Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Vesteralen apartment Lofoten Noorwegen

Vesteralen Lofoten Noorwegen

Omgeving--01* Verschillende huisjes voor max. 4-8 personen per huis
* Gratis visgids voor 1 dag aan boord.
* Maar 2,5 uur rijden vh vliegveld

Vissen in en rond de Lofoten/Vesteralen een droom voor vele sportvissers, daarom zijn we enorm trots dat dit onze 3e locatie op en rond de Lofoten is, want de visserij in deze gebieden is gewoon geweldig. Met deze nieuwe accommodatie Vesteralen hebben we nu ook huisjes die luxer en wat groter zijn, mooie moderne ruime huisjes, direkt aan het water en met een prachtig uitzicht en wederom in een geweldige omgeving. Hier beginnen ook de beroemde Lofoten en om die reden is Vesteralen minstens net zo mooi als de Lofoten, zo niet mooier. De omgeving, het uitzicht en aller eromheen is echt prachtig. Op maar 2,5u rijden met een huurauto vanaf het vliegveld of met openbaar vervoer en een korte transfer is het 3u rijden. Wij boeken de kaartjes voor de bus voor de groep.

Ook dit is weer een accommodatie van oa Nordic Sea Angling, net als A Rorbuer, Nappstraumen en Havoysund, dus wie hier is geweest kent de waanzinnige boten, de gratis visgids en de service en kwaliteit. De vaste wisseldag is op woensdag, verblijf is minimaal 1 week, in de stillere periodes kan men in overleg 10 dagen verblijven. Je bent welkom vanaf April tm oktober, waarbij alle maanden prima vismaanden zijn. Maar wees er op tijd bij, deze accommodatie is al snel volgeboekt.

Om het allemaal compleet te maken, krijgt men voor 1 dag de Zweedse visgids (spreekt Engels) gratis mee, deze zijn ook altijd aanwezig op de Cordes Traveldag, hij vaart met u een hele dag naar de beste stekken en zal u alles vertellen over de visserij ! Let wel de groep die als eerste boekt heeft hem de 1e dag, boek je laat dan kan het zijn dat je hem pas de 2e of 3e krijgt, dit kunnen we vooraf even checken voor jullie. Niet de juiste kleur of shad bij u ? Geen zorgen, bij de visgids kunt u allerlei materialen zoals crazy daisy, pilkers en ander klein materiaal kopen en tevens uw hengels en drijfpakken kunt huren. Brandstof, huur-materialen en gekochte materialen (goede eerlijke prijzen), moeten allemaal met creditcard betaald worden. TIP: neem wat lekkers mee voor de visgids, stroopwafels, droge worst of koekjes en als je heel tevreden bent, mag je hem altijd een kleinigheidje geven natuurlijk.

Arronet-boatNoorwegen staat bekend om het onvoorspelbare weer, vandaag 20 graden en zon, morgen 5 graden en regen, welkom in Noorwegen, het kan hier elk uur veranderen, om die reden zoeken we ook naar accommodaties waar men ook bij veel wind kan vissen, want thuis zitten wil niemand. Dat kan wel betekenen dat men iets verder moet varen naar de “verre” stekken, denk aan 20-30 minuten. Op 5 minuten varen kan men al vis vangen, denk aan heilbot, koolvis en kabeljauw, de grote exemplaren zwemmen vaak iets meer op open zee, je kunt hier dus 99% vd tijd vissen en met de grote 23.5ft boten met 150pk motor, ben je snel en veilig op de stekken, mocht het weer ruwer worden, dan ben je snel en veilig zo weer thuis.

De visserij
De Lofoten en de Vesteralen is een prachtige groep eilanden voor de kust van Noorwegen. De Vesteralen liggen boven de Lofoten (zie kaart) en beide staan al vele jaren bekend om de geweldige visserij, al aan het begin van de vorige eeuw waren de Lofoten en Vesteralen de stek voor de beroepsvisserij en dat zijn ze nog steeds. Deze enorme rijke visgronden zijn te danken aan de Noord-Atlantische koude en warme oceaanstromen rond deze eilanden waarin de vissen (kabeljauw/heilbot en koolvis) hun paaigronden hebben, waardoor er dus een enorme hoeveelheid kabeljauw, koolvis, heilbot en schelvis te vangen is en dit maakt uw visreis naar Vesteralen geslaagd. Je vangt hier dus soorten als heilbot, kabeljauw, koolvis, zeewolf, roodbaars, schol en vele andere soorten en je goed om je heen kijkt kun je orka’s en walvissen spotten. Dan is er ook nog een héle speciale stek, de “Offshore” stek die is 1u en 15min. varen en kun je alleen met goed weer en meerdere boten naar toe, maar als de vis jaagt dan ga je een visserij meemaken die je je niet kunt voorstellen, zo waanzinnig.

Vangst-VesteralenAls je de “vangstberichten” regelmatig in de gaten houdt, zie je vanzelf hoe de vangsten elke week zijn. Veel vangst-foto’s hebben we nog niet, maar de foto’s die er zijn komen van 1 middag vissen, dus je maakt er echt een hele goede kans op mooie heilbot, hele mooie kabeljauw, sterke koolvissen, roodbaars en platvis, de visserij kun je vergelijken met die van Nappstraumen.

De visboot
Recht voor de deur ligt een sterke, stabiele, snelle, veilige en grote zeewaardige Arronet visboot van bijna 7m (23.5ft), deze zeer snelle 150pk (4-takt) Arronet visboot, die 60 km/pu vaart (33 knopen), brengt u snel naar de stekken en bij slecht weer bent u snel weer terug. Aan boord zijn er 4 goede zitplaatsen, waarbij u en de passagiers uit de wind zitten tijdens het varen, dmv een bankje achter de kapitein. Enorm veel opbergruimte onder de banken en in totaal 16 hengelsteunen om alle hengels veilig neer te zetten, er zijn ook hengelsteunen om te trollen op heilbot, dus ook daar geen zorgen. De boot is voorzien van 2 losse schermen, een Lowrance HDS7 en een Garmin GPSmap 6008, dit is echt TOP apparatuur om mee te werken, heel snel, simpel, duidelijk en makkelijk te bedienen in het Nederlands en worden ter plaatse door de visgids prima uitgelegd. Op deze manier heb je 1 groot scherm voor de positie (GPS plotter) en en 1 groot scherm voor je dieptemeter/visvinder. Alle boten zijn tevens uitgerust met grote gaf, marifoon (om onderling met elkaar te spreken, kanaal 72). Verder zijn er 6 Arronet boten in de verhuur en er ligt een 7e boot klaar, als reserve, dus u heeft altijd een goede boot ! Aan boord is er ook een driftzak en grote gaf aanwezig.

Vangst-Vesteralen 3Voor deze accommodatie werken we nauw samen met onze Zweedse partner Jimmy, Nordic Sea Angling, bekend vd verschillende Westin filmpjes en de geweldige beroemde visboten, Vesteralen, Havoysund, Nappstraumen en A Rorbuer zijn exclusief te boeken via Cordes Travel, dus uniek in ons programma. Alle e-mails uit Nederland en België  gestuurd naar Nordic Sea Angling worden direkt doorgestuurd, daar zij geen boekingen doen, dit kan alleen via Cordes Travel. Maaaaaaar wees op tijd, deze accommodatie wordt minimaal 1 jaar voor vertrek al geboekt, wees dit op tijd om uw plaatsje te reserveren.

Accommodatie:
Vesteralen heeft op dit moment 5 accommodaties, maar in de toekomst komen er wellicht meer bij. De noren houden van grote open ruimtes, dus vaak hebben ze van 1 etage een grote slaapkamer gemaakt, ook wel vide genoemd, op de foto’s is alles duidelijk te zien, dus bekijk die even goed, heb je vragen mail of bel even. Noren vinden een slaapkamer niet belangrijk, als er een bed staat is het voldoende, de leefruimte, het uitzicht en de keuken moeten dik in orde zijn, daar ligt hun prioriteit.

Vangst-Vesteralen 1Huisje-1 voor max. 2-5 personen
Begane grond een slaapkamer met een 2-pers.bed, met openslaande deuren naar het fjord. Op deze begane grond is ook de badkamer, toilet en douche. 2e etage is de keuken en de woonkamer, met een prachtig uitzicht, op de 2e etage is ook de ingang vd woning. Op de bovenste etage, ook wel vide genoemd (150cm hoog) staan 3 losse bedden, dus je zou kunnen zeggen dat er 2 “slaapkamers” zijn.

Huisje-2 voor max. 6 personen
Begane grond 2 slaapkamers met 2 losse bedden per kamer, op deze etage ook de badkamer met douche en toilet. 1e etage de keuken en woonkamer, met een fantastisch uitzicht. Op de 1e etage is de keuken en de woonkamer, met een prachtig uitzicht, op de 1e etage is ook de ingang vd woning. Op de 2e etage staan 4 losse bedden in de vide (150cm hoog), dat is de vide waar we eerder over spraken.

Huisje-3 voor max. 6 personen
Op de begane grond hebben we 2 slaapkamers, 1 kamer met een stapelbed en een los bed en 1 kamer met 2 losse bedden. Ook hier is weer de badkamer met douche en toilet. 1e etage de keuken en woonkamer, met een fantastisch uitzicht, op de 1e etage is ook de ingang vd woning. Op de 2e etage staan 2 losse bedden in 1 ruimte, de vide (150cm hoog), dat is die grote slaapkamer/vide waar we eerder over spraken.

Huisje “New Cabin” voor max 2-5 personen
Op de begane grond 1 slaapkamer met een 1-persoonsbed, 2e etage 1 kamer met een 2-persoonsbed en 1 kamer met 3 losse bedden, in totaal dus 5 bedden of als er een koppeltje bij is voor 6 personen. Ook dit huis heeft wederom een prachtig uitzicht en is in 2018 helemaal nieuw gebouwd. Uiteraard is er een toilet, douche en compleet ingerichte keuken.

Huisje “Castle” voor min. 6 en max. 8 personen
Een in 2017 nieuw gebouwd huis, ligt net iets hoger dan de andere huisjes en heeft een geweldig uitzicht, alsof je je in een kasteel bevindt. Er zijn 4 slaapkamers, 2 slaapkamers met in elk 3 losse bedden, één slaapkamer met een 2-pers.bed en één slaapkamer met 1 bed, in totaal dus 9 bedden als er een koppel bij is en anders 8 losse bedden voor 8 mannen. Uiteraard een grote eettafel voor 8-9 personen, groot terras, 1x douche en 2x toilet en een compleet ingerichte keuken. Ons advies is 6 man, maar 8 kan ook, gewoon wat meer rekening houden met elkaar.

Vlucht met Norwegian
Dit is voor deze accommodatie de beste vlucht, u vlucht op woensdag naar Oslo, wij boeken een hotel voor jullie op het vliegveld, dus geen gesjouw of lange taxiritten, gewoon op het vliegveld en de volgende ochtend (donderdag) vliegt u van Oslo naar Evenes, waar u rond 15:00 dan aankomt. Eenmaal in Evenes kunt u met de stadsbus (kaartje boeken wij) vanaf het vliegveld naar Sortland rijden (2u) en daar heeft u eens transfer (1u) vanaf Sortland naar het camp Vesteralen. Een andere optie is een huurauto, wel fijn om eens een rondje te rijden bij slecht weer. Bij 4 of meer personen heeft u een busje nodig, want 4 man plus bagage passen vaak niet in een stationwagon. Vanaf Evenes is het maar 2,5 uur rijden naar de huisjes. U rijdt dan door de prachtige omgeving van Vesteralen, waardoor de reis geen straf is maar een prachtige bonus. U vliegt rond 15:30 weer terug, dus kunt u in de ochtend tot 10:30 nog in het huisje blijven. Maar vraag ons even om advies als u speciale wensen heeft of een huurauto wil boeken. U kunt met Norwegian 2x 20kg bagage + 10kg handbagage meenemen, lees hier meer over de bagage.

Vlucht met SAS:
U kunt ook met de SAS naar Evenes vliegen, vliegtickets zijn helaas duurder dan Norwegian, zelfs als men bij Norwegian een extra nacht in het hotel heeft, is men vaak duurder uit met de SAS en men is dan pas rond 21:00 op de accommodatie én moet men om 07:00 weer vertrekken terug naar het vliegveld. Helaas is ook voor deze vlucht geen transfer mogelijk, dus moet met een huurauto nemen (2,5u rijden), wat ook weer extra kosten met zich mee brengt. Maar vraag ons even om advies als u speciale wensen heeft of een huurauto wil boeken. U kunt met de SAS 1x 23kg bagage + 8kg handbagage meenemen, lees hier meer over de bagage.

Vangst-Vesteralen 2Wat een informatie, wat een duidelijkheid en meteen ook een overzicht van de prijzen, zo hoort het en dat is Cordes Travel. Vissen in het mooie Noorwegen en een goede visreis, begint bij Cordes Travel, professioneel, eerlijk en betrouwbaar en echt verstand van zaken en zelf op de accommodatie geweest, dat is Cordes Travel. Na de boeking van je visreis ontvangt je een boekwerk van maar liefst 48 pagina’s, met informatie over het vissen in Noorwegen en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, “hoe te vissen in Noorwegen”. We bespreken de stekken op de A3 gelamineerde kleuren zeekaart, we laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door.

Wij, Linda en Raffie, zijn beide 8 jaar visgids geweest in het mooie Noorwegen en vissen nog steeds voor het grote Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsportwinkeliers en is er de jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Cordes Travel heeft echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. Tevsn zijn wij 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Prijzen
Foto's vangsten
Foto's accommodatie

 

Afwasmachine copyKoffiemachine MagnetronOvenInternetTV

 

De huurboot:

  • Grote visboten 23.5ft met 150pk motor
  • Alle boten incl. dieptemeter en GPS/plotter
  • Gratis visgids voor 1 dag
  • Hengels en drijfpakken te huur
  • Klein materiaal te koop

Informatief & Extra:

  • Vaste wisseldag 2019 op donderdag, verblijf minimaal 7 dagen
  • Vaste wisseldag 2020 op woensdag, verblijf minimaal 7 dagen
  • Grote vriezers en fileerplaats aanwezig
  • 8km naar de winkel (8 tot 21u)
  • 2,5 u rijden van het vliegveld