Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Vega Kystferie Thierry 2020

Verslag VEGA Kystferie Noorwegen

groep Thierry Balemans ,van 17/09/2020 tot 29/09/2020,

Beste Lezers en collega’s vissers,

Door de Corona situatie in Europa kon onze geplande reis in Noorwegen in Mei 2020 niet doorgaan en konden we de reis omgeboekt naar 17 September 2020. Tot op het laatste moment waren we onzeker dat we konden gaan. Door een puzzel van maatregelen en een strak plan aangeboden door Raffie en Linda, kon de reis toch door gaan.

We moesten de Steana –Line nemen van Kiel naar Göteburg in Zweden. Daar we steeds de Color –Line gewoon waren ,was dit een afknapper voor ons. Deze boot is echt een overzetboot ,dat door de extra Corona maatregelen ,maar een beperkte menu aanbod had(zowel voor diner als ontbijt. Color –line is echter een mini –cruise.

Aangekomen in Zweden, zijn we doorgereden naar Ostersund om hier te overnachten. De volgende dag nog 450 Km rijden naar Vega. Op de Ferry in de wagen moeten blijven ,wegens onze verplichte corona maatregelen. Aangekomen op Vega stond de huiseigenaar Jörn van Vega Kystferie ons al op te wachten. Onze corona maatregelen bestond uit het volgende:

-we moesten met onze 5 mensen in onze bubbel blijven in huis 3
-we hebben geen ander contact met andere mensen/vissers en buren.
-we hebben twee eigen boten om te vissen
-we hebben een eigen fileer huisje
-De huiseigenaar gaat winkelen voor ons

Dit waren al bij al goede maatregelen.

Het negatieve nieuws kwam van het weer. De volgende week was er storm voorspeld(tot 10-11bfr) en konden we van onze 7 dagen vissen ,amper 3 dagen op het water. Nooit konden we naar onze vertrouwde stekken varen. De vangsten waren dan ook in het zelfde verwachtingspatroon. Gullen van 60-70 cm en nog vele kleintjes en slechts 4 Heilbotten(1,3 meter/90 cm/88cm en een kleintje van 52cm).

Dit zijn natuurlijk niet de aantallen en maten ,waarvoor wij naar Noorwegen komen. Maar aan het weer kan je niets doen. Voordeel aan deze reis is dat we twee maal het Noorderlicht hebben kunnen zien. Als bij wonder viel de wind steeds weg tijdens de nacht en klaarde het op met een mooie sterrenhemel. Het nadeel van deze reis was dat de dagen (bij wind ) steeds te kort zijn. In Mei kan men 24u/u op 24u vissen ,daar het niet donker wordt en kiest men bij wind een later tijdstip om uit te gaan vissen. Al bij al hebben we dit in 12 jaar vissen in Noorwegen, ook eens mogen ervaren en hopen we dat de reis van Mei 2021 wel in normale omstandigheden kan doorgaan.

Beste groeten,
Team Balemans Thierry