Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis Nappstraumen Bob en Jeroen

Visreis naar Nappstraumen

22 tm 29 juni 2016, Nappstraumen Lofoten Noorwegen

Hallo Raffie en Linda,

Gisteren avond zijn wij, Bob en Jeroen, terug gekomen uit de Lofoten, accommodatie Nappstraumen. Een kort verslagje van onze mooiste ervaring. De gehele week lukte het ons maar niet om een Heilbot te verschalken, terwijl onze Belgische en Oekraïense buren er meerdere per dag vingen. Op de één na laatste dag driften wij rustig op de golven naar open zee. een beetje met de hengel op neer zwaaien tot ik naar Bob riep vaar even terug ik zit vast. Doordat de boot verder drifte voelde ik het al dit was geen bodem maar een joekel ! Vol gas ging deze er vandoor en Bob kwam al aanrennen; deze was voor hem ! Twee  jaar geleden had ik in Lynge Fjord al een Heilbot gevangen en sindsdien zijn wij op jacht naar een tweede. Helaas in Dafjord wilde het vorig jaar niet lukken.

Beurtelings zijn wij aan het sleuren geweest en iedere keer nam deze vis de running alsof het niets was. Alleen rust kan je redden, laat de slip gaan en al hebben wij de gehele dag nodig ! riepen wij naar elkaar. Toen gebeurde het, net als een dag er voor sprong er weer een binnen ring uit een oog ! de lijn ging langs een zeer scherp randje. Wij vreesden het ergste, laat ons de vis in ieder geval even zien dan is het goed. Nog vijf meter te gaan en toen brak ook nog de top vd hengel, oh nee draaien ! heilbot bij de boot en haak in zijn bek. Wat een beauty ! (85kg) en klapperen, wat een geweld.

Toen hebben wij iets gedaan en geleerd wat wij nooit meer gaan doen; namelijk de vis aan boord halen, dat doen we dus nooit meer. Met een lasso om zijn staart en een haak in zijn bek ging dat met een geweldige krachtinspanning. Een paar foto’s gemaakt en tja de vis moest terug, via de voorplecht van de boot is het ons gelukt. De Heilbot zo groot als een deur dook de diepte in, PRACHTIG.

Wij hebben die dag nog een Heilbot van 82cm en 60cm gevangen, de volgende dag nog een aantal kleintjes zo groot als een Schol maar wel ca. 3 kg gevangen. Allen hebben van ons de vrijheid terug gekregen met in de hoop dat anderen dat ook zullen doen en wij volgend jaar deze prachtige vissen en hopelijk nog groter mogen vangen. Uiteraard hebben we ook koolvis, kabeljauw en mooie schol gevangen.

Voor 2017 hebben we Nappstraumen meteen weer geboekt, uiteraard wéér bij Cordes Travel !

Bob en Jeroen

Nappstraumen Juni 1 Nappstraumen Juni 2 Nappstraumen Juni 3 Nappstraumen Juni 4

Nappstraumen Juni 5 Nappstraumen Juni 6 Nappstraumen Juni 7 Nappstraumen Juni 8 Nappstraumen Juni