Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis naar IJsland Bolungarvik Westfjord

Visreis naar IJsland Bolungarvik Westfjord

Bolungarvik-2013-Henk 4Juni 2013 zijn wij afgereisd naar IJsland, naar het plaatsje Bolungarvik op de Westfjorden. Dit was voor ons al de tweede keer dat we met Cordes Travel zijn gegaan en ik denk dat er nog wel meer reisjes zullen volgen. Het is altijd fantastisch geregeld tot het mooie weer aan toe. Helaas kunnen ze daar geen garantie op geven. De eerste dag zijn we er direct lekker ver uit geweest tot eind stek 6 en verder rond een diepte van 70 meter. Meteen dik vis gevangen, diverse van een meter en groter verspeeld. De tweede dag lekker stek 3, 4, en 9 afgevist, wederom kon je weer zo veel vangen als je wilde. Op een gegeven moment ben je het zelfs even zat. Ik had nooit gedacht dat we dit zouden meemaken, verslavend als dat vissen is.

Bolungarvik-2013-Henk 8Met pijn in de spieren de volgende dag toch maar weer aan die hengel gaan hangen, sjonge wat een geweld daar beneden. Met de slip volledig dicht toch nog meters lijn van de molen laten sleuren. De 50 Lbs hengels gaan volledig krom en je denk er een monster aan te hebben. De grootste kabeljauw die dag was 25 kilo+ en diverse 20 kilo’s en niet één lichter dan 10 kilo die dag. We waren gesloopt.

Die dag daarna moesten we het echt rustig aan doen en zijn we gaan zeewolven in het fjord. Lekker piemelen met een stuk vis op de haak of pilker en vangen maar. Ook hier weer vangen zoveel als je maar wilde. Wel uitkijken dat je niet tussen die fijn tandjes klem komt te zitten met een vinger want ik denk dat je hem kwijt bent.

Al met al weer een fantastische week gehad met weer onverwachte dingen zoals enorme wolken krill waar de meeuwen zich te goed aan doen. Vervolgens ook nog een paar scholen walvissen die rustig zwemmend en puffend lang de boot komen zwemmen. En natuurlijk de dolfijnen niet vergeten die je met grote regelmaat op je stek zag verschijnen. Reden genoeg om volgend jaar weer terug te gaan naar IJsland. Ik heb de visreis net geboekt bij Cordes Travel en kan weer niet wachten.

Groetjes Henk
Accommodatie: Bolungarvik >>>

Bolungarvik-2013-Henk Bolungarvik-2013-Henk 11 Bolungarvik-2013-Henk 10 Bolungarvik-2013-Henk 9 Bolungarvik-2013-Henk 8 Bolungarvik-2013-Henk 7

Bolungarvik-2013-Henk 6 Bolungarvik-2013-Henk 5 Bolungarvik-2013-Henk 4 Bolungarvik-2013-Henk 3 Bolungarvik-2013-Henk 2 Bolungarvik-2013-Henk 1