Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Vevelstad Rorbuer Vega

Vevelstad Rorbuer Vega

Vevelstad-02* 3 Rorbu’s aan het water voor max. 8 personen per rorbu, 4 slaapkamers
* Rolstoelvriendelijk huis en boot, dus ook vanuit de rolstoel vissen.
* Prijzen visreis Vega Vevelstad >>>

Vevelstad Rorbuer, 3 prachtige huizen, al zie je er op de foto maar 2, het andere huis staat ernaast maar de eigenaar wacht op mooi weer voor een mooie foto. Het huis wat gebouwd is is hetzelfde als de 2 huizen die er al staan. Vevelstad ligt net 1 eiland voor Vega,  je vist in hetzelfde gebied als bij Vega, je zou zelfs naar Vega kunnen varen met de boot. Omgeving Vega staat ook wel bekend als Mega Vega en daarom is dit een absolute topper in het programma in die omgeving. De vele groepen die al naar Vega gaan kunnen dit bevestigen, gewoon een prachtig visgebied, mede daarom ook vaak al snel volgeboekt, wees dus op tijd met boeken. Vevelstad ligt op het vaste land, maar achter een grote berg, waardoor je er alleen met de veerboot (10 minuutjes) kunt komen, ze “De reis” voor meer informatie. Maar er is het dorp wel een winkel en een benzinestation, dus je kunt er gewoon inkopen doen, geen probleem.

Vevelstad vangsten 4De visserij in dit gebied is prachtig, voor elke visser wat wils, lichte visserij, visserij op diepte, rond de eilanden, de plateaus, steile kanten en zandbergen, kortom er is enorm veel te bevissen in de omgeving. Soorten als kabeljauw, koolvis, schelvis, roodbaars en niet te vergeten heilbot zijn hier allemaal te vangen en daar hoef je geen uren ver voor te varen. Ook kun je hier hele mooie polakken vangen en samen met de heilbot en de grote koolvis geeft deze een enorme sport, dus dit is zeker ook een gebied voor de “Light tackle” visser. Door de beschutte ligging zijn er ook zeldzaam uitvalsdagen, dus je kunt hier 99% vd tijd vissen in een droom omgeving. Een dag geen zin om te vissen of zijn er reizigers bij die niet elke dag op het water willen zitten, dit gebied staat bekend om de prachtige wandelingen, de berg de Zeven Zusteren en de Donnamannen, staand bekend om hun prachtige wandelpaden, dus ook de wandelaars en natuurliefhebbers komen hier aan bod. De boten zijn prima voor dit gebied, sterke, ruime, snelle aluminiumboten met 50 of 60pk. Er is ook 1 boot van 23ft met 115pk, deze is speciaal gebouwd voor een rolstoel, men kan dus zo met de rolstoel de boot op (zie foto’s). Maar deze boot kan ook gehuurd worden door de andere vissers, dus als je met een rolstoel reist, wees dan enorm op tijd met boeken.

Vevelstad vangsten 20De accommodatie
Er zijn in elk huisje 4 slaapkamers, 2 kamers beneden met 2x 2 losse bedden en op de 2e etage zijn er 2 slaapkamers met elke een los bed. Er zou nog plaats zijn voor 7 of 8 personen met een extra bed, maar wij adviseren max. 6 personen per rorbu, met 7-8 man kun je beter 2 huisjes naast elkaar nemen. Beneden zijn de huisjes dus ingericht voor gehandicapten in een rolstoel.

De reis naar Vevelstad Rorbuer
Vanaf Oslo, bv met de overtocht Kiel–Oslo–Kiel, is het 12 uur rijden, dus een overnachting onderweg zou makkelijk zijn, daar men de laatste veerboot (22:15) toch niet gaat redden. De meeste van onze groepen nemen de overtocht Kiel naar Oslo en terug via Fredrikshaven en nemen dan een overnachting onderweg op de heenreis. Wij hebben daar wel wat tips voor. Er is wel een veerboot naar het eiland, deze gaat op bepaalde tijden, dus check dit even bij ons, de boot gaat de hele dag door en de laatste boot naar Vevelstad gaat om 22:15. Voor die groepen die willen vliegen, dan zou ik eerder naar Noord Noorwegen gaan, daar is een betere en goedkopere verbinding, hier kun je wel vliegen op Bronoysund, maar tickets zijn duurder en je mag maar 1x 23kg bagage meenemen, wil je meer meenemen moet je extra betalen.

Vevelstad vangsten 16Vissen in dit prachtige gebied in Noorwegen en een prima georganiseerde visreis, begint natuurlijk bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van het sportvissen, dat is Cordes Travel. Na de boeking ontvangt u een PDF van 45 pagina’s, met informatie over het vissen in Noorwegen en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, hoe te vissen in Noorwegen. We bespreken de beste stekken op uw grote A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de beste materialen zien en nemen alle technieken door. Wij, Linda en Raffie, zijn beide 8 jaar visgids geweest in het mooie Noorwegen en vissen nog steeds voor het beroemde Penn Team Noorwegen/IJsland.

Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsport-beurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsportwinkeliers en is er de jaarlijkse ”Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die sportvissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar Noorwegen, IJsland, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. We zijn 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Prijzen
Foto's huisje
Foto's vangsten

 

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TV WasmachineInternet

 

De huurboten:

 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • Kvaerno aluboot 19ft 50/60pk zie hier een filmpje vd boot >>>
 • 1x Kvaerno 23ft 115pk aluboot
 • Reddingsvesten aanwezig

Slaapkamers:

 • 3 Rorbu’s, max 6-8 personen 4 slaapkamers
 • 1 badkamer, 2 toiletten

Informatief & Extra:

 • Vrije wisseldag, verblijf minimaal 7 dagen
 • Verblijf 8-9-10 of meer dagen mogelijk
 • Grote vriezer aanwezig
 • 1 km naar de supermarkt
 • 35km rijden van vliegveld Bronoysund

 

Prijslijst Vevelstad Rorbuer

* Prijzen per huis of boot in euro en per week
* Wij boeken naar wens, ook de overtocht of vliegtickets voor u.
* Wisseldag vrij naar keuze, verblijf minimaal 7 dagen

Prijslijst Vevelstad 202201-06 tm 15-0801-01 tm 01-06
15-08 tm 31-12
Huis max. 6 pers.
4 slaapkamers (105m2)
1300,-1070,-
Huis max. 7 pers.
4 slaapkamers (105m2)
1380,-1150,-
Huis max. 8 pers.
4 slaapkamers (105m2)
1455,-1225,-
EindschoonmaakIncl.Incl.
Bedlinnen en handdoeken 1 set pp pwInclusiefInclusief
Stroom, belasting en waterInclusiefInclusief
Aluboot 23ft 115pk dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
(Rolstoelboot)
795,-795,-
Aluboot 19ft 50/60pk dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter590,-590,-
Bootverzekering
(met eigen risico)
Incl.Incl.
Hengelhuur en hengelkokerverhuurZie hier >>>
Gratis sportvis-pakket
t.w.v. +/- 150 euro
Lees hier meer >>>