Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Bolungarvik vissen in IJsland

Bolungarvik vissen in IJsland

Bolungarvik_4

* 6 appartementen max. 2-5 personen per huisje, 2 of 3 slaapkamers
* 9 VOLLE dagen vissen !
* 15 min. varen naar open zee
* Huurauto inclusief voor de hele periode, km’s vrij.
* Prijzen visreis IJsland >>>

 • Maar 5 min. varen naar de 1e stek met mooie vissen !

De accommodatie Bolungarvik ligt op maar 15 min. varen van open zee en op maar 5 minuten varen van de 1e goede zeewolfstek. Bolungarvik is een groot appartementen complex met 6 appartementen voor de sportvissers. Bolungarvik is geschikt voor max. 5-6 personen en heeft 2 of 3 slaapkamers, 1 kamer met 2 losse bedden en 1-2 kamers met stapelbed. Het appartement is volledig ingericht en van alle gemakken voorzien, woonkamer, balkon, volledig ingerichte keuken, met waterkoker, magnetron, fornuis met oven en koffiezetter, uiteraard is er ook een douche en toilet aanwezig.

Bolungarvik is een wat groter dorp, daarmee iets drukker, wat meer winkels en een restaurant, net zoals in Sudavik, dus volop mogelijkheden. Vanaf hier vaart u vrij snel naar de stekken, binnen 15 minuten op open zee, U vist hier in hetzelfde gebied waar ook de groepen van Sudavik vissen, dus precies dezelfde stekken, alleen zij moeten nog een half uurtje dieper het fjord in varen om naar de haven te komen. Bij deze accommodatie heb je ook voor de hele periode een huurauto die je natuurlijk niet hoeft te delen met een andere groep. Het is bij Bolungarvik wel mogelijk dat als de wind verkeerd staat er 1 of 2 dagen uit kunnen vallen, dat men helemaal niet kan vissen, kortom bij Bolungarvik heb je iets meer kans op uitvalsdagen. Maar als je dan 10 dagen kan vissen en er valt een dag uit is dat ook geen ramp.

Visreis IJsland 2014 25Wilt u een dagje met de visgids mee ? Geen probleem voor 150,- euro totaal boekt u een vistrip met een visgids, hij vaart dan samen met u op uw eigen boot naar de beste stekken, verteld u alles over de visserij en weet vaak de allergrootste vissen te vangen, de visgids (Mathias) spreekt Duits en Engels.

In Isafjordur, 10 min. rijden zijn twee hele grote supermarkten, is er een pizzeria en kan men er ook Thais eten, er is zelfs een lekkere bakker met allerlei lekkere hapjes. Is het een dag slecht weer, dan rij je met de huurauto naar Dynjandi, de waterval. Alles over de reis naar IJsland zelf kun je >>hier<< lezen.

Het vissen in IJsland, tijdens uw visreis
IJsland en dan speciaal het Westfjord is een paradijs voor de dikke grote Kabeljauwen. Vanuit Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar IJsland en dezelfde dag bent u nog in uw huisje, geen dagen reizen en geen dubbele hotelovernachtingen. IJsland staat bekend om haar zéér grote Kabeljauwbestand en hier geven wij u ook echt Kabeljauwgarantie met wel een paar honderd kilo.

U vangt hier met gemak Gullen van 2-5kg achter elkaar. Wilt u een hele goede kans maken op een dikke 15+ kabeljauw of zelfs een 20+, dat kan, dan bent u bij ons in het Westfjord van IJsland aan het goede adres. Bij de “reisverslagen” kunt u alle verslagen lezen en ziet u zelf dat er zéér regelmatig 15 en 20 plussers boven komen, bekijk ook de “foto-pagina” eens.

Pim-PosIn 2009 hadden we een groep die in één middag vijftien 15+ Kabeljauwen vingen. Ook Heilbot is een vis die hier gevangen wordt, niet zo vaak, maar als u er eentje vangt kan ie zomaar richting de 150/180kg gaan. Het record van 2009 is 183kg Heilbot, gevangen door een groep uit de accommodatie Sudavik. Vissen in IJsland is dus een droom voor elke Kabeljauw liefhebber, maar ook Koolvis, Schelvis, Zeeduivel, Roodbaars en als u gelukt heeft zelfs een Gevlekte Zeewolf kunt u vangen in het Westfjord van IJsland.

In Mei en Juni is de Zeewolf volop aanwezig en kan iedereen Zeewolf vangen, pas wel op voor zijn gevaarlijke tanden. Er zijn uiteraard kleine Zeewolven, maar er worden ook zeer regelmatig echte grote jongens gevangen van soms wel 12-13kg en dan praat je echt over monsters ! U hoeft uw vis gelukkig niet zelf te fileren, alleen de vis die u in de avond zelf wilt klaar maken of wil laten klaar maken in het restaurant. Dus na het vissen geen uren fileren na een vermoeide visdag, gewoon een vispakket bestellen. Wilt u gratis 20kg vis meenemen dan kunt u die zelf fileren.

Vissen in IJsland Westfjord
Een verschil tussen Noorwegen en IJsland, u verspeelt in IJsland héél weinig tot niets. 95% van onze groepen verspelen niets tijdens hun visreis naar IJsland. Ook vist u over het algemeen vrij ondiep, in tegenstelling tot Noorwegen. In IJsland vist u vaak tussen de 30 en 60m en soms nog wel iets ondieper of dieper,  IJsland is daarom ook zeer geliefd bij vissers die graag met een sterke bootmolen vissen en niet te diep willen vissen. Heeft u niet de juiste materialen, geen probleem, hengels met reel en drijfpakken zijn ter plaatse te huur (zie prijslijst).

De vissen zijn enorm sterk in IJsland, daar zij niet diep zwemmen vechten ze tot aan de boot en dat merkt men, kleine Gulletjes geven kracht voor een grote kabeljauw. Als “aas” gebruiken we voornamelijk een pilker en grote shads tussen de 25 en 40cm, grote shads voor de grote vissen. Uiteraard krijgt u van ons een heel boekwerk van 20 pagina’s, met informatie over aas, materialen en alle informatie voor een goede visvakantie naar IJsland en kunt u langskomen voor een gratis prive-les vissen in IJsland.

IJsland-boot-Wat kunt u zoal verwachten tijdens uw visreis naar IJsland ? 90% Kabeljauw en als u een beetje doorvist wel een paar honderd kilo per dag, maar we laten de vissen onder de 70cm gewoon weer zwemmen. Dus wilt u een goede visreis naar IJsland, veel en grote Kabeljauw vangen, goede kans maken op Heilbot en geen dagen reizen, dan is IJsland UW bestemming. Wees wel op tijd met boeken, want er wordt vaak al 1 jaar voor vertrek geboekt, dus wees er snel bij. De beste periode is er niet, het hele jaar door wordt er gewoon goed Kabeljauw gevangen, dus dat maakt niet uit. Wel vangt u de Zeewolf eigenlijk alleen in de maanden Mei en Juni, en is het in Juni 24u per dag licht. Dus de Zeewolf en het daglicht is het enigste verschil in de periodes in IJsland.

De huurboot
Deze boten zijn speciaal gebouwd voor de sportvisserij zijn zeer sterk en ruim. Voldoende plaats voor 6 pers. De boot is 7,5m lang met een 130pk sterke dieselmotor met een kruissnelheid van ongeveer 20 knopen (40km p/u). Deze boot is standaard bij uw huisje, incl GPS/Plotter, dieptemeter/Fishfinder. Tevens is er een marifoon aan boord, reddingsvesten, een reddingsvlot, kompas en is het mogelijk om op een speciaal kanaal via de marifoon contact met elkaar te houden, vraag hier de visgids om informatie. U heeft niet perse een vaarbewijs te hebben om deze boten te mogen varen, heeft u geen vaarbewijs ? dan moet u een gratis (Nederlandse) test ter plaatse doen, waar u altijd voor zult slagen, daar u hulp krijgt vd instructeur.

IJslandVissen in het mooie magische IJsland en een goed georganiseerde visreis, beginnen bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen naar IJsland, dat is Cordes Travel. Na de boeking ontvangt u bv een boekwerk van maar liefst 40 pagina’s, met informatie over het vissen in IJsland en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, hoe te vissen in IJsland. We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door hoe beter kan uw visreis beginnen ?

Wij, Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar IJsland, Noorwegen, Canada, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Bolungarvik_4 Bolungarvik Bolungarvik_3 Bolungarvik_2 Bolungarvik_1 Boot-Iceland

Koffiemachine Magnetron Oven TV Internet

Prijzen
Foto's vangsten
De visreis naar IJsland

Vissen in IJsland, visreis weergeven op een grotere kaart
De visboot:
 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • 1 visboot per huisje 130pk 7.5m (max. 6 pers.)
 • Motor Volvo Penta 130pk diesel
 • Reddingsvesten & reddingsvlot aanwezig
 • 25 minuten naar stek 6

De Huisjes:

 • 6x appartement voor max. 4-6 pers. 2-3 slaapkamers
 • Huurauto Toyota Yaris (inclusief)

Informatief & Extra:

 • bedlinnen & handdoeken inclusief
 • 1 hotelovernachting (inclusief)
 • Visgids ter plaatse
 • Materiaalhuur mogelijk