Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Reisverslag IJsland Bolungarvik

Reisverslag Bolungarvik IJsland 2018

Henk - IJsland 15Na in 2013 Sudavik gedaan te hebben besloten we om de volgende keer Bolungarvik te doen. Vlakbij Bolungarvik vingen we 5 jaar geleden veruit de meeste vissen en ook de afstand naar open zee is korter. Na een lange reisdag kwamen we rond middernacht aan. De busreis is vermoeiend na de vliegreis van Amsterdam naar Kevlavik. De eerste visdag dan ook rustig aan gedaan en gevist in het fjord. Diverse leuke kabeljauwen en zeewolven gevangen. Op zondag met de gids Mathias naar open zee gevaren; erg ver overigens, stond niet meer op onze zeekaart. We hebben echter goed gevangen en zeker 2 uur onophoudelijk gevochten met meter plus kabeljauwen.
Harry en Erik waren zeeziek wat minder plezierig was.Onze bakken zaten tegen de avond vol waardoor we, gelukkig voor de zieken, eerder terug zijn gegaan.\Op maandag winderig en de dag gevuld met een flinke wandeling een lekker stuk gebak en natuurlijk een paar biertjes in het cafeetje van Bennie waar we overigens overvriendelijk ontvangen werden door de bediening. De opvolgende dagen was het bijna elke dag goed weer waardoor we steeds naar de open zee konden. De laatste dag was uitzonderlijk goed. We besloten onze drift niet te stoppen bij 80 meter maar ook eens het diepere water te proberen.
Henk - IJsland 6Ongelooflijk zoveel vis en allemaal meter plussers; elke inworp was gelijk kassa bij het raken van de bodem. Dat het 150 meter diep was merkten we toen we stopten en vaststelden dat onze armen totaal verzuurd waren. Mijn vrouw Riek had het trouwens vanaf 100 meter wel gezien; zij assisteerde met de gaf die we bijna onophoudelijk nodig hadden. Vissen tot 17 kilo kwamen aan boord. Ook aardig schelvis gevangen. De terugreis met de bus leek veel sneller te gaan dan de heenreis. In Reykjavik nog geprobeerd om iets et eten meer alles zat tot 18 uur dicht. Voor niets door de regen naar de haven gelopen en dus terug naar de pub in de buurt van het hotel; daar voetbal gekeken en gezellig wat gegeten en vooral gedronken. De rekening viel ontzettend mee omdat we zonder het te weten geprofiteerd hadden van het happy hour.
Leuke visreis maar wel wat lang omdat je bij slecht weer weinig kunt doen in de Vestfjorden.
De organisatie was weer goed mede door Linda en Raffie waarvoor bedankt namens de groep;
Riek Harry, Erik en Henk
Henk - IJsland 1 Henk - IJsland 2 Henk - IJsland 3 Henk - IJsland 4 Henk - IJsland 5 Henk - IJsland 6 Henk - IJsland 7
Henk - IJsland 8 Henk - IJsland 9 Henk - IJsland 10 Henk - IJsland 11 Henk - IJsland 12 Henk - IJsland 13
Henk - IJsland 14 Henk - IJsland 15 Henk - IJsland 16 Henk - IJsland 17 Henk - IJsland 18 Henk - IJsland