Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis naar IJsland 2021 Carlo

Visreis naar IJsland 2021

Bolungarvik augustus 2021

Na enige jaren Ierland besloten om een keer IJsland Bolungarvik te doen van 9 t/m 20 augustus 2021. Bolungarvik is wat vaarafstand naar open zee veel korter dan Sudavik, wat voor ons meer vistijd betekent. Na een lange reisdag kwamen we om middernacht aan. De reis is lang, mooi en vermoeiend. De eerste visdag na een uurtje instructie hoe om te gaan met de boot samen met Mathias de zee op gegaan. Die dag zowel op diep water (80 a 90 meter) als vlak onder de kant al direct mooie vissen van 1 meter (wat een sport op een spinhengel met een shadje).

De drie dagen erna werden de vissen alleen maar meer en groter eerst 105, toen 111 en 115 en uiteindelijk 120 centimeter. Onze Duitse buren vingen er nog een van 139 cm dat was echt mooie kabeljauw!

Op zondag was er een harde westenwind voorspelt en zijn we de nabije waterval gaan bezichtigen en wat boodschappen gaan doen. De laatste dagen wat ge√ęxperimenteerd op heilbot, roodbaars en wat ultra light gevist op dikke kabeljauw op 400 meter uit de kant wat veel vis opleverde tussen de 70 en 100 cm.

IJsland is vergeven van de vis. Met de spinhengel was het op 32 meter diepte mogelijk om binnen 15 seconden de vis te haken. Wij gaan met de wetenschap van dit jaar volgend jaar nog 1 keer terug naar Bolungarvik om gericht te vissen op grote Koolvis en Kabeljauw, de visreis is meteen geboekt voor 2022, bij Cordes Travel visreizen.

Dank Raffie en Linda voor alle tips en prima service 😊

Groeten van Nick, Hans en schipper Carlo