Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Soroya vissen Noord Noorwegen

Soroya noord Akkarfjord Noorwegen

* Nieuw visgebied Sørøya
* 3 en 4 slaapkamers
* Grote 26ft 150pk kajuitboten
* Grote 23ft 115pk alu-boten.

* Prijzen visreis Soroya >>>

Na veel aanvragen en een compleet nieuw gebied op Sørøya hebben we dan uiteindelijk toch besloten om ook een visreis naar Soroya aan te bieden. Dit vooral omdat het een compleet nieuw visgebied op Soroya is, in het uiterste noorden en we daar hele goede grote boten hebben, 50pk boten is in onze ogen veel te weinig voor de zeegang rondom Sørøya. Dit gebied is zo uniek dat zelfs vissers die al vaker in Sørøya zijn geweest, hier wellicht nog nooit hebben gevist. Dus een compleet nieuw visgebied, de verschillende aanvragen en de grote visboten hebben ons doen besluiten om een visreis naar Sørøya aan te bieden.

Onze accommodatie ligt in noord oosten van Soroya aan het Akkarfjord. Akkarfjord is een heel klein dorp met 70 inwoners en 1 kleine supermarkt. Dit is een uniek visgebied waar tot op heden nog geen tot weinig sportvisserij actief was en prachtig gelegen ligt, ver weg van alle toerisme, maar wel met een supermarkt op 150m en de huiseigenaar in de buurt. Deze Noorse huiseigenaar is zelf altijd beroepsvisser geweest. Hij kent ook de golven, de zeegang, de stroming en het weer, daarom alleen grote snelle stabiele zeewaardige boten met 115 en 150pk.

Accommodatie
We hebben hier vier huisjes, huis 1 heeft 4 slaapkamers en huisjes 2, 3 en 4 hebben allemaal 3 slaapkamers. Alle huizen hebben losse bedden, een toilet, een douche, compleet ingerichte keuken, er is een TV (Noorse kanalen) en er is wifi, al is die niet altijd even sterk. Huis 1 is voor 8 man is naar onze mening wat klein, ons advies is max. 6 personen met 1 douche en 1 toilet is 8 man wellicht wat veel in huis 1.

De visboten
De boten zijn super, er zijn vier grote 26ft 150pk kajuitboten, deze hebben een ruime kajuit, de 23ft boten zijn met een 115pk motor en zijn open, hebben alleen een dakje. Alle boten hebben uiteraard GPS/plotter en dieptemeter/fishfinder. De boten zijn ideaal voor dit gebied, want er kunnen zeker ook wel eens golven staan en je zit nu eenmaal vlak aan open zee.

De visserij
Tja wat moet je nog vertellen over de visserij naar Sørøya ? Voor die vissers die het niet kennen kun je het vergelijken met onze accommodatie Havoysund, heilbot, kabeljauw, roodbaars, leng, schelvis, lom en zeewolf. Hier worden jaarlijks grote kabeljauwen en prachtige heilbotten gevangen. Een visreis naar Soroya staat vooral bekend om de skrei-visserij, de hele grote kabeljauw-visserij in de wintermaanden. Als je kijkt op de kaart, onderaan de pagina, zie je meteen dat je alle kanten op kunt en eigenlijk al meteen op open zee bent. De stekken zijn zeker niet ver, al kun je natuurlijk heel veel kanten op en bij mooi weer en de snelle boten kun je ook rustig eens naar de verre stekken op open zee.

De reis
Laten we beginnen om aan te geven dat men op geen enkele manier mét de auto in dit gebied kan komen als toerist. Dus je gaat ten alle tijden te voet de veerboot op. Dus een hengelkoker en koffer(s) met wieltjes is aan te raden. Maar geen zorgen, men is dit gewend in deze omgeving en men past zich hier op aan en je hoeft net ver te lopen, want we hebben een transfer en aan de andere kant staat een wagen klaar om de bagage naar het huisje te brengen.

Wij adviseren wel om op de heenreis een overnachting te nemen, op het vliegveld in Oslo, ook die boeken wij uiteraard voor je. Dit omdat de aankomsttijden vaak niet zo gunstig zijn, dan is het beter een vroeg vlucht naar Alta te nemen (de volgende ochtend) dan eentje met een hele late aankomst.

Er zijn twee opties, vliegen op Hammerfest een transfer van 10 min. naar de veerboot en vanaf Hammerfest haven 20 min. met de veerboot naar Soroya of vliegen op Alta, 2.5u transfer (geen stadsbus) naar Hammerfest haven en vanaf de veerboot van 20 min. naar Soroya. Die veerboot blijft dus hetzelfde voor beide vliegvelden, men moet deze veerboot vanaf Hammerfest hebben. Maar er is ook de mogelijkheid om je door de huiseigenaar op te laten halen vanaf Hammerfest haven, met zijn eigen grote boot (max. 8 pers.), dan hoef je niet te wachten op de veerboot, zeker als deze op een verkeerde tijd gaat of als je eerder op de accommodatie wil zijn. Wil je heel snel ter plaatse zijn is er ook een helikopter (max 6p) te boeken voor +/- 4500,- vanaf Alta naar Soroya.

De service
We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door. Wij, Linda en Raffie, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsportwinkeliers en is er de jaarlijkse ”Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt.

Het boeken van een visreis naar Noorwegen, Canada, IJsland, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro ! Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Prijzen
Foto's Soroya

 

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven Internet TV

 

De huurboot:

  • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
  • Vier 26ft 150pk kajuitboten
  • Twee 23ft 115pk open boten

Informatief & Extra:

  • Vrije wisseldag, verblijf minimaal 7 dagen
  • Zaterdag geen wisseldag
  • Verblijf 8-9-10 of meer dagen mogelijk
  • Grote vriezer aanwezig
  • 150m naar de winkel
  • 20km naar de bank en centrum

Prijslijst Soroya

* Prijzen per huis of boot in euro en per week
* Wij boeken naar wens, ook de vliegtickets voor u
* Wisseldag is vrij naar keuze, behalve zaterdag
* Zaterdag geen wisseldag

Prijslijst Soroya 2022 
Huis 1 (max. 8p)2410,- pw
Huis 2-3-4 (max. 6p)
Bij 4 pers.
2180,- pw
Huis 2-3-4 (max. 6p)
Bij 5 pers.
2275,- pw
Huis 2-3-4 (max. 6p)
Bij 6 pers.
2375,- pw
Stroom, belasting, water
Eindschoonmaak
Inclusief
Alu-boot 26ft 150pk dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1800,- pw
Alu-boot 23ft 115pk dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1250,- pw
Gratis sportvis-pakket
t.w.v. +/- 150 euro
Lees hier meer >>>
Bootverzekering
(verplicht)
Ter plaatse
Boten hebben eigen risico
Hengelhuur en hengelkokerverhuurZie hier >>>
Vliegticket SAS Hammerfest
1x 23kg + 10kg handbagage
+/- 625,-
Vliegticket SAS Alta
1x 23kg + 10kg handbagage
+/- 450,-
Extra bagage SAS
(bv hengelkoker, vis, bagage)
65,-
Overnachting Oslo
(indien gewenst)
95,- pp
(2 pers. kamer)
Transfer vanaf Hammerfest
(Incl. veerboot)
Bij max. 6 pers.
Extra pers. 90,-
525,-
Transfer vanaf Alta
(Incl. veerboot)
Max. 6 pers.
Extra pers. 175,-
1045,-
Transfer Hammerfest met boot eigenaar+/- 1500,-
Helikopter vanaf Alta retour+/- 4500,-