Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Vesteralen apartment Lofoten Noorwegen

Vesteralen Lofoten Noorwegen

Omgeving--01* Verschillende huisjes voor 2-8 personen per huis
* Gratis visgids voor 1 dag aan boord.
* Maar 2,5 uur rijden vh vliegveld

* Prijzen visreis Vesteralen >>>

Vissen in en rond de Lofoten/Vesteralen een droom voor vele sportvissers, daarom zijn we enorm trots dat dit onze 3e locatie op en rond de Lofoten is, want de visserij in deze gebieden is gewoon geweldig. Met deze nieuwe accommodatie Vesteralen hebben we nu ook huisjes die luxer en wat groter zijn, mooie moderne ruime huisjes, direkt aan het water en met een prachtig uitzicht en wederom in een geweldige omgeving en een enorme rust, geen groot Camp en weg vd bewoonde wereld. Hier beginnen ook de beroemde Lofoten en om die reden is Vesteralen minstens net zo mooi als de Lofoten, zo niet mooier. De omgeving, het uitzicht en alles eromheen is echt prachtig. Op maar 2,5u rijden met een huurauto vanaf het vliegveld of met openbaar vervoer en een korte transfer is het 3u rijden. Wij boeken de kaartjes voor de bus voor de groep, dus transfer regelen wij, de boodschappen zijn ook geen probleem doe je met de bus vd visgids.

Ook dit is weer een accommodatie van Nordic Sea Angling, net als A Rorbuer, Nappstraumen en Havoysund, dus wie hier is geweest kent de waanzinnige 23.5ft 150pk visboten, de gratis visgids en de service en kwaliteit. De vaste wisseldag is op woensdag, verblijf is minimaal 1 week, in de stillere periodes kan men in overleg 10 dagen verblijven. Je bent welkom vanaf april tm oktober, waarbij alle maanden prima vismaanden zijn. Maar wees er op tijd bij, deze accommodatie is al snel volgeboekt. Bekijk >>dit<< mooie filmpje van Vesteralen maar eens.

Om het allemaal compleet te maken, krijgt men voor 1 dag de Zweedse visgids (spreekt Engels) gratis mee, deze zijn ook altijd aanwezig op de Cordes Traveldag, hij vaart met u een hele dag naar de beste stekken en zal u alles vertellen over de visserij ! Let wel de groep die als eerste boekt heeft hem de 1e dag, boek je laat dan kan het zijn dat je hem pas de 2e of 3e dag krijgt, dit kunnen we vooraf even checken voor jullie. Niet de juiste kleur of shad bij je ? Geen zorgen, bij de visgids kunt u allerlei materialen zoals crazy daisy, pilkers en ander klein materiaal kopen. Tevens kun je hengels en drijfpakken ter plaatse huren, vooraf bestellen. Brandstof, huur-materialen en gekochte materialen, moeten allemaal met creditcard betaald worden. TIP: neem wat lekkers mee voor de visgids, stroopwafels, droge worst of koekjes en als je heel tevreden bent, mag je hem altijd een kleinigheidje geven natuurlijk.

Arronet-boatNoorwegen staat bekend om het onvoorspelbare weer, vandaag 20 graden en zon, morgen 5 graden en regen, welkom in Noorwegen, het kan hier elk uur veranderen, om die reden zoeken we ook naar accommodaties waar men ook bij veel wind kan vissen, want thuis zitten wil niemand. Dat kan wel betekenen dat men iets verder moet varen naar de “verre” stekken. Op 5-10 minuten varen kan men al vis vangen, denk aan heilbot, koolvis en kabeljauw, de grote exemplaren zwemmen vaak iets meer op open zee, je kunt hier dus 99% vd tijd vissen en met de grote 23.5ft boten met 150pk motor, ben je snel en veilig op de stekken, mocht het weer ruwer worden, dan ben je snel en veilig zo weer thuis.

De visserij
De Lofoten en de Vesteralen is een prachtige groep eilanden voor de kust van Noorwegen. De Vesteralen liggen boven de Lofoten (zie kaart) en beide staan al vele jaren bekend om de geweldige visserij, al aan het begin van de vorige eeuw waren de Lofoten en Vesteralen de stek voor de beroepsvisserij en dat zijn ze nog steeds. Deze enorme rijke visgronden zijn te danken aan de Noord-Atlantische koude en warme oceaanstromen rond deze eilanden waarin de vissen (kabeljauw/heilbot en koolvis) hun paaigronden hebben, waardoor er dus een enorme hoeveelheid kabeljauw, koolvis, heilbot en schelvis te vangen is en dit maakt uw visreis naar Vesteralen geslaagd.

Vangst-VesteralenJe vangt hier dus soorten als heilbot, kabeljauw, koolvis, zeewolf, roodbaars, schol en vele andere soorten en je goed om je heen kijkt kun je orka’s en walvissen spotten. Dan is er ook nog een héle speciale stek, de “Offshore” stek die is 1u en 15min. varen en kun je alleen met goed weer en meerdere boten naar toe, maar als de vis jaagt dan ga je een visserij meemaken die je je niet kunt voorstellen, zo waanzinnig. Als je de “vangstberichten” regelmatig in de gaten houdt, zie je vanzelf hoe de vangsten elke week zijn.

De visboot
Recht voor de deur ligt een sterke, stabiele, snelle, veilige en grote zeewaardige Arronet visboot van bijna 7m (23.5ft), deze zeer snelle 150pk (4-takt) Arronet visboot, die 60 km/pu vaart (33 knopen), brengt u snel naar de stekken en bij slecht weer bent u snel weer terug. Aan boord zijn goede zitplaatsen, waarbij jij en de passagiers uit de wind zitten tijdens het varen, dmv een bankje achter de kapitein. Enorm veel opbergruimte onder de banken en in totaal 16 hengelsteunen om alle hengels veilig neer te zetten, er zijn ook hengelsteunen om te trollen op heilbot, dus ook daar geen zorgen.

De boot is voorzien van 2 losse schermen, eentje voor de GPS/Plotter en het andere scherm voor de dieptemeter/visvinder, dit is echt TOP apparatuur om mee te werken, heel snel, simpel, duidelijk en makkelijk te bedienen in het Nederlands en worden ter plaatse door de visgids prima uitgelegd. Alle boten zijn tevens uitgerust met grote gaf, driftzak en een marifoon om onderling met elkaar te spreken. Verder zijn er 6 Arronet boten in de verhuur en er ligt een 7e boot klaar, als reserve, dus u heeft altijd een goede boot, ook als er eens iets kapot gaat !

Vangst-Vesteralen 3Voor deze accommodatie werken we nauw samen met onze Zweedse partner Nordic Sea Angling, bekend vd verschillende Westin filmpjes en de geweldige beroemde visboten, Vesteralen, Havoysund, Nappstraumen en A Rorbuer zijn exclusief te boeken via Cordes Travel, dus uniek in ons programma. Alle e-mails uit Nederland en België  gestuurd naar Nordic Sea Angling worden direkt doorgestuurd, daar zij geen boekingen doen, dit kan alleen via Cordes Travel. Maaaaaaar wees op tijd, deze accommodatie wordt minimaal 1 jaar voor vertrek al geboekt, wees dit op tijd om uw plaatsje te reserveren.

Accommodatie:
Vesteralen heeft 5 accommodaties, de noren houden van grote open ruimtes, dus vaak hebben ze van 1 etage een grote slaapkamer gemaakt, ook wel vide genoemd, op de foto’s is alles duidelijk te zien. Noren vinden een slaapkamer niet belangrijk, als er een bed staat is het voldoende, de leefruimte, het uitzicht en de keuken moeten dik in orde zijn, daar ligt hun prioriteit en dat zie je terug in de mooie huisjes en het droom uitzicht.

Vangst-Vesteralen 1Huisje-1 voor max. 2-5 personen
Begane grond een slaapkamer met een 2-pers.bed, met openslaande deuren naar het fjord. Op deze begane grond is ook de badkamer, toilet en douche. 2e etage is de keuken en de woonkamer, met een prachtig uitzicht, op de 2e etage is ook de ingang vd woning. Op de bovenste etage, ook wel vide genoemd (150cm hoog) staan 3 losse bedden, dus je zou kunnen zeggen dat er 2 “slaapkamers” zijn.

Huisje-2 voor max. 6 personen
Begane grond 2 slaapkamers met 2 losse bedden per kamer, op deze etage ook de badkamer met douche en toilet. 1e etage de keuken en woonkamer, met een fantastisch uitzicht. Op de 1e etage is de keuken en de woonkamer, met een prachtig uitzicht, op de 1e etage is ook de ingang vd woning. Op de 2e etage staan 4 losse bedden in de vide (150cm hoog), dat is de vide waar we eerder over spraken.

Huisje-3 voor max. 6 personen
Op de begane grond hebben we 2 slaapkamers, 1 kamer met een stapelbed en een los bed en 1 kamer met 2 losse bedden. Ook hier is weer de badkamer met douche en toilet. 1e etage de keuken en woonkamer, met een fantastisch uitzicht, op de 1e etage is ook de ingang vd woning. Op de 2e etage staan 2 losse bedden in 1 ruimte, de vide (150cm hoog), dat is die grote slaapkamer/vide waar we eerder over spraken.

Huisje-4 “New Cabin” voor max 2-5 personen
Op de begane grond 1 slaapkamer met een 1-persoonsbed, 2e etage 1 kamer met een 2-persoonsbed en 1 kamer met 3 losse bedden, in totaal dus 5 bedden of als er een koppeltje bij is voor 6 personen. Ook dit huis heeft wederom een prachtig uitzicht en is in 2018 helemaal nieuw gebouwd. Uiteraard is er een toilet, douche en compleet ingerichte keuken.

Huisje “Castle” voor min. 6 en max. 8 personen
Een in 2017 nieuw gebouwd huis, ligt net iets hoger dan de andere huisjes en heeft een geweldig uitzicht, alsof je je in een kasteel bevindt. Er zijn 4 slaapkamers, 2 slaapkamers met in elk 3 losse bedden, één slaapkamer met een 2-pers.bed en één slaapkamer met 1 bed, in totaal dus 9 bedden als er een koppel bij is en anders 8 losse bedden voor 8 mannen. Uiteraard een grote eettafel voor 8-9 personen, groot terras, 1x douche en 2x toilet en een compleet ingerichte keuken. Ons advies is 6 man, maar 8 kan ook, gewoon wat meer rekening houden met elkaar.

De reis:
U vliegt met de SAS of KLM naar Noorwegen, vaak via Oslo, vanaf Evenes heb je de stadsbus naar Sortland en daar komt de visgids je ophalen. Wij zorgen uiteraard voor de tickets voor de stadsbus. De visgids rijdt dan samen met jullie naar de supermarkt, door de weeks kun je gebruik maken van zijn busje om boodschappen te doen. De reis vh vliegveld naar de accommodatie is het met de stadsbus 3u rijden en met een huurauto 2.5u. Wij kunnen ook een huurauto boeken voor jullie indien gewenst.

Vangst-Vesteralen 2

De voordelen
Vissen rond Nappstraumen Lofoten in Noorwegen, begint natuurlijk bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van zaken, dat is Cordes Travel. In 2003 zijn we (Linda en Raffie Cordes) naar Noorwegen verhuisd om daar een reisbureau voor de Nederlandse en Belgische markt op te starten. Na 8 jaar liep dit zo goed, dat we terug naar NL zijn verhuisd om daar dichter bij onze gasten te zijn en meer service kunnen bieden. Beide hebben we in Noorwegen ook als visgids gewerkt, dus 8 jaar bijna dagelijks op het water. Sinds 2009 vissen we ook voor het Penn Team Noorwegen, wat een hele eer is.

Cordes Travel staat bekend om de enorme service die we bieden. We staan op de Hengelsportbeurs en Open Dagen van winkeliers, zie onze >>agenda<<. We hebben ook een dik boekwerk van meer dan 70 pagina’s “Hoe te vissen in Noorwegen” >>Noorwegen PDF<<, boordevol met informatie over hengels, molens, materialen, GPS, vissoorten, stekken enz enz enz. Daarnaast bieden we ook nog eens >>gratis prive-les<< aan, onder het genot van een hapje en drankje nemen we dan alle materialen, technieken, tips, trucs, stekken en (kunst)aas door gericht op de accommodatie waar jullie naar toe gaan.

Verder hebben we voor elke groep een prachtige A3 gelamineerde kleuren zeekaart met stekken, zo heeft iedere groep zijn eigen zeekaart aan boord die niet nat en vies kan worden. Deze zeekaarten (en kofferlabels) krijgen de groepen op de exclusieve en vooral unieke “Cordes Traveldag” hét zeevis-evenement vh jaar. Een enorm gezellige dag waar meer dan 60 visgidsen en experts aanwezig zijn van Cordes Travel en meer dan 1000 bezoekers heeft. >>Cordes Traveldag<<

Boek je vóór 31 december een visreis voor het volgende jaar, dus het jaar na 31 december, krijg je per groep een prachtig sportvis-pakket met een waarde tussen de 125 en 150 euro ! Gewoon omdat we het leuk vinden dat jullie de visreis bij Cordes Travel boeken. Lees hier alles over dit >>gratis sportvis-pakket<< twv +/- 150,-

Tot slot kun je ook nog Penn hengels, molens en een hengelkoker huren, voor die groepen die zelf nog niet alle materialen hebben. Alle huurmaterialen zijn van Penn en daar vissen we zelf ook mee, dus topkwaliteit, lees hier alles over >>hengel-verhuur<<

Kortom sinds 2003 een enorme service, kennis en kwaliteit want die vinden we belangrijk, geen 1000 huisjes waar de helft geen goede boten of in een slecht visgebied liggen, nee bij Cordes Travel goede visboten in goede visgebieden. Cordes Travel, professioneel, eerlijk en betrouwbaar. Lees maar eens door de >>reisverslagen<< of bekijk onze >>filmpjes<< maar eens.

Prijzen
Foto's vangsten
Foto's accommodatie

 

Afwasmachine copyKoffiemachine MagnetronOvenInternetTV

 

De huurboot:

  • Grote visboten 23.5ft met 150pk motor
  • Alle boten incl. dieptemeter en GPS/plotter
  • Gratis visgids voor 1 dag
  • Hengels en drijfpakken te huur
  • Klein materiaal te koop

Informatief & Extra:

  • Vaste wisseldag op woensdag, verblijf minimaal 7 dagen
  • Grote vriezers en fileerplaats aanwezig
  • 8km naar de winkel (8 tot 21u)
  • 2,5 u rijden van het vliegveld

Prijslijst Vesteralen

* Prijzen per persoon in euro en per week
* 1 dag gratis visgids aan boord
* Wij boeken naar wens, ook de overtocht of vliegtickets voor u.
* Vaste wisseldag woensdag, meerdere dagen mogelijk.

Let op, alle prijzen zijn per persoon, incl huis en boot

Prijslijst Vesteralen 2023  
Huis 1 of 2 of 3 of 4
Bij 2 personen
Huisje & Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1885,- pp pw
Huis 1 of 2 of 3 of 4
Bij 3 personen
Huisje & Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1280,- pp pw
Huis 1 of 2 of 3 of 4
Bij 4 personen
Huisje & Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter970,- pp pw
Huis 1 of 2 of 3 of 4
Bij 5 personen
Huisje & Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter865,- pp pw
Huis 2 of 3
Bij 6 personen
Huisje & 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1150,- pp pw
Huis "Castle"
Min. 6 pers, bij 6 pers.
Huisje & 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1150,- pp pw
Huis "Castle"
Min. 6 pers, bij 7 pers.
Huisje & 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter995,- pp pw
Huis "Castle"
Min. 6 pers, bij 8 pers.
Huisje & 2x Arronet 23,5ft 150 pk, dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter885,- pp pw
Bedlinnen & handdoeken 1 set pp pwInclusief
Eindschoonmaak, stroomInclusief
Gratis Visgids voor één dag (vooraf boeken)8u per dagInclusief
Visgids voor een hele week.
Max. 4 pers.
Guideboat 25ft 200pk
(met visgids) 8u pd
700,- (excl. brandstof)
max. 4 pers.
Drijf/warmtepak45,- pw
Goede hengel met reel
(geen molens)
Ter plaatse50,- pw
Hengel + molen en hengelkokerverhuurOphalen kantoorZie hier >>>
Gratis sportvis-pakket
t.w.v. +/- 150 euro
Lees hier meer >>>
Bootverzekering
(met eigen risico)
Incl.Incl.
Stadsbus naar Sortland.
Transfer vanaf Sortland naar accommodatie.
Incl. kaartje bus120,- pp (retour)
Vliegtickets SAS
1x 23kg + 10kg handbagage
+/- 450,-
Extra bagage
(bv koffer, hengelkoker, viskist)
max. 23kg75,-
HuurautoFord Focus
(max. 3 pers.)
+/- 400 euro
Huurauto Opel Vivaro personen busje 9 zitplaatsen+/- 850,-