gullen en koolvis op dag 1.

Dag 2.
Met de visgids op pad naar het noorden.Weer is super vandaag. Na ongeveer een half uur varen komen we aan op de eerste visplek.Hier vangen we mooie gullen maar de visgids is niet tevreden dus gaan we een stukje verder.Hier wordt de vis aanzienlijk groter en praten we over serieuze vissen! Kabeljauwen tot 19 kilo en een zeewolf. Deze dag zeer veel geleerd van de visgids.Vooral over het driften.In de avond nog een klein heilbotje in de straumen zelf.

Erik-Nappstraumen 6Dag 3.
Vandaag weer naar het zuiden geweest omdat mijn collega visser snel zeeziek wordt en hier echt een vlakke zee was.Vangsten vielen tegen. Gullen en kleine koolvis.

Dag 4.
Weer naar het noorden.Wat hebben we een geluk met het weer deze week tot nu toe,strak blauw en weinig wind.
Vanaf het begin ontzettend veel vis.Voordat je kunstaas de bodem raakt hangt er al vis aan! Vandaag weer mooie kabeljauwen en gullen en ook drie zeewolven!Er kwam nog een grote heilbot achter een door mij gehaakte gul aan tot 2 meter onder de boot,super mooi gezicht helaas pakte die niks!

Erik-NappstraumenDag 5.
In de straumen gebleven door de harde wind. Veel gullen en koolvis.

Dag 6 .
Vandaag zeer veel wind maar toch naar het noorden gegaan. Na een uurtje het te hebben geprobeerd en een paar mooie kabeljauwen verder ging het nog harder waaien en was het niet meer te doen en zijn we naar het zuiden gegaan en hebben we daar nog een paar kabeljauwen gevangen.

En toen was het weer voorbij! We hebben super genoten van deze vakantie.Wat zijn de Lofoten toch ongelooflijk mooi. Als bonus zagen we deze vakantie ook nog orka’s, bruinvissen,zee-otters,visarenden en zeearenden.

Raffie en Linda,ontzettend bedankt voor jullie tijd en goede service,
Met vriendelijke groet en tot volgend jaar !
Erik

Erik-Nappstraumen 8 Erik-Nappstraumen 7 Erik-Nappstraumen 6 Erik-Nappstraumen 3

Erik-Nappstraumen 1 Erik-Nappstraumen 2 Erik-Nappstraumen 5 Erik-Nappstraumen Erik-Nappstraumen 4